Dodaj do ulubionych

Allegro wciska nos ...

08.06.18, 12:38
w Waszą prywatną korespondencję ze sprzedawcą ! Wiedziałyście o tym ? Jeśli "nie spodoba" się im Wasza korespondencja... zostaje blokowana i konto sprzedawcy zawieszone. Czasem te kupującego.
Wszystkie maile przychodzące do sprzedawcy od klienta są kodowane przez allegro numerem przyporządkowanym do sprzedawcy. Sprzedawca już nie wie jakiego macie @
Wyłapują słowa kluczowe np. "poza allegro" ;D Zatem proszę się nie zdziwić, że nie otrzymujecie odpowiedzi od sprzedawcy na wasze zapytania .... Ludzie ! Gdzie podziewa UOKiK ????!
Obserwuj wątek
    • woman_in_love ta firma to rak polskiego handlu i powinna upaść 08.06.18, 12:43
      miejmy nadzieję, że Aliexpress wykończy ich skutecznie i jak najszybciej.

Nie bójmy się kupować na Aliexpress, tak jak nasze babcie/matki boją się na alledrogo.
      • 45rtg Re: ta firma to rak polskiego handlu i powinna up 08.06.18, 13:27
        woman_in_love napisała:

> miejmy nadzieję, że Aliexpress wykończy ich skutecznie i jak najszybciej.
        >
        > Nie bójmy się kupować na Aliexpress, tak jak nasze babcie/matki boją się na all
        > edrogo.

Doświadczenie wykazuje, że jest się czego bać. A konkretniej - straty pieniędzy i otrzymania chłamu.
        • woman_in_love Re: ta firma to rak polskiego handlu i powinna up 08.06.18, 13:47
          No ba, a ileż to oszukanych na alledrogo i nikt ich nie uratował.
          Na Aliexpress natomiast ZAWSZE mi oddawali pieniądze po uruchomieniu sporu.
          • 45rtg Re: ta firma to rak polskiego handlu i powinna up 08.06.18, 13:56
            woman_in_love napisała:

> No ba, a ileż to oszukanych na alledrogo i nikt ich nie uratował.
            > Na Aliexpress natomiast ZAWSZE mi oddawali pieniądze po uruchomieniu sporu.

"Zawsze"? To masz tam sporów aż tyle, że ma sens używać słowa "zawsze"? smile
            No to nieźle zareklamowałaś alidrogo smile
            • woman_in_love Re: ta firma to rak polskiego handlu i powinna up 08.06.18, 14:18
              Albo pocztę. A ty kupuj nadal na alledrogo.
    • 45rtg Re: Allegro wciska nos ... 08.06.18, 12:44
      Ale co, pupa boli, że nie da się via Allegro dogadać sprzedaży omijającej system Allegro? No jakże mi żal.
      • lati7 Re: Allegro wciska nos ... 08.06.18, 13:05
        45rtg ...

Nikogo nie boli pupa i nikt nie kombinuje ... lecz szpiegowanie prywatnej korespondencji jest przestępstwem w myśl wymyślonego przez allegro chorego regulaminu.
        • lellapolella Re: Allegro wciska nos ... 08.06.18, 13:15
          Prawdę mówiąc, nigdy nie uważałam tej korespondencji za prywatną, raczej za firmową właśnie. Jeśli zdarzało mi się wchodzić w bliższe interakcje z kontrahentem, pisaliśmy na pw.
        • mozambique Re: Allegro wciska nos ... 08.06.18, 13:20
          jesli wymiana listów za posrednictwem profilu na all to nie jest to korepondencja prywatna
          podobnie jak w zaden sposóbe NIE ŚĄ prywatne wszystkei wpisy i słitfocie umieszczoen na fejsie
          i zapewne NIE SĄ prywatne wszysteki sparwy zalatwaina na słuzbowym koncie e-mailowym

a sprzedaz poza all jest niezgodna z regulaminem i ma swoje konsekwencje
        • ortolann Re: Allegro wciska nos ... 08.06.18, 13:23
          Ale czy ten regulamin akceptowałaś? Bo jeżeli tak, to trzeba teraz z tym żyć, a jeżeli nie, to cóż - droga wolna, zdaje się.
          Nie widzę nigdzie problemu w tym, że allegro sobie pilnuje swojego interesu.
        • 45rtg Re: Allegro wciska nos ... 08.06.18, 13:26
          lati7 napisał(a):

> 45rtg ...
          >
          > Nikogo nie boli pupa i nikt nie kombinuje ... lecz szpiegowanie prywatnej kores
          > pondencji jest przestępstwem w myśl wymyślonego przez allegro chorego regulamin
          > u.

Regulamin Allegro coś mówi o tajemnicy korespondencji? Przypuszczam, że wątpię. Po co, jak to jest uregulowane ustawowo?
          Natomiast odrzucanie maila na podstawie automatycznych filtrów wykrywających nieuczciwość nie narusza żadnej tajemnicy, bo nie ma powodu, żeby ktoś się w ogóle dowiedział o takiej odrzuconej treści. Po prostu zwrotnica się przekłada w kierunku śmietnika.
          • lati7 Re: Allegro wciska nos ... 08.06.18, 13:35
            zatem wieluuu klientów nie dokona zakupu, bo to oni z reguły proponują sprzedaż poza pomniejszoną o prowizję... Mogą też zaszkodzić sprzedawcy, który im tego nie proponuje.
            Idioci piszą z "pytanie do sprzedającego" i chcą kupować poza. Allegro to widzi.
            • alicia033 Re: Allegro wciska nos ... 08.06.18, 14:05
              lati7 napisał(a):

> Idioci piszą z "pytanie do sprzedającego" i chcą kupować poza. Allegro to widzi
              > .
              i jaki masz z tym problem?
              • mozambique Re: Allegro wciska nos ... 08.06.18, 14:21
                ze ją zablokowali smile
          • taki-sobie-nick Jeśli nawet regulamin allegro coś 09.06.18, 23:51
            mówi, to i tak chyba nasze prawo jest ważniejsze od ustaleń owego regulaminu.

Jeśli kupuję na allegro, to po to, by kupić na allegro, ale wara allegro od mojej korespondencji.

• boo-boo Re: Allegro wciska nos ... 08.06.18, 15:46
          To nie jest prywatna korespondencja. Skoro maja regulamin i go akceptujesz to znaczy, że zgadzasz się na wgląd w korespondencję.
    • boo-boo Re: Allegro wciska nos ... 08.06.18, 15:45
      Ebay też tak robi i moim zdaniem dobrze. Zawsze załatwiam wszystko ze sprzedawcą na maila- nie żeby poza ebajem- żeby w razie problemu mieć podkładkę. I raz mnie naszło nie wiem czemu już po zakupie załatwiać na telefon- samochód kupiłam i łatwiej było się ze sprzedawcą dogadać co do odbioru samochodu bo musiał być lawetą odebrany. No i się zaczęło-baba zaczęła kręcić- raz pojechaliśmy- nie było jej w domu,a dzwoniliśmy 20 minut wcześniej i powiedziała, że będzie. Potem jeszcze dwa razy tak zrobiła i miałam przeczucie dlaczego. Potem się przez telefon wygadała, że po tym jak ja auto kupiłam znalazła kogoś kto chce zapłacić więcej. Wysmarowałam jej stosownego maila przytaczając jej własne słowa, wystawiłam "super" opinię i od razu ebay poinformowałam w razie gdyby mi sama moje opinie zdecydowała spaprać. Zablokowali ją i wiem, że mają wgląd w wiadomości bo wspomnieli o tym sami.
    • jola-kotka Re: Allegro wciska nos ... 08.06.18, 15:49
      Dlatego ja tylko kupuje przez koszyk a co mam zalatwic dodatkowego ze sprzedawca to zalatwial telefonicznie w zadne konta sie nie bawie.
    • lodomeria Re: Allegro wciska nos ... 10.06.18, 09:24
      Urząd ochrony Konkurencji ma Ci pomóc oszukiwać???
    • ginger.ale Re: Allegro wciska nos ... 10.06.18, 09:46
      Pewnie tak stanowi ich regulamin, który akcepują użytkownicy. Co zrobić, chronią swoje interesy, nie dziwota.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka