Dodaj do ulubionych

Porada edukacyjna potrzebna:)

13.09.18, 15:35
Słuchajcie, wymyśliłam sobie, że zapiszę się na naukę włoskiego. Dwa razy uczyłam się podstaw ( ze 20 lat temu, a drugi raz chyba ze 3). W przeciwieństwie do angielskiego , lubiłam się uczyć i nawet bez oporów stosowałam w praktycesmile I zastanawiam się czy jechać na tzw"pałę" na test poziomujący czy powtarzać, coby lepiej wypaśćsmile. Testy są we wtorki i czwartki - więc albo jadę dziś i uczciwie piszę to co wiem, albo spróbuję coś powtórzyć do wtorku. Radźcie Kochane!
Obserwuj wątek
    • kosmos_pierzasty Re: Porada edukacyjna potrzebna:) 13.09.18, 15:38
      Pojechałabym z tym, co realnie umiem.
      Chyba że jesteś ambitna i zależy Ci, żeby trafić do grupy o jak najwyższym poziomie.
    • 35wcieniu Re: Porada edukacyjna potrzebna:) 13.09.18, 15:41
      Troche bym sobie przypomniala. Zebys nie trafila do grupy gdzie ucza tego co juz wiesz, kiedy wystarczy lekkie przypomnienie.
    • panna.w.paski Re: Porada edukacyjna potrzebna:) 13.09.18, 15:53
      A test jest rozumiem pisemny?
      To poczekałabym do czwartku, zerknęła na notatki z poprzednich lat. Jeśli np. będą sprawdzać znajomość czasów przeszłych a Ty miałaś je i po krótkim przypomnieniu który jest który będziesz je bez problemu stosować, odróżniać i co najwyżej uczyć się form nowych czasowników to wtedy powtórka ma sens. Jeśli czujesz, że tak czy inaczej chciałabyś mieć wytłumaczone wszystko od początku (no wtedy było za szybko, gramatyka to Twoja słaba strona itp.) to możesz iść z marszu 🙂
    • szarsz Re: Porada edukacyjna potrzebna:) 13.09.18, 15:56
      Ja bym powtarzała. Odświeżałam kiedyś niemiecki i nauka szła mi dużo szybciej niż za pierwszym razem. Trafienie do słabszej grupy byłoby stratą czasu.
    • jola-kotka Re: Porada edukacyjna potrzebna:) 13.09.18, 16:00
      Jak dwa razy uczylas sie podstaw to sobie przypomnij i dopiero jedz. Uczenie sie trzeci raz tego samego to strata czasu.
    • iwoniaw Re: Porada edukacyjna potrzebna:) 13.09.18, 16:14
      Ja też bym powtórzyła - więcej przez te kilka dni i tak się nie nauczysz, ale odświeżysz sobie to, co - no właśnie - bez trudu i tak byś sobie w ciągu kilku dni przypomniała. A zdecydowanie lepiej trafić jest do grupy nawet o nieco wyższym poziomie, niż do takiej o nieco niższym niż nasze aktualne umiejętności.
      • faustine Re: Porada edukacyjna potrzebna:) 13.09.18, 16:28
        Dziękuję Wam bardzo. Tak czułam, że powinnam jednak trochę się przygotować smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka