04.11.18, 11:29
bardzo wąska 2 na 5

lepsza biala matowa farba i satynowa z lekkim kolorkiem ?
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: sypialnia 04.11.18, 11:34
      Na dłuższych ścianach biała, na krótszych kolor.
      • alpepe Re: sypialnia 04.11.18, 11:37
        chodzi o to by jeszcze bardziej to wyglądało jak tramwaj?
        • mamablue Re: sypialnia 04.11.18, 19:46
          alpepe napisała:

> chodzi o to by jeszcze bardziej to wyglądało jak tramwaj?
          >
          Kolor na krótszych optycznie skróci pomieszczenie. Przy takich wymiarach będzie na plus.
      • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 11:37
        tych krotszych w zasadzie nie widac, na jednej jest okno na drugiej drzwi
        • jak_matrioszka Re: sypialnia 04.11.18, 11:47
          Zrób przejściowa "walk in" garderobe, to i dłuższych nie bedzie widać smile
          To naprawde jest 2,00m, czy lekko zaokragliłaś?
          • mdro Re: sypialnia 04.11.18, 13:33
            Straszny tramwaj, z tą garderobą to niezły pomysł, lepiej pokój mniejszy, ale nie tak kiszkowaty. Ściany białe, nawet jasny kolor będzie pomniejszał.

I z własnego doświadczenia ostrzegam - nigdy ciemnej podłogi w sypialni! Mam śliczną deskę barlinecką, pięknie kontrastuje z meblami... i widać na niej każdy pyłek. A w sypialni pyli się sporo, a w dodatku przed oknem jest brzoza...
            • jak_matrioszka Re: sypialnia 04.11.18, 14:51
              Mam ciemne podłogi w sypialniach i brzozy tuż za oknem, nie widze specjalnie problemu. Kurz w sypialniach to i norma, i zmora 😣
            • livia.kalina Re: sypialnia 04.11.18, 18:17
              > A w sypialni pyli się sporo,

Rozwiń to proszę big_grin
              • jak_matrioszka Re: sypialnia 04.11.18, 18:26
                Poprawiam kołdre - codziennie, zdejmuje ubrania i strzepuje - prawie codziennie, ruszam sie na łóżku, wszystko to generuje "pylenie".
              • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 18:54
                łupież big_grin
              • 21mada Re: sypialnia 04.11.18, 19:30
                > > A w sypialni pyli się sporo,
                > Rozwiń to proszę big_grin
                Pewnie chodzi o to, że gdzie drwa rąbią tam wióry lecą.
              • mdro Re: sypialnia 05.11.18, 10:13
                Nie ma się co oszukiwać, z człowieka naskórek się złuszcza w sporych ilościach. I większość opada w sypialni. Jak pisała jak_matrioszka - przy zdjęciu ubrania, ścieleniu łóżka (przy łóżkowych igraszkach także wink). Opiłowujesz paznokcie - gdzieś się to musi podziać. I w ostateczności wszystko ląduje na podłodze. Na meblach też, ale ja mam białe i po dokładnym wytarciu jeszcze przez tydzień nic nie widać. A na podłodze już na drugi dzień... Choć już przestałam się przejmować, nie mam wyjścia wink.
            • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 19:25
              podlóg na szczescie nie musze zmieniac
          • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 18:53
            eee garderobe ? niby jak i na kij mi garderoba?
            • jak_matrioszka Re: sypialnia 04.11.18, 20:52
              No jak to po co? Do przechowywania rzeczy, żeby nie leżały na widoku. Masz tylko jedna pościel i po jednym reczniku na osobe? Ubrania, jeden zestaw pierzesz i suszysz przez noc? Ksiażki można w garderobie upchnać, deskorolke czy wrotki, narty, walizki (no nie każdy musi mieć, może nigdy nie wyjeżdżasz, to rozumiem). W zasadzie nie znam rzeczy, której sie nie da przechować w garderobie, a przynajmniej teraz nie pamietam.
              • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 21:02
                i nie dosc ze sypialnia zmiejszona to jeszcze zeby do niej wejsc to sie przedzierac przez magazyn ? lol
                • 35wcieniu Re: sypialnia 04.11.18, 21:11
                  Ale ona ma rację. Nie musisz się przedzierać, po prostu robisz szafę czy zabudowę, a dopiero za nią sypialnię. Przy takich proporcjach pokoju to jest naprawdę dobre rozwiazanie. Akurat to że "sypialnia zmniejszona" to w tym przypadku na plus - przy takich proporcjach wszystko inne będzie wyglądało no cóż... osobliwie.
                  • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 21:15
                    bez sensu
                    dodatkowej szafy nie potrzebuje a kącik na biurko itd owszem
      • milka_milka Re: sypialnia 04.11.18, 19:54
        odwrotnie
    • kyrelime Re: sypialnia 04.11.18, 11:45
      Ja bym wybrała białą.
    • 21mada Re: sypialnia 04.11.18, 11:54
      A łóżko się w ogóle mieści w takiej sypialni?
      • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 18:55
        pod sciana sie zmiesci 120X200
        • milka_milka Re: sypialnia 04.11.18, 19:55
          120 szerokość na 2 osoby?
          • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 20:05
            na 1
            • milka_milka Re: sypialnia 04.11.18, 20:08
              Na jedną to ok., myślałam, że na dwie.
              • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 20:09
                smile
            • juuuu7 Re: sypialnia 04.11.18, 20:13
              A jak na jedna osobe to moze byc i 120. Chyba, ze myslisz przyszlosciowo, bo czemu mialoby sie to nie zmienic niedlugo?
    • milva24 Re: sypialnia 04.11.18, 13:38
      Mam bardzo podobną. Na ścianie bez okna jest głęboka zabudowana szafa. W ten sposób pokój się skrócił. Reszta pomalowana na biało.
      • jak_matrioszka Re: sypialnia 04.11.18, 14:56
        Ja zrozumiałam, że autorka ma okno na krótkiej ścianie, nie skróci pokoju, może jedynie wyszczuplić. Dlatego garderoba przechodnia, a łóżko pod oknem, bo musi mieć dostep do powietrza.
        • milva24 Re: sypialnia 04.11.18, 15:32
          Aaaa, ona ma na drugiej drzwi. Ja na jednej krótkiej mam okno a drzwi tak w 1/3 długiej ściany.
    • grrru Re: sypialnia 04.11.18, 14:03
      Nasza jest mniejsza, choć nieco szersza - bardziej kwadratowa. Nie udajemy, że to obszerne pomieszczenie. Ściany są ciemne, meble białe.
    • dziewczyna_z_plazy Re: sypialnia 04.11.18, 15:04
      Farba satynowa tylko jeśli masz idealnie gładkie ściany, bo uwydatnia każdą nierówność.
      • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 18:56
        a to zle ?
        a jakby sciane troche potorturowac przez malowaniem zamiast wygladzac ?
        moze to by ciekawie wygladalo
        • dziewczyna_z_plazy Re: sypialnia 05.11.18, 07:20
          Niestety. Nawet na celowo "torturowanej" ścianie, zdecydowanie lepiej wygląda biała matowa farba.
          • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 05.11.18, 07:47
            nie
    • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 18:52
      zmierzylam dokladnie i jest 2 na 4,5 metra
      • solejrolia Re: sypialnia 04.11.18, 19:03
        Chyba w takim niewielkim pokoju pokusilabym się o składaną kanapę, wersalkę, czy coś w tym stylu.
        • solejrolia Re: sypialnia 04.11.18, 19:04
          A kolor oczywiście biały, off white czy bardzo jaśniutki szary.
        • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 19:11
          chce lozko z dobrym materacem , nie ma sensu kregoslupa meczyc
          • solejrolia Re: sypialnia 04.11.18, 19:23
            Rozumiem.

A szafa też ma się zmieścić?
            Jeśli tak to obudowałabym całą ścianę dookoła drzwi. Mogłoby to również nieco poprawić wizualnie proporcje pokoju żeby nie wyglądał tak długo a wąsko.
            Jeśli szafy nie musisz tam robić , to możesz tą ścianę z drzwiami wytapetowac w pasy poziome.
            A na okna dałabym żaluzje drewniane .
            Generalnie zrobilabym coś żeby obie wąskie ściany optycznie poszerzyć.
            • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 19:29
              nie, wystarczy mi szafa w duzym pokoju i mala zabudowana w przedpokoju
              drzwi sa na jednym boku krotszej sciany
              na pozostalej czesci bedzie stal billy a prostopadle do niego biurko
              • jak_matrioszka Re: sypialnia 04.11.18, 21:05
                A rozważałaś postawienie łóżka koło drzwi, a biurka i Billy koło okna? Lepiej dla oczu jest móc spojrzeć co jakiś czas w dal, a łóżko w ciemniejszej cześci pokoju może stać.
                • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 21:13
                  nie da sie tak

gdyby lozko bylo kolo drzwi to billy i biurko by musialy stac obok siebie zamiast prostopadle i zajmowalyby 105 cm + 80 cm zamiast planowanych 105cm + 28 cm

cale mieszkanie jest małe 44 m wiec kazdy centymetr jest na wage zlotasmile
                  • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 21:35
                    chyba ze zamowie lozko troche krotsze niz 2 metry i postawie je pod oknem
                    ale to chyba nie najlepszy pomysl kaloryfer tak zaslaniac uncertain
                    • tairo Re: sypialnia 04.11.18, 22:31
                      Kaloryfer możesz przenieść na ścianę, nie musi być koniecznie pod oknem.
                      • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 22:37
                        yyyy nope
                  • jak_matrioszka Re: sypialnia 04.11.18, 22:08
                    Biurko pod oknem, nawet jak przysłoni kaloryfer, to wciaż daje wiekszy przewiew niż łóżko. A Billy na ściane dłuższa, bedzie prostopadle do biurka. Na 2m da sie i biurko i Billy z drzwiczkami ustawić, Billy wymaga 70cm od ściany, zostaje 130 na biurko.
                    Stojac w drzwiach: naprzeciwko drzwi stawiasz biurko, Billy przy ścianie po drugiej stronie pokoju (drzwi w rogu, dobrze pamietam?). Łóżko na tej samej ścianie co Billy, zmieścisz (liczac od ściany z oknem) Billy 40 + Billy 80 + Billy 80 i łóżko = 4m, pozostałe 50cm to na ew. odejście od ściany z oknem i odrobina luzu miedzy Billy a łóżkiem. Jeżeli okno w rogu, to wystarczy odejście od ściany tak, aby Billy40 kończył sie równo z biurkiem.

Ja mieszkałam na 36m2, kombinacje z wykorzystaniem każdego centymetra znam dobrze smile Wolałabym mieć szafe (schowek) w sypialni i biurko w stołowym, bo taki podział daje lepsza granice miedzy cześcia dzienna i nocna, ale rozumiem, że inni moga mieć preferencje różne od moich.
                    • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 22:21
                      na przeciwko drzwi mam okno
                      jesli postawie biurko pod oknem to wtedy biurko zasloni polowe okna ( nadstawka ) plus nie da sie do okna podejsc zeby otworzyc lub umyc

wiec to zupelnie bez sensu

bili ma wymiary 80 na 28 nie wiem skad ci sie te 70 czy 40 wziely i nie rozumiem gdzie go chcesz postawic
                      • jak_matrioszka Re: sypialnia 04.11.18, 22:36
                        Billy ma 28cm głebokość a drzwi 40cm, czyli jak postawisz Billy w rogu, to nastepny mebel na ścianie prostopadłej musi stać w odległości 41cm od Billy, żeby drzwi sie otwierały (70cm od ściany zajmuje Billy + otworzone drzwi). Billy ma szerokości 40 i 80, to już wszystkie liczby wytłumaczone?
                        Nadstawki na biurko nie brałam pod uwage, nieczesto jest w użyciu. Biurko z nadstawka na te sama ściane co łóżko, tylko koło okna, a Billy na druga? I tak kilka Billy'ch sie zmieści. Drzwiczki do Billy po to, żeby ograniczyć dostep kurzu, a i wyglada lepiej (mniej detali, oko odpoczywa). Billy jest łatwo komponowalne, ja bardzo lubie. U dziecka mam drzwi pół na pół, na dole cieżkie rzeczy, na górze szklane półki i oświetlenie led, robi za lampke boczna. No i nadstawka, nie zapominajmy o nadstawkach, Ty chyba masz wysoki sufit?
                        • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 22:54
                          Ja mam billiego bez drzwi i z nadstawką, wiec przy moim planie biurko do billiego dotyka i czesciowo zasłania dolne polki twarzac w ten sposob sprytne schowki wink Jednoczesnie siedzac przy biurku nie musze wstawc, zeby wziąć/odstawić płyty ksiązki papiery itd z billiego . Wszystko na wyciagnięcie ręki ,zero podnoszenia dupki big_grin . Jak mawiał mój nauczyciel geografii : lenistwo jest cecha ludzi inteligentnych smile .

Detale i kolory uwielbiam i dlatego mam jak najwiecej otwartych lub tylko zaszklonych mebli i prawie wszystko zamierzam mieć na widoku. Chociaz w sypialni troche bardziej jasno i pastelowo niż w kuchni i salonie .
                          Nie znosze minimalizmu i stylu skandynawskiego, kojarzy mi sie z wiktorianskich psychiatrykiem i czekaniem na smierć.

• jak_matrioszka Re: sypialnia 04.11.18, 23:08
                            Ja mam podobnie, tzn. nie lubie szaf z pełnymi drzwiczkami po całości, takie pudełka mnie denerwuja. Z drugiej strony doceniam niekurzenie sie półek, dlatego mam szklane drzwi. Otwarte półki z wszystkim na wierzchu to nie dla mnie, albo trzeba porzadnie ustawiać a potem latać i odkurzać, albo jest niewyjściowo (koszmar dla mnie).
                            Skandynawski minimalizm to nie wiem, ja lubie bezproblemowość wink Za szkłem moge mieć wystawke kształtów i kolorów, na kilku otwartych półkach też, ale nie po całości.
          • solejrolia Re: sypialnia 04.11.18, 19:23
            Rozumiem.

A szafa też ma się zmieścić?
            Jeśli tak to obudowałabym całą ścianę dookoła drzwi. Mogłoby to również nieco poprawić wizualnie proporcje pokoju żeby nie wyglądał tak długo a wąsko.
            Jeśli szafy nie musisz tam robić , to możesz tą ścianę z drzwiami wytapetowac w pasy poziome.
            A na okna dałabym żaluzje drewniane .
            Generalnie zrobilabym coś żeby obie wąskie ściany optycznie poszerzyć.
    • mary_lu Re: sypialnia 04.11.18, 19:17
      Miałam taką sypialnię, zaraz za drzwiami stały po obu stronach białe trzydrzwiowe szafy z ikei, jedna głęboka na 60 cm, druga płytsza. Na wprost, szarym tapicerowany wezgłowiem do okna, stało łóżko 140x200. Na oknie firanki i zasłony do podłogi, białe i szare. Na parapecie lampki biurkowe robiące za nocne. Zamiast szafek nocnych były mikroskopijne wynalazki typu półeczka... ściany były oczoyebnie pomarańczowe, po poprzednich właścicielach i wyglądało to zaskakująco dobrze. Moim zdaniem w tak śmiesznym pomieszczeniu wcale nie trzeba bać się koloru ścian, planowaliśmy nawet tapetę z dużym kolorowym wzorem typu paisley i jestem pewna, że wyglądałaby świetnie.
      • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 19:23
        meble poza lozkiem mam juz wlasciwie do calego mieszkania z wyjatkiem kuchni
        • mary_lu Re: sypialnia 04.11.18, 19:30
          U mnie wezgłowie sięgało powyżej parapetu, to dawało fajny efekt wizualny i na łeb nie wiało.
          • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 19:45
            łóżko nad którym sie zastanawiam wysokie jest i w sumie nie wiem czy nie za wysokie uncertain
            ale ma za to i skrzynie na posciel i dodatkowe szuflady wiec mnie kusi
            • mary_lu Re: sypialnia 04.11.18, 19:51
              Tylko120 to bardzo mało na dwie osoby. 120 ma mój syn jako pojedyncze łóźko i wtedy jest ok... 140 to było dla mnie minimum, trochę mało komfortowe...
              • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 20:06
                na jedna krótką osobe wystarczajaco wink
            • juuuu7 Re: sypialnia 04.11.18, 20:11
              Ja bym pod oknem lozko postawiła wezglowiem pod oknem, szerokosc materaca 160cm. W tak waskiej sypialni szuflady beda niepraktyczne ( trudny dostep ). Lepiej chyba lozko ze skrzynia otwierana w "nogach".
    • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 21:29
      a pionowe pastelowe pasy na dłuzszej ścianie ?
      nie za bardzo cukierkowo ?
      • rosa-fira Re: sypialnia 04.11.18, 21:40
        Ewentualnie poziome na ścianie z oknem. Białe, poziome, szerokie żaluzje na okno. Żadnych firan i zasłon.
        • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 21:45
          na scianie z oknem jest okno wiec nie ma co malowac chyba ze sciane za kaloryferem smile
          • jak_matrioszka Re: sypialnia 04.11.18, 22:19
            Jeszcze możesz pomalować pokój z wydzieleniem na cześć sypialniana i cześć robocza (z biurkiem). Cześć ściany długiej na jeden kolor, cześć na inny. Jeżeli lubisz geometryczne wzory, to łatwiejsze niż tapeta. Wydzielasz obszary taśma malarska i malujesz wewnatrz lub na zewnatrz figur. Albo robisz tło na jeden kolor, a potem wyznaczasz taśma wzór: np. duży czworokat, prostopadle do podłogi lub pod katem, i innym kolorem robisz ten kształt jako ramke. Dwa monstrualne kwadraty na dłuższej ścianie robia z niej dwa krótsze kawałki, optyka najlepszym kłamca smile
    • rosa-fira Re: sypialnia 04.11.18, 21:38
      www.homebook.pl/artykuly/3759/waska-sypialnia-jak-urzadzic

Biała matowa lepsza. Myślałaś o szerszym łóżku ustawionym w poprzek okna? W załączeniu kilka inspiracji.
      • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 21:50
        szersze nie niepotrzebne
        myslałam o łóżku pod oknem ale
        -łózko musi mieć wtedy mniej niż 2m długości wiec trzeba zamawiać na wymiar
        - zaslania kaloryfer czyli sie mozna ugotować w łóżku a w reszcie pokoju chłodek
        - trzeba stawać na łóżku za kazdym razem żeby zamknać/otworzyć okno
        - wole zeby mi kot doniczek na glowe nie zrzucał wink

ale wciaz biore taka opcje pod uwagę
        • mamablue Re: sypialnia 04.11.18, 21:58
          Zaraz, czyli stawiasz łóżko wzdłuż?
          • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 22:05
            tak
            • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 22:08
              wzdłuż dłuzszej ściany pokoju ,żeby było jasne smile
            • mamablue Re: sypialnia 04.11.18, 22:08
              A nie potęgujesz przypadkiem wrażenia tramwaju? Próbowałabym optycznie przybliżyć krótsze ściany i dać lustro na długiej naprzeciw łóżka. Wystarczy średniej wielkości lustro w ramie.
              Możesz też spróbować wydzielić "część sypialną" tapetą, a resztę zostawić jednolitą.
              • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 22:24
                tych krotszych scian prawie nie ma , na jednej jest okno i tylko malusi margines po bokach a na drugiej prawie pol zajmuja drzwi
                • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 22:25
                  te 2 metry to nie tak na oko tylko serio tam nie ma nawet o pol cm wiecej

kuchnia zeby bylo smieszniej jest taka sama na dlugosc i jeszcze węższa 180 cm
                  • jak_matrioszka Re: sypialnia 04.11.18, 22:45
                    Billy do kuchni smile Ja mam, właśnie ze wzgledu na głebokość tych regałów. Po jednej stronie zabudowa typowo kuchenna, po drugiej Billy, zostaje prawie 90cm przejście. W kuchni bym wykorzystała długość i zostawiła dostep do okna, na tyle na ile to możliwe. Na ścianie naprzeciwko zabudowy można dać waski stół, nawet rozkładany mocowany do ściany, i dwa krzesła po bokach, albo barek i dwa stołki.
                    • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 23:00
                      meble kuchenne juz zaplanowane
                      a billi spi i zostaje tam gdzie go położylam niczym trupek Rebeki wink
                      • jak_matrioszka Re: sypialnia 04.11.18, 23:13
                        To już dużo z głowy smile
                        Ja mam w kuchni miszmasz, od nowoczesnych mebli na wysoki połysk, poprzez Billy z odzysku, aż po owalny stół powoli dobijajacy setki wink Skandynawski minimalizm, hehe big_grin
                        • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 23:27
                          tongue_out

ja jako stół mam stolik od starej maszyny do szycia , tylko musze wyczyscic i pomalowac
                          dlugi i z fajnymi szufladami
                          • jak_matrioszka Re: sypialnia 04.11.18, 23:37
                            Brzmi fajnie smile Pokażesz kiedyś?
                            • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 04.11.18, 23:44
                              jak zrobię juz wszystko to sie rzuce ematkom na żer wink
        • tairo Re: sypialnia 04.11.18, 23:58
          > -łózko musi mieć wtedy mniej niż 2m długości wiec trzeba zamawiać na wymiar

Robi się platformę, na której kładziesz materac - w platformie mogą być szuflady albo dostęp po podniesieniu materaca na rzadziej używane rzeczy.

> - zaslania kaloryfer czyli sie mozna ugotować w łóżku a w reszcie pokoju chłodek

Nie trzeba łóżka do samego kaloryfera dosuwać, można zostawić z pół metra, wtedy też...

> - trzeba stawać na łóżku za kazdym razem żeby zamknać/otworzyć okno

... nie trzeba stawać na łóżku, tylko z niego wstać na stronę okienną...

> - wole zeby mi kot doniczek na glowe nie zrzucał wink

... i jak kot coś zrzuci, to na podłogę za łóżkiem, a nie na głowę.

W takiej konfiguracji ja bym biurko postawiła przy ścianie obok nóg łóżka, a billy by poszedł obok drzwi.
          • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 05.11.18, 00:13
            czyli lozko bez zaglowka , poduszka szura o sciane
            i te pol metra odpada na darmo
            • tairo Re: sypialnia 05.11.18, 00:26
              Zagłówek podwieszasz na ścianie.

To pół metra nie na darmo, tylko żeby optycznie skrócić tramwaj, ogólnie i tak mało użyteczne jest przecież.
              Poza tym to miejsce na szafkę nocną i np. jakąś fajną roślinę w przeciwnym narożniku. No i możesz stawić porządny szeroki materac, a nie tapczanik 120 cm.

Tu masz porównanie, jak wygląda sypialnia z łóżkiem wzdłuż a w poprzek, minimalnie szersza niż twoja, ale też bardzo wąska:
              https://archistacja.pl/wp-content/uploads/2017/04/1-2.jpg
              • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 05.11.18, 00:45
                skracanie optyczne za cene funkcjonalnosci jest bez sensu
                łózka szerszego niż 120 nie potrzebuje
                • tairo Re: sypialnia 05.11.18, 00:53
                  Ale jakiej funkcjonalności? Nawet jak wstawisz łóżko 160 i zostawisz pół metra za nim, zostanie ci ponad pół pokoju wolnego, a planujesz tam wstawiać biurko i jeden regał, nie zestaw wypoczynkowy.

Łóżka szerszego niż 120 niby nie potrzebujesz, ale skoro masz na nie miejsce, to czemu nie? Gdzieś jest powiedziane, że zawsze na nim sama spać będziesz?
                  • czarniejszaalineczka Re: sypialnia 05.11.18, 01:03
                    >Łóżka szerszego niż 120 niby nie potrzebujesz, ale skoro masz na nie miejsce, to czemu nie? Gdzieś jest >powiedziane, że zawsze na nim sama spać będziesz?

bo mam dośc facetów tongue_out

to ze wstawie tam biurko i regal to nie znaczy ze chce wstawic tylko biurko i regal
                    jeszcze kredens-komoda i masa pie...k zostaje
                    no i chce miec normalny dostep do okna
                    mialam juz kiedys lozko pod oknem i to byl koszmar
                    pokoj jest dlugi i juz , nie ma sensu go skracac tylko wykorzystac najlepiej jak sie da , jak wacka tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka