clears 01.10.18, 20:16 No to się ;-odważyłam. Sprawy organizacyjne ogarnięte, teraz pytanie: co robić całą sobotę i pół niedzieli? Co polecacie nieodkrytego przez typowego zwiedzacza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa_mama_jasia Re: Samotny weekend w Gdańsku 01.10.18, 20:37 Pozwiedzalabym, poszła do kina, na plażę - ale ja kocham morze w każdej porze, zima też. Zabytkowa cześć miasta, kościoły, muzea - to czego jeszcze nie widziałam. Może stocznia, bo jeszcze nie byłam. Jeśli czynne to Muzeum II wojny, to bym zwiedzila. Gdybym miała sporo czasu, pojechalabym do Gdyni, do portu. Dawno nie byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Samotny weekend w Gdańsku 01.10.18, 20:56 ja bym się poszwędała nie szukając niczego. Ot wejść tu, skręcić tam, przejść owam. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Samotny weekend w Gdańsku 01.10.18, 21:00 Idź do Parku Oliwskiego i wejdź na Pachołek, na wieżę widokową, teraz jest tam pięknie, piękny jesienny las. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Samotny weekend w Gdańsku 01.10.18, 21:01 Potem zajdź do kociej kawiarni, jak lubisz koty. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Samotny weekend w Gdańsku 01.10.18, 21:22 Kotka Cafe, Stary Rynek Oliwski 19 Odpowiedz Link Zgłoś
clears Re: Samotny weekend w Gdańsku 01.10.18, 21:01 o tym nigdy nie słyszałam, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
wilan.an Re: Samotny weekend w Gdańsku 01.10.18, 22:37 Idź spacerem na falochron zachodni. Cudne miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: Samotny weekend w Gdańsku 01.10.18, 22:39 co robić całą sobotę i pół niedzieli? Błogie NIC. Tylko morze. Odpowiedz Link Zgłoś
felis_viridis Re: Samotny weekend w Gdańsku 01.10.18, 22:42 A ja bym pojechała do Gdyni Orłowo i przeszła plażą do Sopotu a następnie pospacerowała po Górnym Sopocie - są tam piękne wille (secesja i art deco). W Gdańsku uwielbiam Ulicę Mariacką. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Samotny weekend w Gdańsku 02.10.18, 11:08 > A ja bym pojechała do Gdyni Orłowo i przeszła plażą do Sopotu I to jest dobra propozycja na jesień. Chodziłam w Orłowie do liceum. Gdy przychodziła jesień i szłam ulicą z dworca nad morze, a wszystkie drzewa miały już jesienne kolory, to było tak pięknie. Wzruszająco pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Samotny weekend w Gdańsku 02.10.18, 08:37 Pół dnia bym poświęciła na wybór biżuterii z bursztynami Odpowiedz Link Zgłoś
ajriszka Re: Samotny weekend w Gdańsku 22.12.20, 14:15 kosmos_pierzasty napisała: > Pół dnia bym poświęciła na wybór biżuterii z bursztynami Ja też! Ostatnio podziwiałam je na pewnym stoisku (krakowskie lotnisko) i nie mogłam oderwać się od tej biżuterii... Odpowiedz Link Zgłoś
dziennikaktywnosci Re: Samotny weekend w Gdańsku 22.12.20, 14:18 ajriszka napisała: > kosmos_pierzasty napisała: > > > Pół dnia bym poświęciła na wybór biżuterii z bursztynami > > Ja też! > Ostatnio podziwiałam je na pewnym stoisku (krakowskie lotnisko) i nie mogłam od > erwać się od tej biżuterii... Autorka pytała o 2018 rok 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Samotny weekend w Gdańsku 02.10.18, 10:38 Przejachałabym się młynem. Ostatnio chciałam, ale jak się zebrałam, to zaczął padać śnieg i nic by nie było widać. Osobiście polazłabym nad morze i posiedziała w knajpie nad grzanym winem. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek69 Re: Samotny weekend w Gdańsku 02.10.18, 22:46 wypożyczyłabym rower i przejechałabym z Brzeźna do Orłowa, z postojem w Sopocie. Trasa jest fantastyczna, cudna jesienią pojechałabym do Parku Oliwskiego poszwendałabym się po gdańskiej starówce, gdzie nogi poniosą popłynęłabym statkiem z sopockiego molo na hel połaziłabym po Monciaku i Górnym Sopocie zjadłabym zupę rybna w Przystani w Sopocie a najgorsze, że musiałabym wybierać gdybym miała dwa tygodnie, dopiero bym mogła poszaleć Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Samotny weekend w Gdańsku 22.12.20, 14:21 Stocznia Stocznia Gdańska d.im.Lenina , ul.Elektryków i okolice zwiedzaliśmy ..... www.edziecko.pl/rodzice/7,79361,26628650,polacy-rezygnuja-z-chrztow-komunii-i-slubow-koscielnych-wzrosla.html#s=BoxLSImg5 Odpowiedz Link Zgłoś