Dodaj do ulubionych

Poradźcie

21.01.19, 19:28
Od tego tygodnia moja starsza będzie miała korepetycje w domu (raz w tygodniu przez dwie godziny). Takiego małego stresika mam bo nie wiem co wypada co nie, czym częstować itd. Będzie to kobieta. Co do miejsca to postanowiłam że będą w dużym pokoju przy sporym stole żeby był luz i przestrzeń, po zamknięciu drzwi mamy resztę chaty a one święty spokój. Poradzicie co mogę więcej zrobić żeby wszyscy byli zadowoleni.
Obserwuj wątek
    • 21mada Re: Poradźcie 21.01.19, 19:34
      Herbata i ciasteczka.
    • ficus_carica Re: Poradźcie 21.01.19, 19:35
      Pytasz co chce do picia, mówisz, że gdyby czegoś potrzebowała, to jesteście obok.
    • little_fish Re: Poradźcie 21.01.19, 19:43
      Ja zaproponowałabym kawę /herbatę. Na stole postawiłabym wodę i szklanki. I zapowiedziała, że jestem obok, jakby co
      • default Re: Poradźcie 21.01.19, 19:48
        I popielniczke.

Żartowałam wink. Przypomniała mi sie pani, która przychodziła uczyć mnie angielskiego, gdy miałam 10-12 lat.
        • princy-mincy Re: Poradźcie 21.01.19, 20:09
          A dlaczego popielniczkę?
          • kkalipso Re: Poradźcie 21.01.19, 20:20
            To chyba żart był...
    • heca7 Re: Poradźcie 21.01.19, 19:44
      Zaproponuj kobiecie coś do picia i pokaż gdzie jest toaleta. Wystarczy.
      • anberte1 Re: Poradźcie 25.01.19, 22:42
        heca7 napisała:

> Zaproponuj kobiecie coś do picia i pokaż gdzie jest toaleta. Wystarczy.

Popieram. I sie nie stresuj - po co to? (Po co ciasteczka i inne przekaski? Pani jest w pracy.)
    • iwles Re: Poradźcie 21.01.19, 19:45
      Tylko nie pytaj za kazdy razem ☺. Powiedz, ze gdyby chciala kawe/herbate/wode niech ci powie.
      Poza tym, nie przeszkadzaj, nie wchodz, nie przerywaj lekcji.
    • kouda Re: Poradźcie 21.01.19, 19:52
      do mojego przychodzi na angielski chlopak w porze poobiednio-podwieczorkowej
      szykuje karafke z woda i cytryna i 2 szklanki - mozg nawodniony lepiej pracuje wink - oraz miske owocow
      na dzien dobry zazwyczaj prosi o kawe lub herbate
      jak mam czas to szykuje jakis zdrowotny deserek na bazie jogurtu, chia i owocow, szybkie owoce pod owsianą kruszonką, domowa mufinke, czy kawalek ciasta, jak nie, to owoce musza wystarczyc
      chlopak jest sportowcem, wiec apetyt ma i zawsze dziękuje, moj tez zjada z przyjemnoscia
      dwie godziny o suchym pysku to kiepsko
      pracują w pokoju dziecka przy biurku - tam cisza spokoj, nikt nie lazi, a miejsca jest dosc
      • kkalipso Re: Poradźcie 21.01.19, 20:06
        Do nas będzie przychodzić nauczycielka około 35 letnia sympatyczna ale też konkretnatongue_out Wybrałam jako miejsce pracy "salon" bo chociaż w pokoju córki miejsca sporo to biurko małe. Jeśli wyczuję że chętnie zje coś więcej niż ciasteczka czy ciasto to przyjemnością podam.
      • dziennik-niecodziennik Re: Poradźcie 25.01.19, 07:16
        > dwie godziny o suchym pysku to kiepsko

serio?...
        • 35wcieniu Re: Poradźcie 25.01.19, 08:27
          Te się zdziwiłam, wydaje mi się że przeciętny człowiek nie jada co 2 godziny, chociaż oczywiście do zaproponowania korepetytorowi kawałka ciasta czy owoców nic nie mam - bardzo miło.
      • e-ness Re: Poradźcie 25.01.19, 08:34
        U was to przyjęcie s nie korepetycje.
        I te przekąski, deserki, kawusie to w ramach płatnych godzin na naukę?
        Ja bym się skupić nie mogła na zadaniach jakbym miała tyle żarcia na stole.
      • m_incubo Re: Poradźcie 25.01.19, 08:37
        kouda napisała:

> jak mam czas to szykuje jakis zdrowotny deserek na bazie jogurtu, chia i owocow
        > , szybkie owoce pod owsianą kruszonką, domowa mufinke, czy kawalek ciasta, jak

I jeszcze przepyszny jagielnik

> dwie godziny o suchym pysku to kiepsko

??
        • anika772 Re: Poradźcie 25.01.19, 22:04
          No prawda, o suchym to bardzo źle dla fałdów głosowych i krtani, dlatego wskazana jest woda ( a już napar z lipy, ahhh, tylko kto ma lipę w domu..?) Ale żarcie? Dla mnie bez sensu.
    • princy-mincy Re: Poradźcie 21.01.19, 20:10
      Ja proponuję tylko coś do picia.
    • rosapulchra-0 Re: Poradźcie 25.01.19, 07:10
      Gdy ja jeździłam na korki, to standardem było coś do picia i czasem jakie ciastka. I uważam, że jest jak najbardziej wystarczające.
    • frey.a86 Re: Poradźcie 25.01.19, 07:22
      Ja pracuję udzielając korków i jak dla mnie to wystarczy, że wskażą gdzie jest toaleta. wink Natomiast praktycznie każdy proponuje kawę. Bywało, że miałam poza domem 5 godzin pod rząd, więc kawa była wybawieniem. Wodę mam zawsze własną, jak zapomnę to po prostu proszę. Ciastkami też czasem częstuja, ale nie jest to standard.

Najważniejsze to zapewnić ciche miejsce do nauki i miejsce na laptopa. A i hasło do wifi. smile
    • taki-sobie-nick Re: Poradźcie 25.01.19, 21:44
      Zapłacić umówioną cenę. tongue_out

Herbatę + ciacho.
    • anika772 Re: Poradźcie 25.01.19, 22:01
      Ze strony korepetytorki, lata temu wprawdzie, ale nic się tu nie zmieniło. Byłabym wdzięczna za wodę i nic więcej. Głupio mi było odmawiać tych ciasteczek i deserków, a nie chciałam jeść w trakcie lekcji. Po prostu zapytaj tę panią, powie Ci.
    • gulcia77 Re: Poradźcie 25.01.19, 22:06
      Naudzielałam się w życiu korepetycji, to powiem z doświadczenia - WODA! Poza tym nic nie jest szczególnie konieczne smile
    • mikams75 Re: Poradźcie 25.01.19, 22:26
      zaproponowalabym kawe/herbate, postwailabym wode plus szklanki na stole i tyle.
      Ciasteczka itp - no nie wiem, jakbym miala cos wlasnie upieczonego i dom by pachnial, to bym oczywiscie poczestowala, ale nie robilabym nic specjalnie ani bym nie kupowala. Jesli ja bym byla korepetytorka biegajaca od ucznia do ucznia, to bym wolala nie byc dokarmiana u kazdego. Czasem odmowic glupio i smakolyki kusza.
    • liliawodna222 Re: Poradźcie 25.01.19, 22:47
      Coś do picia - kawa/herbata/woda/sok. Herbatniki, jak 2 godziny, owoce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka