Dodaj do ulubionych

prostownica do włosów

05.07.18, 13:43
Córka domaga się prostownicy. Trochę jestem przerażona, bo osobiście nawet suszarki unikam jak mogę, no ale ona chce i twierdzi, że potrzebuje. Ja się na tym temacie absolutnie nie znam. Oglądam na ceneo, i nie wiem za cholerę co ewentualnie wybrać.
- moc - temperatura grzania. Im wyższa tym lepsza? Ale im wyższa tym bardziej niszczy włosy?
- materiał z jakiego są płytki? Trzeba na coś szczególnie zwracać uwagę?
- dobrze by było, żeby to była prostownica / gofrownica w jednym. Jest szansa na taki zestaw?
No i żeby była w rozsądnej cenie.
Doradźcie coś smile
Obserwuj wątek
    • frey.a86 Re: prostownica do włosów 05.07.18, 13:54
      Bez przesady, nie zniszczą jej się aż tak włosy, a nawet jeśli to przecież odrosną, to nie ręka. Ja używam od lat, fryzjer do którego chodziłam przytruwał mi do znudzenia, że sobie zniszczę włosy jak nie przestanę i jakoś nic strasznego się z nimi nie dzieje. A widzę po zdjęciach, że moje włosy wyglądają ładnie wyłącznie wtedy, kiedy użyję prostownicy, więc oczywistym jest, że będę prostować.

Moja to jakaś za 100zł z media markt, szczerze to nie wiem czy ma jakieś specjalne funkcje. Temperaturę grzania ustawiam na 180 stopni.
    • liliawodna222 Re: prostownica do włosów 05.07.18, 15:16
      Kurczę, nie powinnam się wypowiadać, bo nie używam prostownicy, ale wszystkie moje znajome, które jej używają, mają bardzo zniszczone włosy...
    • arwena_11 Re: prostownica do włosów 05.07.18, 15:56
      Moja córka też chciała. Poszperałam i najmniej niszcząca wydawała się prostownica Phillipsa. Jakieś tam jony podobno wydziela i nie wysusza włosów. Na razie od ok 1,5 roku się sprawdza. Ale fakt - córka nie używa codziennie.
      • arwena_11 Re: prostownica do włosów 05.07.18, 15:57
        Nie wiem co znaczy rozsądna cena. Córki kosztowała ok 300 zł. Ale wcześniej kupiłam tańszą - i oddałam do sklepi - za maą moc miała i nie działała na córki włosach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka