Dodaj do ulubionych

Lilly jest sławna

18.12.18, 19:43
Tekst linka
Czy któraś ematka to napisała?
Wszystkie portale bazują na ematce?
Obserwuj wątek
    • cruella_demon Re: Lilly jest sławna 18.12.18, 19:54
      Kiedyś czytałam artykuł na wirtualnej, niby posiłkujący się wątkiem z kafeterii, tak twierdzili przynajmniej, tylko, że jakoś w tym samym czasie taki właśnie wątek z takimi wypowiedziami był na ematce wink
      Dziwny przypadek, ze nagle 2 osoby na 2 forach miały podobny problem i uzyskały identyczne odpowiedzi tongue_out
      • katriel Re: Lilly jest sławna 19.12.18, 02:40
        > Dziwny przypadek, ze nagle 2 osoby na 2 forach miały podobny problem i uzyskały identyczne odpowiedzi

Czasem jedna osoba ma problem i opisuje go na kilku forach, bo chce zaczerpnąć opinii jak najszerszego grona.
        Czasem na wszystkich forach dostaje te same odpowiedzi, bo jest w sumie ograniczona liczba sensownych odpowiedzi na dane pytanie.
        Co nie znaczy, że którakolwiek z tych okoliczności zaszła w omawianym przypadku.
    • triss_merigold6 Re: Lilly jest sławna 18.12.18, 19:55
      Wszystkie. big_grin
      Lepiej zapytaj ile takich dziennikarek wannabe (bezpłatny staż z szansą na umowę o dzieło) siedzi na ematce, twierdząc, że "pracują z domu".
      • katja.katja Re: Lilly jest sławna 18.12.18, 20:22
        big_grin
      • grrru Re: Lilly jest sławna 18.12.18, 22:29
        Nie udało mi się jeszcze trafić tu na ciekawy temat. Mogłybyście się bardziej postarać.
        • anilka Re: Lilly jest sławna 18.12.18, 22:41
          Bo może masz jakiś wąski zakres zainteresowań. Określ dziedzinę i się postaramy smile
          • grrru Re: Lilly jest sławna 18.12.18, 22:53
            Moje zainteresowania, a zainteresowania redakcji, które mi płacą to dwie różne rzeczy. No dobra, czasami się zgrywamy wink
            • anilka Re: Lilly jest sławna 18.12.18, 23:01
              Oczywiście zainteresowania redakcji dawaj, zainspirujemy cię, a potem nam odpalisz jakąś premię smile
              • katja.katja Re: Lilly jest sławna 19.12.18, 07:53
                To troll, albo Ci nie odpisze albo odpisze na tyle ogólnie, że równie dobrze może to być Rolniczy Kwadrans albo "Jak prawidłowo jeść bezę"/
                • grrru Re: Lilly jest sławna 19.12.18, 09:06
                  Chcesz konkretów? Ostatnio na zlecenie pewnej firmy opisywałam historie powstania kilku typów broni. Miałam założyć tu wątek: Kałach czy Beryl? big_grin
                  • bialeem Re: Lilly jest sławna 19.12.18, 11:44
                    Obok masz forum militariasmile
                    • grrru Re: Lilly jest sławna 19.12.18, 12:20
                      Odnosiłam się tylko do wyzyskiwania ematek smile
              • grrru Re: Lilly jest sławna 19.12.18, 09:03
                Najchętniej to by chcieli wielki reportaż o kobiecie, która rzuciła korporację i teraz hoduje lamy, to wszystko gotowe za tydzień, ze zdjęciami, płacą 500 zł wink Dla parówkowców nie piszę, więc jatki o szczotkę kibelkową w zmywarce, przepyszny jagielnik czy picie w sklepie przed dojściem do kasy nie opchnę nigdzie. Może jakiś felieton do Obcasów bym ukręciła o kobiecych wojnach przedświątecznych i biednych misiach, którzy nic nie muszą.
                A tak to piszę np. o Ukrainie i Rosji, to mi za wiele ematki nie pomogą. Chyba, że Riki ze swoimi kochankami z Donbasu, tzw. ludzka historia big_grin
      • cruella_demon Re: Lilly jest sławna 18.12.18, 22:49
        big_grin
    • satur9 Re: Lilly jest sławna 18.12.18, 22:41
      Mamadu jest najgorszym dnem, to już jest tak daleko poniżej mułu od spodu, że nawet jakiekowlwiek pukanie jest niesłyszalne.
    • lily_evans11 Re: Lilly jest sławna 18.12.18, 22:45
      Ale serio czytacie taki szajs jak mamadu ? big_grin
      • grrru Re: Lilly jest sławna 18.12.18, 22:54
        Gorzej, był moment takiej desperacji, że gotowa byłam tam pisać big_grin Ale uznałam, że jeszcze honorowo poczekam na coś lepszego i przyszło.
        • lily_evans11 Re: Lilly jest sławna 18.12.18, 22:56
          OmG big_grin
          • grrru Re: Lilly jest sławna 18.12.18, 23:00
            Wiesz, plotka głosi, że oni płacą i to w terminie, a to nie jest taka oczywistość w tej branży. Tylko trudno by było pod pseudonimem, a mam zasadę, że pod bzdurami się nie podpisuję.
            • bialeem Re: Lilly jest sławna 18.12.18, 23:16
              To chyba przez nich roznoszona plotka. Plotki także mówią jakim szefem był Tomasz M i jakich sobie spadkobierców wychował (oraz jak wszyscy spierniczają w podskokach z jego aktualnej roboty). To już chyba lepiej do onetusmile
              • grrru Re: Lilly jest sławna 18.12.18, 23:22
                Znam osoby, które tam pisywały i akurat z płatnościami nie jest źle. Freelancera szef mało interesuje, bo nie ma z nim kontaktu. Onet ma obecnie koszmarnie niskie stawki. Fakt, płacą terminowo. Ale zdecydowanie mniej niż inne portale.
                • bialeem Re: Lilly jest sławna 18.12.18, 23:49
                  No cóż. Ludzie się przyzwyczaili do darmowego internetu. Ostatnio w pressie widziałam liczbę etatowców w poszczególnych grupach mediowych. Aż przykro patrzeć. Tak się kończy jak teksty dyktują trendy googla. Jestem w stanie z całkiem niezłą dokładnością przewidzieć kolejne artykuły. Jaka pogoda na święta? Czy będzie śnieg na święta? Białe święta! Godziny otwarcia sklepów w wigilie. Sylwester w Warszawie. Czy kolejna niedziela będzie handlowa?
                  • grrru Re: Lilly jest sławna 18.12.18, 23:56
                    Bycie etatowcem to wcale nie jest taki miód. W sumie zakończyłam ten etap z duża ulgą, zdecydowanie lepiej czuję się jako wolny strzelec.
      • anilka Re: Lilly jest sławna 18.12.18, 23:02
        Nie, przeglądam czasem natemat i tam właśnie byłaś, przekierowało mnie na to mamadu
        • lily_evans11 Re: Lilly jest sławna 19.12.18, 00:50
          Kurczę, powinni mi płacić, no!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka