Dodaj do ulubionych

Defekty i wady

30.11.18, 12:07
Czytam wątki gdzie piszecie o tym że każdy facet ma wady, że jeden nie sprząta, inny się puszcza albo gra całymi dniami przyspawany do komutera itd że należy zaakceptować że nie ma ideałów. Ale jakos nie wierze ze wszystko można ot tak z lekkoscią wrzucić do jednego wora wad, jednak defekt defektowi nie równy. Czy naprawdę to ze chłop nie sprzata jest rowne z tym że się puszcza?Tak jak ktos juz napisał, przeciez nie odejdzie z dnia na dzien do skarpety zostawiając nas np z kredytem i rozwalonym życiem, to jest zupełnie inny kaliber problemu.Ja mam partnera ktory np jest nielojalny, mimo że słowny i raczej dotrzymuje danego słowa sprząta pomaga ale np potrafi ot tak postawic wyżej przypadkową osobę ktora zna 2 tygodnie nad dobrego kupla czy żonę a pozniej powie sorry, pomylilem sie niech bedzie jak było, ocenia po pozorach i projektuje na bliskich, zapomina i tak w kółko. Przykład gdy zaczął pracowac z nowymi kobitami tak im dodał ze z miejsca postawił je wyzej nad kumpla wieloletniego pracownika, trzymał ich stronę jego podtapiając mimo ze finalnie okazały sie niekompetentne i było mu głupio. Oczywiscie ja tez dostałam w takich sytuacjach.Na prawde wolałabym problem ze skarpetami w domu
Obserwuj wątek
    • panna.anna4 Re: Defekty i wady 30.11.18, 12:14
      Dziwną tezę stawiasz ale spieszę wyjaśnić że rozrzucanie skarpetek nie równa się puszczaniu na boki.
      • memphis90 Re: Defekty i wady 30.11.18, 16:44
        Re: Ja, on, ona.
        21mada 28.11.18, 20:48
        (...)
        Po trzecie, nie ma ludzi idealnych. Jeden romansuje, inny pije, potrafi uderzyć, zostawia naokoło brudne skarpety, nie gotuje, jest oziębły, gra po nocach na komputerze. Nie wiem dlaczego akurat pociąg do kobiet jest uważany za ten najgorszy, niewybaczalny grzech.
        • panna.anna4 Re: Defekty i wady 30.11.18, 16:48
          A, czyli znowu odpowiedź na post w nowym wątku. W sumie racja, szkoda żeby taki diament przepadł w jakimś cudzym wątku.
          • anorektycznazdzira Re: Defekty i wady 01.12.18, 09:09
            big_grin dobre
    • same-old_mona Re: Defekty i wady 30.11.18, 14:15
      Ja wychodzę z założenia, że nikt nie jest idealny I jakieś wady ma. Kobiety też, nawet ja 😂 ale tolerancję mamy różną i różne podejście do życia, więc komuś mogą przeszkadzać skarpetki bardziej niż zdrada a inny przymyka oko na bałagan ale nie toleruje najmniejszego przejawu nielojalności.
    • izjaa Re: Defekty i wady 30.11.18, 15:07
      "przeciez nie odejdzie z dnia na dzien do skarpety zostawiając nas np z kredytem i rozwalonym życiem" - gdyby facet odszedł do skarpety, to rzeczywiście nie byłby defekt, tylko jakieś zaćmienie 🤔
      • same-old_mona Re: Defekty i wady 30.11.18, 15:10
        Defekt mózgu
      • 35wcieniu Re: Defekty i wady 30.11.18, 15:18
        Co to znaczy odejsc do skarpety? Serio pytam, nie znam tego.
        • chatgris01 Re: Defekty i wady 30.11.18, 15:42
          Skrot myslowy.
    • hanusinamama Re: Defekty i wady 30.11.18, 15:53
      To tez kwestia ktore wady mozemy tolerować. Zosawianie skarpetek czy baby na boku. Totalnązków czy niedokłądne mycie okiien. Wady ma kazdy ale nie kazde wady trzeba tolerować....
    • diona78 Re: Defekty i wady 30.11.18, 16:15
      Dla mnie to jest różnica " nie sprząta" a "rozrzuca skarpety". Jeśli rozrzuca a potem sprząta to dla mnie ok. Jeśli w ogóle w domu nic nie robi, to nie ma znaczenia czy się puszcza. Jest do odstrzału. Nie jestem niczyją służącą.
      • same-old_mona Re: Defekty i wady 30.11.18, 16:19
        A jak sprząta i się puszcza? To ok czy też do odstrzału?
        • diona78 Re: Defekty i wady 30.11.18, 20:16
          Też do odstrzału.
          • same-old_mona Re: Defekty i wady 30.11.18, 21:29
            Wymagająca jesteś wink
            • diona78 Re: Defekty i wady 30.11.18, 22:14
              Hm. Nie bardziej niż wobec siebie.
          • taki-sobie-nick To ja zapytam nieśmiele 30.11.18, 22:17
            diona78 napisała:

Czy tego faceta, co sprząta i się puszcza, można w pierwszej kolejności przywołać do porządku, żeby się nie puszczał?
            • diona78 Re: To ja zapytam nieśmiele 01.12.18, 01:14
              A to zależy na co kto jest wrażliwy. Jednej żonie to wystarczy, dla drugiej po pierwszym razie jest już odpadem atomowym. Dla mnie odpad.
              • chatgris01 Re: To ja zapytam nieśmiele 01.12.18, 09:01
                Gorzej, jak te defekty wyjda, gdy juz sa wspolne dzieci i kredyt, wtedy roznie moze byc z realna mozliwoscia odstrzalu. Life bywa brutal.
    • 21mada Re: Defekty i wady 30.11.18, 16:26
      Czuję się wezwana do tablicy. To ja napisałam i tak, dziwię się że akurat bzykanie na boku jest uważane za największy defekt a inne są tolerowane. Na przykład mężczyzna, który jest dużym dzieckiem - nie gotuje, nie sprząta, nie pierze - dla mnie do odstrzału, a wiele kobiet to toleruje, ba, nawet nie uważa za wadę.
      Myśle że większe przyzwolenie społeczne jest nawet dla alkoholizmu i bicia niż dla seksu pozamałżeńskiego.
      • karen_ann Re: Defekty i wady 30.11.18, 16:45
        Jeśli nie gotuje i nie sprząta i nie pierze ale zarabia kupę szmalu na sprzątaczkę, kredyt albo nawet zarabia i sobie radzi i jest przystojny to chyba nie defekt.
        Zalezy wszystko od bilansu całkowitego. Jeśli jakaś pani lubi sprzatać a pan lubi grzebać przy samochodzie to chyba też się wyrównuje.
        • diona78 Re: Defekty i wady 30.11.18, 20:17
          Ile można grzebać w samochodzie i po co?
          • mrs.solis Re: Defekty i wady 30.11.18, 21:36
            Zeby dalej jezdzil tongue_out
            • diona78 Re: Defekty i wady 30.11.18, 22:13
              Albo żeby w domu nic nie robić.
    • anorektycznazdzira Re: Defekty i wady 01.12.18, 09:06
      Ty tak serio?
      Nie wiesz, że wady które tolerujesz są ważniejsze niż wymagane zalety i że to wg tego się wybiera partnera?
      Są panie, dla których wierność to wszystko, a dla innej mało ważne o ile on nie odejdzie, a niewybaczalne by było, gdyby np. mało zarabiał, albo gdyby źle wyglądał. Jako, że wierni jak pies zabójczo przystojni bogacze są raczej mało dostępni, to każda sobie wybiera to, co ja najmniej wkurza i tego się trzyma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka