Dodaj do ulubionych

Kate Spade popełniła samobójstwo -list

07.06.18, 08:04
Pojadę pudelkiem czy tam innym mopem.
Popełniła samobójstwo, cierpiała na depresję itp Mąż ją niby zostawił i się wyprowadził. Zażądał rozwodu.

List
"Bea, zawsze cię kochałam. To nie twoja wina. Zapytaj tatusia" - napisała enigmatycznie.

Co jest prawdą nie wiem, ale jak można do 13 letniego dziecka napisał coś tak enigmatycznego.
Media szaleją i interpretują słowa :"zapytaj tatusia" jako dowód na to, że to on ma być odpowiedzialny. Przyznam, że jeśli to miała na myśli nie rozumiem, jak można 13 letnie dziecko zostawić z taką informacją/aluzją na całe życie.

Mimo wszystko ja to zrozumiałam tak: to nie twoja wina, zapytaj tatusia jak bardzo Cię kochałam i że to nie twoja wina bo byłam chora...itp

Jak interpretujecie te słowa?

Obserwuj wątek
    • 1matka-polka Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:06
      Ze pani miala, co najmniej zaburzenia psychiczne?
      • morekac Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:18
        Pani była chora na depresję i miała kłopoty z poddaniem się leczeniu , bo "co ludzie powiedzą" - tak twierdzi siostra. To często śmiertelna choroba, ciężka dla chorego i jego bliskich.
        • annajustyna Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:26
          No to teraz powiedzą...
        • nangaparbat3 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:49
          Z tego co obserwuję, depresja czesto pojawia się u osob z zaburzeniami osobowości. Depresja czy może raczej objawy do niej podobne, i to sie bardzo cięzko leczy, albo nie leczy w ogole.
          • 1matka-polka Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:50
            Mowisz, ze narcyzi albo psychopaci zapadaja na depresje? Masz jakies dane?
            • nangaparbat3 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:06
              Raczej osoby z pogranicza. Proby samobojcze, też udane, należą do obrazu zaburzenia. Naukowych danych nie widzialam, natomiast praktyka codzienna na to wskazuje.
              • 1matka-polka Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:13
                Ale zaburzenia osobowosci, to nie tylko borderline. Takie generalizownie.
                • nangaparbat3 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:20
                  No nie, nie chciałam walic po oczach nomenklaturą.
                  Ale: to nie działa w drugą strone, że niby jak ktos ma depresę, to pogranicze - absolutne nie.
    • 1matka-polka Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:09
      A jak interpretujemy? Dziecko, to nie twoja wina. Spytaj tatusia, niech ci powie, czyja to wina. W domysle jego, tego tatusia.
    • alpepe Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:12
      Nie wiem, mnie zaskoczyło, że ponoć się powiesiła. Kobiety rzadko się wieszają, wybierają inną śmierć, bardziej estetyczną, jeśli mają okazję, typu zatrucie.
    • jola-kotka Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:15
      Wiadomo o co chodzi . I nie ma dopisywac ideologii . Tatus jest winny tego co sie stalo. No coz skoro juz popelnila samobojstwo to nie byla to depresja w poczatkowej fazie wiec nalezaloby dziecku wytlumaczyc ze mamusia niekoniecznie wiedziala co pisze , niezaleznie czy to prawda czy nie tak by bylo zwyczajnie zdrowiej dla dziecka.
    • triss_merigold6 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:22
      Cóż za egocentryczna baba. Zostawić 13-letnie dziecko, bo porzucenie przez męża i rozwód jest obciachem towarzyskim?
      • annajustyna Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:27
        W USA w XXI wieku...
      • 1matka-polka Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:27
        Widac swoja pozycje i wizerunek kochala bardziej, niz cokolwiek innego.
        • triss_merigold6 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:29
          Egocentryzm level master.
          • nutella_fan Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 17:02
            Zgadzam się.
      • sumire Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:32
        Nie spodziewałam się po tobie ani trochę mądrzejszej wypowiedzi. Taaa, samobójstwa się popełnia z egocentryzmu.
        • 1matka-polka Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:37
          Samobojstwo popelnila, bo byla bardzo, bardzo, bardzo popieprzona.
          • 1matka-polka Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:37
            Od razu napisze, ze to nie jej wina. Urofzila sie tak bardzo popieprzona, ze sobie z tym nie poradzila.
            • sumire [...] 07.06.18, 08:42
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • 1matka-polka Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:44
                Nie robie sobie jaj. Zrozum istote rzeczy.
              • sumire Moderacjo... 07.06.18, 14:51
                ... to zabawne, że kasujecie mój wpis - w którym nawet wulgaryzmu nie było, nie mówiąc o łamaniu prawa - a zostawiacie aroganckie wpisy trolla twierdzącego, że ktoś popełnia samobójstwo, bo jest popieprzony. Czyżby moderacja też była zdania, że to egocentryczna baba?... Smutne, co się dzieje z tym forum.
                • pade Re: Moderacjo... 07.06.18, 15:57
                  No własnie też tego nie rozumiem. Czytałam Twój wpis i Twojej ekhm interlokutorki i to raczej jej posty winny być usunięte.
      • princesswhitewolf Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:37
        Nie radze szukac sensu w wypowiedziach osoby chorej psychicznie. Zawiodla rodzina ze nie upilnowala.
        • nangaparbat3 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:39
          Nie jest latwo upilnować.
        • tajemnicza.a.m Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 16:05
          Ciekawe jak można pilnować samobójce? Przywiązywać do ręki. Życie z kimś takim jest strasznie męczące na dodatek trzeba uważać żeby nie zrobić czegoś co sprowokuje do samobójstwa.
          Jednak ciężko mi uwierzyć aby ktoś, kto być może perfidnie w taki sposob załatwił męża mógłby być w ciężkim stanie depresyjnym. Obojętność nie sprzyja perfidnej, przemyślanej zemscie.
      • danaide Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 14:09
        Czyli bała się takich triss...
    • sumire Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:28
      Myślę, że media, zamiast bawić się w interpretacje słów człowieka w skrajnym stanie, powinny raczej przypominać, że można znaleźć pomoc, będąc w depresji. Oczywiście od sępów z Pudelka tego nie oczekuję.
      • triss_merigold6 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:31
        Pliz, pani uczona, kształcona, z pozycją, kasą i żyjąca w środowisku w którym korzystanie z przeróżnych klinik leczenia depresji/uzależnień/załamań/świrów jest normą, nie wiedziała gdzie szukać pomocy?
        • sumire Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:40
          Trzeba wiedzieć i trzeba jeszcze chcieć. Depresja i pokrewne to ciągle stygmat i wierz mi, że myśl "potrzebuję pomocy" nie przychodzi łatwo. Bycie sławnym, bogatym i kształconym nic nie zmienia, jak dowodzą liczne przykłady. Tak że pliz.
        • afro.ninja Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:48
          Biorąc pod uwagę jak trudna do wyleczania jest ta choroba, żadne pieniądze i nauka tu nie pomogą.
          • triss_merigold6 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:51
            Oczywiście, że pomogą, mnóstwo osób żyje z depresją lub miało epizody depresji i biorą/brały leki pozwalające na normalne funkcjonowanie.
            • kropkacom Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:55
              Triss ty jesteś uczona smile a piszesz takie głupoty, że hej.
              • triss_merigold6 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:58
                Tu na forum masz dziesiątki ematek, które chorowały lub chorują na depresję, wiele z nich bierze leki, chodzi na terapię i funkcjonują.
                • kropkacom Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:04
                  Ale one nie są wszystkimi chorymi na depresję. Poza tym nie wiesz wszystkiego. Pewnie jakby ci niektóre napisały jak funkcjonują to by ci piana z ust nie zeszła przez tydzień a na forum przez rok.
                  • kropkacom Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:16
                    Twoja zasadniczość w takich tematach świadczy o strachu z twojej sytuacji i tym, że jakby co to odwrócisz się plecami. Taka psychologiczna ucieczka.
                    • 1matka-polka Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:19
                      Strach jest naturalny w takich sytuacjach granicznych.
                      • kropkacom Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:25
                        Nie twierdze przecież, że nie. Jednak warto sobie zdawać sprawę co nami pociąga.
                • pani-noc Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 11:33
                  > Tu na forum masz dziesiątki ematek, które chorowały lub chorują na depresję

Myślę, że porównanie depresji do raka jest trafne: i w jednym i w drugim przypadku są osoby, które dzięki wdrożonemu leczeniu wychodzą z choroby i żyją latami, inne dość szybko umierają. Depresja JEST śmiertelną chorobą. Każdy przypadek jest indywidualny i nie zawsze medycyna jest w stanie pomóc choremu. Nie ma znaczenia czy pani się leczyła, brała leki, chodziła na terapię itd. Jednemu choremu dany lek pomoże i będzie normalnie funkcjonować. Innemu choremu "pomoże" w ten sposób, że wyciągnie go z apatii spowodowanej depresją i da mu akurat tyle powera by ruszyć się i popełnić samobójstwo.

Depresja to nie jest choroba, w której chory powie lekarzowi co go dokładnie boli. Chory będzie kłamał lekarzowi prosto w oczy, że czuje się lepiej, a w głowie będzie już miał ułożony plan samobójstwa, które zamierza popełnić za kilka dni. Dlatego mimo istnienia dziesiątek cudownych tabletek szczęścia wielu ludziom leczącym się na depresję niestety nie da się pomóc.
            • ichi51e Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:01
              a ile osob z rakiem przeleczono i zyja!
            • sumire Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:39
              Mnóstwo osób również już nie żyje wskutek depresji. Ta choroba ma tyle odmian, ilu chorujących na nią. Nie wspomnę już o tym, że tak naprawdę mimo leków czy terapii zawsze masz tego potwora pod łóżkiem i on może złapać cię za kostkę w najbardziej nieoczekiwanym momencie. To nie jest tak, że dostajesz magiczne pigułki i nagle przechodzi jak ręką odjął, żeby nigdy nie wrócić.
        • panpaniscus Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:50
          Yyyy no na tym właśnie polega depresja, że się nie ma siły/nie wierzy w polepszenie, nie ma nadziei. Uczenie, kasa i pozycja nie mają nic do tego.
      • 1matka-polka Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:40
        Zanim zachorowala na depreske byla cudownie poukladana, idealnie dopasowana do warunkow ziemskich. A ta depresja nie miala absolutnie nic wspolnego z jej konstrukcja psychiczna.
    • kota_marcowa Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:46
      No oczywiste, że wina tatusia.

Mamusia egoistka i świnia level master, żeby jeszcze na odchodne się zemścić na chłopie, zafundowała dziecku traumę życia.
      • izabella1991 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:54
        Z ciekawosci obejrzalam sobie torebki marki Kate Spade- no szczerze powiedziawszy moze i ladne, ale zeby padac na twarz z zachwytu?
        Kobiecie ewidentnie peron odjechal razem z lokomotywasad A coreczka to wczesna nastolatka- niewesolo jej musi byc z taka zagadka, jaka jej mamcia na odjezdne zostawila.
        Jakby corke kochala, toby mysl o samobojstwie nigdy jej do lepetyny nie strzelila.
        A na depresje sa leki.
        • fuzja-jadrowa Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 16:02
          > Jakby corke kochala, toby mysl o samobojstwie nigdy jej do lepetyny nie strzelila.

Bzdura. Ludzie w depresji w ogóle nie myślą w ten sposób. Często wręcz odwrotnie - czują, że są ciężarem dla wszystkich dookoła, nie widzą innego rozwiązania. Jakby ktoś cię w wąski tunel wcisnął.
      • 1matka-polka Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:03
        Jest takie angielskie powiedzenie. Dont stick your dick in crazy...
    • kropkacom Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:48
      Nie kojarzę tej osoby, ale zapewne była w złym stanie psychicznym i nie uzyskała pomocy na czas. To co napisała jest najmniej ważne. Czy wobec tego należy z niej szydzić i się wywyższać? Bo jeśli tak, to oznacza, że osoby w tym stanie zazwyczaj nie mają szans u was na pomoc.
      • izabella1991 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:56
        Oczywiscie, ze nie.To nie czas i miejsce na szyderstwa.
        Teraz pytanie- jakim ojcem okaze sie swiezo upieczony wdowiec?
        • kropkacom Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:00
          O ile będzie chciał być ojcem.
          • nangaparbat3 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:12
            I widzisz jak to działa - nic o nim nie wiemy, ale juz jest co najmniej podejrzany o najgorsze.
            • kropkacom Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:14
              Ja go o nic nie podejrzewam. Ani o najgorsze, ani o najlepsze. Pewnie nawet nie będzie mi dane to zweryfikować.
      • nangaparbat3 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:11
        To nie jest najmniej ważne. Na okragło mam do czynienia z osobami z naprawde cieżką depresją. I czesto słyszę: mam mysli, żeby sie zabic, ale nie zrobie tego tym, którzy mnie kochają.
        Wręcz się zaczełam zastanawiac, czy to rzeczywiście samobojstwo i rzeczywiście jej wlasny list.
      • sumire Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:56
        No właśnie.
        Sama lektura tego wątku pozwala zrozumieć, dlaczego wielu ludzi, którym dzieje się niedobrze, nie szuka pomocy. Depresja i pokrewne to jest ciągle stygmat, zwłaszcza w naszym pięknym kraju, gdzie z automatu dostajesz łatkę egocentryka, który sobie coś uroił i histeryzuje (i to nawet u przedstawicieli służby zdrowia, niestety). W komentarzach na profilu Guardiana ktoś napisał (na szczęście skasowali), że depresja to taka moda u ludzi, którym się za dobrze powodzi. Zakładam, że ten ktoś na swoje szczęście nigdy nie zaliczył tej rozkoszy. Cóż, biorąc pod uwagę, że 1 na 4 osoby w XXI wieku ma lub będzie miała podobne problemy, ma całkiem duże szanse i wtedy na pewno zrozumie. I będzie tęsknił za czasami, gdy nie rozumiał.
        Trudno, naprawdę trudno oczekiwać racjonalnego postępowania od osoby, która jest na totalnej krawędzi. Dociekanie, co pani miała na myśli i czy popełniła samobójstwo na złość (taaa...) jest nie tylko bez sensu, jest zwyczajnie okrutne. Ale wiem, skąd to się bierze - kto nigdy czegoś podobnego nie przeżył na własnej skórze, nie jest w stanie sobie wyobrazić, jak to jest. Tylko po co wówczas wypowiadać się tonem pełnym wyższości lub zwyczajnie jechać po kobiecie - tego nie kumam.
    • nangaparbat3 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:55
      No nie wiem. Od lat podejrzewam samą siebie o pewną dozę cynizmu i socjopatii, ale faktem jest, że nieporównywalnie wieksze współczucie budzi we mnie osoba, ktora popelnia samobojstwo rozszerzone, niż taka, która z samobojstwa robi rodzaj zemsty na tych, co zostaja.
      • 1matka-polka Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 08:58
        Socjopatia to dla mnie nie jest zaburzenie wrodzone, tylko wplyw warunkow zewnetrznych. Wychowalas sie w ciezkiej patologii?
        • nangaparbat3 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:07
          W pewnym sensie na pewno.
      • pani-noc Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:07
        Dla mnie to porównywalny kaliber egoizmu. Sama odeszła z tego świata, ale przy okazji zafundowała facetowi i dziecku taką traumę, że nie wiadomo czy w przyszłości oni również nie targną na swoje życie. Idiotka. Gdyby chciała się zabić i miała minimum szacunku i miłości do swojego dziecka zaarażowałaby to tak by wyglądało np. na wypadek komunikacyjny.
        • nangaparbat3 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 20:05
          Nie, w ogole nie widzę sprawcow samobojstwa rozszerzonego jako egoizmu. Oni tych bliskich ratują przed światem, ktory jest tak straszny, że trzeba z niego za wszelką cenę uciec. Tu jest inaczej: sama uciekam, ale miedzy swoim dzieckiem a najbliższą mu prawdopodobnie osobą stawiam mur.
          • kikki123 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 22:09
            nangaparbat3 napisała:

> Nie, w ogole nie widzę sprawcow samobojstwa rozszerzonego jako egoizmu. Oni tyc
            > h bliskich ratują przed światem, ktory jest tak straszny, że trzeba z niego za
            > wszelką cenę uciec. Tu jest inaczej: sama uciekam, ale miedzy swoim dzieckiem a
            > najbliższą mu prawdopodobnie osobą stawiam mur.
            >

Moze to zalezy z jaka konkretna sytuacja samobojstwa rozszerzonego mamy do czynienia. Bo jak mysle o historii mezczyzny, który porzucony przez żonę, zabił dwie córki i sam popelnil samobójstwo to jednak mimo współczucia widzę tez odcienie egoizmu. W założeniu że beze mnie nie najblizsi mają zadnch szans. Zabiorę ich ze sobą bo chcę by byli ze mną/wiem co dla nich będzie lepsze. W nieuznawaniu podmotowosci istoty ludzkiej której odbierają życie. Ale zawsze przerażające jest osamotnienie tych ludzi.
    • ichi51e Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:00
      Swinstwo dziecku swinstwo mezowi. Ja to rozumiem:
      “Kocham cie” coreczko ale najwazniejsze to dopiec ojcu.
      • princesswhitewolf Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:38
        ona sie leczyla psychiatrycznie ichni... w mediach o tym pisza. nie rozwazalabym tego w kategoriach oczekiwan wobec normalnej osoby
    • bella_roza Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:50
      a kto to jest Kate Spade?
    • panpaniscus Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 09:54
      Zapytaj tatę - drugą najważniejszą dla Ciebie osobę w twoim życiu, on potwierdzi że to nie twoja wina.
      Mam wrażenie, że po polsku to brzmi nieco inaczej niż po angielsku.
      • feniks_4 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 10:08
        On odszedł od niej kilka dni przed jej samobójstwem, ja rozumiem jej słowa: zapytaj tatę, kto ponosi wine za moje samobójstwo (w domyśle: on, przez swoje odejście).
    • spanish_fly Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 10:07
      A jak można się zabić mając 13-letnie dziecko? List pisała osoba w mega kryzysie psychicznym, nie myślała trzeźwo.
    • livia.kalina Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 12:14
      Ja to interpretuję tak:"spytaj taty jak bardzo cię kochałam i jak bardzo byłaś ważna ale jak bardzo też byłam chora i nie umiałam, mimo mojej miłościi do ciebie, pokonać choroby".

Tyle, że to niej sensacyjna i medialna interpretacja.
    • srubokretka Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 12:45
      Conajmniej dziwna jest ta historia. Wedlug siostry (jakze kochajaca i empatyczna, skoro jeszcze cialo nie ostyglo, a ona juz sprzedawala tajemnice rodzinne) miala choroby psychiczne, brala psychotropy, zapijala alkoholem, a powiesila sie na klamce od szafy (jesli wierzyc temu co w tv powiedzieli).
    • anika772 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 14:21
      Interpretuję ten list jednoznacznie- to wina ojca.
      Paskudnie się zachowała, z całym szacunkiem dla zmarłej. Biedny dzieciaksad
    • brenya78 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 14:25
      Przepraszam, że się wtrace ale przeczytalam wątek i myślę, że nadinpretowujesz. Po pierwsze trzeba spojrzeć na oryginał:

I have always loved you. This is not your fault. Ask daddy!

Po angielsku to brzmi mniej wiecej, że "to nie twoja wina, spytaj tatusia, on potwierdzi". To jest dokładne znaczenie tego zwrotu po angielsku, zwłaszcza w połączeniu z wykrzyknikiem i tak to interpretują wszystkie gazety anglojęzyczne. Nikt tu nie widzi żadnej aluzji/niedopowiedzenia.
      • fuzja-jadrowa Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 15:53
        > Po angielsku to brzmi mniej wiecej, że "to nie twoja wina, spytaj tatusia, on potwierdzi".

Oczywiście, że tak. Nie wiem, gdzie tu wątpliwości.
      • ichi51e Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 18:37
        No po nagielsku to brzmi duzo lepiej
      • nangaparbat3 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 20:08
        Acha. Masz rację, po angielsku to zmienia wydźwięk.
    • feniks_4 Mąż Kate Spade wydał oświadczenie. 07.06.18, 16:49
      ..."Spade poprosiła, żeby nastolatka nie czuła się winna i o wszystko "zapytała tatusia". Właśnie wtedy Andy Spade trafił na świecznik mediów i musiał zmierzyć się z internetowym hejtem zrozpaczonych fanów gwiazdy. Mężczyzna w końcu zdecydował się opublikować szczere oświadczenie na łamach magazynu "Variety".
      Okazuje się, że partner projektantki kontaktował się z nią noc przed tragicznym zdarzeniem. Para nie mieszkała razem od około 10 miesięcy. Ich relacja nie była idealna, ale Andy zaprzecza plotkom na temat rozwodu lub separacji.
      Katy cierpiała na depresję i miała lęki już od wielu lat. Aktywnie szukała pomocy i ściśle współpracowała z lekarzami, żeby wyleczyć się z choroby, która zabrała jej część życia. Byliśmy z nią w kontakcie noc przed tym zdarzeniem, wydawała się szczęśliwa. Nic nie wskazywało, nie było żadnego ostrzeżenia, że to zrobi. To był kompletny szok. I to wyraźnie nie była ona. Wygrały osobiste demony, z którymi walczyła - wyjaśnił Andy Spade.
      Byliśmy świetnymi przyjaciółmi, którzy próbują rozwiązać swoje problemy w najlepszy sposób, jaki znali - dodał.

Więcej: www.plotek.pl/plotek/7,154063,23505544,maz-kate-spade-wydal-szczere-oswiadczenie-rozmawial-z-nia-noc.html#Z_Prze
    • kura17 Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 17:07
      kurcze, skad w ogole wiadomo, co ona w tym liscie napisala, jak to wycieklo?? skandal!
    • fifiriffi Re: Kate Spade popełniła samobójstwo -list 07.06.18, 20:28
      pewnie będę ignorantem, ale nie wiem kto zacz big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka