kotomama 31.03.19, 21:51 Jedno zrobione w Niemczech w latach 30 XX wieku. Drugie w Polsce w roku 2019(XXI wiek). Co wy na to? Oni mają to we krwi. Palenie książek i ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gulcia77 Re: Dwa zdjęcie 31.03.19, 22:06 Tak. Ale przecież to wszystko wymyślają sobie "nawiedzeni lewacy". Odpowiedz Link Zgłoś
kotomama Re: Dwa zdjęcie 31.03.19, 22:09 Poszukaj sobie na fejsie fanpage fundacji SMSznieba. Oni są z tego dumni i sie tym chwalą. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Dwa zdjęcie 31.03.19, 22:10 Ale że Osho spalili? I co to za kamienny krąg? Specjalnie zbudowali na taką okazję? Bardziej serio, to wydaje mi się, że wciąganie dzieci w rytualne palenie książek powinno być karalne zakazem pracy z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Dwa zdjęcie 31.03.19, 22:14 A jak proponuję burzenie kościołów to kręcicie nosami... Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 02:06 PO co zaraz burzyc. TY wiesz na jakiej super dyskotece bylam kiedys w starym kosciele? Odpowiedz Link Zgłoś
fawiarina Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 13:22 Nie!!! Zabytkowe kościoły to fantastyczne budynki, idealne na restauracje, hotele, wypasione mieszkania. Te nowe zaś doskonale się nadają na hale produkcyjne i outlety. Odpowiedz Link Zgłoś
flegma_tyczka Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 13:59 Zaproponuj pakiet - burzenie kościołów razem z meczetami oraz synagogami to Cię poprę. No, dalej! Jesteś takim odważnym człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Dwa zdjęcie 31.03.19, 23:03 za palenie i to publiczne, pomijając ideologię, takich rzeczy należy się mandat. dowody są, twarze widoczne, z ustaleniem personaliów problemu nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
euze_bia0 Re: Dwa zdjęcie 31.03.19, 23:33 Widze, ze Potter tez niebezpieczny i zakazany 😉 Brak słów na te ciemny pały z ciemnogrodu Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 00:10 Co to za kościół jest? Miasto? Ktoś coś rozpoznaje? I w ramach jakiej liturgii ten "obrzęd" się odbywa, że ksiądz ma stułę? Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 02:31 Zamiast palenia Marzanny ???? hahhahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 10:32 Nie trzeba rozpoznawać, oni są z tego dumni, wcale nie ukrywają lokalizacji. Gdańsk. Parafia NMP Matki Kościoła i św. Katarzyny Szwedzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 15:05 Tak, już wiem. Czyli u Flaszki. Czyli reakcji kurii choćby na używanie strojów liturgicznych poza liturgią nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 01:50 Książki, książkami, ale co im słoń zawinił? Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 01:58 Słoń ma trąbę zadartą do góry, żeby przynosił szczęście, ergo jest narzędziem czarnej magii. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 10:38 A kotek z drewna? No co,no co? No cóż on zrobił? Banda idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Dwa zdjęcie 03.04.19, 13:11 Tu trzeba się cieszyć, że oni tylko drewnianego kotka spalili... Mogli żywego, czarnego... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 07:44 Tam, gdzie książki palą, niebawem także ludzi palić będą. Heinrich Heine Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 08:06 No ale co cie szokuje? Kosciol ma pewne zasady z ktorych jedna z naczelnych jest “nie bedziesz mial bogow cudzych przede mna”. No i tu wlasnie ja realizujac palac jakies bzdety o wampirach i gliniane slonie Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 08:41 No ale panie czytające romansidła o wampirach chcą się z nimi bzykać, a nie do nich modlić. Kościół nie widzi różnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 08:54 ichi51e napisała: > No ale co cie szokuje? Kosciol ma pewne zasady z ktorych jedna z naczelnych jes > t “nie bedziesz mial bogow cudzych przede mna”. No i tu wlasnie ja realizujac p > alac jakies bzdety o wampirach i gliniane slonie > Co w takim razie Kościół ma zamiar zrobić z wróżkami? Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 09:07 Sorry, ale nie pleć. Pierwsze przykazanie dotyczy oddawania czci innym bogom, a nie czytania książek. Nawet ci debile ze zdjęć nim się nie posiłkowali przy tym idiotyźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 08:44 A gdzie forumowe katoliczki z mantrą "W mojej parafii tak nie jest"???? Odpowiedz Link Zgłoś
raczek-nieboraczek Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 08:56 nie żal mi: durnostojki i kiepskie, tanie wydania u mnie na spalenie czeka kalendarz z papieżem i trochę materiałów religijno-prawicowych Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 09:18 raczek-nieboraczek napisała: > nie żal mi: durnostojki i kiepskie, tanie wydania > Wyznanie godne upamiętnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
098qwerty Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 09:06 Jest słoń to i czerwone wstążeczki z wózków niemowlęcych by się przydały. Panie kościółkowe wierzą, że taka wstążeczka lub coś czerwonego uchroni dziecko przed "zauroczeniem" to jak wiara w słonika przynoszącego szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 10:37 Spalanie toksycznych substancji. Pan ksiąC powinien za to zapłacić srogi mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 17:04 A od kiedy można palić takie rzeczy publicznie? Jeśli to śmieci - nie wolno, mandat. Jeśli to przedmioty związane z innymi wierzeniami - obraza uczuć religijnych. Jeśli jednego i drugiego nie będzie - to trzeba zrobić happening z paleniem Biblii. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 17:08 Ordo Jurki miałyby wówczas orgazm z oburzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 17:20 O, jest też różowa parasolka. Z Hello Kitty? Ksiądz Natanek pewnie pęka z dumy Odpowiedz Link Zgłoś
gryfica.gnilda Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 17:33 ciekawe, kiedy będą palić ludzi i od kogo zaczną? Odpowiedz Link Zgłoś
flegma_tyczka Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 18:28 Póki co mimo całej niechęci do kleru to nie księża wysadzają innych w powietrze i podrzynają im gardła. Odpowiedz Link Zgłoś
gryfica.gnilda Re: Dwa zdjęcie 01.04.19, 18:47 Wierni przynieśli książki na prośbę księdza z parafii. Potem ksiądz te książki "zutylizował". Ciekawe, czy wierni wiedzieli, że książki będą palone? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Jakby co 01.04.19, 23:16 To palić nie trzeba. Jak nie można/nie umie się czytać to można się podzielić: Odpowiedz Link Zgłoś