Dodaj do ulubionych

Choinka z rmf

27.11.18, 11:46
Stac mnie na choinke ale zawsze z rmfu rozdaja u nas choiny. Lubie tak stac w tej kolejce i czekac bardziej niz kupic. Jakos wtedy tez czuje ze swieta bo ludzie koleduja czeka sie na te choiny. Ktos wie czy w tym roku jest ta akcja?
Obserwuj wątek
    • bei Re: Choinka z rmf 27.11.18, 12:23
      Pierwsze slyszę😊
      Odkąd wróciła do naszego domu żywa choinka to wybieranie choinki stało się naszym malutkim świętem. Zawsze jest to ostatńia sobota przed świętami, jedziemy do najbliższego sprzedawcy-tego samego od lat. Mamy ulubionego pracownika, zawsze z nim wybieramy najładniejszą , pan ja oprawia w stojak, pakuje w siatkę, upychamy do auta. Wybieramy jodłę, wysoką do 270, w obwodzie nawet do 6 m😊
      Uwalniana z siatki jest najczęściej na dzień przed wigilią, czeka na wprowadzenie do domu na tarasie.
      • 1madame2 Re: Choinka z rmf 27.11.18, 13:27
        To dla mnie wlasnie stanie w tej kolejce po choine spiewanie koled jakies konkursy dla najmlodszych wczesniej kupowalismy jodle od 3lat z rmf swierkismile
        • aankaa Re: Choinka z rmf 27.11.18, 13:31
          śpiewasz kolędy stojąc w kolejce po choinkę ??
        • mamtrzykoty Re: Choinka z rmf 28.11.18, 14:03
          A gdzie to tak jest??
          I co to jest rmf?
          • aerra Re: Choinka z rmf 28.11.18, 18:55
            Radio, RMF FM, nie kojarzysz?
    • astrum-on-line Re: Choinka z rmf 27.11.18, 13:20
      Nie przyczyniam się do wycianania lasów z tak błahego powodu. Mamy ładną, sztuczną choinkę kupioną szereg lat temu i nic nie planujemy zmieniać.
      • hanusinamama Re: Choinka z rmf 27.11.18, 13:29
        Ale wiesz ze kupująć z pewnego źródła nie wycinasz asów. te choinki są sadzone własnie na choinki do ścieica? U nas mozna kupic w lesnictwie, kasa idzie na nowe nasadzenia w lesie i dbanie o las...no jednak wolę to niż kawał plastiku. Poza tym taka choinka rosnąć jakis czas produkuje tlen.
        • astrum-on-line Re: Choinka z rmf 27.11.18, 13:37
          Jakoś lepiej bym się czuła, gdybym wiedziała, że świerki są posadzone po to, żeby rosły a nie po to, żeby je wycinać. Sorry, ta argumentacja do mnie nie trafia. Kwiatów ciętych też nie kupuję.
          • anna-1500 Re: Choinka z rmf 27.11.18, 14:02
            A kapusta posadzona po to żeby ją zebrać też ci się nie podoba?
            • astrum-on-line Re: Choinka z rmf 27.11.18, 14:47
              Jakbyś zgadła. Nie, nie podoba mi się. Najchętniej jadłabym tylko to, co można pozyskać bez zabijania organizmów żywych. Ale jestem przy tym realistką, wiec jem rośliny i zwierzęta.
              • wadera3 Re: Choinka z rmf 28.11.18, 14:03
                I nie wiesz, że te biedne choinki są sadzone w miejscach, w których wysoki las nie może rosnąć? Pod liniami wysokiego napięcia(m.in.), właśnie po to tam są sadzone, żeby bez żalu je wycinać.
      • agatazieba Re: Choinka z rmf 28.11.18, 23:05
        Ale wiesz, że ta plastikowa nie rozłoży się za twojego życia ani nawet życia twoich prawnuków?
        Choinki do wycięcia sądzi się tam gdzie las nie urośnie, np. pod linią wysokiego napięcia.
    • sumire Re: Choinka z rmf 27.11.18, 13:43
      Podobno pracujesz do 17, to kiedy po tę choinkę stoisz z kolędą na ustach? Urlop bierzesz specjalnie w tym celu? Niezłe poświęcenie.
      • 1madame2 Re: Choinka z rmf 27.11.18, 13:59
        Nie zawsze pracuje do 17
        • 1madame2 Re: Choinka z rmf 27.11.18, 14:00
          Roznie zaczynam i roznie koncze prace nie pracuje tez na pelny etat 2/3
    • e-ness Re: Choinka z rmf 27.11.18, 14:07
      Kupuje choinki w doniczkach takie marketowe, zarówno do siebie jak i do rodziców domu. Rodzice maja już niezly zagajnik, ja w tym roku stałam się posiadaczka działeczki i oficjalnie na wiosnę bedziemy sadzić nasze świąteczne drzewko we własnym ogródku
    • scarlett74 Re: Choinka z rmf 28.11.18, 13:59
      Dobre, magiczny, świąteczny nastrój w kolejce po choiny z rmf wink
    • aerra Re: Choinka z rmf 28.11.18, 18:58
      Dla mnie to brzmi na przepis na koszmar. Dziki tłum, ileś godzin czekania, brrr. Jakby nie to, że nie kupuję choinek, to byłabym w stanie zapłacić ze 3 razy więcej niż normalna cena byleby nikt mnie nie zmuszał do brania w czymś takim udziału.
    • lot_w_kosmos Re: Choinka z rmf 28.11.18, 19:01
      Też by mnie rajcowało samo stanie. Lubię takie klimaty.
      U nas niestety nie rozdają choinek uncertain
    • lauren6 Re: Choinka z rmf 28.11.18, 19:06
      Stać Cię na choinkę, ale zabierasz miejsce w kolejce, które mogła zająć jakaś uboga osoba, której na choinkę nie stać. Nie możesz pospiewac tych kolęd w domu?
      • 1madame2 Re: Choinka z rmf 28.11.18, 20:38
        ale ja lubię takie klimaty, tak jak np koncerty w miescie na Sylwestra itp po prostu lubię wspolnie z ludzmi się bawić. Stoją tam normalni ludzie, mysle ze ich tez stac na choinki może niektórych nie ale większość pewnie kupiłaby choinkę, bez przesady, stoją bo się bawią

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka