Dodaj do ulubionych

Spodobal mi sie pacjent:)

19.11.18, 15:59
Jestem pielegniarka. Rozstalam sie niedawno z facetem pracuje w krwiodastwie i przychodzi oddawac krew pewien mezczyznasmile zawsze sie usmiecha do mnie od ucha do ucha i przychodzi bardzo czesto np byl przed chwila a moze oddac dilopiero w grudniu wiec czesto sie spotykamy. Znam imie nazwisko znalazlam nawet na fb mamy wspolnego znajomego ale on mnie akurat nie za bardzo lubi. Myslicie ze moglabym jakos zagadac? Czy on powinien?
Obserwuj wątek
    • alina460 Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 16:04
      Bierz sprawy w swoje ręce i zagadaj. Faceci boją się odrzucenia. Daj mu znak, że jesteś zainteresowana, a dalej niech on kombinuje. Powodzenia i trzymam kciuki!
      • 1madame2 Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 16:10
        Dziekujekiss tez sie usniecham od ucha do ucha nie wiem w jaki sposob mam dac mu znac ze sie nim interesuje. Az mi slabo sie dzis zrobilo po raz kolejny przyszedl jakos tez czesto zaglada chociaz wie ze co 2miesiace mozna krew oddactongue_out
        • gyubal_wahazar Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 16:47
          Może coś na kształt:

- Oo pan Piotr, jak miło. A żona się nie wkurza, że się pan tak wykrwawia ? Gdybym miała chłopa, to bym mu nie pozwoliła ;

Ślesz w ten sposób 2 wieści :
          a) masz żonę ?
          b) bo ja nie mam chłopa
          • 1madame2 Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 16:49
            Ok cos takiego powiem ne ma obraczki na fb swoje zdjecia i nikigo innego mam nadzieje ze wolny chociaz 3lata starszy a 33latek wolny rzadka sprawa
            • gyubal_wahazar Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 17:00
              Może z odzysku, tak jak Ty
          • triss_merigold6 Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 16:53
            Przecież to obrzydliwe, to borderka.
            • 1madame2 Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 16:57
              No i co ze borderline mam to jest pod kontrola chodze na terapie dlaczego zycia sobie ulozyc nie moge?
              • triss_merigold6 Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 17:03
                Może niekoniecznie z Bogu ducha winnym normalnym facetem.uncertain
              • przystanek_tramwajowy Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 17:05
                Twoje wątki świadczą o tym, że absolutnie nie masz kontroli nad swoją chorobą. Zamierzasz ukrywać przed facetem swoją chorobę psychiczną? Większego świństwa nie można drugiemu człowiekowi zrobić. I tak się dowie i cię zostawi. Nie z powodu choroby, ale tego, że go oszukiwałaś.
              • 35wcieniu Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 17:07
                Dopiero co zamęczałaś pytaniami czy powiedzieć facetowi. Widać nie zdzierżył big_grin Teraz non stop wypisujesz pierdoły o schizofrenii, praktycznie dzień w dzień, a teraz znowu pacjent. Ty trollujesz na ogromną skalę czy co? big_grin

PS. Pielęgniarka z borderline jest prawie tak samo dobra jak mąż tol8 - kierowca tira ze schizofrenią. Ale postaraj się bardziej big_grin
                • 1madame2 Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 17:10
                  To ja sie rozstalam z facetemsmile niestett nadal do mnie wydzwania wie ze mam borderline i zab lekowe chodze na terapie czy ja musze byc sama tylko dlatego ze mam problemy? Kazdy ma ja nie zatajam niczego bo i po co jestem pod najlepsza kontrola nawet moja lekarka uwaza ze owinnam sie zakochacsmile
                  • gyubal_wahazar Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 17:15
                    To słuchaj lekarki, a nie malkontentów. Spiętrzaj aktywa i do boju ! wink
                    • 21mada Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 17:17
                      > Spiętrzaj aktywa
                      Co to znaczy?
                      • gyubal_wahazar Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 17:21
                        Wypnij cyce wink
                  • 35wcieniu Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 17:22
                    No bardzo masz pod kontrolą, Twoje codzienne wątki dobitnie o tym świadczą.
                  • bergamotka77 Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 20:40
                    Najpierw okiełznaj swoje zaburzenia bo widac, że jesteś labilna emocjonalnie zanim zaczniesz zawracać głowę facetowi. Twoje codzienne wątki wskazują, że masz ogromne problemy i lęki, z którymi musisz się uporać zanim wejdziesz w związek. No i trudno uwierzyć, że pracujesz w służbie zdrowia 😲
        • ajaksiowa Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 16:49
          Uśmiecha się pewnie do wszystkich bo jest sympatyczny,myślisz że gdybyś mu w oko wpadła to by nie zapytał,,o której kończy pani pracę?wink
          • 1madame2 Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 16:50
            No mozesad
          • tanebo2.0 Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 16:51
            Żeby zostać oskarżonym o molestowanie personelu?
            • ajaksiowa Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 17:01
              Podoba mi się propozycja wahazara smile
    • hanusinamama Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 17:15
      Strach sie bać. Mój mąż regularnie oddaje krew...smile
      • 1madame2 Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 17:23
        Hahasmile noe martw sie to tylko jedyny wyjatek do tej pory i niezaobraczkowany smile
        • hanusinamama Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 21:14
          NO a taka dumna z niego byłam, w porównaniu ze mna oddał morze krwi
    • sylwia1607 Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 17:59
      A dlaczego mozna oddawac tylko co 2 miesiace krew? U nas mozna co tydzien, a niektorzy to i nawet 2 razy w tygodniu oddaja.
      • cosmetic.wipes Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 18:03
        Dwa razy w tygodniu po 450 ml? I jeszcze żyją? 😀
        • triss_merigold6 Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 18:05
          Widzę potencjał wojskowy w zdolności do tak szybkiej regeneracji.
        • sylwia1607 Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 18:18
          Nie wiem ile tej krwi pobieraja, wiem tylko ze mozna 2 razy w tygodniu. Dodam jeszcze ze u nas (De) za to placa, nie wiem dokladnie ile ale chyba cos kolo 20€.
          • ajaksiowa Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 18:32
            😂😂
          • 35wcieniu Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 20:28
            big_grin Łkam.
          • kura17 Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 20:41
            > Nie wiem ile tej krwi pobieraja, wiem tylko ze mozna 2 razy w tygodniu. Dodam jeszcze ze u
            > nas (De) za to placa, nie wiem dokladnie ile ale chyba cos kolo 20€.

??? jestem od wielu lat honorowym krwiodawca w niemczech, nie placi sie za krew i mozna oddac raz na 3 miesiace! na raz pobiera sie ok 450 ml.
            • memphis90 Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 21:23
              Może to emeryci na kontrolę cukru w przychodni...?
            • mama-ola Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 21:58
              A ja byłam honorowym krwiodawcą w Polsce i w moim szpitalu mówili, że mężczyzna może oddawać raz na 3 miesiące, a kobieta raz na 4 miesiące.
          • baltycki Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 21:16
            sylwia1607 napisała:

> Nie wiem ile tej krwi pobieraja, wiem tylko ze mozna 2 razy w tygodniu. Dodam j
            > eszcze ze u nas (De) za to placa, nie wiem dokladnie ile ale chyba cos kolo 20
            > €.

Krew, plazma...
            Co za roznica?

Männer dürfen jährlich maximal fünf Mal zum Blutspenden, bei Frauen sind es höchstens
            vier Vollblutspenden im Jahr.

Neben der Vollblutspende kann auch Plasma gespendet werden.
            Plasma kann deutlich häufiger gespendet werden als Vollblut.
            Bis zu 44 Plasmaspenden sind hier jährlich durchführbar
            Die Aufwandsentschädigung liegt nach eigenen Angaben der CSL Plasma GmbH bei 18 bis 24 Euro.
            • sylwia1607 Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 22:10
              Czyli zgadza sie co napisalam. Ja osobiscie nie oddaje krwi, ale mam znajomych co oddaja , po za tym kiedys mialam ulotke w skrzynce i tam bylo wypisane co i za ile.
              • aj.riszka Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 22:23
                Osocze krwi (plazma) jest jednym ze skladnikow krwi pelnej. Przy oddawaniu osocza pacjent chyba musi byc podlaczony do tzw.separatora, i zasady sa chyba nieco inne anizeli przy oddawaniu krwi pelnej...
              • baltycki Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 22:31
                sylwia1607 napisała:

> Czyli zgadza sie co napisalam.

Zgadza sie,
                słyszysz, że dzwonią, ale nie wiesz w którym kościele.

Piszesz o oddawaniu krwi, a cytujesz ulotke o oddawaniu plazmy.
          • piekna_remedios4 Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 21:20
            Tyyy, może to nie krew a nasienie. Dużo znasz tych co 2 x w tygodniu oddają?
          • ginger.ale Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 22:36
            sylwia1607 napisała:

> Nie wiem ile tej krwi pobieraja, wiem tylko ze mozna 2 razy w tygodniu. Dodam j
            > eszcze ze u nas (De) za to placa, nie wiem dokladnie ile ale chyba cos kolo 20
            > €.

To raczej jakiś bank spermy...
    • katja.katja Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 19:59
      On powinien. Kobieta nie powinna się narzucać mężczyźnie, no chyba, że zależy Ci na jednorazowym numerku, wtedy może...
      • gyubal_wahazar Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 20:07
        Ale między narzucaniem, a nie robieniem niczego, są chyba jakieś stany pośrednie ?
        Taki tekst jak powyżej, byłby wg ciebie zbyt narzucający ?
    • kota_marcowa Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 20:05
      A to mu się 6 w totka trafiła big_grin
      Kolejna forumowa lekcja po niepodnoszeniu zagubionych rzeczy i wyrzucaniu dyskretnie, omyłkowo otrzymanej korespondencji sąsiada: nie uśmiechać się do przypadkowo spotkanych ludzi tongue_out
      • triss_merigold6 Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 20:07
        To chyba bardzo polski obyczaj uliczny tzn. nieuśmiechanie się bez sensu do obcych ludzi.
        • katja.katja Re: Spodobal mi sie pacjent:) 19.11.18, 20:21
          I mi się ten obyczaj bardzo podoba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka