Dodaj do ulubionych

List do córki

21.04.19, 23:19
mamadu.pl/140991,napisala-list-do-nastoletniej-corki-jego-tresc-zrozumie-kazda-kobieta wiem wiem ematyki nie są sentymentalne
Obserwuj wątek
    • default Re: List do córki 21.04.19, 23:32
      Na koniec prawdę napisała (o sobie) - ze córka ucieka z matczynego wiezienia.
      I nie wiem czy rzeczywiście "każda kobieta zrozumie". Ja nie miałam takich odczuć. Ani nie pękało mi serce, ze córka mniej czasu ze mną spędza, ani nie odczuwałam tego jako chłodu i dystansu z jej strony. Zawsze wiedziałam ze mnie kocha i ze jestem dla niej ważna.
      Jedyne co rozumiem z tego lustu i wiem jak to jest - to duma z tej mądrej, pięknej kobiety, jaką staje się moje dziecko.
      • rosapulchra-0 Re: List do córki 22.04.19, 00:45
        Ja również nie miałam takich odczuć, a mam trzy córki.
        • jola-kotka Re: List do córki 22.04.19, 01:14
          Bo to moze jest kwestia refleksji nad soba. Nie masz takich odczuc bo wiesz ze bylas ok a twoje relacje z corkami sa conajmniej poprawne. Gdy wiesz ze nawalilas to inaczej to wszystko odbierasz. Tak mi sie wydaje.
    • cruella_demon Re: List do córki 21.04.19, 23:40
      Płacą ci za to?
      Boszee co za gniot.
    • umi Re: List do córki 21.04.19, 23:50
      Yyy... "wiem ematyki nie są sentymentalne" - fakt, niektore nie są... Ale szanują te, co są i ich gust... Nawet jeśli nie rozumieją :p
      • jola-kotka Re: List do córki 22.04.19, 00:39
        🤣
    • nangaparbat3 Re: List do córki 22.04.19, 00:13
      Smutne. Mam nadzieję, że wymyślone.
    • mamtrzykoty Re: List do córki 22.04.19, 00:16
      No jeśli córce stworzyła więzienie, to faktycznie ona musi uciec, ale skąd ta pewność, że zechce kiedyś wrócić??
      Chyba, ze z podkulonym ogonem... - to jeszcze gorzej!

Gdzie ty tu sentymentalizm widzisz??
      Bo ja tylko nieudolną matkę widzę.

• bi_scotti Re: List do córki 22.04.19, 00:27
        No to tak raczej mniej sentymentalnie ja preferuje wersje by Bob Dylan tongue_out Cheers.
      • jola-kotka Re: List do córki 22.04.19, 00:43
        Tak nieudolna ale godna szacunku . Mysle ze kazda corka ktora zostala w jakis sposob skrzywdzona przez rodzica chcialaby takiego listu. Moja cos tam ogarnela po terapii ale na wyznanie takie nigdy sie nie zdobyla. Nie wiem jak wy ale ja sie wzruszylam czytajac. Szacun bo nie kazdego stac na taki gest. A zeby go zrobic to trzeba zrozumiec swoje bledy co jest czesto mega trudne.
    • gyubal_wahazar Re: List do córki 22.04.19, 01:00
      Bardzo poruszający list, dzięki Tanebo
      • gyubal_wahazar Re: List do córki 22.04.19, 01:03
        A męska wersja tak mi się kojarzy: www.youtube.com/watch?v=X8W5U2tIFQI
      • beneficia Re: List do córki 22.04.19, 14:33
        Poruszający egocentryzmem matki.
        • gyubal_wahazar Re: List do córki 22.04.19, 15:28
          Pewnie masz rację, bo jesteś kobietą, ale mimo jednoznacznie negatywnych pozostałych komentarzy, mnie ten list rusza
          • beneficia Re: List do córki 22.04.19, 16:49
            Płeć moim zdaniem nie ma tu nic do rzeczy.
            Ta matka traktuje córkę jak swoją własność.
            A co Cię tak porusza, jeśli wolno spytać?
    • vinca Re: List do córki 22.04.19, 07:36
      To pewnie jedna z tych mam co przez tydzień roztrzasa jak 3latka im powie "nie lubię cie!"
      • ajaksiowa Re: List do córki 22.04.19, 07:47
        Pi€kny,prawdziwy,dzięki😊
    • mid.week Re: List do córki 22.04.19, 08:24
      To nie jest sentymentalne tylko histeryczne i przykre. Dzieci dorastaja, zmieniaja sie wewnetrznie, zewnętrznie i nawet nie mają na to wplywu. Od rodziców potrzebują wsparcia, a nie informacji jak im źle, smutno i przykro, że nie mają nadal 3 lat, bo wtedy bylo lepiej, milej i sympatyczniej.
      • beneficia Re: List do córki 22.04.19, 14:34
        Otóż to.
    • sasanka4321 Re: List do córki 22.04.19, 14:37
      Gleboko wspolczuje corce takiej matki.
    • cosmetic.wipes Re: List do córki 22.04.19, 14:44
      Mam szesnastolatkę na stanie i ten list to dla mnie bełkot histeryczki.
      • azja001 Re: List do córki 22.04.19, 15:15
        Takie matki czekają z tymi otwartymi ramionami na swoje dorosłe dzieci tylko po to aby zagłuszyć wewnętrzną pustkę i brak pomysłu na siebie już bez dzieci. Często chcą je dalej kontrolować już jako dorosłe osoby, nic fajnego
        • raczek47 Re: List do córki 22.04.19, 17:01
          Pęka jej serce bo córka sama wybiera sobie płatki i lepiej się maluje niż ona? Zdziecinniała histeryczka.Może wolałaby mieć zależną od siebie,niepełnosprawną?
          To mówię ja,matka dwudziestolatki ,której liczne zalety i talenty dostrzegam i chwalę.Ale i marzę,by się wyprowadziła. ☺

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka