10.11.18, 10:22
Możecie polecić mi jakiś fajny sklep internetowy z bombkami? Pierwszy raz będę miała choinkę, a nie mam czasu biegać po sklepach. Bombki najlepiej nie za drogie (czyli nie po kilka stów za sztukę), bo choinka ma być duża, a w domu małe dziecko i dwa koty, więc pewnie jakieś straty będą
Obserwuj wątek
    • qwirkle Re: Bombki 10.11.18, 14:12
      Bimbkarnia.pl
      Ale możesz poczekać do grudnia, w supermarketach będzie ich mnóstwo, szklanych i plastikowych, nietłukących się...
      • ewa_mama_jasia Re: Bombki 10.11.18, 14:21
        Dokładnie. Najbliższy market, obkupisz się we wszystko co potrzebujesz. Kiedyś musiałam wymienić tuż przed świętami większość bombek i zabawek choinkowych, najbliższe duże Tesco czy inny Auchan zaspokoilo moje potrzeby w tym zakresie.
      • lucyjkama Re: Bombki 10.11.18, 14:22
        Już są. Tesco i pepco już zawalone ozdobami świątecznymi.
      • qwirkle Re: Bombki 10.11.18, 14:56
        Bimbkarnia.pl rzecz jasna
        • qwirkle Re: Bombki 10.11.18, 14:57
          Rety - bOmbkarnia, sorry
      • bei Re: Bombki 10.11.18, 15:11
        Qwirkle-dzięki za linka. Piękne bombki😊
    • bei Re: Bombki 10.11.18, 15:05
      Teraz kup dużo nietłukących się, i jedną, która żachwyci Cię. Kupuj co roku tą jedną wow- w swoich granicach cenowych. Po latach będzie piękna historia-pr klejoną wspomnieniami do każdej bombki.
      • qwirkle Re: Bombki 10.11.18, 15:38
        Na ul EPlater vis a vis PKIN mają (mieli) sklep stacjonarny. Cacuszka smile
      • princesswhitewolf Re: Bombki 10.11.18, 15:54
        no ja tak kupuje ale po 3 co roku bo mam zawsze wielka choinke. Moje bombki opowiadaja historie. Sa bombki z miast, sa bombki z basni itd
        • jak_matrioszka Re: Bombki 10.11.18, 16:12
          princesswhitewolf napisała:

"Moje bombki opowiadaja historie. Sa bombki z miast, sa bombki z basni itd"

Żeby bombki autorki mogły opowiedzieć historie, to powinny być z plastiku wink
          • princesswhitewolf Re: Bombki 10.11.18, 16:57
            nazistka jezykowa wink
      • seaborgium Re: Bombki 10.11.18, 18:20
        Fajny pomysł, tak pewnie zrobię smile
    • aankaa Re: Bombki 19.12.18, 22:06
      Zofio, po raz pierwszy na forum gazety, pracujesz w pepco ? wink
    • lodomeria Re: Bombki 20.12.18, 00:10
      A znacie jakieś ciekawe miejsca w sieci oferujące bombki "Made in Poland". Nie zależy mi na plastikowych śmieciach wyprodukowanych przez niewolników i sprzedawanych w supermarketach na kilogramy przy okazji zabijając rodzime miejsca pracy (i poczucie estetyki), tylko właśnie na rzemiośle.
      • kochamruskieileniwe Re: Bombki 20.12.18, 06:44
        wspomniana Bombkarnia.
        Luxorna
        Silverado

Piękne są i dosyć drogie uncertain . Ja kupuje po kilka sztuk rocznie (ze dwie -trzy), bo od lat kolekcjonuję bombki.
        Z tym, że zakupy robię raczej przez cały rok, a nie w grudniu. Najlepiej robi się zakupy wakcje/wczesna jesień. Największy wybór wtedy jest.
        Poza tym, bywam w niedalekich wytwórniach bombek, które mają sklepiki lecz nie mają sklepów internetowych.
        • lodomeria Re: Bombki 20.12.18, 07:11
          Dzięki!
          • lodomeria Re: Bombki 20.12.18, 07:19
            Kurczę, większość tych bombek ma poprzyklejane jakieś plastikowe dżety, sztuczne perełki... Masz takie? Jak to wygląda na żywo?
            • karme-lowa Re: Bombki 20.12.18, 07:22
              Bombki kupiłam na jarmarku świątecznym. Piękne są.
            • kochamruskieileniwe Re: Bombki 20.12.18, 07:36
              hm. Sa i kształtki tylko pomalowane i ewentualnie posypane brokatem (klasyka).
              Z uwag - najlepsze jakościowo figurki ludzkie ma bomkarnia. Twarze malowane cileistą matową farbą. Detale niesamowicie wypracowane.
              Luxorna nie maluje twarzy taką farbą. Twarze są srebrne . Np taki aniołek z Luxorny ma urocze rumieńce w lekko różowy nos. Wygląda jak drobny pijaczek big_grin Ale ma swój urok.
              Luxorna ma naprawdę dużo kształtek.Nawet nietypowych - np ukochana bomka syna - lokomotywa...
            • kochamruskieileniwe Re: Bombki 20.12.18, 09:44
              właściwie mam tylko jedną ze sztucznymi kryształami. Motyl z Silverado. Nie znalazłam go na stronie (jakaś uboga ta strona, ja kupuję w ich wytwórni). Jest no...... błyszczący! Na choince wygląa dobrze.No jest "lekko kiczowaty", ale u mnie choinka nie jest "elegancka"a kiczowata wręcz. Ma być kolorowa, dużo ozdób i błyszczyć się big_grin
              Bombki z dzieciństwa moich rodziców, mojego i męża dzieciństwa oraz dzieciństo syna (co roku wybiera sobie "swoją" bombkę).
              Wieszamy dużo bombek - okrągłę, jednokolorowe w tle, na wierzchu - kształty.
              Dużo czasu zabiera ubieranie i rozbieranie choinki...

Ps. Miałam etap choinek mono- di lub tri- cgromatycznych, ale dojrzałam do kiczu. Te pierwsze kojarzą mi się obecnie z choinkami korporacyjnymi.
              • heca7 Re: Bombki 20.12.18, 10:05
                W tym roku mają torty weselne z perełkami i materiałowymi malutkimi kokardkami wink mam ale boję się powiesić na choince bo mam młodego kota, który wszystkim się interesuje.
                • kochamruskieileniwe Re: Bombki 20.12.18, 10:40
                  rozumiem...
                  Moj kot ma ponad 20 lat i ciągle interesuje sie jeszcze choinką suspicious
                  Na szczęście nie powoduje zbyt dużych strat (1 bombkan na szczęscie okrągła). Interesuje go tylko lameta, którą 2 lata temu użyliśmy. Zżera ją, a potem nieszczęsnik choruje. Więcej tego błędu nie popełniliśmy/popełnimy.

W sumie, to myślę, że gdyby doszło do choinkowego nieszczęścia - miałabym kosztowne straty... Kolekcja gromadzona latami.
                  Na wszelki wypadek - tfu, tfu, tfu
      • heca7 Re: Bombki 20.12.18, 10:07
        Przypomniałam sobie, że będąc w maju w Bolesławcu w sklepie fabrycznym kupiłam porcelanowe zawieszki na choinkę. Zawsze to coś innego smile
    • karme-lowa Re: Bombki 20.12.18, 07:17
      A matko, to już Pepco musi się na forum reklamować😲?
    • asia_i_p Re: Bombki 20.12.18, 07:43
      Koncepcję mają ładną, ale z bliska wyglądają jednak dużo gorzej niż na tym zdjęciu. Ja ze względu na kota zastępuję bombki metalowymi dzwonkami - kołatkami, plastikowych też mam trochę, ale nie wieszam, bo jednak widzę różnicę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka