Dodaj do ulubionych

minimizer na duzy biust

28.12.18, 09:13
możecie polecic jakis sprawdzony, który faktycznie optycznie nieco zmniejszy biust. najlepiej do kupienia w stacjonarnym sklepie.
Obserwuj wątek
    • fraudes Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 09:32
      Triumph, maja kilka modeli.
      • tairo Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 23:33
        A co jeden to bardziej kloca z kobiety robi.
    • e-ness Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 09:58
      Wszystkie minimizery maja za zadanie spslaszczyc biust a nie go zmniejszyć, czyli rozlać po całej klatce piersiowej.
      Jeśli chcesz wyglądać szczupłej, s twój biust na ładniejszy i zgrabniejszy to kup dobrze dobrany stanik zbierający, żaden minimizer.
      Jak jesteś do tego lekko przy kości to będziesz wyglądała jak kloc w takim „zgniatacze”
      • troompka Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 10:15
        mam dobrze dobrany stanik, problem w tym, że od jakiegos czasu przestałam akceptować mój biust. Noszę ubrania tego typu, aby nie pdkreslac biustu, ale niestety sukienka sylwestrowa jest dopasowana i kiedy ją wczorał założyłam, to pierwsze, co się rzuca w oczy to biust własnie sad. Pomysłalam, że go może optycznie nieco zmniejsze....zawsze jest jeszcze opcja wymiany sukienki.
        • thea19 Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 10:20
          jak zaczniesz zgniatac biust, to tylko sprawisz sobie fizyczny bol. a jaki masz rozmiar tego biustu?
        • mamusia1999 Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 10:57
          No ale do dopasowanej sukienki to wręcz trzeba szukać jedynie słusznego stanika (normalnie rzecz biorąc w ulubionym staniku mierzymy ciucha, żeby ze sobą współgrały, krawcowa też pasuje krój w wybranym staniku). Nie widzę szans, żeby kiecka pasująca do stanika X, dobrze wyglądała w minimizer'ze. Im większy biust tym większy dysonans.
      • mamusia1999 Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 10:52
        Potwierdzam. Dobry stanik i dekolt w serek. 70GG noszę. Ja to nawet wolę na trening dobry stanik a nie sportowy. No odpiąć sobie tego biustu w zależności od sytuacji nie mogę. W luźnej szatce wyglądam jak stóg siana, w dopasowanej pod szyję biust jest gigantyczny, to już wolę żeby "zgrabnie" rzucał się w oczy.
        • troompka Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 11:00
          no wlasnie ja dotąd podobnie postepowałam, ale od jakiegos czasu (pol roku) mam jakąś fobie na jego punkcie. Gdybym nie była przeciwniczką operacji plast.to bym go zmniejszyła.
          Mam rozmiar polskie 75i w porywach do j. Ale jestem niska, ten biust mnie dodatkowo przytłacza i dodaje kg.
          • lemasakr Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 12:56
            Meczysz sie z ciezkim i duzym biustem aby byc w zgodzie z wlasna postawa/ dziwna ideologia w odniesieniu do operacji plastycznych?

Operacje platyczne to czesto swietna robota - popatrz co chirurdzy robia z malymi dziecmi, ktore rodza sie np. Z wadami twarzoczaszki.
            • snakelilith Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 13:10
              To nie dziwna ideologia a zdrowotno-estetyczne rozważanie. Zmniejszenie biustu to operacja wielokrotnie trudniejsza od powiększania biustu i o wiele bardziej ingerująca w organizm. Nie myl tego też z liftingiem, gdzie usuwa się tylko trochę skóry. Poza tym, pozostawia zawsze spore blizny, bo biust musi być na nowy formowany i może na zawsze zniknąć czucie w brodawkach (brodawki są przesuwane), co dla wielu kobiet jest sporą stratą erotycznych atrakcji. Niektóre kobiety mimo wszystko robią i nawet sobie chwalą, inne wychodzą z złożenia, że zdrowego ciała się nie tnie, a przynajmniej nie tak drastycznie i lepiej nie ryzykować, i to jest także decyzja do uszanowania.
            • troompka Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 13:16
              porównianie nie na miejscu raczej-ja szanuje i uważam, że chirurdzy plast. odwalają świetną robotę, ale nie w takim przypadku-zwłaszcza, że mam nadzieje jednak na zmniejszenie biustu samoistne (teraz jestem w trakcie kuracji hormonalnej po zabiegu) i te kilka dodatkowych cm w biuscie się pojawiło, ale kuracja się niedługo skończy, liczę na utratę tych dodatków.
          • mamusia1999 Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 13:32
            No skoro nie jesteś wysoka, to minimizer tym bardziej do duszy. Rozplaszczy Ci biust aż pod pachy i zupełnie zakłóci proporcje. Jednokolorowy jumpsuit z talią i szeroką nogawką, w serek, długi naszyjnik, włosy upięte do góry, obcas - ja mam 172, ale jeszcze rok temu w rozmiarze 42 ta stylizacja bardzo mnie wysmuklała
            • troompka Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 13:39
              chyba faktycznie, pójde w kierunku zmiany kreacji, zeby nie podkreslac dodatkowo tego biustu (mialam nadzieje, że wykorzystam cos z szafy, bez dodatkowych zakupow, ale dla mojego lepszego s/poczucia zainwestuje w ciuch.)
          • black_halo Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 13:50
            troompka napisała:

> no wlasnie ja dotąd podobnie postepowałam, ale od jakiegos czasu (pol roku) mam
            > jakąś fobie na jego punkcie. Gdybym nie była przeciwniczką operacji plast.to b
            > ym go zmniejszyła.
            > Mam rozmiar polskie 75i w porywach do j. Ale jestem niska, ten biust mnie dodat
            > kowo przytłacza i dodaje kg.

Ktos Ci cos na ten temat powiedzial? Nie przejmuj sie. Kobiety, ktore maja piekne dlugie nogi - nosza mini, kobiety, ktore maja piekne wlosy - nosza dlugie, piekne wlosy, kobiety z pieknymi twarzami nie zaslaniaja sie na ulicy. Natomiast kobieta z duzym biustem ma sie niby ukrywac?

Sama mam duzy i wiele lat sie ukrywalam za przepastnymi swetrami, bluzami 5XL do kolan i szerokimi koszulkami. Bo mi nauczycielka powiedziala, ze wygladam wulgarnie. W 7 klasie podstawowki. Trwalo to powiedzmy do 27 roku zycia, mniej wiecej wtedy trafilam na stanikomanie. Jak pierwszy raz zalozylam dopasowana bluzke to ludzie tygodniami mnie pytali gdzie tak schudlam. Jak ogladam zdjecia z wczesnej mlodosci to faktycznie wygladam jak stog siana, w czarnym swietrze z niemieckiego demobilu.

Idz na sylwetra i podkresl biust, baw sie dobrze i ciesz sie komplemetami.
          • thea19 Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 14:18
            ja mam taki sam rozmiar ale I - J brytyjskie, do tego one zyja wlasnym zyciem po 2 ciazach. jak masz w miare ksztaltne to je podkresl i nos z duma.
            • troompka Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 14:45
              na szczescie "jakosciowo" są niezłe, ale moje ledwo 160 cm i rozmiar 38/40 + wielki biust powoduje, że wyglądam jeszcze bardziej przysadziście. Kolezanka o podobnych gabarytach (wzrost/waga), ale z malutkim biustem wyglada, jakby byla z 10 kg szczuplejsza. Do niedawna miałam 75g i to był max, co przy mojej sylwetce wygląda jako tako, choć tez narzekałam, że za wielki. Teraz powoduje mój wielki dyskomfort nie tylko wizualny, ale np.podczas uprawiania sportu (mam staniki sportowe), czy doborze jakichkolwiek ubrań. Nie umiem się nim cieszyć sad.
              • thea19 Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 16:34
                to ja Ci zazdroszcze i pocieszam, ze masz cos, za podrobke czego inne musza sporo zaplacic
                • bergamotka77 Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 19:24
                  No raczej nikt nie płaci za ty by mieć za duży biust, tylko większy. A często by mieć jakikolwiek.
                  • aankaa Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 13:21
                    chyba nie widziałaś niektórych pań
          • tairo Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 23:29
            > Mam rozmiar polskie 75i w porywach do j. Ale jestem niska, ten biust mnie dodatkowo przytłacza i dodaje kg.

Wiesz, co cię jeszcze bardziej przytłoczy i doda kilogramów? Ten biust upchany minimizerem pod pachami i rozmazany po klatce piersiowej.

Polskie 75J to ile, brytyjskie 34GG? To jest większy niż średni, ale wcale nie ogromny biust, do konca rozmiarówki jeszcze spory kawałek.
      • spanish_fly Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 10:59
        10/10
      • piataziuta Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 22:24
        "Wszystkie minimizery maja za zadanie spslaszczyc biust a nie go zmniejszyć, czyli rozlać po całej klatce piersiowej.
        Jeśli chcesz wyglądać szczupłej, s twój biust na ładniejszy i zgrabniejszy to kup dobrze dobrany stanik zbierający, żaden minimizer.
        Jak jesteś do tego lekko przy kości to będziesz wyglądała jak kloc w takim „zgniatacze”"

10/10
        • bachula_gr Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 08:05
          Kupilam raz minimizer M&S 70F/32F- biust jak w jednoczesciowym stroju kapielowym bez fiszbin sad
    • bei Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 17:37
      Troompko, duzy biust to atut, nie ukrywaj go. Załóż stanik, który jest wygodny i ładnie trzyma. Widocznie źle dobrałaś kreację skoro biust Ci przeszkadza. Poszukaj innej sukienki.
      • taki-sobie-nick Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 21:37
        bei napisała:

> Troompko, duzy biust to atut.

E tam.

To pisałam ja, posiadaczka biustu 95E.
        • e-ness Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 22:03
          Ty nie masz dużego biustu, ty jesteś najzwyczajniej na dwieście hmmmm bardzo duza. Bo obwód 95 to maja kopiety mające pod biustem 105-115 cm a to już jest baaardzo dużo
          Porównywanie rozmiaru 75i polskiego do 95e to nieporozumienie
          • taki-sobie-nick Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 22:15

> Ty nie masz dużego biustu

Wiem, i dlatego pisałam, że biust niekoniecznie jest atutem.

Sugerujesz, że mam stanik węższy o 20 cm niż rzeczywisty obwód? Nie byłabym w stanie go nosić.
            • e-ness Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 22:28
              Przy szczupłym ciele i biustonoszach malo rozciągliwych odejmuje się Ok 5 cm
              Przy dużej ilości tkanki tłuszczowej i rozciągliwym obwodzie biustonosza roznica 10 cm jest nawet niezauważalna
              • taki-sobie-nick Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 22:34
                e-ness napisała:

> Przy szczupłym ciele i biustonoszach malo rozciągliwych odejmuje się Ok 5 cm
                > Przy dużej ilości tkanki tłuszczowej i rozciągliwym obwodzie biustonosza roznic
                > a 10 cm jest nawet niezauważalna

Ale ty wspomniałaś o różnicy PIĘTNAŚCIE-DWADZIEŚCIA centymetrów.

Poza tym skąd wiesz, że to rozciągliwiec? Bo pasuje ci do teorii? tongue_out
                • e-ness Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 22:39
                  Twoje durne pytania swiadcza tym ze nie nasz pojęcia o dobrym ostanikowaniy,
                  twój rozmiar potwierdza to tym bardziej, bo dobrze ostanikowanych kobiet w rozmiarze 95E jest garstka
                  Idz zatem do brafitterki i zasięgnij wiedzy u źródła i nie wypisuj głupot .
                  • taki-sobie-nick Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 22:43
                    e-ness napisała:

> Twoje durne pytania (...)

Aha, nie dałam sobie udowodnić, że 10 cm to to samo co 20 cm, że stanik ściśliwy jest rozciągliwy, a ja okropnie... duża, i to cię zdenerwowało?

Stanik ten dobierała mi sprzedawczyni w sklepie w Warszawie, a teraz poproszę listę sklepów warszawskich z dobrymi brafitterkami, to się dowiem, czy się załapałam.

Gdybym przypadkiem podała lokalizację sklepu od razu, z pewnością byś napisała, że akurat tam pracują same idiotki. tongue_out
                    • e-ness Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 22:52
                      taki-sobie-nick napisała:

>
                      > Aha, nie dałam sobie udowodnić, że 10 cm to to samo co 20 cm, że stanik ściśliw
                      > y jest rozciągliwy, a ja okropnie... duża, i to cię zdenerwowało?
                      >

Zdenerwowało ? Nie rozśmieszyło, zwłaszcza fakt ze nosisz 95E, 😂
                      Przeczytaj jeszcze raz to co napisałam o obwodach tylko ze zrozumieniem 😄 i tak , aby stanik był stabilny na nadmiernie odtłuszczonym ciele i przy rozciągliwości jak guma w gaciach 15-20 cm jest wskazane.
                      A „sprzedawczyni w sklepie” to nie to samo co brafitterka 😄
                      Listę sklepów znajdziesz na zalinkowane niżej stanikomanii.
                      Nie dziękuj, prosze bardzo 😄

• taki-sobie-nick Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 23:00

> ak , aby stanik był stabilny na nadmiernie odtłuszczonym ciele i przy rozciągli
                        > wości jak guma w gaciach 15-20 cm jest wskazane.

Stanik jest typem ściśliwca. Rozciągnąć o 20 cm mógłby go może Pudzian.

No ale ty wiesz lepiej, co mam w szafie, prawda?
                        • e-ness Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 23:04
                          No, ale sama się chwalisz powyżej swymi wymiarami wiec o co chodzi 😄😄😄
                          • taki-sobie-nick Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 23:11
                            e-ness napisała:

> No, ale sama się chwalisz powyżej swymi wymiarami wiec o co chodzi

Nie chwalę się. Informuję w kontekście dyskusji "czy biust to atut".

Ale ty jak widzę wszystko wiesz lepiej.
                            • e-ness Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 23:18
                              😂😂😂 informacja ze nosi się podobno dobrze dobrane 95E, to raczej średni powód do dumy w kontekście figury. 😂😂😂😂
                              Posiadanie biustu i inna sprawa, bo zdecydowanie wole mieć 75i a nawet L niż 95E. Ale ty nie masz pojęcia o czym mówię
                              • taki-sobie-nick Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 23:30
                                informacja ze nosi się podobno dobrze dobrane 95E, to raczej średni powó
                                > d do dumy w kontekście figury.

Chodzi ci o to, żeby pisać na mój temat w kółko to samo. Skoro musisz...
                              • 21mada Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 23:38
                                Ale ona wcale sie nie chwali ani nie uwaza tego za powod do dumy - wrecz przeciwnie, nie zrozumialas?
                                • e-ness Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 23:44
                                  Czego nie zrozumiałam?
                                  Poinformowała o swoim rozmiarze w kontekście dużego biustu, a prawda jest taka ze biust w rozmiarze 95E jest niewielki patrząc na całokształt noszącej go postaci. Oczywiście jeśli to właściwy rozmiar , w co wątpię już z pełnym przekonaniem.
                                  • taki-sobie-nick Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 23:50
                                    e-ness napisała:

> Czego nie zrozumiałam?

Cóż za fascynujący podwątek wyłącznie o mojej figurze. tongue_out
                                    • e-ness Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 23:55
                                      Fascynować to się nie ma czym😄
                      • madzioreck Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 23:04
                        e-ness napisała:

> aby stanik był stabilny na nadmiernie odtłuszczonym ciele i przy rozciągli
                        > wości jak guma w gaciach 15-20 cm jest wskazane.

Nie wiem, na ile jesteś na bieżąco z ofert a rynkową, ale jako brafitterka chciałabym Cię poinformować, że obwody staników szytych dziś to nie to samo, co te sprzed 10 lat. Chętnie pokazałabym Ci parę dobrych modeli i popatrzyła, jak próbujesz wbić osobę z prawidłowo mierzonymi 95cm pod biustem w rozmiar 75-80. Albo jeszcze lepiej - osobę z 80cm pod biustem w obwód 60-65 suspicious
                        • e-ness Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 23:14
                          Ja pisalam o otyłych kobietach, bo jako brafitterka zdajesz sobie chyba sprawę ze dobrze dobrane 95e w przyrodzie nie występuje zbyt często.
                          I zaniżanie obwodów w takim przypadku jest wskazane a nawet konieczne.
                          A obwody u szczupłych osob to miała tendencje do zaniżania słynna oani Hania. Żadna szanująca się brafitterka nie będzie wciskała kobiety z 80 cm pod biustem w rozmiar 65.
                          Niestety nie wszystkie marki idą w kierunku stabilnych, mało rozciągliwych obwodów, bo mija się to z ich celem czyli zyskiem.
                          10 lat temu brafitting w Polsce dopiero się rozkręcał wiec świadomość co jest dobre była niewielka,
                          Choc niestety i dziś mocno kulejemy w temacie dobrze dobranej bliexizny.
                          • madzioreck Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 02:37
                            e-ness napisała:

> Ja pisalam o otyłych kobietach, bo jako brafitterka zdajesz sobie chyba sprawę
                            > ze dobrze dobrane 95e w przyrodzie nie występuje zbyt często.

Ale jednak występuje. Nie mówiąc o tym, że kobieta może potrzebować 95E i 85G w stanikach jednej firmy, w zależności od konkretnego modelu.

> I zaniżanie obwodów w takim przypadku jest wskazane a nawet konieczne.

Jest, albo nie jest.

> Niestety nie wszystkie marki idą w kierunku stabilnych, mało rozciągliwych obwo
                            > dów, bo mija się to z ich celem czyli zyskiem.

?? Przeholuje z rozciągliwością, straci klientki 90+, przegnie z rozlazłością, straci klientki 70-. Mówimy o poważnych firmach?

> 10 lat temu brafitting w Polsce dopiero się rozkręcał wiec świadomość co jest d
                            > obre była niewielka,

No, ale właśnie wtedy triumfowały w Polsce marki brytyjskie, bo nasze nie szyły zbyt wiele poza 75-95-a-D, i ich obwody w ramach tych samych modeli zmieniły się diametralnie. Ważyłam ponad 90kg i z Freyi nosiłam obwód 32, dziś ważę +/-65kg i nadal we Freyi noszę obwód 32...

> Choc niestety i dziś mocno kulejemy w temacie dobrze dobranej bliexizny.

Chyba sobie żartujesz.
                            • e-ness Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 10:00
                              To ty żartujesz ze polskie stwierdzeniem ze polskue marki” triumfowały” 10 lat temu.
                              Tak samo jak wtedy tak samo dziś króluje Trumph a co gorsza pojawiły się Calcedonua, Etam i masa innego tego typu szitu co z brafittingiem nie ma nic wspólnego a sprzedaje się lepiej niż dostępny u nas rynek brytyjski, wręcz jak świeże bułeczki.
                              To ze ty masz kontakt ze świadomym klientem to nie znaczy ze taki klient jest w większości,
                              Nawet na niby świadomej ematce jak widać świadomość nadal kuleje. A Polska tonie tylko Warszawka i Wrocław i Łódź.
                              • madzioreck Re: minimizer na duzy biust 30.12.18, 20:29
                                e-ness napisała:

> To ty żartujesz ze polskie stwierdzeniem ze polskue marki” triumfowały” 10 lat
                                > temu.

Czy Ty nie potrafisz czytać? Napisałam wyraźnie "No, ale właśnie wtedy triumfowały w Polsce marki brytyjskie".
                      • mikams75 Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 00:09
                        powiedzialabym, ze wrecz przeciwnie - na tluszczu takie ciasne biustonosze wygladaja okropnie wpijajac sie i tworzac dodatkowe walki widoczne nawet pod luznymi bluzkami.
                        • madzioreck Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 02:41
                          mikams75 napisała:

> powiedzialabym, ze wrecz przeciwnie - na tluszczu takie ciasne biustonosze wygl
                          > adaja okropnie wpijajac sie i tworzac dodatkowe walki widoczne nawet pod luznym
                          > i bluzkami.

Wiesz, przy niezbyt dużym i ciężkim biuście można się kirować faktycznymi lub domyślnymi fałdkami. Przy dużym obwodzie mi misce typu H+ trzeba zdecydować, w miarę gładkie plecy albo podtrzymany biust.
                          • thea19 Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 09:02
                            czyli jak mam duzy biust to nie ma dla mnie szansy na nieobciskajace staniki? bo wszystkie mnie po bokach obcieraja a jak kupilam wiekszy obwod to podjezdzaly na plecach i przod opadal. niestety ale nikt nie jest w stanie dobrac mi odpowiedniego stanika. w sklepach stacjonarnych nie ma rozmiaru a jak sie trafi jeden to kosztuje 300zl. jak miska dobra, to obwod duzo za duzy i trzeba zwezac. przy dobrych obwodach brak misek.
                          • aankaa Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 13:27
                            przy drobnym biuście warto, chyba, zadbać o to żeby stanik nie wrzynał się w ciało ?
                            • madzioreck Re: minimizer na duzy biust 30.12.18, 20:31
                              A kto mówi o wrzynaniu się...?
                              Tak, warto. Tylko czasem to dbanie kończy się wjeżdżaniem obwodu na łopatki albo wjeżdżaniem drutów od dołu na biust. No co kto lubi...
        • 21mada Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 23:15
          Dlaczego e tam?
        • bei Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 00:01
          Fajnie masz takisobienicku😊
    • crea.tura Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 21:58
      Panache sport, straszny z niego jest spłaszczacz, a i do sportu może Ci się przyda. Z tym że paradoksalnie, splaszczenie sporego biustu nie dodaje sylwetce lekkości, wręcz przeciwnie. Ale o tym pewnie musisz się sama przekonać mierząc spłaszczający stanik. A nuż poczujesz się tak dobrze smile w każdym razie polecam , dodatkowo jest nie do zdarcia, ja po 5 latach intensywnego używania kupiłam następny bo mi się nieco rozmiar zmienił, ale w szufladzie starego od nowego nie odróżniam.
    • madzioreck Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 22:16
      Troompko, kiedyś minimizery robiły z biustu naleśniki, a z sylwetki coś nieopisanego, zresztą dziś też często to robią. Ale zajrzyj sobie na stanikomanię, Kasica pokazuje minimizer, króty nie rozmaśla piersi na amen, po prostu ich nie uwydatnia: stanikomania.pl/a-ja-sie-nie-boje-minimizera/
      Może też poszukać stanika typu spacer (Corin, Kris Line).
      • tojamarusia Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 07:51
        Madzioreck mam tę zalinkowaną avę, noszę rozm. 75L.
        To naprawdę fajny stanik, mega wygodny i nie spłaszczający.
    • 21mada Re: minimizer na duzy biust 28.12.18, 23:03
      Biust zawsze jest za mały. Przestań kokietować.
      • yuka12 Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 00:20
        Możemy się wymienić. Mój jest jak dla mnie dużo za duży- polskie 70k. Nie dziękuj 😁.
        • taki-sobie-nick Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 00:26
          yuka12 napisała:

> Możemy się wymienić. Mój jest jak dla mnie dużo za duży- polskie 70k.

Można gdzieś w sieci zobaczyć biust w tym rozmiarze, bo nie mogę sobie wyobrazić? Bez urazy, większości biustów nie umiem sobie wyobrazić mając do dyspozycji jedynie rozmiar.
          • yuka12 Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 00:50
            Wpisz w wyszukiwarkę brytyjskie 32h to coś tam wyskoczy. Ja mam typ sylwetki klepsydra przy średnim wzroście, więc przy stosunkowo wąskiej talii w zależności od ubrań ten biust dominuje albo wyglądam grubawo.
            Tak więc świetnie rozumiem dylematy autorki wątka.
            • thea19 Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 09:26
              mialam po pierwszej ciazy 32h - dla mnie nie byl duzy bo mam szerokie ramiona i zero talii. teraz to moze pomarzyc o nim bo obecna miska jest 2x wieksza.
        • tojamarusia Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 07:53
          yuka12 napisała:

> Możemy się wymienić. Mój jest jak dla mnie dużo za duży- polskie 70k. Nie dzięk
          > uj 😁.
          >

Witaj w klubie. 70K, 75L, 70L- zależy od firmy.
          Chciałabym zmniejszyć ale mnie nie stać.
          • thea19 Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 09:26
            na nfz sie nie lapiesz?
            • tojamarusia Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 10:13
              Tak szczerze to nawet nie próbowałam
              • thea19 Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 10:57
                ja troche czytalam. przy odpowiednich gabarytach robia na nfz, ja z moimi arbuzami sie lapie ale troche mam cykora bo to powazniejsza operacja niz powiekszanie. ponoc w lublinie robia ladnie.
                • tojamarusia Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 12:40
                  Też o Lublinie słyszałam. Koleżanka robiła w Czechach. Efektem zachwycona ale twierdzi, że lekko nie było.
    • lot_w_kosmos Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 05:33
      A czy mogę zadać pytanie? Co to jest ten minimizer? Jakaś nakładka na biustonosz.?
      • alpepe Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 05:59
        to jest taki stanik, który uciska ci cycki, by wyglądały na mniejsze, np. staniki sportowe często są tak skonstruowane.
        • lot_w_kosmos Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 14:10
          Aha, dzięki.
    • shumari Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 09:12
      W kwestii bieliźniarskiej od lat jestem wierna firmie marks&spencer. Jedyny minus ich serii minimizerów to ubogi wybór kolorystyczny i „babciny” wygląd.
    • black_halo Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 10:22
      Ja bym ci poradzila kupic jakiegos softa czyli biustonosz z jak najcienszej siateczki. Nie doda ani pol milimetra. Do tego, jesli szansa, to celuj w cos co zrobi ci z biustu stozki, ktory moim zdaniem optycznie pomniejszaja.

Mam ten sam problem chociaz jestem wyzsza. Generalnie ubrania podkreslajace talie i biust. Luzny swetr sprawia, ze wygladam jak w 9 miesiacu ciazy. Do tego proste plecy.

Aha, nigdy nie mialam problemow z plecami ale plywam i cwicze na silowni.
      • yuka12 Re: minimizer na duzy biust 29.12.18, 13:16
        Ja codziennie ćwiczę. Po basenie bolał mnie kręgosłup.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka