Dodaj do ulubionych

Sex education

10.02.19, 21:24
Wiem ze emamy ogladaja, wiec niech mi ktoras wytlumaczy jedna rzecz. W trzecim odcinku mama Otisa dostaje paczke z ksiazkami, otwiera ja i sie krzywi. DLACZEGO??? Podejrzewam, ze ma to cos wspolnego z okladka, ale pewnosci nie mam, a przy moim defekcie w rozpoznawaniu twarzy, to ja nie mam pojecia kto na okladce jest i sie tego nie dopatrze. Niby da sie zyc bez tej wiedzy, ale troche ciekawa jestem smile
Obserwuj wątek
    • spirit_of_africa Re: Sex education 10.02.19, 22:25
      Bo to książka która napisała ze swoim ex-mężem za którym nie przepada (zdradził ją z pacjentka)
      • spirit_of_africa Re: Sex education 10.02.19, 22:26
        Aha na okładce jest właśnie mama Otisa i jej ex.
        • jollyvonne Re: Sex education 10.02.19, 23:00
          Dzieki smile
          Tego mniej wiecej sie domyslalam, ale pewnosc jest lepsza niz domsly. Jak w szkole puscili ten film z nia i baklazanem, to zeby mi tekstem otwartym nie powiedzieli ze to ona, to bym w zyciu nie rozpoznala (domyslec sie moge, ale czasem mam dosc ciaglego domyslania sie wszystkiego tongue_out )

Rany, jak ja czasem zazdroszcze umiejetnosci rozpoznawania twarzy!
          • pani_tau Re: Sex education 11.02.19, 08:55
            Masz prozopagnozje?
            • jola-kotka Re: Sex education 11.02.19, 09:19
              To wtedy by nie rozpoznawala np. Matki swojej w sklepie pelnym ludzi. Ona raczej nie ma pamieci do twarzy osob widzianych kilka razy czy np. Tv. Ja tak mam i to jest czasami denerwujace bo ktos sie wita z toba czy mowi dzien dobry a ja nie wiem kto to . Kiedys staralam sie sobie przypomniec teraz olewam temat bo i tak nie umiem skojarzyc.
            • jollyvonne Re: Sex education 11.02.19, 21:06
              Jestem w stanie rozpoznac moze 30-40% ludzi, w tym moja wlasna matke, ale juz z dzieckiem mam problem. Ciezko na to pracowalam, wciaz posilkuje sie sylwetka, chodem, glosem. Potrafie rozpoznac czlowieka od tylu, a jak sie obroci i widze twarz, to dopadaja mnie watpliwosci tongue_out Za to jakie to jest zabawne dla otoczenia wink
              Filmy mi sie czasem zle oglada, jak dobiora postaci tak, ze nie ma cech charakterystycznych. W Sex Education uwielbiam rozowowlosa M., bo ja za kazdym razem szybko rozpoznaje, natomiast przyjaciel Otisa i ten plywak doprowadzaja mnie do rozpaczy. Samego Otisa w kontekscie wylapuje, ale to jest taki typ, ktorego w innych filmach nie poznam, i w grupie tez go slabo widze. Widzialas Love Actually? Ja dopiero po trzecim ogladaniu zalapalam, ze facet wychodzacy z domu na poczatku filmu to ten pisarz, a trzy lata sie zastanawialam co sie z tym malzenstwem dzieje pozniej w filmie. Jakos mi sie rozdwoili, tzn on wyszedl z domu, a jak wracal, to ja go juz nie rozpoznalam i myslalam ze to kolejna para.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka