24.11.18, 23:09
Po wątku o tonikach do twarzy....
Jakie kosmetyki kupujecie w tkmaxx?

Rzadko tam chodzę, czasem ładną bieliznę kupię, skarpetki.
Obserwuj wątek
    • majenkir Re: Tkmaxx 24.11.18, 23:17
      U nas w TJMaxx jest czesc kosmetykow, ktore do niedawna byly tylko w Sephorze - np. NARS czy bareMinerals. W cenach oczywiscie atrakcyjnych smile.
    • joanna05 Re: Tkmaxx 24.11.18, 23:38
      Nic. Niestety wszystko tam wygląda okropnie - pudełka porozrywane albo zamknięte w zabezpieczającym, dodatkowym kartonie, tak że nie można nawet składu czy opisu przeczytać. No nie jestem w stanie tam nic kupić, nie tylko kosmetyków. Czuję się jak na bazarze - wszystko jest nieświeże i wymiętolone. Dzięki za takie okazje, wolę już kupić coś drożej, ale w lepszym stanie.
      • anberte1 Re: Tkmaxx 24.11.18, 23:52
        Joanna05 - badz wdzieczna losowi, ze nie odkrylas co to Tkmaxx haha...serio! Ja kiedys omijalam ten sklep szerokim lukiem...do czasu smile (teraz to pierwszy sklep do ktorego mam ochote pogonic, po chociazby...kubek...ale niestety nie moge pozwolic sobie na ten luksus).
        • joanna05 Re: Tkmaxx 25.11.18, 00:05
          No dla mnie jest fuj, fuj, nie mogę się przełamać. Parę razy wchodziłam i uciekałam po kilku minutach. Nie mam nerwów. Wolę sobie coś ładnego wypatrzyć i wyklikać w zwyczajnym Pepco czy online.
          • joanna05 Re: Tkmaxx 25.11.18, 00:05
            tzn. wypatrzyć w Pepco lub wyklikać online wink
            • niu13 Re: Tkmaxx 25.11.18, 00:18
              Ja jestem uzależniona. Ten sklep to mój drugi dom i straszny pożeracz czasu. Z kosmetyków kupuję kolorowe- lakiery do paznokci, cienie do powiek.
              • anberte1 Re: Tkmaxx 25.11.18, 00:24
                Rozumiem to smile
                Napisze tak: dla mnie inne sklepy ciuchowo-obuwniczo-drobiazgowe, moglyby nie istniec...
                Ja po prostu uwielbiam Tkmaxx i ze wszystkiego co tam kupione, jestem b.zadowolona.
            • beverlyja90210 Re: Tkmaxx 25.11.18, 00:27
              Uuuu super jak porównujesz rzeczy z Pepco do tych z TKMaxx to faktycznie lepiej zostać przy zakupach w Pepco
              • joanna05 Re: Tkmaxx 25.11.18, 00:32
                A czemu nie? W Pepco są taniutkie rzeczy, więc okazja, tak? Ale przy tym jest normalnie: czysto, ciuchy poukładane, nie brzydzę się. W dobrym, prowadzonym z sercem lumpeksie też bym kupiła, jak bym znalazła coś super.
                W TKMaxx też ponoć wszystko tanie - tyle że rzucone bez ładu i składu, często w strasznym stanie: ciuchy i kosmetyki. No obrzydliwie jest, zawsze wszystko zdemolowane i bałagan. Nie wiem, jak można mieć tam jakąkolwiek frajdę z zakupów. Niskie ceny i tzw. dobra metka to dla mnie za mało. Tak, jeśli chcę kupić tanio to wolę już Pepco, choć nie jest to mój ulubiony sklep. Ale zdecydowanie standard ma wyższy.
                • beverlyja90210 Re: Tkmaxx 25.11.18, 00:42
                  Joanna to pozostań przy Pepco i lumpeksach (serio tam Cię nie brzydzi?mnie sam zapach odrzuca ) zakupy w Pepco to taka trochę filozofia zycia coś czuje ze właśnie Twoja i dobrze się wpasowujesz w ich estetykę
                  • joanna05 Re: Tkmaxx 25.11.18, 00:50
                    beverlyja90210 napisała:

> Joanna to pozostań przy Pepco i lumpeksach (serio tam Cię nie brzydzi?mnie sam
                    > zapach odrzuca ) zakupy w Pepco to taka trochę filozofia zycia coś czuje ze wł
                    > aśnie Twoja i dobrze się wpasowujesz w ich estetykę
                    Nie trafiłaś wcale smile Pepco mam "po drodze", czasem wpadam, często przechodzę obok, jest całkiem w porządku. Ubieram się głównie na Zalando ostatnio, ale to się zmienia. W lumpeksach chyba nigdy nic nie kupiłam, ale nie mam nic przeciwko, trzeba tam umieć wyszukać perełkę. Te naprawdę dobre nazywają się raczej sklepami z ciuchami vintage, drogie i zdecydowanie ładnie pachną.
                    Generalnie ciuchy to w ogóle nie mój żywioł, średnio mnie kręcą. Ja raczej lubię kupować dobre kosmetyki, z daleka od TKMaxxa smile
                    Ale nieważne, gdzie ja kupuję, porównałam po prostu dwa tanie z założenia sklepy. Nie ma w tym żadnej filozofii, życia też smile
                    • sacea Re: Tkmaxx 25.11.18, 00:57
                      Dlatego jestem ciekawa jak z jakością kosmetykow w TK.
                      Zakupy na zalando chwalisz sobie?
                      • joanna05 Re: Tkmaxx 25.11.18, 01:17
                        sacea napisała:

> Dlatego jestem ciekawa jak z jakością kosmetykow w TK.
                        > Zakupy na zalando chwalisz sobie?
                        Bardzo smile Uwielbiam też ich cwane promocyjne sztuczki - zwykle wrzucam to, co mi się podoba do koszyka i zapominam o nim na kilka dni. A ci skubańcy obniżają mi cenę tego, co tam mam (abo mam na liście "podoba mi się") i kuszą, nawet jeśli już było przecenione. Wiem, że to nie przypadek, że mają taką strategię ściągania klientów, ale i tak nabieram się prawie za każdym razem, frajerka wink
                        W tym sezonie kupiłam już ze dwa zestawy ciuchów sportowych od nowo odkrytej przeze mnie marki Free People i jestem zachwycona. Świetne kroje, leciuteńkie materiały, doskonała jakość. Drogie, ale wszystko dorwałam ze sporym rabatem, a zaczęło się od szalonej sukienki w stylu country od nich, całej w kraciaste falbany w dwóch kolorach. Odjechana, ale bardzo mi się spodobała, no i jest doskonale uszyta.
                        Nabyłam też np. świetne czarne jeansy Diesla w niezłej cenie i różne swetry, w tym i od TH kaszmirowy się trafił, i to nie najdrożej. A jeśli coś mi się nie spodoba, to po prostu odsyłam na ich koszt, nie ma problemu. Bardzo to wygodne.
                        • claudel6 Re: Tkmaxx 25.11.18, 03:32
                          sukienka z Free People? jakaś hinduska szmata tam kosztuje 900 zł. ktoś się na to nabiera?
                          • joanna05 Re: Tkmaxx 25.11.18, 13:59
                            claudel6 napisała:

> sukienka z Free People? jakaś hinduska szmata tam kosztuje 900 zł. ktoś się na
                            > to nabiera?
                            Z tego, co wiem, firma jest amerykańska, a nie hinduska, ale co kraj pochodzenia ma do rzeczy? Jeśli chodzi o styl - to raczej tzw. boho, a nie hinduski. Co do cen - ja kupiłam w sporej przecenie, ale nawet gdyby nie - no i co z tego? Przeszkadza Ci to, że ktoś kupuje droższe ciuchy, bo mu się podobają? Bardzo dziwny komentarz.
                    • beverlyja90210 Re: Tkmaxx 25.11.18, 01:58
                      W Pepco tanio bo tanio z założenia, ciuchy po kilka zł, w TKMaxx nie tanio a taniej,ubrania znanych marek w mniejszych cenach niż regularna outletowych ale w cenach nieporównywalnych do Pepco,jakościowo tez zdecydowanie inaczej.Tak samo jak dodatki do domu itp.
                      • alpepe Re: Tkmaxx 25.11.18, 10:56
                        Byłam w tk maxx w Polsce, owszem, wyszłam ze względu na dziecko z plecakiem i butelką na wodę, która zresztą kosztowała chore pieniądze, bo 70 złotych bodajże, to jednak dużo, ale generalnie mam takie same odczucia jak tamta forumka, porozrzucane szmaty, uszkodzony towar, poza tym było tak jakoś ciemnawo,jak dla mnie, nie ma po co iść. Nie chciało mi się chodzić, a generalnie np. uwielbiam grzebać i wyszukiwać. No, ale ja głównie kupuję w śmiesznych cenach różne ciekawe markowe ubrania i rzeczy na amazonie, może stąd moje rozczarowanie.
              • elf1977 Re: Tkmaxx 25.11.18, 09:07
                Ja z kolei weszłam tam parę razy obejrzeć torebki. Straszny szajs, ciuchy tak wymięte i wypalcowane, że nawet oglądać się nie chce.
          • sacea Re: Tkmaxx 25.11.18, 00:22
            Mi się z lumpeksem kojarzy
            Kilka ubrań mam, ale bez szału
            • beverlyja90210 Re: Tkmaxx 25.11.18, 00:28
              Jak marki takie jak TH czy RL Versace to bez szału to gdzie się ubierasz?
              • joanna05 Re: Tkmaxx 25.11.18, 00:33
                beverlyja90210 napisała:

> Jak marki takie jak TH czy RL Versace to bez szału to gdzie się ubierasz?
                No zdecydowanie TH to ja wolę kupić w promocyjnej cenie w Zalando, albo i w sklepie TH po prostu. Versace to nie moja estetyka, nic dla mnie nie ma.
              • sacea Re: Tkmaxx 25.11.18, 00:42
                Chodzę tam może 2-3 razy w roku.
                Lubię u nich akcesoria kuchenne, foremki do ciastek, czasem zabawki jakieś fajne się trafi czy strój karnawałowy dla dziecka
                Nie nam ulubionego sklepu, co mi wpadnie w oko, hexeline, esprit, gerry weber, p&c - ten mi za duży
                Nie lubię tego szukania po wieszakach
                Mignęły mi się kosmetyki i tak się zastanawiam, czy macie jakieś ulubione kremy, szampony, balsamy
          • ulla_cebulla Re: Tkmaxx 25.11.18, 00:54
            Bo do TKM się inaczej chodzi. Ja 2-3 razy do roku na przynajmniej 2 godziny, ale w tym czasie ogarniam 70-80 % zakupów ciuchowo domowych. Tak dopiero po pół godzinie zaczynam "widzieć",bo tyle potrzebuje, zeby sie się pozbyć fiksacji na tle ładu i składu i stać się mega skutecznym psem na trufle.
            • joanna05 Re: Tkmaxx 25.11.18, 01:02
              ulla_cebulla napisał(a):

> Bo do TKM się inaczej chodzi.Tak dopiero po pół g
              > odzinie zaczynam "widzieć",bo tyle potrzebuje, zeby sie się pozbyć fiksacji na
              > tle ładu i składu i stać się mega skutecznym psem na trufle.
              Pewnie masz rację i ja po prostu nie umiem tam polować. No ja nie dotrwałam nigdy do fazy "widzenia" smile Niecierpliwa jestem, robię zakupy szybko albo wcale. Lubię sklepy, w których jest dostępna pełna rozmiarówka, brak kolejek do przymierzalni, kompetentny personel. Zgarniam naręcze upatrzonych ciuchów do kabiny, ew. sprzedawczyni mi coś tam doradzi czy doniesie inny rozmiar i wychodzę z kilkoma rzeczami wtedy. Nie dla mnie tłumy na przecenach, uciekam, to już wolę przepłacić wink Dlatego tak dużo rzeczy kupuję online.
              • sacea Re: Tkmaxx 25.11.18, 01:05
                Mam tak samo😀
              • tairo Re: Tkmaxx 25.11.18, 04:54
                > Lubię sklepy, w których jest dostępna pełna rozmiarówka

Tylko zwykle okazuje się, że jak sobie coś upatrzysz, to właśnie twój rozmiar im ojej, właśnie wyszedł.

W TKMaxxie masz powieszone rozmiarami, podchodzisz do jednego wieszaka i widzisz wszystko, co dla ciebie mają.
      • al_sahra Re: Tkmaxx 25.11.18, 02:14
        joanna05 napisała:

> Nic. Niestety wszystko tam wygląda okropnie - pudełka porozrywane albo zamknięt
        > e w zabezpieczającym, dodatkowym kartonie, tak że nie można nawet składu czy op
        > isu przeczytać. No nie jestem w stanie tam nic kupić, nie tylko kosmetyków. Czu
        > ję się jak na bazarze - wszystko jest nieświeże i wymiętolone. Dzięki za takie
        > okazje, wolę już kupić coś drożej, ale w lepszym stanie.

Ja mam dokładnie takie same wrażenia z amerykańskiego TJMaxx. Kupiłam tam dwa razy patelnię i raz jakieś ręczniki. Kosmetyków i jedzenia brzydziłabym się, ubrania to sterty wygniecionych szmat, do torebek i butów nawet nie ma się co zbliżać (śmierdzą). Nie rozumiem co osoby, które nie są uzależnione od zakupów, widzą w tym sklepie.
        • claudel6 Re: Tkmaxx 25.11.18, 03:35
          w TKmaxxie, do którego chodzę, nie ma stert cuchów czy torebek, wszystko wisi na wieszakach.
          • al_sahra Re: Tkmaxx 25.11.18, 05:58
            claudel6 napisała:

> w TKmaxxie, do którego chodzę, nie ma stert cuchów czy torebek, wszystko wisi
            > na wieszakach.

Tutaj też, te ”sterty” to przenośnia. Chodzi o to, że dużo i w nieładzie.
    • sylwus34 Re: Tkmaxx 25.11.18, 00:38
      Musze nastawic sie psychicznie, zeby tam wejsc. Atmosfera chaosu, ogromu tego, przeraza mnie. Po wizycie jestem strasznie zmeczona. Nie jest to sklep dla mnie.
      • e-ness Re: Tkmaxx 25.11.18, 09:08
        Witaj siostro, ja nastawiałam się psychicznie 3 razy i za każdym wybiegałam ze sklepu z poczuciem jakby mnie ktoś dusił . Wszechobecny bałagan, syf i nieład skutecznie mnie zniechęcają do poszukiwania okazji. Jeszcze przez dział z wyposażeniem wnętrz jestem w stanie przebrnąć , ale łachy ( bo tak to wyglada) nigdy w życiu.
    • fil.lo Re: Tkmaxx 25.11.18, 01:21
      Nie lubię, te kosmetyki jakieś takie porozrzucane, nie wiadomo, co to jest i ile gdzie leżało. Co do samego Tk Maxx, to dawniej kilka razy znalazłam tam fajne ciuchy, ale teraz brak mi cierpliwości.
      • naturella Re: Tkmaxx 25.11.18, 04:20
        Ja bardzo lubię TkMaxx i dość często tam bywam - najczęściej kupuję kostiumy kąpielowe, spodnie i buty. Zwłaszcza ostatnie to taka odskocznia od dość wąskiej propozycji w innych, dostępnych dla mnie cenowo sklepach. W TkMaxx zawsze znajduję coś takiego innego, oryginalnego, a nie za 500 zł smile Ostatnio kupiłam lakierowane glany, niby takie jak wszystkie, ale w pięknym kształcie i na zielonkawej, przejrzystej podeszwie smile - lubię takie detale wyróżniające rzeczy od innych. Mój mąż w TKMaxxie kupuje regularnie - ciuchy Camel, Navigare i Polo Ralph Lauren - są o wiele tańsze niż w sklepach firmowych tych marek, czy choćby w Factory.
        • naturella Re: Tkmaxx 25.11.18, 04:20
          Taaaa, a zapomniałam o kosmetykach. Kupuję czasem do włosów, balsamy i odżywki, ale nie kieruję się firmą ale składem (bez silikonów).
    • kouda Re: Tkmaxx 25.11.18, 06:31
      Ja ostatnio kupowałam rzeczy evoluderm - cudowne, polecam i w wielkich litrowych opakowaniach mydła prowansalskie bez sls dla swoich wydelikaconych dzieci. Kolorówkib maja ładne, kremy i sera fajowe. Wszystkie fabrycznie zapakowane. Ja uwielbiam tkmaxx, choć faktycznie, trzeba mieć ten gen szperacza. No i jest jakieś ogłupienie w ich polityce - okazja okazja, dajesz się ponieść, a przy kasie 9 stów
    • szarsz Re: Tkmaxx 25.11.18, 06:32
      Kosmetyków żadnych. Porwane opakowania i bałagan mnie odstrasza. Kupuję ciuchy i rzeczy do domu.
    • zazou1980 Re: Tkmaxx 25.11.18, 06:54
      Nie umiem chodzic po tym sklepie, bylam raptem ze 3 razy i nic nie kupilam. Nawet nie chcialo mi sie przymierzac tych ciuchow. Ostatnio ze 2 tyg. temu poszlam popatrzec ewentualne prezenty, ale zabawki jakies takie stare, pudla porwane, ubrania odstraszaja na wieszakach i mam wrazenie ze byly setki razy mierzone. Ten sklep jest za duzy dla mnie, dodatkowo nie lubie atmosfery bazaru...
    • maggi9 Re: Tkmaxx 25.11.18, 08:37
      Czasami perfumy.
      Ostatnio kupiłam świetny zestaw Becca - rozświetlacz, korektor plus baza za 130zł razem. Czasami zestawy Tigi.
      A tak ogólnie to powinni coś z tymi kosmetykami tam zrobić, nie wiem może wszystko pakować w te antykradzieżowe pudełka? Bo tak to strach w ogóle podchodzić. Wszystko porozwalane, ubabrane, testowane.
    • mayaalex Re: Tkmaxx 25.11.18, 09:32
      Nie ma ich w Belgii ale czasem jak jestem w UK to mam okazje zajrzec. Na ciuchy nie mam sily, wyszukiwanie czegos fajnego wsrod setek innych ubran mnie przerasta. Lubie ich rzeczy do domu, jakies pudla do przechowywania, gadzety do kuchni, maja tez super reczniki. Fajne sa tez zapachy do domu, swieczki etc - bo to czesto sporo kosztuje a u nich ceny sa przyzwoite.
      To jest fajny sklep dla osob ktore maja czas i nie szukaja niczego konkretnego.
    • chlodne_dlonie Re: Tkmaxx 25.11.18, 10:42
      TK Maxx to sklep zdecydowanie specyficzny wink
      Ja swój początek z nimi miałam trudny - lata temu namówiono mnie w Berlinie na 'wizytę', kusząc wizją niewiarygodnych okazji i niestety był to falstart. Dwie czy trzy godziny zmarnowane - nie znalazłam niczego dla siebie, oprócz kurtki sportowej topowej firmy, która choć przeceniona o 70 czy 80% była nadal zbyt droga jak na mój gust wtedy uncertain
      Niemniej dałam im szansę i gdy TK otworzono w moim mieście, zajrzałam. Było nieźle, wybrałam coś dla siebie. Od tamtej pory bywam od czasu do czasu, bez nastawienia, że szukam czegoś konkretnego, bo wiem, iż to się nie uda big_grin
      Najlepsze 'zdobycze' stamtąd, to właśnie takie upolowane perełki, typu markowe okulary przeciwsłoneczne za 1/5 ceny, kurtka-parka świetnej jakości i mega ciepła kupiona w środku upalnego lata wink, kostiumy kąpielowe dorwane zimą czy wiosną itp. Ale i sporo innych ciuchów - lniane bluzki i koszule (odkryłam b.fajną włoską firmę, która się w nich specjalizuje), kilka par dżinsów, świetne sandały, sporo topów i ubrań sportowych (znam ceny regularne, więc upewniam się czy cena rzeczywiście korzystna wink ). Jedna z moich ulubionych torebek także pochodzi z TK Maxx'a smile Kupiłam także trochę akcesoriów do domu - lubię ich pojemniki i pudełka do przechowywania, a gdy dojdę do wymieniania ręczników, to zaczaję się na nie właśnie tam wink Podobnie jak na nową walizkę smile
      Co do kosmetyków, to nie mam ulubionych marek, ani strategii wink - czasem kupuję sporo, jak wpadnę na coś fajnego, czasem nic. Ale moja ostatnia paleta jest właśnie stamtąd, podobnie jak duże, wannowe wink opakowania szamponu i odżywki.
      ..generalnie - sklep na który trzeba mieć czas, ale warto imho, przynajmniej czasami smile
    • segregatorwpaski Re: Tkmaxx 25.11.18, 11:18
      Mydła w płynie, od dłuższego czasu kupuję wyłącznie tam. Mają dobrej jakości, w pięknych opakowaniach i ślicznie pachnące. Kupiłam tez cienie artdeco, które uwielbiam.
    • blokersowa Re: Tkmaxx 25.11.18, 13:42
      Mydła w płynie - mają pieknie opakowane mydła z lawenda itp. Kiedys gigantyczne opakowanie szamponu - mysłalam ze nigdy sie nie skonczy smile. Poza tym kocham ten sklep - jest jak wielka niespodzianka. Raz nic i nuda, raz nurek za nurkiem w ciuchy i co chwila jakis dobry strzał. Mam duzo rzeczy - od wiekszych - typu kurtki, po malenstwa - bielizna i skarpetki, od markowych - Joop, MarcCain, M Kors, Comma, Geox, po jakies nonejmy - ważne zeby był dobry materiał i ciekawy krój.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka