Dodaj do ulubionych

Podcasty - polecicie?

06.11.18, 16:28
Słuchacie podcastów? Polecicie coś ciekawego?
Najchętniej podróże, kulinaria, sport, biografie.

Dzięki!
Obserwuj wątek
    • sfornarina Re: Podcasty - polecicie? 06.11.18, 16:36
      Słucham, ale u mnie na tapecie jest ekonomia i polityka level hard, więc Ci oszczędzę 😄
      Chociaż jeden Ci polecę - Freakonomics. Ekonomiczno-statystycznie-obyczajowo-rozrywkowy. Absolutny majstersztyk.
      • gryfna-frelka Re: Podcasty - polecicie? 06.11.18, 22:22
        Sfornarina, moglabys polecic jakies inne wlasnie ekonomiczne i polityczne? Nawet level hard. Dzieki!!!
    • bialeem Re: Podcasty - polecicie? 06.11.18, 16:41
      Nerdy nocą. Nagrywa ówczesna autorka komiksu żonaadmina i evilkya (nerdynoca.pl/). Tylko to bardziej różne tematy z oka przymrygiem. Bardziej popkultura, ale poczucie humoru jest cudne. Poza tym podcast economista.
      Reszty nie słucham, bo mam studio nagrań w domu w ramach hobby męża i mam trochę dość tematu. Wystarczy, że muszę jego słuchać w ramach wstępnej edycji.
    • mmoni Re: Podcasty - polecicie? 06.11.18, 22:33
      Ja słucham mnóstwa podcastów, ale akurat żadnego z interesujących Cię kategorii, może najbliższy You Must Remember This, o historii Hollywood. Może jeszcze Desert Island Discs z BBC się łapie - klasyczna audycja prawie tak stara jak sama BBC, zaproszony gość wybiera osiem płyt na bezludną wyspę i przy okazji opowiada o swoim życiu. Przejrzyj katalog BBC i National Public Radio, na pewno znajdziesz tam coś ciekawego.
    • 35wcieniu Re: Podcasty - polecicie? 06.11.18, 22:46
      Podcast to to samo co vlog?
      • cauliflowerpl Re: Podcasty - polecicie? 07.11.18, 08:15
        Podcasty to audycje, wlasciwie to nie wiem, czemu uzylam angielskiej nazwy 🤔
        • bialeem Re: Podcasty - polecicie? 07.11.18, 09:21
          Bo to nie do końca prawda. Podcasty są bardziej amatorskie i absolutnie nie muszą być przeznaczone do radia i mają raczej formę audio-bloga tematycznego.
          • cauliflowerpl Re: Podcasty - polecicie? 07.11.18, 09:26
            Ach, OK. Dzieki za wyjasnienie. Wczoraj je odkrylam wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka