Dodaj do ulubionych

zapominanie

05.10.18, 11:00
o tym co bylo wczora,albo 2 dni temu . Nie pracuje,czyli dla mnie sa wszystkie takie same jak robocik. Pamietam jak sie nazywam i moje obowiazki,odebrac dziecko ze szkoly etc. ..ale .Juz kolejny,enty raz : mowilas mi o tym wczoraj,zaplacilas juz skladke 2 dni temu,przeciez w srode do ciebie dzwonilam,nie pamietam tego sad(( Za to snie ciagle dziecinstwo moje,jakies pokraczne te sny,albo meza i mi sie to zlewa deczko z rzeczywistoscia.....
Morfologia w normie,biore leki na nadcisnienie i tarczyce.
Opowiedzialam znachorowi 1 kontaktu ,to troszke sie podzmiechiwal i fosfor mi zapisal,ze niby na pamiec pomaga,a i wprowadzic ryby do jadlospisu ....
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: zapominanie 05.10.18, 11:04
      Dupny kalendarz na ścianę i zapisuj wszystko. Ja pracuję w domu, mam podobnie.
      • lalkaika Re: zapominanie 05.10.18, 11:09
        o dzieki czyli inne tez tak maja ,te dni mi sie zlewaja normalnie ,, takie rozmemlanie.
    • eliszka25 Re: zapominanie 05.10.18, 11:15
      tez mam duzy kalendarz, w ktorym wszystko zapisuje. do tego terminy, o ktorych nie moge zapomniec, jak jakas kontrola, badania, wycieczka czy wywiadowka itp. zaisuje w telefonie i ustawiam przypomnienie. poza tym radze zmienic lekarza na takiego, ktory nie wysmiewa pacjentow i traktuje powaznie ich problemy.
    • 35wcieniu Re: zapominanie 05.10.18, 11:19
      No jak kazdy dzien wyglada tak samo to nic dziwnego ze nie odrozniasz i nie pamietasz co w ktorym. Kalendarz i tyle. PS. Tekst "pamietam jak sie nazywam i moje obowiazki" zwalil mnie z nog big_grin
    • koronka2012 Re: zapominanie 05.10.18, 11:58
      Mam to nagminnie, ale wiążę to z tym, że nie zaprzątam sobie głowy nieistotnymi bzdetami. Mam wrażenie, że znaczna część informacji jednym uchem wpada, drugim wypada. Przez to dziecię niejednokrotnie mi wmawia, że coś tam mówiło, a ja jestem przekonana, że niekoniecznie... pamiętam ustalenia w czasie rozmów biznesowych, bieżące operacje finansowe, tzn. opłacanie rachunków (ale już np. nie mam zielonego pojęcia ile aktualnie mam kasy na koncie).

Moja koleżanka potrafi rzucić tekst, który ktoś powiedział parę lat temu, hmmm. Podziwiam forumki, które pamiętają nie tylko kto ma ile dzieci i jakiej płci, to jeszcze czyjeś perypetie sprzed paru lat. Czytam wątki, ale po zakończeniu dyskusji idzie gumka-myszka.
    • paniadmin Re: zapominanie 05.10.18, 12:07
      A śpisz dobrze? Mnie brak snu robi straszne rzeczy z pamięcią, szczególnie krótkotrwałą.
    • arabelax Re: zapominanie 05.10.18, 12:13
      zrób może tomograf?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka