Dodaj do ulubionych

Wystawy - malarstwo

21.09.18, 20:07
Jako inteligentka z natury ematka z pewnością uczestniczy w różnych wydarzeniach kulturalnychsmile

Znacie może jakieś strony, gdzie publikowane są informacje o planowanych wystawach malarstwa, że tak powiem - z górnej półki? Coś jak zeszłoroczna Frida w Poznaniu?

Stron o różnych eventach jest dużo, tylko tam jest do przewinięcia tysiące informacji o nikomu bliżej nie znanych autorach, albo są układane po datach itd, w rezultacie po 25 stronie odpuszczam...
Obserwuj wątek
    • drinkit Re: Wystawy - malarstwo 22.09.18, 20:43
      Najlepiej bezposrednio subskrybowac newslettery/ polubic fp na facebooku najwazniejszych instytucji w kraju - galerie sztukie wspolczesnej, muzea etc. Ale wystaw, jak to okreslilas, z gornej polki, dobrych wystaw swiatowych, jest u nas dosc malo. Glownie ze wzgledu na fundusze. Instytucje w PL rzadko stac na jakosciowa wystawe swiatowych artystow /nie mowie o dzoadowskich objazdowkach typu Dali-warhol we Wrocl awiu/. Dlatego warto obserwowac co w trawie piszczy w Polskiej sztuce.
    • mae224 Re: Wystawy - malarstwo 23.09.18, 09:12
      Na fb masz masę stron o sztuce. Wybierz miejsca i galerie, które Cię interesują, subskrybuj, a potem oglądasz zakładkę wydarzenia i masz podpowiedzi. To wygodne, bo masz info z całego świata w jednym miejscu.
    • lilicziczi Re: Wystawy - malarstwo 23.09.18, 11:35
      A jakie kraje i miasta Cię interesują?
    • zona_mi Re: Wystawy - malarstwo 23.09.18, 18:56
      Ja korzystam z newsletterów muzeów i innych miejsc, gdzie interesujące mnie wydarzenia są organizowane. To chyba najwygodniejsze.
      Małe galerie i inne przybytki rzadko stać na pozyskanie ekspozycji "z górnej półki", więc może spróbuj z większymi.
    • mid.week Re: Wystawy - malarstwo 23.09.18, 19:25
      Ograniczam się do przeglądania stron okolicznych muzeów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka