sanrio 22.05.18, 09:23 przychodzi na plac zabaw młoda kobieta, wsiada na huśtawkę i buja się około godzinę. I tak kilka razy w tygodniu O co może chodzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jem.gluten Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 09:26 Myśli o życiu. Nie musisz dziękować za wyjaśnienie Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 09:26 Lubi się huśtać? Relaksuje ją to? Ma duszę dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 09:33 ja też lubię się huśtać, relaksuje mnie to. Wsiadam na huśtawkę, bujnę się z 4 razy góra dół i schodzę. Godzina to dla mnie jakiś kosmos, zwłaszcza, jak obok kręcą się dzieci i też by chciały się pobujać Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 09:52 Ma duszę dziecka? ze what ??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 09:59 aha no tak, tak wlasnie myslalam Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: dorosła na huśtawce 24.05.18, 11:20 Duszę może i ma, ale doopę to już niekoniecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 09:27 - ma zaburzenia si - jest stuknięta - ma jakieś natręctwa i bujanie ją uspokaja - diabli wiedzą co jej jest, ale jeśli zajmuje huśtawkę dzieciom to należy ją przegonić Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 10:15 Musi być ciężko żyć w sąsiedztwie takiej socjopatki. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 16:07 Pierwsze, co mi przyszło do głowy, to zaburzenia SI i potrzeba odpowiedniego dostymulowania. A gdzie poza placem zabaw można się pohuśtać? Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 16:36 We własnym ogrodzie. Ludzie kupują sporo huśtawek. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 22:42 A jak się nie ma ogrodu, krynico mądrości? Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 09:36 No... i tylko bujanie się jest już w stanie dziewczynę ukoić . Odpowiedz Link Zgłoś
rysiowa85 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 14:03 mieszka z matką 3 kilometry od miasta, a matka juz jej zaplanowała że do końca jej dni tak będzie Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 09:28 Uwielbiam dorosłe osoby zajmujące dzieciom sprzęt do zabawy . Pani może autystka? Ileż normalny dorosły człowiek wydoli bujając się monotonnie na huśtawce? Kwadrans? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 09:31 To chyba nie problem przegonić. Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 09:35 Kiedyś przegoniłam dziewuchy, na oko koniec LO, 2 zajmowały wszystkie 2 huśtawki, wokół kłębiły się dzieci w wieku przedszkolnym, w tym moje. Panienki były bardzo zdumione, co ja chcę - i czemu dzieci same nie powiedziały im, że chcą się bujać . Rżnęły głupa, że aż miło. Ale oczywiście przegonić w końcu pewnie nie problem - za to za każdym razem widząc coś takiego zastanawiam się, o co biega, tak samo jak sanrio . Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 09:58 Dla kogos kto nie jest chamka pewnie jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 13:05 Ale dlaczego przeganiać? Huśtałam się dosyc długo w Central Parku i nikt mnie nie gonił, jak chciałam puścić dziecko to matka powiedziała, że poczekają bo tak jest w życiu. Uwielbiam huśtawki, miałam w mieszkaniu w bloku, mam po przeprowadzce do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 13:18 pal licho huśtanie, ważne że forum wie, że w Central Parku, +120 pkt do swiatowosci i lansu Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_gers Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 14:02 kolpik124 napisała: > +120 pkt do swiatow > osci i lansu > > Chyba dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:02 W innych krajach też nikt nie przegania, tylko w Polsce jest spina i wielki foch „bo to dla dzieci”. CP wpisany, żeby zaznaczyć że nie w Polsce. Są kraje, w których uczy się dzieci czekania i daje wszystkim ludziom prawo do korzystania ze sprzętu rekreacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:36 W mojej okolicy jest płac zabaw dla dorosłych. Wszystko o odpowiednich gabarytach i mocowaniach. Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:39 I zapewne jest oznaczony jakoś, że to dla dorosłych. Dla dorosłych są też parki linowe, ścianki wspinaczkowe i szereg innych atrakcji dostosowanych do wagi i wzrostu użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 21:52 berdebul napisała: > Są kraje, w których uczy się dzieci > czekania i daje wszystkim ludziom prawo do korzystania ze sprzętu rekreacyjneg > o. No to w końcu dla wszystkich, czy tylko dla jednej osoby, która sobie odpowiednio wczesnie zaklepie? Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 10:00 na placu zabaw dzieci zawsze maja pierwszenstwo przed dorosłym ze tez trzeba komukolwiek tlumaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 09:53 W innych krajach też nikt nie przegania, tylko w Polsce jest spina i wielki foch „bo to dla dzieci” Tak bo jest dla dzieci, czego tu nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 13:24 Pewnie dlatego, że to nie huśtawka w Central Parku tylko plac zabaw dla dzieci. Nie mam nic przeciwko korzystaniu z huśtawek przez dorosłych o ile: gabarytowo i wagowo nie grożą zniszczeniem sprzętu DLA DZIECI; nie ma dzieci, które chcą korzystać z huśtawki w tym konkretnym momencie. W wypadku huśtającego się dziecka zaczekałabym rozsądną chwilę bez problemu, dorosłemu po prostu powiedziałabym, żeby zszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:00 Na znanych mi huśtawkach nie ma napisu „dla dzieci w wieku od do”, po prostu stoją huśtawki. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:14 Rozumiem. A na kubku z kawą musi być duży napis Uwaga Gorące, bo inaczej intelektualny ułom poparzy się i zaskarży. Na znanych mi placach zabaw są tablice z regulaminem, który określa w jakim wieku DZIECI mogą korzystać z huśtawek, drabinek, karuzeli. Dla dorosłych są np. siłownie plenerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:31 A jak dorosły chce się bujać, to ma przyjść ze swoją prywatną huśtawką? Na znanych mi płacach regulamin mowi o godzinach otwarcia/zamknięcia i tym że dzieci do wieku lat X mają byc pod opieką. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:34 Dorosły czeka aż dzieci nie będzie/nie będą chciały się bujać i nie upiera się przy korzystaniu ze sprzętów do których nie pasuje wagowo i gabarytowo. Sprzęt na placach zabaw dla dzieci jest dla dzieci, nie wiem czego tu można nie ogarniać. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 18:26 Czym różni się huśtawka na łańcuchach dla dorosłego i dla dziecka? Podejrzewam, że pani nie wciska się w taką dla maluchów z dziurami na nogi, tylko siada na zwykłej desce/tworzywie, wiszącej odpowiednio wysoko. Więc jeżeli pasuje gabarytowo, a regulamin tego nie zabrania, to ma święte prawo bujać się w spokoju. Co tu rozkminiac? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 21:23 No ale sa tez zasady przyzwoitosci. Zaden rodzic nie pozwala wlasnemu dziecku blokowac hustawki godzinami gdy stoi ogon tylko jednak sugeruje ze dzieci czekaja i 15 minut bujania to bardzo dlugo gdy inni czekaja Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 08:18 Różnie. Spotykałam panią, która swoje dziecko w ten sposob uspokajała, wiec bujalo sie aż samo chciało zejść, bo inaczej wstępował w nie demon. Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 08:14 A naznanych mnie mówi, że sprzęty są przeznaczone dla DZIECI w wieku od- do. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 09:31 właśnie coś w ten deseń mi przeszło przez głowę. Najśmieszniejsze, że ona w przeróżnych godzinach potrafi się huśtać. Rano jak jadę do pracy widzę ją też - torebusię kładzie na huśtawce obok i buja się "do podbity" Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 09:36 Może chce być astronautką i trenuje, bo nie ma dostępu do symulatora . Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 13:33 sanrio napisała: i buja się "do p > odbity" > A to faktycznie sprawa ma drugie dno. Bo ja to tylko buju buju lekko. " Do dęba" (bo tak się u nas mówiło) już bym się nie odwazyla☺ Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 14:27 U nas huśtało się "do dechy". Jak też odpowiedzi przedstawiają odpowiadających. Wiem, lecz jednak od czasu do czasu ta świadomość sprawia, że jestem zaskoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 16:42 U mnie był jeden plac zabaw, na którym huśtawki można było okręcić wokół mocowania. Jeszcze te z żelaznych prętów. Ja byłam za duży cykor i nigdy mi się ta sztuka nie udała, ale byli tacy, co potrafili. Ależ im zazdrościłam. Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 09:33 Traktuje jako element treningu? Ja się lubię bujać Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 09:48 o matko, ja mam mdlosci nawet od patrzenia na osoby bujajace sie ... nie pomoge ... Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 09:54 Ma zaburzenia błędnika i robi to w ramach terapii? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 09:56 Ckolwiek jej jest to tylko jej sprawa. Ona przychodzi tylko. na hustawke nikomu krzywdy nie robi nie sadze zeby zajeta hustawka przez godzine byla az takim problemem. Moze ona akurat tego potrzebuje to jej pomaga, moze gdyby nie to zrobilaby cos co juz niekoniecznie byloby smieszne a wrecz niebezpieczne. No ale oczywiscie przegonic , pozbyc sie. W sumie norma. Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 10:01 Problem masz z czytaniem? To takie dziwne że człowiek się zastanawia z czystej ciekawości? Gdzie Sanrio napisała o przeganianiu? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 10:14 Ja napisałam, ze jeśli są dzieci a dorosły zajmuje im huśtawka na placu zabaw DLA DZIECI, to ów dorosły ma spadać. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 10:24 A tam jest cos ze to sanrio napisala? Hm nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:38 Zwykle na płacach zabaw jedt napisane do jakiego wieku sprzęt można używać. Zazwyczaj to 7 lub 12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka4321 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:41 >Zwykle na płacach zabaw jedt napisane do jakiego wieku sprzęt można używać. Zazwyczaj to 7 lub 12 lat.< Nie wiem czy "zwykle" bo ja to "zwykle" widzialam odwrotnie. Napisane bylo, OD jakiego wieku sprzet mozna uzywac. Albo DO jakiej wagi (trampoliny np.). Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:44 Na PŁATNYCH salach zabaw (typu Hulakula) są podane przedziały wiekowe. Żeby słaborozumiejący rodzice nie stwarzali problemów i zagrożenia, np. posyłając 10-latki na atrakcje przeznaczone dla 4-latków. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:54 Czy ty myslisz troche mowa jest raczej o placu zabaw gdzies na jakims osiedlu ale widze ze jak zwykle zeby swoje chamstwo obronic siegasz po kazdy glupi argument Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:46 Na moich jest napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:49 Tekst: „płac zabaw przeznaczony dla dzieci od 3 do 12 lat”. To teraz ja się dziwię światu, że nie wszędzie tak jest😉 Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka4321 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 16:01 No nie wszedzie. Moze byc na przyklad tak: Takie okreslenie "od 3 do 12" lat to niezle pole do wytargania sie za kudly jak trafi sie tam jakas asertywna emama, ktorej sie nie podoba, ze jakis 2,5 latek zajmuje te czesc piaskownicy, ktora jej dziubdzius chcialby zajac. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 18:29 U mnie w takim duchu: osrodek-koparka.pl/regulamin/regulamin-placu-zabaw/ Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 09:55 jakieś zdrowe dziecko powyzej 12 lat chodzi jeszcze na plac zabaw? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 09:59 Mój syn czasem chodzi z kolegą, siadają sobie gdzieś z boku i gadają, mamy ładne zacienione place zabaw z lawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 10:00 no ale siadają z boku i gadają, w tym sęk, nie bije sie o huśtaweczkę z ematką Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 09:59 Żeby na huśtawce z kumplami posączyć piwo, powydurniać się, czy zapalić. Po zmroku widywałam hordy nastolatków. Reszta to osoby z „duszą dziecka” wcześniej tu wspomnianą. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 10:01 no przeciez nie mowię o zabawie na urządzeniach,,, Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 10:27 Co do ciekawosci tez wyjasnilam . Kazdy z nas ma swoje zachowania ktore zastanawiaja innych , nie wiem tylko czy nalezy je rozkminiac i robic sobie zabawe z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 09:57 nie rozkminiam . moge wspolczuc, nawet po karetkę zadzwonić chyba ze blokuje dzieciom wtedy nalezy wyjasnic skoro sama sie nie domysli, ze place zabaw i hustawki są dla dzieci, wg mnie żadne tabliczki nawet nie są potrzebne, no ale a forum widzę że nie kazdy to rozumie Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 10:08 >nie sadze zeby zajeta hustawka przez godzine byla az takim problemem. do swoich licznych kompetencji dodałaś kolejne - teraz jestes ekspertką od placów zabaw? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 10:23 Nie od placow zabaw a zyciu ogolnie . Zamiast hustawki moze byc cokolwiek innego bo zawsze ktos komus przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 10:47 mnie nie przeszkadza ta dziewczyna. Nie wiem skąd takie wnioski, wcale również się z niej nie naśmiewam, po prostu zaintrygowało mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:46 Ale co bedzie juz w dalszej czesci watki bylo do przewidzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 14:59 no i co z tego? Nie odpowiadam za wypowiedzi innych uczestników forum, ja niczego obraźliwego ani prześmiewczego nie napisałam, więc może nie pij do mnie Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 22:20 Yyy wiem sory mialam wczoraj humor arrr , ja do ciebie nic nie mam jak zawsze, sory. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 22:46 Jej, Jolkę ktoś podmienił na empatyczną i rozumiejącą. Kim jesteś i co zrobiłaś z Jolką? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 22:53 Nikt nie podmienil . Ja jestem w niektorych sprawach i sytuacjach empatyczna i rozumiejaca w innych mniej lub wcale jak kazdy chyba czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 09:59 A ty przesiadujesz na e-matce, i to częściej niż kilka razy w tygodniu... O co może chodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
hopsi-daisy Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 10:06 Ja się bujam bo lubię, jak tylko mam możliwość czyli tyłek mi wchodzi. Ale dzieciakom ustepuję Aha - no i nie robię sobie przerw w pracy na bujanie, czy jak idę do sklepu to nie wskakuję na bujawkę na kilka chwil. Bujam się jak jestem z dzieciakami na placu i nie mam co robić. I widzę, że wiele dorosłych się w takich okolicznościach buja. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 10:10 ja też! ta dziewczyna przychodzi celowo, nie ma dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
hopsi-daisy Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 10:17 No to nic, tylko jej pozazdrościć wolnego czasu i możliwości relaksu gdzie chce i kiedy chce... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 10:16 Hm... Lubi? Uspokaja ją to? O ile to nie twoja huśtawka, to nie twój problem raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 10:26 Za bank zaburzenia integracji sensorycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 10:31 mieszka w bloku, nie ma nawet balkonu wiec korzysta z placu zabaw. hustawki sa super. dla doroslych tez przeciez robia rozmaite. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:42 To zależy od systemu nerwowego. Dla mnie huśtawki i karuzele to dramat. Ile ja się nacierpiałam jak chciałam się wżrnić w osiedlowe towarzystwo i byjać się z nimi. Na samo wspomnienie robię się zielona. Sle js mam nadwrażliwość w tej materii. Odpowiedz Link Zgłoś
qs.ibidem Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 10:34 Kiedys mieszkalismy niedaleko biurowcow i na nasz plac zabaw (z mini silownia) przychodzili ludzie (dorosli) spedzic tam przerwe w pracy. Troche sie pogimnastykowali, pobujali... Jak nie pala i udostepniaja hustawki mlodszym, to wszystko ok, uwazam, ze fajnie sie relaksuja. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 10:43 Przy biurowcu niedaleko mojego mieszkania jest siłownia na powietrzu i wśród różnych sprzętów są huśtawki właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aj.riszka Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 10:41 Bo lubi. Ja mam zawsze mdłości, to samo na wszelakich karuzelach i roller coaster'ach. Nigdy nie jeżdżę z dzieckiem, bo albo mdłości albo zawroty głowy mam. Odpowiedz Link Zgłoś
sineado Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 11:43 Na ulicy obok mnie mieszka dziewczyna w moim wieku (34lata). Wygląda zupełnie normalnie z zewnątrz, ale zatrzymała się w rozwoju na pierwszych klasach podstawówki i też tak czasem to wygląda. Zdarza się, że chodzi z słuchawkami na uszach i śpiewa głośno itp. No i jest to rzeczywiście dorosła osoba (z zewnątrz) ale ja mieszkam na wsi, wszyscy się znają, nikt by jej nie przeganial bo ona jest jak dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 12:27 sineado napisała: > Na ulicy obok mnie mieszka dziewczyna w moim wieku (34lata). Wygląda zupełnie n > ormalnie z zewnątrz, ale zatrzymała się w rozwoju na pierwszych klasach podstaw > ówki i też tak czasem to wygląda. Zdarza się, że chodzi z słuchawkami na uszach > i śpiewa głośno itp. o kurczę, mi też się to zdarza :-o po prostu nie mogę się powstrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 12:36 Chodzisz po ulicy ze słuchawkami na uszach i głośno śpiewasz? Serio? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 14:40 Ja ostatnio widziałam taką rowerzystkę śpiewającą ze słuchawkami na uszach, nie wiem, czemu miałaby być z tego powodu wyśmiana?! Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:02 Nie no spoko, całkowicie normalne Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:40 staram się nie robić tego blisko ludzi ale czasem się zapomnę Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 08:19 Jak Eddie Murphy w Złotym dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 22:48 morgen_stern napisała: > Chodzisz po ulicy ze słuchawkami na uszach i głośno śpiewasz? Serio? > No, morgen, tego zdziwienia się po tobie nie spodziewałam. Po triss tak, ale żebyś i ty? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: dorosła na huśtawce 24.05.18, 08:48 Mam się teraz wstydzić, że dziwi mnie dorosły człowiek śpiewający głośno ze słuchawkami w miejscu publicznym? Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 09:58 o kurczę, mi też się to zdarza boszz co jeszcze..... Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 12:11 Słuchajcie a może faktycznie intensywne bujanie siłą własnych mięśni płaszcza brzuch? Choć stawiam na si. Moja córka nastolatka ma podobnie, może się huśtać lub kręcić godzinami. A nawet ma takie zalecenie Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 12:12 Oj miało być spłaszcza a nie płaszcza Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_topesto Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 13:33 moze babka jest chora, czego na pierwszy rzut oka, nie widac po niej. oczywiscie sanrio nie przyszla taka opcja do glowy 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 12:39 Jeśli ustępuje dzieciakom, to nie rozumiem, w czym masz problem. Pewnie lubi się bujać. Też lubię, czasem przychodzę na plac wczesnym rankiem, kiedy nikt nie widzi i nie ma maluchów. No, ale prawda - jakaś ematka zawsze może gapić się z okna i potem pisać na forum... Long story short - buja się, bo lubi. Pilnuj swoich spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 12:48 Po namyśle - okej, to ostatnie było za ostre. Przepraszam. Ale podtrzymuję to, że jeśli dziewczyna nikogo nie krzywdzi i nic nie niszczy, to może spędzać czas, jak chce. Lubi się huśtać - spoko. Wielu ludzi lubi, dlatego wymyślono hamaki i te podwieszane ławki. Ona lubi normalne huśtawki - dobrze dla niej. Mówię - też lubię. Zawsze lubiłam oszałamiać sobie błędnik. Niech się buja Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 13:09 gdzie przeczytałaś że mam jakiś problem? Zacytuj. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 13:29 A ja się zastanawiam, jaki udźwig mają dziecięce huśtawki na placu zabaw? Tak zupełnie serio? Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 13:36 u nas jest napis ze do 80kg , na solidnych łancuchach Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 13:40 Ufff, jeszcze mogłabym się pobujać na szczęście nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 13:29 O przyjemność, o przyjemność chodzi. Nie odpuszczę żadnej hustawce, która mnie dźwignie . Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 13:33 no pewnie, zrozumiałe. Ale chodzi mi bardziej o długość i częstotliwość. Że wiesz, codziennie albo 5x w tygodniu buja się po godzinę czasu - dorosła osoba. I jak jest plac na full obłożony to też siedzi godzinę Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 13:39 Włączyła się opcja "świętsza od papieża" na ematce ja też bym się zastanawiała, bo to trochę dziwaczne jest, ale jak widać u ematek godzinne bujanie się na huśtawce na DZIECIĘCYM placu zabaw przez dorosłą osobę kilka razy w tygodniu to normalka ciekawe, czy byłyby takie wyrozumiałe, gdyby to był dorosły facet... i tak 4 x w tygodniu na ich placu zabaw bujający się z dzieciakami.. jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_topesto Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 13:31 nie zazdroszcze. nie mam czego. moj tez plaski jest, tylko ze ja nie musze tego udowadniac zdjeciami, jak ty😁 jakie pytanie, taka odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 14:46 Może - szalona koncepcja - lubi? Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka4321 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:15 Swojego czasu byl tu watek o przedszkolakach bawiacych sie na urzadzeniach parkowej zewnetrznej silowni dla doroslych. Emamy uwazaly ze wolno im i nie musza doroslym ustepowac. To czemu by nie odwrotnie? Tym bardziej ze na placach zabaw raczej nie ma tabliczek, ze sa dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:18 Ależ na placach zabaw są tabliczki. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka4321 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:22 Tabliczki sa, ale nie przypominam sobie, zeby bylo na nich napisane cos o dzieciach? Pamietam tabliczki oznajmiajace, ze to plac zabaw, ze nie wolno wprowadzac psow i takie tam... Ale cos o dzieciach? Moge sie mylic dawno to bylo i nie zwracalam uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka4321 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:23 Na niektorych urzadzeniach byl wiek podany, ale tylko w jedna strone. Tzn zjezdzalnia od lat 6 np. Do nieskonczonosci Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:32 Jeśli stoi wyraźnie DZIECI to należy przyjąć, że autor ma na myśli osoby nieletnie i niewielkich rozmiarów, a nie stare krowy z kompulsjami, które koniecznie pragną realizować się na huśtawce na placu zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka4321 Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:36 No ale gdzie to "dzieci" stoi wyraznie? Jest napis "Plac zabaw dla dzieci"? Czy co? Bo to ze "Dzieci do wieku lat X maja byc pod opieka ", jak pisze berdebul nie mowi nic wiecej jak to, ze dzieci do wieku lat X maja byc pod opieka . A nie ze to jest plac tylko dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 09:49 Qzwa nie wierzę...że komuś się chce udowadniać ze plac zabaw jest nie tylko dla dzieci i bić o to pianę W realu nie spotkałam nikogo kto by to w ogole rozkminiał,,,plac zabaw dla dzieci, ławki dookoła mogą zająć dorosli i zerkać na dzieci, jak INACZEJ moze byc/ Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 09:55 Również nie spotkałam w realu takich osób. Nie spotkałam również osób, które muszą bujać się do oporu i nie reagują na czekające dzieciaki. Przypuszczam jednak, że ww.osoby zostały już kiedys skutecznie ustawione przez zirytowanych rodziców, tu głęboko wierzę w terapię behawioralna. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 10:03 też tak sądzę, szok sądziłam że ematka już mnie niczym nie zdziwi a jednak szkoda mi czasem że po świecie chodzą tak głupi ludzie którym trzeba wywieszać tabliczki że plac zabaw to miejce dla dzieci a oni się jeszcze dziwią serio, teraz jestem pewna na 100 że gdybym zobaczyła takie coś na placu zabaw to dzwonie po karetkę i w kaftan taką osobę Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 23:13 Każdy postrzega świat na swoje podobieństwo, wolno jej! Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 15:15 narkotyzuje się. Endorfiny się jej wydzielają od bujania się. Odpowiedz Link Zgłoś