Dodaj do ulubionych

Wełniany dywan

08.10.16, 22:51
Oglądałam dziś w TKMAXx wełniany dywan. Kolorystycznie bardzo mi pasował, ale był jakiś dziwny, taki nieusztywniony jak bardzo gruby koc. Cena też mnie zastanawia, bo 299 za wełniany dywan to trochę mało, prawda? No i wymiar 4'x6' też mi nic nie mówi. Czy taki dywan - niesztywny w ogóle ma sens?
Obserwuj wątek
    • agnieszka_mmm Re: Wełniany dywan 09.10.16, 08:52
      To pewnie kilim jest. Poczytaj o nich
    • joagraba Re: Wełniany dywan 09.10.16, 09:04
      Akurat z TKMaxx to wzięłabym na próbę - zwrot nie jest problemem. Cena - jak to w tym sklepie. A i dywan niewielki 120x180 (wymiar 4x6 podany w stopach ~30,5 cm).
      Wiele wełnianych dywanów jest tkanych bez osnowy, na pewno warto mieć na taki sam wymiar matę antypoślizgową np. z Ikea.
      Warto wiedzieć też że wełna może na początku mieć specyficzny zapach o że włoski będą się wykruszać.
      Na Limango bywają dywany wełniane Linie Design w fajnych cenach.
      • sonrisa06 Re: Wełniany dywan 09.10.16, 09:47
        Dzięki za odpowiedź smile szczególnie za podanie wymiaru, bo nie wiedziałam jak to przeliczyć. Chyba rzeczywiście to kilim. Cały szary, tylko w takie smugi jaśniejsze i ciemniejsze. Bardzo mi się podobał. Tylko nie wiem czy mi wejdzie, bo teraz mam dywan 120 na 160, nie chce dywanu ma cały pokój tylko tam gdzie mam kanapę, pod nogi. Tylko się zastanawiam jak z odkurzaniem takiego dywanu, bo mam kota.
        • patatajowa Re: Wełniany dywan 09.10.16, 10:20
          to tylko 20 cm dłuższy od obecnego.
          >Tylko się zastanawiam jak z odkurzaniem takiego dywanu, bo mam kota.>
          nie rozumiem....odkurza sie normalnie jak niewełniany,,na poczatku czesciej bo może pylic.kot na pewno polubi dywan bo wełna grzeje a koty to lubią. upewnij sie ze domownicy pozostali nie mają alergii na wełne i nie "gryzie" ich ona nawet przez skarpetki. to z doswiadczenia bo mam kilim wełniany z ikea w sypialni i syn jak zaglada to idzie bokiem wink
          • sonrisa06 Re: Wełniany dywan 09.10.16, 10:31
            W moim domu rodzinnym był dywan wełniany, cudowny, mięciutki i ciepły, ale taki normalny - sztywny. Jakby ten był taki, to bym już go w domu miała wink muszę jeszcze raz jechać go obejrzeć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka