cauliflowerpl 06.11.18, 16:28 Słuchacie podcastów? Polecicie coś ciekawego? Najchętniej podróże, kulinaria, sport, biografie. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sfornarina Re: Podcasty - polecicie? 06.11.18, 16:36 Słucham, ale u mnie na tapecie jest ekonomia i polityka level hard, więc Ci oszczędzę 😄 Chociaż jeden Ci polecę - Freakonomics. Ekonomiczno-statystycznie-obyczajowo-rozrywkowy. Absolutny majstersztyk. Odpowiedz Link Zgłoś
gryfna-frelka Re: Podcasty - polecicie? 06.11.18, 22:22 Sfornarina, moglabys polecic jakies inne wlasnie ekonomiczne i polityczne? Nawet level hard. Dzieki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Podcasty - polecicie? 06.11.18, 16:41 Nerdy nocą. Nagrywa ówczesna autorka komiksu żonaadmina i evilkya (nerdynoca.pl/). Tylko to bardziej różne tematy z oka przymrygiem. Bardziej popkultura, ale poczucie humoru jest cudne. Poza tym podcast economista. Reszty nie słucham, bo mam studio nagrań w domu w ramach hobby męża i mam trochę dość tematu. Wystarczy, że muszę jego słuchać w ramach wstępnej edycji. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Podcasty - polecicie? 06.11.18, 22:33 Ja słucham mnóstwa podcastów, ale akurat żadnego z interesujących Cię kategorii, może najbliższy You Must Remember This, o historii Hollywood. Może jeszcze Desert Island Discs z BBC się łapie - klasyczna audycja prawie tak stara jak sama BBC, zaproszony gość wybiera osiem płyt na bezludną wyspę i przy okazji opowiada o swoim życiu. Przejrzyj katalog BBC i National Public Radio, na pewno znajdziesz tam coś ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Podcasty - polecicie? 07.11.18, 08:15 Podcasty to audycje, wlasciwie to nie wiem, czemu uzylam angielskiej nazwy 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Podcasty - polecicie? 07.11.18, 09:21 Bo to nie do końca prawda. Podcasty są bardziej amatorskie i absolutnie nie muszą być przeznaczone do radia i mają raczej formę audio-bloga tematycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Podcasty - polecicie? 07.11.18, 09:26 Ach, OK. Dzieki za wyjasnienie. Wczoraj je odkrylam Odpowiedz Link Zgłoś