raczek47
05.01.19, 17:10
Minęło 7 miesięcy,jak odszedł mój ukochany Piracik. Od tego czasu drugi kot-kotka jest sama.Ma dwa lata, gdy ją wzięłam ,miała kilka tyg. ,nieżyjący rezydent miał 7 lat,dostosowała się do niego,ale nie kochali się .tzn .zabawy jakieś były,ale oba koty dosyć autystyczne🙂.
Ona,wydaje się,nie lubi innych kotów-czasem pełnię funkcję "kociego pogotowia "-biorę na przechowanie kilkudniowe jakieś bidy,które na szczęście szybko znajdują dom,moja rezydentka jest wtedy b.zła.Prycha,leje łapą,nawet maleństwa.
No i do rzeczy,chciałabym wziąć drugiego kota na stałe,dzieci też chcą.Chcę wziąć kotka ze schroniska ,ale nie wiem-kocurka czy koteczkę..
Z poprzednim się nie lubili,ale on był dużo starszy. I nie wiem,wziąć kotka czy kotkę,czy dwie kotki nie będą się gryzły.Czy malucha (chyba nie lubi) czy w podobnym wieku? ( Moja ma dwa lata).Nie wiem sama.Są jakieś zasady doboru kotów? ( zawsze miałam z przypadku).
Widać po mojej że jednak się nudzi i towarzystwo by jej się przydało. Zresztą ja lubię,gdy są zwierzęta w domu i naprawdę chętnie przygarnę biedną sierotkę,tylko żeby się dogadywały.
Co radzicie?