Dodaj do ulubionych

ludzie z Invitro nie mają duszy

23.03.19, 06:48
Ja wiem, że ten klecha chciał tych ludzi poniżyć i upokorzyć.
Jednak technicznie miał rację. Ludzi z Invitro nie mają duszy.
Nie różnią się jednak od innych ludzi. Nie ma czegoś takiego.
Obserwuj wątek
    • bei Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 23.03.19, 08:30
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,167829649,167829649,Bruzda_bez_duszy.html
      • kotomama Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 23.03.19, 08:44
        Ten wątek dotyczy jednak innego zagadnienia.
    • pani_tau Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 23.03.19, 09:49
      Zważywszy, że pojawiają się w wyniku niepokolanego poczęcia teza o nieposiadaniu duszy prowadzi do ciekawych wniosków.
      • barbibarbi Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 23.03.19, 10:00
        No właśnie, poczęcie bez tego paskudnego, tfu, tfu, obcowania cielesnego. To powinni mieć więcej duszy, niż ci poczęci w tradycyjny sposób, a tu kicha. Coś nie pykło w tej teorii.
        • pani_tau Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 23.03.19, 12:08
          Chodziło mi o to, że ważną postacią w Kościele jest pewien pan, Żyd z pochodzenia, który lat temu dwa tysiące dziewiętnaście pojawił się w wyniku niepokalanego poczęcia i po trzydziestu trzech latach zmarł w wyniku ukrzyżowania.
          Hierarchowie kościelni chyba żadnej analogii nie dostrzegają. Albo dostrzegają, ale o niej nie wspominają. Ciekawe dlaczego?...
          • aerra Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 23.03.19, 18:59
            Niepokalanie poczęta to była Maryjka podobno - czyli grzech pierworodny jej darowano.
      • default Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 23.03.19, 12:21
        W wyniku niepokalanego poczęcia nie maja także grzechu pierworodnego - jak Maryja smile
        • pani_tau Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 23.03.19, 13:07
          No to ju
          • pani_tau Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 23.03.19, 13:08
            Już wiem czemu hierarchia kościelna trzyma to w tajemnicy.
        • alpepe Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 23.03.19, 13:07
          Niepokalane poczęcie na tym właśnie polegało, na urodzeniu się bez grzechu, nie na zapłodnieniu bez seksu.
          • ficus_carica Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 23.03.19, 23:05
            Ale tam raczej było zapłodnienie bez seksu. Czy może jednak bóg prostacko użył cielesnego penisa?
            • aerra Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 24.03.19, 01:05
              Dużo bardziej prawdopodobna jest opcja, że panienka jednak cieleśnie obcowała, za to miała bardzo łatwowierną rodzinę i/lub nieźle bajerowała wink
              O ile w ogóle trzeba było bajerować, a nie po prostu dorobić historię po latach (bo w końcu to nie Maria ewangelie pisała, więc w ogóle (jak i cała reszta) i te fragmenty mogą być fantazją autorów)
    • pelissa81 Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 23.03.19, 10:06
      I dobrze! Ci bez iv tez nie maja duszy
      Ateistka. .
    • katja.katja Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 23.03.19, 10:21
      Widzę, że co powie sukienkowy jest warte wzmianki na forum i sześciu tematów. Dziwne jak na ateistę. Ja bajania tych panów mam w pewnej części ciała.
    • spirit_of_africa Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 23.03.19, 12:46
      Ale za to mają bruzdę! 😅
    • madami Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 23.03.19, 12:55
      A klecha nie ma ani serca ani mózgu...
    • kropkacom Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 23.03.19, 13:17
      To musi być przykre dla wierzących rodziców dzieci poczętych metodą in vitro. Tyle w temacie.
      • vodyanoi Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 23.03.19, 13:20
        Woerzacy rodzice nie korzystaja przeciez z metody in vitro. Kosciol im tego zabrania.
        • kropkacom Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 23.03.19, 13:25
          Kościół (jak to określiłaś) zabrania wielu rzeczy. Nie chodzę do kościoła i mnie to nie boli. No chyba, że ktoś kto chodzi robiłby mi uwagi. Z drugiej strony dziwi mnie ta (o ironio) bezduszność Kościoła.
        • fawiarina Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 23.03.19, 20:36
          Korzystają. Bardzo wielu korzysta.
        • aerra Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 24.03.19, 01:08
          Wierzącym zabrania też rozwodów, seksu poza- i przedmałżeństkiego, kłamania, kradzieży, wzywania imienia boskiego nadaremno. Plus parę różnych rzeczy nakazuje. A jakoś katolicy zarówno te zakazy jak i nakazy mają głęboko zazwyczaj, więc czemu się czepiać akurat in vitro?
    • mgla.9 Re: ludzie z Invitro nie mają duszy 24.03.19, 00:24
      masakra

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka