Dodaj do ulubionych

Temperatura w Polsce

21.09.18, 17:59
Spojrzalam na Poznan i dzis tam 30C wg BBC weather, a jutro ma byc...15C

Taki przeskok to szok...
Obserwuj wątek
    • leyre2 Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 18:06
      Sprawdzasz pogode w Polsce?
      • princesswhitewolf Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 18:09
        ....i w Nicei oraz na Maderze.
        • milka_milka Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 18:15
          A ja w Tyrolu i Chicago. smile
          • princesswhitewolf Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 19:57
            Czemu nie...
        • leyre2 Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 18:16
          princesswhitewolf napisała:

> ....i w Nicei oraz na Maderze.

Aha😁
          • princesswhitewolf Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 20:01
            Zawsze we wrzesniu jestem po wakacjach na pd Francji i im zazdroszcze po powrocie ze tam caly wrzesien ok 25-28.
            Z Madera to jest tak ze lubie tam w grudniu jezdzic i patrze zawsze przed rezerwacja na ta piekna pogode.
            Z Polska to fascynuje mnie nagly spadek temp na poczatku wrzesnia i potem jak tu jest 4-6 C to patrze na - 15 C w Polsce i mi cieplej
            Zima w ogoke lubie sprawdzac pogode w takim Dubaju .. nie ze sie wybieram ale jakos lubie widziec ze tam 28C a u nas 7C
            • leyre2 Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 20:09
              Mnie interesuje pogoda jesli sie gdzies wybieram oczywiscie nie sprawdzam jesli jade w sierpniu do Wloch czy Grecji bo wiadomo czego sie spodziewac.
              • princesswhitewolf Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 21:48
                Oooo na Grecje tez lubie patrzec. Jakos mi razniej jak tam zima snieg spadnie a w UK powyzej zera hahah
    • chatgris01 Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 18:08
      U mnie (nie Polska, ale przeskoki sa) trzeci tydzien 29-34°C w dzien i 11-16°C w nocy (co jest ulga, bo jak przez poprzednie miesiace w nocy bylo co najmniej 25-27 stopni, to szlo sie wsciec).
      • princesswhitewolf Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 18:12
        No ale ten przeskok w Polsce to w dzien! Jakby porownywac dzien z noca to dzis 30C a w nocy jutro 8C
        • astomi25 Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 18:16
          Jadac na lekcje gitary o 17.15,termometr w aucie pokazywal 29 stopni. O 18 bylo juz 14,5 uncertain
          Dla mnie migrenowca to jakas masakra...
          ( mieszkam w Niemczech)
          • schiraz Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 18:27
            To z zachodu właśnie idzie do nas to ochłodzenie i chwała za to! Nareszcie będzie jesień, tak, wiem, że wy wszystkie kochacie upały i te 30 stopni w dzień od trzech miesięcy to jest sam miód. Ja nie lubię i cieszę się, że przyjdzie ochłodzenie. Pod Poznaniem teraz jeszcze prawie 30 stopni ale już wieje obiecujący wiatr zmian wink
            • chatgris01 Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 19:19
              Nie kocham upalow i tez z utesknieniem oczekuje jesieni, bo u mnie upaly byly od konca kwietnia i mam dosc.
          • princesswhitewolf Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 20:02
            No o tym mowie astomi, ze taki skok jest odczuwalny zdrowotnie
          • nickbezznaczenia Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 20:46
            I jak termometrowi idzie nauka? smile
            • fuzja-jadrowa Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 21:42
              A chcialam zapytac, czym na te lekcje jechal. wink
              • astomi25 Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 21:47
                No autem przecie😉
    • mysiulek08 Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 18:41
      przy okazji, podopowiedzcie gdzie znajda w miare solidna prognoze dlugoterminowa dla Polski w pierwszej polowie pazdziernika? Dolny Slask.
      • lacunalegis Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 19:18
        Gismeteo jest solidne.

Ale prawda jest taka, że w naszym klimacie prognoza na więcej niż kilka dni ustalana jest w dużej mierze na podstawie analizy danych statystycznych z poprzednich lat. Pewnej prognozy na pierwszą połowę października nikt nie ma.
    • katja.katja Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 19:12
      Tak, jesień mamy wyjątkowo ciepłą. Zeszły tydzień praktycznie codziennie nosiłam krótki rękawek i okulary przeciwsłoneczne. Piękna, ciepła, złota jesień. A Najma niech marznie w angielskim deszczu tongue_out
      • ania-z-lasu Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 19:19
        Jesień się jeszcze nie zaczęła.
      • leyre2 Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 19:21
        🤣🤣🤣 Tiaaa, dobrze gazeciarz ze chociaz ciepla lato (choc juz ostatni dzien), to jedyne z czego mozesz sie cieszyc pomimo ze nie masz na to wplyw ani to twoja zasluga, cala reszta kiepska oj kiepska. Oby kolejny rok tez byl cieply, choc szanse nie za duze bo klimat wiadomo dosc ostry w tej czesci Europy a anomalie sie zdarzaja, akurat w tym roku wszedzie bylo goraco.
        No ale jak nie ma z czego byc zadowolonym to mozna i z pogody 🤣
        • katja.katja Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 19:26
          Załamanie, a potem znowu ma być ciepło w październiku smile
          W ostatnich latach często w listopadzie można było wychodzić w krótkim rękawku.
          No, ale w Anglii to inna sprawa, jak deszcz nie zacina to zimno przeszywa kości. Choć są ludzie, którzy podobo w Anglii widzieli słońce poza tygodniem w lipcu i 2 tygodniami w sierpniu.
          • leyre2 Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 19:40
            katja.katja napisała:

> Załamanie, a potem znowu ma być ciepło w październiku smile

Tiaaa, 30 st caly rok 😁

> W ostatnich latach często w listopadzie można było wychodzić w krótkim rękawku.

Z pewnoscia, mozna nawet caly rok, nie wiedziales gazeciarz?

> No, ale w Anglii to inna sprawa, jak deszcz nie zacina to zimno przeszywa kości.

Widzisz, siedzisz w ten swojej wsi, ogarnia cie nieograniczona radosc z powodu cieplejszego lata anamolii raz na iles tam lat (normalne, zdarza sie) i ciellejszej nieco zimy tez raz na iles tam lat (pamietam takie lata gdy mieszkalam w polszy) nie wiesz co to forward, horyzonty ograniczone maksymalnie i tyle wiesz o klimacie w Anglii jak i gdziekolwiek.
            Nie martw sie, my tu mamy slonca wystarczajaco, okulary przeciwsloneczne tez nosimy, lato bylo piekne, niestety zbyt sucho, trawe wypalilo i ban na podlewanie ogrodow byl, puchowych kurtek ani ocieplanych butow nie potrzeba bo klimat lagodniejszy. A jutro znowu pranie w ogrodzie wyschnie jak od ponad pol roku i znowu miske malin nazbieram jak co drugi dzien i tak do grudnia.
            • princesswhitewolf Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 20:05
              Jakie zimno? Na pd wsch UK jest 20C... To zimno?
              • leyre2 Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 20:10
                princesswhitewolf napisała:

> Jakie zimno? Na pd wsch UK jest 20C... To zimno?

Przeciez to troll
      • princesswhitewolf Re: Temperatura w Polsce 21.09.18, 20:04
        Jakim deszczu... Sucho

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka