Dodaj do ulubionych

Polecam film

11.10.18, 13:17
czyli "Źle się dzieje w El Royale". Świetne kino, pierwszorzędnie zrobiona rozrywka z klimatem i popisowe aktorstwo (poza Dakotą Johnson, która jest wg mnie po prostu drewniana). Cała reszta - miód dla każdego kinomana. Jeszcze jeden plus dodatni smile to muzyka z epoki. Kupujcie bilety w ciemno smile
Obserwuj wątek
    • same-old_mona Re: Polecam film 11.10.18, 13:23
      Widziałam dziś reklamę i wygląda fajnie. Zapisałam na listę do obejrzenia.
    • janja11 Re: Polecam film 11.10.18, 13:24
      Wow, fajne, Lubię takie klimaty. Mój facet właśnie wczoraj zgłaszał życzenie wspólnego wyjścia do kina ( bo się ostatnio kanapowcami zrobiliśmy), więc to będzie mocny kandydat.
      Dzięki.
    • daisy Re: Polecam film 11.10.18, 13:29
      O maryjo, dzięki, nigdy bym nie wpadła na to, żeby zwrócić uwagę na ten film.
    • daisy Re: Polecam film 11.10.18, 13:36
      Ale czy on nie jest straszny? W sensie: horror? Bo horrorów nie mogę. sad
      • morgen_stern Re: Polecam film 11.10.18, 13:37
        Raczej sensacja / thriller. Parę razy podskoczysz na siedzeniu i tyle smile
        • daisy Re: Polecam film 11.10.18, 13:39
          Ok, dobra. W razie czego refundujesz mi terapię. wink
          • morgen_stern Re: Polecam film 11.10.18, 13:40
            big_grin
    • angazetka Re: Polecam film 11.10.18, 13:40
      Och, czekam na ten film jak dzika!
    • rosapulchra-0 Re: Polecam film 11.10.18, 13:45
      O widzisz. A wszyscy się tak Dakotą zachwycają, że aż jestem zdziwiona twoją opinią.
      • leanne_paul_piper Re: Polecam film 11.10.18, 17:46
        Ja lubię Dakotę, ale czekam na Suspirię, która wchodzi za 2 tygodnie, żeby ewentualnie przesunąć ją do kategorii 'poważnych aktorek'.
        Z kolei moi wszyscy znajomi uważają, że Dakota do tej pory nie zrobiła ani jednego dobrego filmu.
    • miss_fahrenheit Re: Polecam film 11.10.18, 14:20
      Obejrzałam zwiastun - zapowiada się więcej, niż dobrze. Dzięki.
    • 35wcieniu Re: Polecam film 11.10.18, 17:56
      Film z gatunku takich co to je lepiej ogladac w kinie, czy na kompie tez bedzie spoko?
      • morgen_stern Re: Polecam film 11.10.18, 18:10
        Chyba jednak w kinie. Są ładne zdjęcia i świetny dźwięk + muzyka.
    • lellapolella Re: Polecam film 11.10.18, 18:48
      Dzięki, jeśli tylko ten film dotrze na moje zadupie, to idę! A nie byłaś czasem na "Żonie" z Glenn Close?
      • morgen_stern Re: Polecam film 11.10.18, 18:59
        Niestety nie.
      • aerra Re: Polecam film 11.10.18, 21:37
        Ja byłam.
        Jak się chcesz wybrać (i jeszcze nie widziałaś, i nie czytałaś książki) - to nie oglądaj trailerów, bardzo dużo zdradzają i mi osobiście zepsuły odbiór filmu.
        Glenn Close bardzo fajnie zagrała, reszta obsady zresztą też dała radę. I w ogóle to całość sprawia takie teatralne wrażenie, trochę jakby się oglądało spektakl a nie film wink

• lellapolella Re: Polecam film 11.10.18, 22:17
          Och, dzięki wielkie! Jak to zawsze warto spytaćsmile
      • daisy Re: Polecam film 11.10.18, 22:25
        Ja byłam na "Żonie". Strata czasu i żal świetnych aktorów. Idiotyczny, wydumany problem (kompletnie nierealistyczny i nieprawdopodobny do tego), rozdmuchane wszystko, a na koniec bez żadnej sensownej pointy, bo i jak takie coś spuentować.
        Jednym słowem duże pudełko, dużo kolorowego papierka i wstążeczki, a w środku słodziak z Biedronki.
        • lellapolella Re: Polecam film 12.10.18, 11:00
          O! Mam jeszcze prawie dwa tygodnie, więc czas pokaże. Dzięki, Daisysmile
        • fuzja-jadrowa Re: Polecam film 25.10.18, 16:04
          > wydumany problem (kompletnie nierealistyczny i nieprawdopodobny do tego),

Uwaga spoiler

Nierealistyczny i nieprawdopodobny? Właśnie chodzi o to, że historia zna mnóstwo takich przypadków, że dzieła pisali czy malowali nie ci, którzy podawali się za autorów. Przypadków o wiele ciekawszych. Dla mnie ogólnie wątek dość przeciętny. Szczególnie cała ta historyjka z Noblem. Film ratuje aktorstwo Close. Z tym że rola nadal zbyt powierzchowna, gdzieś w głębi, oczekiwałam większej głębi. wink
    • aerra Re: Polecam film 11.10.18, 21:40
      Ja się wybieram. Chciałam wczoraj, jak był pokaz przedpremierowy, ale akurat mąż miał wyjazd służbowy i nie miałam z kim dziecka zostawić...
    • morgen_stern Re: Polecam film 11.10.18, 22:16
      Przy okazji napiszę, że właśnie obejrzeliśmy "Co robimy w ukryciu" i niemal spłakałam się ze śmiechu... widziała któraś?
      • lellapolella Re: Polecam film 12.10.18, 11:02
        Tak, ze trzy razy najmniej, bo wartosmile O ile pamiętam, są tu także inne wielbicielki kina nowozelandzkiegowink
      • aandzia43 Re: Polecam film 15.10.18, 20:50
        O tak, nie wiem czy kiedyś tak ryczałam ze śmiechu jak na tym filnie big_grin
      • best_bej Re: Polecam film 15.10.18, 21:13
        Polecam tego samego reżysera hunting for the wilder people.
    • mrs.solis Re: Polecam film 11.10.18, 23:54
      Dzieki, wyglada bardzo interesujaco. Juz dawno nie widzialam zadnego dobrego filmu.
      • bi_scotti Re: Polecam film 15.10.18, 20:43
        Odgrzebalam watek zeby tez pocmokac z zachwytem nad "Bad Times in the El Royale" smile Swietne kino, bawilam sie wysmienicie, serdecznie polecam. Pomijajac story i postacie, samochody, kostiumy, muzyka sa superb! I, moim zdaniem, na pewno lepiej obejrzec w kinie niz na screen w domu. Cheers.
    • aandzia43 Re: Polecam film 15.10.18, 20:47
      Byłam, widziałam, podpisuję się wszystkimi czterema łapami. Miodzio filmik.
      • grey_delphinum Re: Polecam film 15.10.18, 20:59
        No jak zachwyca, skoro nie zachwyca?

Byłam z m. w sobotę, nastawiliśmy się na świetne kino, a tu totalna klapa - Dakota - aktorka jednej miny, Jeff rozlazły i nijaki, Chris w roli guru sekty śmieszny, a nie magnetyczny. Jedyne, co ratuje ten film, to występ Cynthii Erivo.

Ten film to popłuczny po znakomitej "Tożsamości" z Johnem Cusackiem, kto oglądał, to wie, o czym piszę...
        • lellapolella Re: Polecam film 15.10.18, 21:07
          Pamiętam "Tożsamość". Ciary.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka