Dodaj do ulubionych

Kucyki Pony i diabeł

31.03.19, 22:33
Natchnął mnie wątek krejzi, w którym to na stosie płonie parasolka z owym kucykiem.
Ze Harry Potter, rozumiem, Hello Kitty też, ale na boginię, czym zawinił kucyk? big_grin

Pamiętam, że kiedyś ktoś wkleił linka do jakiegoś bloga, czy strony, gdzie recenzowano filmy dla dzieci pod kątem zagrożeń duchowych. Dostało się nawet Shrekowi. Nie mogę tego odnaleźć. Może ktoś pamięta i wrzuci linka, bo pamiętam, że lektura była przednia big_grin
Obserwuj wątek
    • anorektycznazdzira Re: Kucyki Pony i diabeł 31.03.19, 22:37
      Masochistka jakaś tongue_out
      Mnie przeraża średniowieczny mrok w 2019.
    • stephanie.plum Re: Kucyki Pony i diabeł 31.03.19, 22:38
      może ma coś tęczowego...?
    • ficus_carica Re: Kucyki Pony i diabeł 31.03.19, 22:44
      A słonika widziała na tym zdjęciu? Co komu słonik zawinił?
      • cruella_demon Re: Kucyki Pony i diabeł 31.03.19, 23:13
        O, o słoniu to akurat słyszałam, od pewnego oszołoma z roboty, na szczęście nie z mojego działu, aczkolwiek od czasu do czasu styczność mamy. Z tego samego powodu dzieci pana nie mają Barbie.
        Przy tym pan bardzo sympatyczny, pomocny, jakoś tak przez długi czas współpraca układała nam się wręcz bajkowo, bo drażliwe tematy nam się nie zbiegły. Aż tu razu któregoś pan sięgnął po segregator z górnej półki na głowę spadł mu właśnie porcelanowy słonik, który stał na samej górze niezauważony, bo schowany za papierami.
        Nooo i się zaczęło, dostałyśmy wykład o szatanie i demonach od słonika, aż po nieszczęsną Barbie big_grin
        Ale akurat Pony pan pominął tongue_out
        • homohominilupus Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 08:10
          cruella_demon napisała:

>
          > y. Aż tu
          > razu któregoś pan sięgnął po segregator z górnej półki na głowę spadł mu właśni
          > e porcelanowy słonik, który stał na samej górze niezauważony, bo schowany za pa
          > pierami.
          > Nooo i się zaczęło, dostałyśmy wykład o szatanie i demonach od słonika, aż po n
          > ieszczęsną Barbie big_grin
          > Ale akurat Pony pan pominął tongue_out
          Świetne! Chciałabym taka scenkę zobaczyć i wysłuchać pana oszoloma 😁
          • cruella_demon Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 10:00
            Fakt, że ten słoń trzepnął go w łeb dosyć mocno, ale nie aż tak żeby pie#*olić takie dyrdymały.
    • panna.z.wilka Re: Kucyki Pony i diabeł 31.03.19, 23:09
      cruella_demon napisała:
      "Pamiętam, że kiedyś ktoś wkleił linka do jakiegoś bloga, czy strony, gdzie recenzowano filmy dla dzieci pod kątem zagrożeń duchowych. Dostało się nawet Shrekowi. Nie mogę tego odnaleźć. Może ktoś pamięta i wrzuci linka, bo pamiętam, że lektura była przednia big_grin"

To mogło być to:
      kulturadobra.pl/
      • cruella_demon Re: Kucyki Pony i diabeł 31.03.19, 23:23
        Tak! Shrek jako podejrzany element i zagrożenie trupizmem big_grin
        • 35wcieniu Re: Kucyki Pony i diabeł 31.03.19, 23:44
          Turpizmem chyba? Ide poczytac big_grin
          • cruella_demon Re: Kucyki Pony i diabeł 31.03.19, 23:51
            Tak, zmęczona już jestem, a tematyka wątku nie pomaga wink
      • madi138 Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 00:25
        Dzieki!!! big_grin
        Mininonki na przyklad, jak sie okazuje sa calkiem w porzadku, chociaz :''Niesmak budzić też może końcowa scena filmu, w której główny bohater inicjuje taniec w stylu disco.'' Dlaczeg disco jest zagrozeniem duchowym???
        To tez jest niezle: ''Film pt. „Nigdy w życiu!” zdecydowanie nie zasługuje na pochwałę, gdyż jako jeden z ważnych elementów nowego szczęśliwego życia głównej jego bohaterki, a także swoistego „happy endu” pokazuje wejście jej w cudzołożny związek z Adamem. Co więcej, Judyta postanawia trwać w owym występku, mimo, że Tomasz, jej prawowity mąż, w końcu skruszony pragnie do niej powrócić. A jakby tego było mało, to jeszcze dodatkowo, Judyta intymnie obcuje z Adamem, nawet bez prawnego sformalizowania owego związku (co i tak w tej sytuacji byłoby nieprawością, ale przynajmniej ujętą w ramy jakichś wzajemnych prawnych zobowiązań).''
        W ogole to takich kwiatkow tam co niemiara i ciezko uwirzyc, ze ktos to pisze na serio....
        • jeanny1986 Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 01:22
          Najlepsza recenzja to zdecydowanie to o pingwinach, Happy Feet tupot małych stóp.
          Taniec jako totalne zboczenie, falszywe doktryny i "wstrętna, bezbozna, niemoralna propaganda".
      • 098qwerty Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 08:38
        Nie ma tam "Strażaka Sama" z odcinkiem jak kapitan jednostki Steel uczył się tańczyć a jego partnerem był jeden ze strażaków niejaki Elvis Cridlington, później tańczył z nim na balu.
      • 35wcieniu Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 08:46
        Ci bezbożnicy specjalnie oglądają filmy o szatanie i jego knowaniach! Szatan ich opętał, pod płaszczykiem propagowania wiedzy o zagrożeniach duchowych czerpią przyjemność z oglądania szatańskiej kinematografii! Czy w ogóle oglądają coś co nie budzi zastrzeżeń? No właśnie! big_grin
    • asfiksja Re: Kucyki Pony i diabeł 31.03.19, 23:30
      Nie znasz tego:
      kucyki pony
      jedzą opony,
      a gdy się zmęczą
      rzygają TĘCZĄ

A tęcza to, jak wiadomo, LGBT i seksualizacja dzieci.
      Zresztą kucyki pony to pikuś, u mojego syna w klasie modne są kuce z Bronksu.
      • mamolka1 Re: Kucyki Pony i diabeł 31.03.19, 23:37
        O jesu czy nasze dzieci chodzą do jednej szkoły??? Wespół zespół chór pierwszoklasistów to śpiewa
        A słonik może dlatego, że trąbę ma zadartą do góry jakniepowiemco 🤔
    • dziennik-niecodziennik Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 00:00
      Kucyki (jednorozce) posluguja sie magia. Pegazy wprost sa magiczne. A magia to zloooooo.
      • cruella_demon Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 00:08
        No ale to by trzeba było wykasować wszystkie bajki, no może poza Strażakiem Samem, a oni się uwzięli tylko na niektóre.
        Zastanawiają mnie kryteria wyboru wink
        • potworia116 Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 00:50
          Ja się natknęłam na informację, że jednorożce symbolizują miłość lesbijską. Fizycznie się natknęłam, bo na tablicy w kruchcie pewnego średniowiecznego kościółka, ślicznie wyremontowanego - tada!- za z Unii Europejskiej pieniądze.
          • mika_p Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 01:09
            Jednorożec, jak kazdy symbol starożytny i uznany, ma wiele znaczeń. Wedlug Kopalińskiego jest między innymi alegorią Chrystusa i atrybutem Maryi.
            • jowita771 Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 07:34
              > Wedlug Kopa
              > lińskiego jest między innymi alegorią Chrystusa i atrybutem Maryi.

Ale żeby Maryja takie bezeceństwa? Paczpani
      • girasole01 Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 00:55
        Ale taki np. "Władca Pierścieni" uznany został jako dobry film dla chrześcijańskich widzów, a tam przecież też magia (jeszcze więcej niż w kucykach). To dlaczego akurat kucyki są złe?
        • mdro Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 01:16
          We "Władcy Pierścieni" nie ma magii czynionej przez ludzi (co nie jest do końca prawdą jeśli chodzi o całość uniwersum Tolkiena, ale w samym WP nie ma chyba ani jednego takiego przypadku), więc wg chrześcijańskich ortodoksów nie ma tam nic pod tym względem zdrożnego.
          • mdro Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 01:17
            Uprzedzając ew. pytania - Gandalf i Saruman też nie są ludźmi wink.
          • dziennik-niecodziennik Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 08:06
            W MLP w ogole nie ma ludzi, wiec nie ma tez magii czynionej przez ludzi, wiec w sumie to tez bez sensu...
            • mdro Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 09:59
              Mnie o logikę nie pytaj big_grin, napisałam tylko, jak chrześcijańscy ortodoksi tłumaczą, że Tolkien jest OK.
    • potworia116 Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 00:51
      Dla mnie z kolei jest tajemnicą dlaczego Hello Kitty. Dlaczego?
      • jeanny1986 Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 01:28
        Bo miejska legenda głosi, że postać stworzył zrozpaczony ojciec w pakcie z szatanem, żeby ten zwrócił mu martwe dziecko. Lub w drugiej wersji, wyleczył z nowotworu w ustach i dlatego Hello Kitty nie ma ust.
        • cruella_demon Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 07:10
          Zapomniałaś dodać, że według tej światłej teorii hello pochodzi od hell i to zakamuflowana opcja szatańska big_grin
    • lauren6 Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 08:44
      To już nie jest śmieszne. Tym całym katolikom w Polsce zaczyna srogo odbijać. Krejzi ma rację: hitlerowcy też zaczynali od palenia książek, a skończyli na paleniu wszystkich mieszkańców wsi zamkniętych w jednej stodole.

Ci ludzie są bolesnym dowodem na to jak bardzo niedofinansowana jest polska psychiatria.
      • flegma_tyczka Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 08:47
        Katolicyzm chyli się ku upadkowi, a nie rozkwita, więc porównanie do hitlerowców trochę nie na miejscu.
        • lauren6 Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 09:54
          To coś wolno upada.
          • flegma_tyczka Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 10:07
            Poczytaj statystyki zamiast Pudelka Białogłowo.
            Nawet prawicowe media alarmują, że mało jest powołań.
            Co niedzielę do kościoła chodzi mniej niż 40% ludności.
            • lauren6 Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 10:36
              Co masz do pudełka? Uważasz się za lepszego, bo uczysz się na pamięć roczników statystycznych?
              • flegma_tyczka Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 10:42
                Liczby są piękne i sprawiedliwe, nie manipulują całością obrazu.
    • tanebo7.0 Re: Kucyki Pony i diabeł 01.04.19, 10:56
      A nie mówiłem żeby burzyć kościoły?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka