baltycki 30.06.18, 21:37 Niestety, nie udalo mi sie wykonac calosci do 29 czerwca na 70-lecie szkoly, w czwartek polece dokonczyc. Pare zdjec z budowy. fotoforum.gazeta.pl/a/80488.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asmarabis Re: Arka 01.07.18, 12:38 Smutek, ze taka piekna arke przejeli Niemcy a polskie dzieci zostaly z niczym Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Arka 01.07.18, 12:45 Smutek, że tak uzdolniony I chętny do pracy społecznej autor i wykonawca został przejęty przez Niemcy Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Arka 01.07.18, 12:46 Piękna W latavh 80tych w moim rodzinnnym mieście był artysta, który budował z drewna przepięne sprzęty na place zabaw. To były ogromne unikatowe figury pterodaktyla, wieloryba, diplodoka. Cały Gorzów był usiany jego dziełami. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Arka 01.07.18, 12:49 Przyszedles sie nia durnum babom pochwalic? Troche to zalosne- szukac poklasku w towarzystkie, ktorym sie gardzi Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Arka 01.07.18, 12:54 Co by nie powiedzieć - to, że Bałtyckiemu sie chciało, zasługuje na pochwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Arka 01.07.18, 13:00 Ale durne baby moga sie oblizac ze smakiem bo Arka jest na obcej ziemi, naprawde zescie durne skoro nie rozumiecie przeslania Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Arka 01.07.18, 13:07 asmarabis napisała: > Arka jest na obcej ziemi, naprawde zescie durne skoro nie rozumiecie przeslania > Na obcej ziemi też są dzieci, a Ci którzy nie wyjechali z kraju a potrafią coś takiego zrobić, też mogą ruszyć cztery litery, poświęcić swój czas i zrobić coś dla tutejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Arka 01.07.18, 13:17 Durne baby, a w szczególności ich dzieci, też mają różne fajne zabawki do dyspozycji na placach zabaw. Więc arka bałtyckiego nie jest unikatem. Natomiast to, że mu się chciało, należy pochwalić. W Polsce potrzebę robienia czegoś społecznie skutecznie obsmiano w czasach minionych i po-minionych, stawiając na ja-mnie-moje. Trochę teraz się to odradza, ale mniej z faktycznej potrzeby serca, a bardziej dla korzyści - punktów w rekrutacji, dobrych zapisów w cv, awansu w pracy czy pochwaly u przełożonego. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Arka 01.07.18, 13:23 Ale po co biblijna arka w muzulmanksim kalifacie kiedy takiej arki nie maja katolicke polskie dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Arka 01.07.18, 15:09 Bo to ta sama mitologia z tej samej pustyni jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Arka 01.07.18, 13:29 ewa_mama_jasia napisała: > Durne baby, a w szczególności ich dzieci, też mają różne fajne zabawki do dyspo > zycji na placach zabaw. Mają bardzo różne place zabaw. W niektórych miejscach to są konstrukcje z pni drzew, tory ćwiczeń, czasami są to wielkie kamienie jak w górskim potoku. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Arka 01.07.18, 13:44 Dokładnie. To wszystko może służyć do zabawy, to właśnie miałam na myśli. Zjeżdżalnia piętrowy z dachem spiczastym może robić za rakietę, pnie drzew, kamienie, opony - to wszystko może służyć do kapitalnej zabawy. Same opony można zuzytkowac przynajmniej na kilka sposobów. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Arka 01.07.18, 13:54 A niemieckie matki mrucza w tym czasie: no opony i kamienie to dla zacofanych, co naprawde rozwija na placu zabaw to arka…. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Arka 01.07.18, 20:02 >Trochę teraz się to odradza, ale mniej z faktycznej potrzeby serca, a bardziej dla korzyści - punktów w rekrutacji, dobrych zapisów w cv, awansu w pracy czy pochwaly u przełożonego. A widzisz- ja w mojej dzielnicy, jak najbardziej w Polsce, z przyjemnością obserwuję i uczestniczę w inicjatywach oddolnych, wykonywanych nie dla pieniędzy i punktów w rekrutacji, a dla satysfakcji/upiększenia sąsiedztwa/uczynienia go miłym miejscem dla społeczności. Ludzie ze sobą super współpracują nie oglądając się na innych. Czego zresztą wszystkim życzę w ich własnym sąsiedztwie Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Arka 01.07.18, 13:21 asmarabis napisała: > Ale durne baby moga sie oblizac ze smakiem bo Arka jest na obcej ziemi, naprawd > e zescie durne skoro nie rozumiecie przeslania Bo Niemcom się chce, gdy w Polsce większość by powiedziała, że ma ważne sprawy. Oni się faktycznie organizują nawet przy zwykłych porządkach jesiennych, wiosennych i przedświątecznych. Te głupie wręgi ktoś musiał przygotować wcześniej, zrobić szablony, powycinać i nawiercić. Tak samo z burtami, ktoś musiał przygotować deski. Dwa razy tyle roboty było w przygotowaniu wcześniejszym, niż później przy montażu, a jednak chciało się i potrafili przy tym zrobić to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Arka 01.07.18, 13:56 Hmmm.... ale wy dajecie się podpuszczać asmie (trolll) ta arka chyba nie jest w Niemczech Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Arka 01.07.18, 14:23 To poinformuj z laski swojej gdzie jest, skoro masz taka wiedze.. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Arka 01.07.18, 14:29 Nie wiem, założyłam że w Niemczech, bo Bałtycki tam mieszka, ma rodzinę, wnuki. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Arka 01.07.18, 15:27 Ma tez w Szwajcarii, ale to wszystko jedno bo to nue nasze słowiańskie ziemie Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Arka 01.07.18, 15:27 Ma tez w Szwajcarii, ale to wszystko jedno bo to nue nasze słowiańskie ziemie Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_nowy_nick Re: Arka 01.07.18, 16:19 asmarabis napisała: > to nue nasze słowiańskie ziemie asma, przypomnisz nam, proszę, w jakim kraju mieszkasz? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Arka 01.07.18, 16:22 Sercem jestrm w Polsce i moje dziecko chętnie by skorzystało z polskiej arki, ale to jak widac utopia Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Arka 01.07.18, 17:54 asmarabis napisała: > Sercem jestrm w Polsce A doopą w kalifacie Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_nowy_nick Re: Arka 01.07.18, 19:28 asmarabis napisała: > Sercem jestrm w Polsce Pytanie było w jakim kraju mieszkasz. Odpowiesz? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Arka 01.07.18, 19:36 joa66 napisała: > ta arka chyba nie jest w Niemczech W Szkocji, w Camphillu z niepelnosprawnymi dziecmi. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Arka 01.07.18, 19:59 joa66 napisała: > Pamiętam. I córka tam pracuje/pracowała? Byla "szefowa" jednego domu, teraz uczy w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Arka 01.07.18, 20:17 Pamiętam, bo niezależnie od daru dla dzieci, to też wyraz miłości i szacunku dla córki. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Arka 01.07.18, 14:43 bistian napisał: > Bo Niemcom się chce, no nie wiem... pod zdjęciami jest o "samotnej realizacji projektu" Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Arka 01.07.18, 15:40 b.bujak napisała: > no nie wiem... > pod zdjęciami jest o "samotnej realizacji projektu" A na zdjęciu (pod linkiem) jest dwóch facetów, a trzeci pewno za aparatem. Tutaj było sporo roboty, tak czy siak. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Arka 01.07.18, 17:51 bistian napisał: > A na zdjęciu (pod linkiem) jest dwóch facetów, a trzeci pewno za aparatem. > Tutaj było sporo roboty, tak czy siak. zgadza się; ale to za mało na wnioski o tym, że Niemcy tacy chętni do pracy społecznej Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Arka 01.07.18, 19:07 b.bujak napisała: > zgadza się; > ale to za mało na wnioski o tym, że Niemcy tacy chętni do pracy społecznej Są chętni, mówię to z własnej obserwacji. Boją się tylko robić coś, na czym się nie znają, bo to duży wstyd coś zrobić źle. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Arka 01.07.18, 19:39 bistian napisał: > > Są chętni, mówię to z własnej obserwacji. Boją się tylko robić coś, na czym się > nie znają, bo to duży wstyd coś zrobić źle. co by nie mówić - efekt ten sam: samotna realizacja projektu i to przez osobę, która przybyła z innego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Arka 01.07.18, 20:15 b.bujak napisała: > co by nie mówić - efekt ten sam: samotna realizacja projektu i to przez osobę, > która przybyła z innego kraju > Samotnie (czesto w ramach praktycznych zajec z dziecmi - 2 godz/tydzien) do maja realizowal kanadyjczyk, od poczatku maja samotnie ja - Polak, na burty 3 niedziele poswiecili niemiec z czechem. Faktem jest, ze najwiecej wolontariuszy przyjezdza z Niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Arka 01.07.18, 14:18 fornita111 napisała: > Przyszedles sie nia durnum babom pochwalic? Troche to zalosne- szukac poklasku > w towarzystkie, ktorym sie gardzi W jednym z wątków był poproszony o zamieszczenie foty, więc tylko spełnił prośbę. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Arka 01.07.18, 14:46 Dobra, doprecyzuje: zalosne jest udzielanie sie na "forum durnych bab". Z jednej strony pogarda a z drugiej...brak lepszego towarzystwa? Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Arka 01.07.18, 15:20 Moze to watek z kategorii - siema durne baby, patrzcie jaki jestem zajebiaszczy? Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Arka 01.07.18, 15:26 Ale ma probkemy z zarządzaniem czasem i priorytyzowaniem zadań bo pisze w terminie nue skończył Umie przyznawać sie do swoich braków ! Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Arka 01.07.18, 19:12 cosmetic.wipes napisała: > > W jednym z wątków był poproszony o zamieszczenie foty, więc tylko spełnił prośb > ę. > Dokładnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Arka 01.07.18, 19:42 fornita111 napisała: > Przyszedles sie nia durnum babom pochwalic? "Kiedys durne baby rozpieprzyly" Tytul wskazuje wyraznie o ktorych babach mowa, sa wymienione w tresci. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Arka 01.07.18, 19:52 Wszystkie na forum pamietamy za co nas tak nazwales i jeszcze tam mowa o odpadach zdaje sie byla... gentelman starej daty tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Arka 01.07.18, 15:27 Szacun Piękna arka, gratulacje- kawał dobrej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Arka 01.07.18, 19:04 Bałtycki, ale Ty jesteś zdolny. Brawo. Bardzo ładna ta Twoja arka. Odpowiedz Link Zgłoś