Dodaj do ulubionych

Pobieraczek

19.01.11, 12:14
Czy ktoś miał problem z tym portalem. Chodzi o logowanie na ich stronie.chcą kasę za to że się było na ich stronie.
Obserwuj wątek
    • looooooook Re: Pobieraczek 19.01.11, 12:20
      o tym nawet w telewizji było grubo na kasę naiwnych naciągają
    • Gość: gościuuu Re: Pobieraczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 12:48
      www.google.pl/search?q=pobieraczek&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
      • Gość: a Re: Pobieraczek IP: *.alfanet24.pl 19.01.11, 18:59
        Nie mów, ze wpłaciłeś im kase? Przeciez oni bazują tylko na strachu klientów, nikogo nie podali do sądu, bo szkoda im czasu, lepiej przeznaczyć go na kolejne maile wzywające do zapłaty. UOKiK nałożył już na nich kare prawie 300 tysiecy, ale walcza, walcza, odwoływują sie:)

Nic im to nie da i dostaną po tyłku od państwa.
        • Gość: zawsze-inna Re: Pobieraczek IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.11, 20:12
          czy wy czytacie czasem regulaminy????
          • Gość: on Re: Pobieraczek IP: 212.87.241.* 19.01.11, 21:02
            ciekawe czy ty wszystkie tak skrupulatnie czytasz
            • Gość: ;/ Re: Pobieraczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 00:32
              Ja mialam problem, ale zaplacilam.
              • Gość: aliabdul Re: Pobieraczek IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.01.11, 11:26
                do ;/ miałeś problem z Przebieraczek to co dokładnie czym cie straszyli że im zapłaciłeś .
            • gocha12341 Re: Pobieraczek 20.01.11, 13:30
              Ja czytam WSZYSTKIE regulaminy. Oczywiście nie robię tego bardzo skrupulatnie ale przeglądam żeby poznać zasady użytkowania i wiedzieć czy coś jest płatne czy nie. I to wystarczy.
              Myślcie trochę ludzie, bo za głupotę się płaci... Ot co!
              • raku-dwa Re: Pobieraczek 20.01.11, 13:36
                Prawnik czytał ten ich regulamin przez 6 godzin,osoba bez przygotowania prawniczego lub informatycznego,nie zrozumie zawiłości tegoż
              • Gość: gość Re: Pobieraczek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.11, 13:43
                Regulamin Pobieraczka jest niezgodny z prawem, a zatem nie ma mocy obowiązującej. Więc można czytać, czytać i czytać do woli i tak jest do niczego.
                A głupotą jest raczj płacenie Pobieraczkowi :)
                Do gochy: jak nie czytasz skrupulatnie, to nie znajdziesz chwytów typu "pobieraczkowych".
    • raku-dwa Re: Pobieraczek 20.01.11, 13:33
      Wejdz na wykop.pl . Nikogo nie pozwali do sądu , tylko straszą.
    • agudan Re: Pobieraczek 20.01.11, 13:59
      tak, wysyłają setki maili... ignor, nic więcej - nie mają podstawy prawnej, która by pozwalała im na takie praktyki, mało tego, na to co robią jest paragraf
      • Gość: zawsze-inna Re: Pobieraczek IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.11, 16:26
        www.pobieraczek.pl/regulamin
        a co tu jest do rozumienia? wystarczy przeczytac załącznik "cennik"
        i pisze jak byk że;
        Usługobiorca obowiązany jest do uiszczenia wynagrodzenia z tytułu realizacji Usług Usenet w wysokości wynikającej z wybranego pakietu cenowego. Za dzień uiszczenia wynagrodzenia Usługodawca uważa datę wpływu wynagrodzenia na rachunek bankowy Usługodawcy.
        • 5.majka Re: Pobieraczek 20.01.11, 17:58
          Do zawsze-inna:
          Właśnie mało skrupulatnie czytałaś regulamin. Okres próbny pobieraczka jest bezpłatny. Jeżeli przed jego zakończeniem nie wypowiesz umowy, płacisz, nawet jak nie skorzystasz W OGÓLE z serwisu. I to bardzo dużo płacisz. I chodzi tu o to właśnie wypowiedzenie umowy, którego konieczność została "zakamuflowana" w regulaminie, a które to jest konieczne według pobieraczka do wymigania się od kosztów (bezprawnie z resztą)
          Pomijając fakt niezgodnego z prawem traktowania klientów wynikający z regulaminu, pobieraczek nielegalnie rozpowszechnia cudze oprogramowanie. Każdy aspekt działalności pobieraczka to rażące naruszenie prawa. A te "przedsądowe wezwania do zapłaty" wysyłane MAILEM to już hit!
          • Gość: m. Re: Pobieraczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 21:17
            Ogólnie pobieraczek powinien wygrać plebiscyt na najśmieszniejszą firmę roku 2010. A drugie miejsce powinna mieć ta super rodzinna firma obuwnicza z właścicielem o dużym poczuciu humoru o której jest mowa w innym wątku na tym forum.

• Gość: ja Re: Pobieraczek IP: *.ip.netia.com.pl 20.01.11, 16:28
      www.uokik.gov.pl/download.php?plik=8179
      A tu jest decyzja UOKiK dotycząca Pobieraczka
    • Gość: rotflmao od kiedy wyrazenie zgody ze sie przeczytalo regula IP: *.prenet.pl 20.01.11, 19:11
      regulamin jest jednoznaczne z podpisaniem umowy przez siec??

ja mam konto na pobieraczku tylko po to aby ich powku...ac
      • Gość: ja Re: od kiedy wyrazenie zgody ze sie przeczytalo r IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.11, 21:31
        Straszyli tym, co wszystkich. Ja jestm tego zdania, że za głupotę się płaci. Wiem, że większość ma ich w nosie i nie płaci, ale ja bym cały czas o tym myślała...
        • aliabdul Re: od kiedy wyrazenie zgody ze sie przeczytalo r 21.01.11, 09:57
          Też nie mam zamiaru im płacić bo za co. Ale to jest nie przyjemne dostawać e-mail z (po gruszkami).
          • Gość: rotflmao jakimi gruszkami?? IP: *.prenet.pl 21.01.11, 15:12
            xa0xa0
    • Gość: kkkk Re: Pobieraczek IP: 193.59.89.* 23.01.11, 00:34
      proca.pl/pokaz/3391/zamkniecie_pobieraczek_pl
      www.pozywamy-zbiorowo.pl/networks/groups/pobieraczekpl/index
    • Gość: Saara Nie dajcie się zastraszyć. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 01:37
      Miałam podobne przejścia z tym "krętaczkiem". Nie chcieli mi uznać wypowiedzenia rzekomej "umowy" (nawet raz nie zalogowałam się na stronie), mimo że był ten 10-dniowy darmowy okres próbny, po którym powinna nastąpić druga propozycja ("jeśli jesteś zadowolony z naszych usług - wykup roczny abonament"). Uznali, że z automatu przedłużą mi "umowę" na rok - i za to sobie zażyczyli prawie stówę. To tak, jakby wam TEPSA sama przedłużyła lub ZAWIĄZAŁA z wami umowę, bo nie uprzedziliście jej, że tego nie chcecie. To jest chore i ma tyle wad prawnych, że nie ma się czym przejmować.
      Nie wiem, czy zauważyliście, ale to jest firma nie dość, że krętacz, to jeszcze nieprofesjonalna. Wezwania otrzymywałam o 2, 4 w nocy, bo wezwania wysyłał automat. Która normalna firma tak robi?
      Skontaktowałam się z miejskim rzecznikiem konsumentów, panem Krogulcem, który poradził mi, co robić - to znaczy, żeby nie reagować, bo "pobieraczek", a raczej Eller Services może jedynie straszyć; sprawa jest znana od ponad roku i nie zdarzyło się, żeby kogokolwiek pozwali do sądu. Zresztą zostali za nielegalne praktyki ukarani przez sąd konsumencki wysoką karą pieniężną, tylko że się chyba odwołali, więc sprawa jest w toku, ale ponoć jest rozwojowa i na dobrej drodze.
      Na temat nielegalnych praktyk Pobieraka był też program w "Ekspresie reporterów" czy w "Uwadze". Nie pamiętam.
      Zastanówcie się na spokojnie. Pobierak żąda w tytule przelewu jedynie loginu i adresu e-mail. W jaki sposób może was zidentyfikować jako klienta? W jaki sposób wy możecie żądać zwrotu pieniędzy, jeśli firma nie spełni wymagań (podstawa w każdej umowie)? Nie przyślą wam faktury papierowej (elektroniczne mają być uznawane dopiero od tego roku), no, bo na jaki adres, skoro podajecie login i e-mail?
      Jeśli ktoś zapłaci, po prostu dokonuje DAROWIZNY na rzecz firmy-krętacza. Darowizny, a więc nie możecie wnosić o zwrot, jeśli firma nienależycie wywiąże się lub w ogóle się nie wywiąże z rzekomej "umowy".
      Zresztą sam Eller chyba ma kłopoty, ponieważ brał kasę za obracanie plikami, do których nie miał prawa (ochrona praw autorskich), a jeśli ułatwiał ściąganie plików z innych źródeł - działał jako paser. Wiem, że m.in. został powiadomiony ZAIKS.

Na zdrowy rozum, która firma zdecydowałaby się na pójście do sądu dla stówy i 20 zł odsetek? A musiałaby każdą sprawę wnosić indywidualnie. Z tym związane są koszty sądowe. To się w ogóle nie kalkuluje.
      Pobierakowi pozostaje straszenie, że naiwni zapłacą "po dobroci". I naiwni, zastraszeni - płaczą, ale płacą. Błąd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka