Dodaj do ulubionych

CZY UDZIAŁ W LOTERII .... ????

IP: *.wronki.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 10:24
CZY UDZIAŁ W LOTERII WIZOWEJ UNIEMOZLIWI W PRZYSZŁOSCI DOSTANIE ZWYKŁEJ WIZY
NP.TURYSTYCZNEJ, CZY STUDENCKIEJ. wIEM, ZE OFICJALNIE NIE.
cO O TYM MYSLICIE, ALBO CO WIECIE.
POZDRAWIAM.
Obserwuj wątek
    • Gość: mike Re: CZY UDZIAŁ W LOTERII .... ???? IP: *.acn.pl / 10.129.137.* 09.10.02, 13:01
      na loterie wysylam juz trzeci raz i w zeszlym roku poszedlem do ambasady po
      wize turystyczna , we wniosku zaznaczylem ze nie bralem udzialu w loterii
      (sklamalem :( ) i dostalem B1 na 10 lat ..... to samo moj braciak.....
    • Gość: Wenus Re: CZY UDZIAŁ W LOTERII .... ???? IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.10.02, 13:08
      Wydaje mi sie, ze nie ma to absolutnie znaczenia. Jest zasada, ze jak nie
      wylosujesz zielonej karty, to nikt nikogo o tym nie powiadamia, wiec w
      ambasadzie nic o tym nie wiedza - lepiej wiec, tak jak tu pisze moj przedmowca,
      nie chwalic sie w ambasadzie tym, ze brales udzial w loterii wizowej jesli
      starasz sie o wize turystyczna. Wtedy jesli nawet wizy nie dostaniesz to z
      innych powodow, a nie takich, ze kiedys chciales "wyemigrowac tylko ci sie nie
      udalo". Po prostu nic w ambasadzie nie mow o loterii, pod zadnym pozorem!

pozdrawiam
      • Gość: Studentka Re: CZY UDZIAŁ W LOTERII .... ???? IP: *.client.attbi.com 10.10.02, 17:49
        Ja po dostaniu listu z Kentucky w maju w tym roku mialam jechac do ambasady po
        wize studencka do nauki w USA. Nie wiedzialam jak sprawa wygranej w loterii
        moze wplynac na uzyskanie wizy studenckiej (gdzie przeciez trzeba zaznaczyc dla
        konsula na wywiadzie ze jedzie sie tylko na jakis czas, ze chce sie wracac -
        inf. wg roznych zrodel, i polskich i zagranicznych, z internetu), wiec po
        prostu zadzwonilam do ambasady, na zwykly (nie ten superplatny) numer.
        Niegrzeczna pani, po przedstawieniu jej mojej sytuacji powiedziala mi: "a co to
        ma do rzeczy? co to ma wspolnego? ubieganie sie o wize nieimigracyjna i loteria
        wizowa to dwie rozne rzeczy...". Wiecej juz z nia nie rozmawialam, skoro tak
        twierdza w ambasadzie w dziale wiz imigracyjnych...
        Wize dostalam, bardzo latwo. Konsul nawet mnie sie nie spytal czy zamierzam
        wracac po studiach do Polski.
        • Gość: XXX Re: CZY UDZIAŁ W LOTERII .... ???? IP: 195.116.220.* 11.10.02, 08:05
          wiecie co dziwne jakos bo ja bralem udzial w loteri rok temu a nast. ubieglaem
          sie o wize studencka i w formularzu zakreslilem ze nie ubieglalem sie o GC a
          pani w okienku powiedizala mi ze klamie bo sie ubiegalem i wizy nie dali
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka