15.11.18, 20:02
Dziewczyny, leze w szpitalu, poleccie cos fajnego do czytania, z nowosci najchetniej. Wlasnie skonczylam ‘spod zamarznietych powiek’ bieleckiego i zaczelam ‘purezento’ bator.
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Ksiazki 15.11.18, 20:11
      "Wiara" i "Łaska" Kańtoch oraz "Czarownica znad Kałuży" Olchowego.
    • maadzik3 Re: Ksiazki 15.11.18, 20:13
      Ucho igielne Mysliwskiego
    • nenia1 Re: Ksiazki 15.11.18, 20:23
      Służące do wszystkiego - Joanna Kuciel, o ile lubisz ciekawostki historyczne, bardzo dobrze się czyta.
      • angazetka Re: Ksiazki 15.11.18, 20:32
        Mój nr 1 w liście do św. Mikołaja wink
      • 21mada Re: Ksiazki 15.11.18, 22:33
        Dzięki Nenia! Czegoś takiego szukałam. Zawsze czytam wspomnienia tych bogatych, wszak służące nie zostawiały po sobie autobiografii. Dlatego tak mało o nich wiemy. W książce "W salonie i w kuchni" było o tym, jak rozmaici służący spali tam gdzie pracowali - kuchcik w kuchni, pokojówka gdzieś w garderobie. A stosunek do służących można znaleźć między wierszami np. w książkach Samozwaniec - jak to służąca śmierdziała bo nasmarowała sobie włosy sadłem i dwie siostrzyczki Kossak wsadziły ją do wanny. No boki zrywać. 😏 Znacie jeszcze coś na ten temat?
    • raczek-nieboraczek Re: Ksiazki 15.11.18, 20:23
      nie nowość, ale gdybym miała czas i leżała w szpitalu to poczytałabym biografię Lema wg Orlińskiego
      czarne.com.pl/katalog/ksiazki/lem

pożyczyłam z biblioteki i nie mam kiedy czytać przy niemowlaku
    • joanna05 Re: Ksiazki 15.11.18, 20:34
      "Nie ma" Szczygła. Nie czytałam nic równie dobrego od lat. Wzrusza, rozśmiesza, skłania do myślenia. Mistrzowsko napisana, autoironiczna, dawkuję sobie po rozdziale-dwóch, żeby mi się za szybko nie skończyła.
    • kosmos_pierzasty Re: Ksiazki 15.11.18, 20:43
      Poladark czytam. Fajne.
      • daniela34 Re: Ksiazki 15.11.18, 21:23
        Popieram, fajne, wiesz że zaraz wyjdzie (albo już wyszedł wczoraj) przedostatni tom?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka