beneficia 17.03.19, 19:41 Inspiracja wątkiem obok. Któryś raz czytam, że ktoś się brzydzi, że stopy ble i fuj, latem to już w ogóle koszmar. I nie chodzi o niezadbane stopy, tylko tak po prostu. Dlaczego akurat stopy, a nie dłonie, brzuch, łokcie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kk345 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 19:44 Bo najczęściej są zakryte, a zakryte to wstydliwe? A może to obrzydzenie to atawizm, wynikający z wielowiekowych zaniedbań higienicznych? Regularne mycie stóp to chyba wymysł ostatniego stulecia, a i to nie całego... Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 19:54 >najczęściej są zakryte, a zakryte to wstydliwe< O, dawna Japonia mi się skojarzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 21:14 W sumie skojarzenie prawidłowe. W naszej części świata odkryte stopy też przecież były uważane za prowokujące... Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 21:36 Jakie zakryte? Jak sie robi cieplo to pierwsze co sie odkrywa to stopy. No, moze drugie, po rekach. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 21:56 Z tym powszechnym odkrywaniem to bym się nie rozpędzała, jeszcze max miesiąc i przewiduję coroczną dyskusję na forum pt.: jak można wyjść z takimi piętami/palcami/lakierem/bez lakieru/z takimi stopami i w sandałach. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:12 Stopy przez wieksza czesc historii byly wlasnie odkryte bo ludzie boso chodzili Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:15 Ale od kiedy się ubieramy i przez te okrycia świadomie definiujemy, to obuta stopa świadczy o zamożności, odświętności i skromności właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:16 Chyba ze mowa o sw Jadwidze Slaskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 19:46 Też nie rozumiem, a największą zagadkę stanowi dla mnie moja starsza córka, która ma ładne stopy, bez wystających kostek, z ładnie uformowanymi paznokciami, ładnymi paluchami, o wysokim podbiciu, typu egipskiego, czyli wzorcową dla reklam produktów do stóp. Ona mówi, że nienawidzi widoku stóp, swoich i obcych i stopy są ble. Młodsza córka ma za to stopy tancerki po przejściach, cóż, genetyka, i chodzi w sandałach bez oporów. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 19:58 >moja starsza córka, która ma ładne stopy< No o tym mówię. Co to jest "stopa typu egipskiego"? Brzmi arystokratycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kermicia Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 20:45 Taka, która wygląda jakby przez cały czas ktoś ją sztucznie wyginał. Często to widać na zdjęciach: górka na podbiciu, palce takie jakby wygięte do góry, widać dużo kości i ścięgien. Dla mnie ohyda, ale chyba uchodzi za ładne. (tak, nie lubię stóp Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 21:11 Jesteś pewna, że wiesz, o czym mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 08:21 Stopy egipskie to te najbardziej banalne... Sama mam typu greckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 08:51 Możliwe, że banalne, niżej napisałam, w jakim byłam szoku, że ktoś ma drugiego palucha większego od pierwszego Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:31 www.ecowoman.de/images/stories/Mode_und_Kosmetik/sommerfuesse_lack_760.jpg To nie stopy mojej córki, ona ma nieco krótsze paluchy, ale gdzie tu widać kości, ścięgna i palce wygięte do góry? Puknij się. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 10:19 kermicia napisała: > Taka, która wygląda jakby przez cały czas ktoś ją sztucznie wyginał. Często to > widać na zdjęciach: górka na podbiciu, palce takie jakby wygięte do góry, widać > dużo kości i ścięgien. Dla mnie ohyda, ale chyba uchodzi za ładne. > (tak, nie lubię stóp O matko! Mam to samo. I jeszcze jak palce są krótkie do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 21:00 beneficia napisała: > Co to jest "stopa typu egipskiego"? Aż sobie przez Was wyguglałam i się okazuje, że też mam egipską Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 21:57 Kiedyś to myślałam, że wszyscy takie mają i jak widziałam obrazy renesansowe włoskich mistrzów, to się zastanawiałam na tymi stopami, kto to takie ma? A to po prostu jedni mają takie, inni takie, jak z penisami i innymi częściami ciała Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:09 to ja się na żadną nie łapię bo drugi palec jest równy paluchowi a reszta skośnie w dół, najbardziej podobna do greckiej Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:15 W greckiej chodzi o to ze drugi palec masz miec dluzszy niz paluch. Egipskanto sa schodkowo schodzace a rzymska to stopa pletwa - wszystkie rowne Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:17 to ja jestem niczyja Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:14 Ja mam rzymska. Dodam jeszcze ze jest taki przesad ze stope typu greckiego maja ludzie sukcesu Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 14:46 Słowo klucz -przesąd. Mam stopę typu greckiego, a z tym sukcesem to bez przesady, jakoś sobie radzę ale żebym była od razu człowiekiem sukcesu to bym nie przesadzała Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 02.04.19, 23:03 Doslownie w tym przyslowiu jest “zajdzie dalej niz rodzice” Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 06:45 Egipska- nie chodzi o ścięgna czy podbicie, najważniejsze są palce- paluch jest największy i jak we fletni pana pozostałe palce zmniejszają wymiar aż do najmniejszego palca. Palce tworzą skośną linię. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 07:22 chatgris01 to już w międzyczasie wyjaśniła, to tylko kermicia wypisała jakieś bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 19:47 bo stopy są na ogół brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 19:52 Chodzi mi o osoby, które się brzydzą stóp nawet najpiękniej wypielęgnowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 19:54 to ja wypielegnowane, z pedi, gladkie, zagrzybione, stare, mlode, noworodkowe - obojetnie po prostu to jest oblesne Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 20:02 Stópki niemowlaka obleśne?! Przecież czyściutkie, pachnące, delikatne... Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 20:20 no niestety zadne pachnace, mowy nie ma zebym dotknela (nie mowie o wlasnych dzieciach) Odpowiedz Link Zgłoś
euze_bia0 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 20:04 Tez tak mam. Stopy mnie brzydzą. Wiem, ze to nie do końca normalne, bo przeciez zadbane stopy to nie jakieś piekiełko, No ale to silniejsze ode mnie. Tak mam po prostu. A nasiliło się po tym, jak u jednej pani zobaczyłam zrogowaciałe, żółte pięty. Kurde, do teraz to mam przed oczami 😕 Jedno jest pewne: nie mogłabym pracować przy czyichś stopach, mowy nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 19:53 bo stopy sa obrzydliwe Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 20:03 nie wiem dlaczego po prostu ble takie dłonie tylko zmutowane Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 20:03 Bo się pocą i śmierdzą. Nawet umyte mnie nie przekonują. Nie jestem w stanie dotknąć niczyjej stopy, nawet dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:45 Jejku...stópki moich dzieci to chyba najsłodsze częsci ciała.... Odpowiedz Link Zgłoś
frey.a86 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 08:15 Własne dzieci to co innego, cudze też cię tak wzruszają? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 08:52 Ja to się resztkami sił powstrzymuję, by nie całować poduszek mojej psicy, takie są słodkie, obce stópki dzieci też bym wycałowała. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 09:14 Mam podobnie z kocimi stópkami, uwielbiam! Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 09:28 O, też są słodkie , moja cavi mam obrośnięte łapy, więc są tym słodsze, prawie jak kocie Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 10:29 alpepe napisała: > Ja to się resztkami sił powstrzymuję, by nie całować poduszek mojej psicy, taki > e są słodkie, obce stópki dzieci też bym wycałowała. > Eee, ale to zupełnie inna kategoria! Konczyny zwierząt są przecudowne. Nie ma nic piekniejszego i lepiej pachnącego niż spocone psie stopy😀. I kocie rzecz jasna tez Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 11:05 Zgadzam sie!! Uwielbialam calowac poduszeczki mojego collie, a na punkcie lapek moich kotow mialam totalnego swira😂 Co do stop ludzkich to brzydza mnie mnie najczesciej meskie, z ohydnymi dlugimi pazurami. Natomiast kobiece dla mnie sa ladne tylko te opisywane egipskie, male, max 38, z ladnym pedicurem i wysokim podbiciem. Dzieciece stopki uwielbiam, mojej 3 latce caluje non stop, ma perfekcyjne paluszki. Najbrzydsze stopy wg mnie maja Afrykanie. Ogromne piety, stopa wyglada jakby ja walec przejechal, taka plaska i szeroka. Maja tak i mezczyzni i kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 13:23 > Najbrzydsze stopy wg mnie maja Afrykanie. Ogromne piety, stopa wyglada jakby ja > walec przejechal, taka plaska i szeroka. Maja tak i mezczyzni i kobiety. To chyba od chodzenia całe zycie boso po nierównej nieprzyjaznej powierzchni. Odpowiedz Link Zgłoś
discoretro80s Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 15.05.20, 18:13 Prawie się zsikam ze śmiechu Też się brzydze stóp. I to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
des42 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 20:12 Nie wiem czemu (Ja sie brzydze fellatio, i co robic - bywa ) Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 20:16 Ja tak mam. To niewytłumaczalne. Po prostu ble. Tylko dziecięce są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 20:25 Może chodzi o te skarłowaciałe palce? Takie niby miniatury palców u rąk, ale jakby niedorozwinięte. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 20:29 Ale to przecież ewolucyjne. Nie potrzebujemy już długich/chwytnych palców u stóp. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 20:33 Aha to spoko, zaczynam w takim razie uwielbiać stopy Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 20:37 wiec niech znikna zupelnie !!! a nie siedza takie i brzydza porzadnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
kermicia Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 20:48 Pazury u stóp tez mogłyby zniknąć, bo są po nic. A często wyglądają tak, ze matko bosko :o Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 20:52 jestem za! niech znikaja Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabing Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 21:04 kermicia napisała: > Pazury u stóp tez mogłyby zniknąć, bo są po nic. A często wyglądają tak, ze mat > ko bosko :o Nieeee, kiedyś w tramwaju widziałam kobietę która nie miała paznokci na małych palcach u stóp. Takie gołe wyrostki. Stopy są paskudne z paznokciami i bez. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 03.04.19, 08:55 Imho, jak ktoś ma nienaturalnie długie palce u stóp to jest dopiero obrzydliwe i creepy. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 20:30 w sumie nugdy nie zastanawialam sie nad przyczyną po orostu, od zawsze nie, nie, nie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabing Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 20:33 Sama nie wiem czemu ale mnie też brzydzą. Jest to jeden z powodów dla których mam z mężem osobne kołdry. Obiektywnie mąż ma lepsze stopy niż ja, nawet nie używa pumeksu. Ale i tak mnie brzydzą, na samą myśl, że mogłyby mnie ktoś dotknąć gołą stopą mam ciągu obrzydzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ruscello Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 20:57 Myślałam, że tylko ja tak mam. Stopy męża też mnie odpychają, są bardzo długie z długimi, szczupłymi palcami. Brrr Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 06:31 To jak uprawiasz z nim seks? Przecież w trakcie jego stopa może cię dotknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry_lady007 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 09:19 Zawsze w skarpetkach 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
ruscello Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 20:56 U mnie obrzydzenie miesza się z fascynacją Generalnie stopy mnie brzydzą, ale przykuwają uwagę i bywa, że nie mogę oderwać wzroku. Taki masochizm. Odpowiedz Link Zgłoś
astrologia333 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 21:03 Podisuję się. Ble. Odpowiedz Link Zgłoś
tojamarusia Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 21:04 Nie wiem dlaczego ale ja się brzydzę wszystkich stóp z wyjątkiem stóp córki- póki co. Stóp męża nigdy nie dotykałam, choć ma ładne, zadbane stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
tojamarusia Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 21:05 Z drugiej strony piękne, zadbane stopy kobiece to mój fetysz. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:00 Ale jak: brzydzą cię, ale są fetyszem? Odpowiedz Link Zgłoś
tojamarusia Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:14 Brzydzą mnie w sensie, że nie dotknę. Na brzydkie patrzeć nie mogę. Ale na piękne mogę się wgapiać nieprzyzwoicie--choć i tak nie dotknęłabym ich. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 21:06 Nie wiem dlaczego, ale to wĺaśnie mnie tak obrzydzają stopy Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabing Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 21:10 W dodatku często faceci mają owłosione stopy🤢 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 13:29 Może to hobbity? Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 21:26 To chyba jakiś atawizm, w sumie dobrze, że założyłaś ten wątek, bo się okazuje, że nie tylko ja tak mam A myślałam, że to tylko mój problem. I tak zrobiłam swego czasu postęp - sandały zaczęłam nosić w okolicach 25-go roku życia, wcześniej nie było mowy, stopy musiałam mieć schowane. Na cudze staram się nie patrzeć, a już zwłaszcza na męskie w sandałach, brrrrr. A w ogóle samo słowo "stopy" jest ohydne... Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 21:53 w ogóle samo słowo "stopy" jest ohydne... jedno z bardziej oblesnych slow <rzyg> Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 21:59 ehm a pachy? to jest dopiero ohyda ( słowo) Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:01 nie, zupelnie neutralne Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 11:52 >A w ogóle samo słowo "stopy" jest ohydne< dla mnie jest takie konkretne. Sto-py. Ohydne to jest słowo "upierdliwy", niedobrze mi się robi nawet jak to pomyślę. A sandałki rulez, pół roku na bosaka, kocham to Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 14:38 Ja już też przywykłam do chodzenia bez skarpetek, w sandałach albo balerinach. Co tak czy inaczej nie zmienia mojego stosunku do widoku bosych nóg u kogokolwiek innego, swoje jakoś znoszę, ale dopiero od momentu, kiedy zaczęłam malować paznokcie. P.S. Upierdliwy ujdzie, ale "pierdzielić" jest dramatyczne Odpowiedz Link Zgłoś
frey.a86 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 21:31 Stopy są obrzydliwe, często śmierdzą, a niezadbane to już w ogóle dramat. No ale mnie obrzydzają wszystkie, również dziecięce, zwłaszcza jak mają długie paznokcie. Żółte, popękane pięty to zmora. Kolejna zmora to duży palec dwa razy dłuższy niż pozostałe. Zadbane stopy toleruję, ale nie byłabym w stanie ich dotknąć. Praca jako masażysta lub kosmetyczka jawi mi się jako najgorszy koszmar, z dwojga złego wolałabym być proktologiem. Akceptowalne są dla mnie jedynie moje stopy, męża i własnych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 21:52 Ciekawa sprawa, stopy wywołują silne emocje, z jednej strony wiele osób brzydzą z drugiej to przecież jeden w najpspolitszych męskich fetyszy. Jakiś psycholog ewolucyjny czy inny od głowy może by coś ciekawego wymyślił. Ja z przyjemnością patrzę na ładne stopy osób płci obojga, facet z kształtnymi stopami ma znacznego plusa. Za to długie, a nie daj Boże nie całkiem czyste, pazury u nóg czy rąk budzą we mnie odrazę. Nie pojmuję mody sprzed kilku lat na damskie długie dolne pazury. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 21:58 Najgorsze chyba miała Rihanna. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:03 to przecież jeden w najpspolitszych męskich fetyszy. facetow w ogole kreca czlonki/ wydzieliny dosc hm... osobliwe Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:43 Facetów kręcą członki? Gejów tak. Mnie też kręcą męskie członki, jestem hetero. Wydzieliny są nieodłączną częścią seksu, więc jak się lubi seks to nie ma się nic przeciwko nim. Lubisz na sucho, bo ja nie? Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 05:46 spokojnie czlonki w znaczeniu elementu ciala, nie penisy a co do wydzielin -:zrob ankiete wsrod forumek, ktoraentuzjastycznir podchodzi do tych pochadzacych od plci przeciwnej. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia8 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 08:17 Wydaje mi się, że im mniej fobii takich, jak tu opisane (stopy, wydzieliny) tym lepszy seks. Ale rzeczywiście nie zazdroszczę posiadania, na dłuższą metę to musi być przykra rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 10:12 lilia.z.doliny napisała: > spokojnie > czlonki w znaczeniu elementu ciala, nie penisy > a co do wydzielin -:zrob ankiete wsrod forumek, ktoraentuzjastycznir podchodzi > do tych pochadzacych od plci przeciwnej. Członki męskie w znaczeniu nogi i ręce (na całej długości) też mnie kręcą jak zgrabne są. Wydzieliny są zaś elementem seksu, nie kręcą mnie same w sobie oddzielnie ujrzane (tak jak zgrabne męskie nogi), ale w njamniejszym stopniu nie odstręczają w trakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:47 aandzia43 napisała: > Ciekawa sprawa, stopy wywołują silne emocje, z jednej strony wiele osób brzydzą > z drugiej to przecież jeden w najpspolitszych męskich fetyszy. Jakiś psycholog > ewolucyjny czy inny od głowy może by coś ciekawego wymyślił. Ja z przyjemności > ą patrzę na ładne stopy osób płci obojga, facet z kształtnymi stopami ma znaczn > ego plusa. Za to długie, a nie daj Boże nie całkiem czyste, pazury u nóg czy rą > k budzą we mnie odrazę. Nie pojmuję mody sprzed kilku lat na damskie długie dol > ne pazury. > W UK bardzo popularne wsrod czarnoskorych pan sa tipsy na paluchach u stop, takie dlugasne, wystajace ponad centymetr za palucha, wykrecone w dodatku...tragedia! Nie pojmuje jak one w tym chodza, pewnie podlogi maja niezle porysowane... Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 23:06 O w morde! Ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 00:23 Serio?? Mieszkam tu kilkanaście lat i jeszcze ani jednej nie widziałam. Ale teraz zwrócę szczególną uwagę! Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 09:43 rosapulchra-0 napisała: > Serio?? > Mieszkam tu kilkanaście lat i jeszcze ani jednej nie widziałam. Ale teraz zwróc > ę szczególną uwagę! > Mieszkasz w Londynie? Poczekaj do lata, bedziesz miala co podziwiac😂 Najwieksze nasilenie tego "drapieznego" trendu jest oczywiscie w dzielnicach gdzie duzo czarnych salonow pieknosci (bardzo specyficzne, tam gdzie robia sobie warkoczyki i wlasnie taki uroczy pedicure) Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 11:10 One tak robily od kiedy siegam pamiecia, pamietam moj odruch wymiotny jak to zobaczylam pierwszy raz gdzies pod koniec lat 90tych. Hinduski maja to samo i wiele Angielek (chavs) tez. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 11:55 >sa tipsy na paluchach u stop,< Ale że co, na jednym palcu mają tipsa??? A reszta krótkie? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 11:57 Palce u stóp to paluchy, wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 12:11 Już sobie wyguglalam. To jest trochę dziwne, takie długie paznokcie u stóp. I niepraktyczne. Tak samo zresztą jak u rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 12:21 Wyguglaj Rihanny, ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 21:59 Coś w tym jest. Ładne, gladziutkie i szczupłe stopy jeszcze, jeszcze. Ale męskie?! Z tym wielkim paluchem i włosami? Dawno temu, byłam z moim dość wczesnym stazowo chłopakiem na plaży. Usiadł na przeciwko mnie i zakryl moje stopy swoimi. Bez pytania! Myślałam, że umrę i szybko z nim zerwałam. Odpowiedz Link Zgłoś
frey.a86 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:33 Jezu, trupem bym chyba padła. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 12:32 Ty, ale czysto technicznie, jak o coś takiego spytać Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:01 Bo dotykają ziemi, o często faceci o nie dbają. Kobiety jeszcze częściej choć i nie wszystkie. Póz styk czasem śmierdzą i chyba to potem tak działa na psychikę. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:18 Moim zdaniem ludzie chodza w za malych butach wiec potem maja obrzydliwie zdeformowanw stopy z podkurczonymi paluchami - nawet pieknie zadbane wygladaja na kalekie. Chodze w crocsach od 10 lat mam przepiekne stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:37 Wniosek z tyłka wyjęty. Głównie za to odpowiadają geny. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:41 stopy deformują się z czasem jeśli nosi się niewłaściwe obuwie. japonki i szpilki to najgorszy grzech przeciwko stopom. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 23:59 Albo i nie. Moja matka nigdy nie miała halluxów, zwykle wygodne płaskie obuwie, a na pewno nie japonki i szpilki, aż pewnego pięknego dnia u jednej stopy jej się wykrzywił paluch, nawet nie tyle ma halluxa, co wykrzywionego palucha. Tak się zrobiło i już. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 07:51 haluksy i ich dziedziczenie to osobna historia. ja mówię o deformacjach stóp od niewłaściwego obuwia. Nie jest tajemnica jak stopa pracuje w złych butach. Ja ponad pół życia nosiłam japonki i ostatniego lata poczułam, że juz nie mogę - podkurczam palce by je utrzymać na stopie, baleriny crocs - po dniu noszenia wygięte poprzecznie w V bo nie ma normalnej podeszwy, suszarka do włosów je prostowała ale do następnego założenia. Stopy mam jeszcze proste, nie mam tendencji do haluksów ale mnie bolą od złych butów. Każdy ortopeda i fizjoterapeuta Ci powie co złe buty zrobią ze stopami. Na stopy wiecznie w szpilkach możesz popatrzeć na czerwonym dywanie - praktycznie wszystkie mają haluksy i powykrzywiane palce. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 07:59 Ja zawsze kupowałam sobie wygodne buty, więc kompletnie nie rozumiem, o czym ty mówisz, z niewygodnych butów, to miałam buty na cienkich podeszwach, lubię czuć beton pod stopami, ale kolana się buntowały. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 nie dla wrażliwych 18.03.19, 08:15 oto jak wyglądają niewygodne buty i co robia ze stopami Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: nie dla wrażliwych 18.03.19, 09:05 Ta pani ma bardzo długie paluchy, prawie jak palce, nie podobają mi się i takie paluchy nawet w płaskich butach będą zagięte, taka uroda, ja mam krótkie paluchy i u mnie nawet, gdybym chciała, to tak nie będzie wyglądało. Nieco optycznie poprawiłaby tu wygląd pelota, tak myślę, ale nie jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: nie dla wrażliwych 18.03.19, 09:32 a to od czego? a to? nie wmówisz mi, ze buty nie mają wpływu na stopy, geny genami ale to na własne życzenie stopy wyglądają jak po łamaniu kołem Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: nie dla wrażliwych 18.03.19, 10:19 Co ci się nie podoba w stopach Penelope? Moja jedenastolatka, tu już napisałam wyżej, ma takie stopy jak Penelope, a nie nosi butów niewygodnych i na pewno nie na obcasach, ma długie paluchy i to tak stety niestety wygląda. Natomiast do tych nagniotków niżej po lewej można się przyczepić, one faktycznie chyba są od niewygodnych butów, ja czegoś takiego nigdy nie miałam, nie wiem, co ci się nie podoba w stopie po prawej, sorry, nie wiem. To taki typ stopy. A i jeszcze jedno, znajoma ostatnio odstawiła po x latach tabletki antykoncepcyjne i się zdziwiła, a chodziła w płaskich butach, odkąd ją znam, czyli na pewno ostatnie 4 lata, i nagle jej poznikały właśnie modzele, to coś podobnego, co tu widzisz po lewej na górze, tylko ona to miała na podeszwach stóp, niby modzele się robią od niewygodnych butów, tu wystarczyło odstawienie tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: nie dla wrażliwych 18.03.19, 10:56 Penelope ma powykręcane palce we wszystkie strony, palce na siebie nachodzą (paznokcie serdeczne? przykryte przez środkowe palce) i początek haluksów Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: nie dla wrażliwych 18.03.19, 11:04 U stóp są paluchy i nie, one nie nachodzą na siebie, nachodzące wyglądają inaczej, jakbyś ty miała takie długie paluchy, to też by to u ciebie w szpilkach tak wyglądało. I niekoniecznie początek halluxów, ma po prostu kościste stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: nie dla wrażliwych 18.03.19, 10:33 Ale ta stopa po prawej jest wg mnie norma, a nawet idealna. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: nie dla wrażliwych 18.03.19, 10:53 stopa po prawej to stopa po, stopa lewa to stopa przed Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: nie dla wrażliwych 18.03.19, 13:22 Po fotoszopie. Skorygowano co sie artyście nie podobało, włacznie z długościa drugiego palucha Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: nie dla wrażliwych 18.03.19, 09:59 Takie palce jak pani na pierwszym zdjeciu ma moja koleżanka która nigdy nie nosi wąskich niewygodnych butów na wysokim obcasie. Jakieś osobnicze tendencje. Wiem też ze ma chorobę reumatyczną. Niedawno zoperowała sobie te wystające coś na stawach (nie wszystkie palce ma zaatakowane). Moja wspomniana mama o ślicznych stópkach całe młode życie i część dojrzałości biegała na obcasach, ale nie sądzę by katowała się niewygodnymi czy obcierającymi. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:52 Oczywiście ze wniosek wyjęty z tyłka, jak napisała koleżanka wyżej. Geny i brak chorób reumatycznych to podstawa. Moja mama ma 77 lat i stópki bez jednego zniekształcenia, odciska czy brzydkiego paznokcia, do tego o ładnej klasycznej budowie. Polowe zycia przechodzila na wysokich obcasach. Moje tez sa ok chociaz nie chodze w crocsach. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 17.03.19, 22:58 Stopy są pierwszą częścią ciała po twarzach i dłoniach które najczęściej widzimy. Pierwszy raz w życiu zazwyczaj raczkując po podłodze. Od tego czy nam się wtedy spodobały zależy nasz stosunek do nich. To wdrukowanie. Jak u kurcząt. fetyszysta Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 11:59 Z początku najczęściej widzimy piersi. I twarze, oczywiście. A co mają wdrukowane kurczaki? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 00:04 Nie mam pojęcia dlaczego, ja się dopiero z ematki dowiedziałam o występowaniu tej fobii... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 00:06 Nie wiem. Stopy to dla mnie normalna część ciała, nie kumam obrzydzenia. Nie są dla mnie bardziej brzydkie niż uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 06:01 Mnie obrzydzają stopy, bardzo. I choćby nie wiem jak wypielęgnowane, zawsze są dla mnie wstrętne. Wyjątek to tłuste stopy małego dziecka, akie mogę całować, oczywiście chodzi o moje własne dzieci, stopy cudzych to żadna atrakcja. Chodzi chyba o ruszające się palce stóp i pazury na tych palcach. Nie rozumiem jarania się swoimi stopami/kolorem lakieru na paznokciach stóp /hybrydą - dla mnie każde stopy wyglądają źle z definicji, a męskie to już w ogóle. Uważam poza tym, że bardzo niewiele osób ma ładny kształt stopy, większość ma ohydny. O ładne stopy trudno tak samo jak o ładny nos (na nosy lubię patrzeć u obu płci, facet z ładnym nosem ma od razu plusa na wejściu, a jeszcze jak ma ładne zęby, to wgapiam się bez końca). Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 06:36 tez nie odczuwam roznicy pomiedzy wypielegnowanymi a zapuszczonymi - budza jednakowy wstret. chyba nie musze mowic, co przezywam letnią porą. swiezo (i nie swiezo) upieczone matki czesto wrzucaja w net zdjecia stop swoich dzieci, popadajac w zachwyt. Uau- mam nwtedy z dwie sekundy, zeby to paskudztwo przesunac sprzed oczu. Wbil mi sie w pamiec, na moje przeklenstwo, obrazek radosnie zaserwowany spoleczenstwu przez którąś z celebryt. Po urodzeniu dziecka zaraz, na enfirfinowym haju, uraczyla pospolstwo zdjeciem konczyny noworodka, gdzie naskorek byl jeszcze pod wplywem wszelkich wod.Byl to jeden z najbardziej ohydnych widokow ever. czerwone, pomarszczone, z platami odpaajacego naskorka; przywodzilo na mysl jakies wynaturzone stworzenie morskie Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 07:00 Dzieci bym się nie czepiała, noworodki są dosyć brzydkie, szczególnie cudze😀. I przyznaję, że miałam z moimi dzieciakami w wieku niemowlęcym (i trochę później) codzienne rytuały pieszczot polegające na całowaniu rączek i stóp - zawsze się wtedy cieszyli i ich stópki mnie nie obrzydzały. A latem staram się nie patrzeć na nogi ludzi i swoje też (bo, owszem, chadzam w sandałach). Niektóre kobiety - koleżanki, znajome czasami same proszą o ocenę aktualnego pedicure i wtedy mam pewnie dziwną minę i coś tam burknę (nie mówię wprost, że i tak ich stopy są okropne). A z drugiej strony -czasami jakieś stopy przykują moją uwagę i mimo obrzydzenia, patrzę. Zdziwiło mnie np., jak brzydkie stopy ma Monica Bellucci, takie tłustawe, nie pasują jakby do całości jej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 08:01 Monica ma też takie dłonie. Odpowiedz Link Zgłoś
frey.a86 Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 08:10 Stópki niemowlęce na portalach społecznościowych to okropność, ale nic nie przebije idiotycznej mody na zdjęcia " z wakacji" polegające na sfotografowaniu własnych stóp na tle morza i wrzuceniu ich do sieci. Parę lat temu był to hit instagrama i facebooka, a ja cierpiałam w milczeniu i rozważałam usunięcie konta z wymienionych portali. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Dlaczego ludzie brzydzą się stóp? 18.03.19, 09:49 , a ja cierpiałam w milczeniu i rozważałam usunięcie konta z wymienionych portali. ja zamiast.cierpieć zaznaczam opcje: nie pokazuj wiecej takich postow fakt, wrzucaja z upodobaniem rzyg Odpowiedz Link Zgłoś