Dodaj do ulubionych

World od Warcraft- książki

03.06.18, 10:31
Czy ktoś zna i orientuje się czy nadają się dla jedenestolatka? Ja mając 12 lat przeczytałam "Malowanego ptaka", ale wolałabym żeby syn nie trafił na coś równie drastycznego. Domyślam się, że szanse na to są bliskie zeru, ale wolę dopytać. Konkretnie interesuje go "Przebudzenie Króla Lisza".
Ja wiedzę o fantastyce mam zerową i kompletny brak rozeznania w temacie.
Obserwuj wątek
    • manahmanah77 Re: World od Warcraft- książki 03.06.18, 20:02
      Spokojnie. Te książki są (niestety) na tyle słabe, że nie wzbudzą żadnych silnych emocji (nie jak "Malowany ptaksmile ale jeśli nastolatek zna i lubi uniwersum Warcrafta, to będzie miał trochę frajdy. Z filmem kinowym było podobnie.
      Ja dotąd przeczytałem dwie, obie były właśnie tak dla 10-12 latka. Nawet jeśli poruszane są w nich pozornie drastyczne sprawy (plagi, morderstwa) to w tak nieprawdziwy i stonowany sposób, że nie ma obawy, że nie będzie spał po nocach.
      • szorstkawelna Re: World od Warcraft- książki 03.06.18, 20:48
        Dziękuję za odpowiedź. Kupiłam dwie - drugą dla młodszego syna i zdaje się, że im się podobają. Nawet jeśli te książki są słabe to i tak cieszę się, że czytają i że inicjatywa wyszła od nich (polecił je jakiś youtuber wink. Może się w końcu rozkręcą wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka