Dodaj do ulubionych

Blada jak ściana

26.04.19, 17:54
Jak córka młynarza wyglądam, a tu tak gorąco smile co polecacie, aby nadać skórze ładny odcień? Tylko, żeby działało u naprawdę bladych. Solarium odpada! Jestem ciekawa, czego używaciesmile
Obserwuj wątek
    • czarniejszaalineczka Re: Blada jak ściana 26.04.19, 18:07
      sok z marchewki
    • hipinka Re: Blada jak ściana 26.04.19, 18:08
      olejek marchewkowy na twarz + słońce
      są efekty
    • mamablue Re: Blada jak ściana 26.04.19, 18:09
      Pijemy regularnie sok z marchewki. Po 2 tygodniach wyglądamy jak gruba biała kobieta chora na żółtaczkę. Nie polecam big_grin
      • auksencja15 Re: Blada jak ściana 26.04.19, 18:14
        Nie o taki efekt mi chodzi big_grin
      • astrologia333 Re: Blada jak ściana 26.04.19, 18:14
        👍
      • black_magic_women Re: Blada jak ściana 26.04.19, 21:08
        mamablue napisała:

> Pijemy regularnie sok z marchewki. Po 2 tygodniach wyglądamy jak gruba biała ko
        > bieta chora na żółtaczkę.

Chyba w 8 klasie razem z przyjaciółkami zrobiłyśmy sobie marchewkowy seans. Miało to przybliżyć nasze twarze do lata. O tym jak bardzo nie wyszlo pamięitamy do dzisiaj, mimo iż minęło ponad 20 lat 😉
    • kosmos_pierzasty Re: Blada jak ściana 26.04.19, 18:15
      Rower.
      • auksencja15 Re: Blada jak ściana 26.04.19, 18:18
        z moim fototypem opalanie się nie jest wskazane sad
    • aankaa Re: Blada jak ściana 26.04.19, 18:23
      M. Jackson wydał fortunę na to żeby być białym, Ty masz to za friko
      doceń !
      • lot_w_kosmos Re: Blada jak ściana 26.04.19, 19:09
        Michael Jackson był chory na bielactwo, od dawna to wiadomo. Piszesz bzdury o wydawaniu fortuny przez niego na bycie białym. Wydawał fortunę, ale na kamuflarz i to latami.
        Jakkolwiek Jacksona bojkotuje za to co robił dzieciom, to pisanie o jego skórze bzdur mnie rusza.
        • heca7 Re: Blada jak ściana 26.04.19, 19:11
          Dokladnie. Potwierdzili to lekarze robiacy sekcje zwlok.
    • qwirkle Re: Blada jak ściana 26.04.19, 18:23
      Puder 'ziemia egipska'; przed laty babka na pokazach mnie tym wymazala, bardzo korzystnie wyglądałam. A i ostatnio wątek o tym był...
      • evolventa Re: Blada jak ściana 27.04.19, 06:37
        ale on się nadaje także dla bardzo bladych? nie jest zbyt ciemny?
        • qwirkle Re: Blada jak ściana 27.04.19, 08:21
          Babka twierdzila, że nie... Jak mi to nałożyła, wygladałam zdrowo, dużo lepiej, niż przed nałożeniem. Aczkolwiek nigdy nie odważyłam się kupić dla siebie, ponieważ bardzo rzadko robię sobie makijaż i zapewne nakladalabym źle
    • piataziuta Re: Blada jak ściana 26.04.19, 18:31
      Najpierw wprowadzasz w dietę dużo beta karotenu (żółte i pomarańczowe warzywa i owoce) bo to naturalny "filtr" przeciwsłoneczny. Jesz tak co najmniej dwa miesięce.
      Po upływie tego czasu zaczynasz przesiadywać na słońcu po godzinie 15. Siedzisz, dopóki nie zacznie w twarz doskwierać ciepło - obstawiam, że przy jasnej skórze to 15 min, maks 20. Jak zahartujesz skórę, możesz siedzieć dłużej.

Wcześniej kup po prostu róż na policzki. tongue_out
    • ida_listopadowa Re: Blada jak ściana 26.04.19, 18:39
      Witaj siostro!
      Nigdy w zyciu sie nie opalalam - mam uczulenie sloneczne. Sa zdecydowane plusy - skora faktycznie sie mniej starzeje.
      Co do "co zrobic, gdy sie hest bladym" zalecam jedyny skuteczny srodek - NIE PRZEJMOWAC SIE. Masz taka skore jaka masz, niech sie ludzie odchromola.
      Jezeli czujesz sie bardzo niekomfortowo, to na twarz puder, a na nogi spray od Sally Hansen.
      Na naprade jasna skore zadne wystawianie do slonca, marchewki - nie dzialaja. Na mnie nie dziala tez samoopalacz.
      • auksencja15 Re: Blada jak ściana 26.04.19, 18:47
        Nie jest łatwo smile całe życie byłam gnębiona przez rówieśników i rodzinkę w związku z blada skóra, ciężko się wyzbyć myśli, ze to problem, którego należy się pozbyć. Ale się staram smile mimo, ze już dawno jestem dorosła, siedzi to w mojej głowie
        • ida_listopadowa Re: Blada jak ściana 26.04.19, 19:05
          Auksencjo odpusc sobie i sie przestan przejmowac. Na liczne uwagi reaguje wzruszeniem ramion, w dyskusje nie wchodze. Opalona nie bede po to, zeby sie innym przypodobac. Co jeszcze by chcieli?
        • klamkas Re: Blada jak ściana 26.04.19, 19:07
          E tam. Mnie gnębiono, że jestem blada i chuda (wagę 48kg przy 170 cm wzrostu przekroczyłam dopiero w ciąży), wmawiali mi anemię, niedożywienie, anoreksję i co tam komu przyszło do głowy. Jak ważyłam 58 kg, to byłam dla tych samych osobników za gruba, ale nadal z niedoborami, bo taka blada i nijaka. Niektórzy karmią się krytyką innych.

Olewam. I ty olej wink. Jesteś jaka jesteś, naturalnie blada skóra uzupełnia "bladą"/zimną urodę, jak taki bledzioch się opali (lub zrobi w inny sposób), to wygląda zwykle niespójnie. A jeden z ładniejszych komplementów, jakie usłyszałam to "jesteś tak pięknie jasna".

• black_magic_women Re: Blada jak ściana 26.04.19, 21:14
            klamkas napisała:

> E tam. Mnie gnębiono, że jestem blada i chuda (wagę 48kg przy 170 cm wzrostu pr
            > zekroczyłam dopiero w ciąży), wmawiali mi anemię, niedożywienie, anoreksję i co
            > tam komu przyszło do głowy. Jak ważyłam 58 kg, to byłam dla tych samych osobni
            > ków za gruba,

Jej, ja przy takim samym wzroście i 58kg wygladam bardzo szczupło i cały biust mi leci. Jak to różnie sie u ludzi rozkłada!
          • cauliflowerpl Re: Blada jak ściana 27.04.19, 19:13
            Klamkasu, witaj w klubie ZA bladych o ZA chudych.
            Jakby kulson jakis wzorzec istnial.
            Ludzie to potrafia byc porąbani... sad
        • kornelia_sowa Re: Blada jak ściana 26.04.19, 20:07
          Znam to znam.
          Statystycznie jednak te ciemne, opalajaće z rozkoszą dziewoje, szybciej się starzeją tzn szybciej mają zmarchy.
        • turzyca Re: Blada jak ściana 27.04.19, 08:14
          >byłam gnębiona przez rówieśników i rodzinkę w związku z blada skóra, ciężko się wyzbyć myśli, ze to problem, którego należy się pozbyć

Zrób sobie "dietę" z hinduskich i wschodnioazjatyckich Instagramów, jutubów itp. Słuchanie, że jasna skóra to skarb, powinno zadziałać jak detoks.
          • kochamruskieileniwe Re: Blada jak ściana 27.04.19, 08:49
            Jestem bladawcem. W Chinach zachwycano się moim odcieniem skóry i kręconymi (w monsunowej wilgoci, włosy mi się skręcają w sprężynki), stosunkowo jasnymi (jak dla Azjatów) włosami.
            Mam w rodzinie Bengalkę. Jaki kiedyś, niopoatrznie pożaliłam się jej , że na basenie przez wodę wyglądam jak biała glista (na basenie byłyśmy) - to spojrzała na mnie jak na wariatkę.
            To chyba mnie wyleczył z kompleksów....
      • klamkas Re: Blada jak ściana 26.04.19, 18:50
        Też uważam, że należy polubić. Ja polubiłam i jak mi się zdarzy przypadkiem opalić, to źle się ze sobą czuję.

Niby czemu bladość nie może być ładna? Mi pasuje do jasnych włosów w chłodnym odcieniu, więc ją (bladość) pielęgnuję wink.
      • piataziuta Re: Blada jak ściana 26.04.19, 19:16
        >Na naprade jasna skore zadne wystawianie do slonca, marchewki - nie dzialaja. Na mnie nie dziala tez samoopalacz.

Róż na policzki pewnie też nie działa, co?
        • klamkas Re: Blada jak ściana 26.04.19, 19:29
          A to ja poproszę rekomendację różów dla chłodnych bladziochów. Takiego naturalnie podkreślającego, a nie z efektem klapsa w policzek.

• piataziuta Re: Blada jak ściana 26.04.19, 19:47
            Nie znam się.
            Wiem tylko, że lepiej jak róż jest przezroczystą świetlistą smugą, niż matową kryjącą plamą - jeśli rozumiesz co mam na myśli. Naturalniej to wygląda.
            Wiem też, że jak zimą jestem blada, lepiej wyglądają zimne róże niż ciepłe.

Zapytaj kogoś kto stosuje więcej kosmetyków, niż dwa na krzyż.
            Może Joli?
          • chatgris01 Re: Blada jak ściana 27.04.19, 07:57
            Jasny zimny różowy, nałożyć odrobinę na kości policzkowe (od zewnątrz owalu) i dobrze rozetrzeć kontury, granica ma się rozmyć i kolor różu płynnie przechodzić w kolor reszty (jeśli nadal zbyt się odznacza, można jeszcze lekko przypudrować z wierzchu).
            Podpisano: chłodny ex-bledziuch, który przez lata wysłuchiwał okrzyków "Dlaczego jesteś/jest pani taka blada?", także od wszystkich lekarzy zaraz na wejściu (a anemii nie miałam nigdy w życiu).
            Najwyraźniej urodziłam się co najmniej sto lat za późno tongue_out

PS. Po 50 mam wreszcie normalny koloryt (leciutkie zaróżowienie policzków), natomiast bardzo wielu rówieśnicom twarze zrobiły się wręcz czerwone. Hmmm.
            • snakelilith Re: Blada jak ściana 27.04.19, 19:02
              chatgris01 napisała:

> PS. Po 50 mam wreszcie normalny koloryt (leciutkie zaróżowienie policzków),

U mnie tak samo. Mam wrażenie nawet, że skóra zrobiła się z wiekiem ciut ciemniejsza i nie jest już taka biała jak kiedyś. A najśmieszniejsze, że też miałam ciągle podejrzenia o anemię, której nigdy nie miałam. A żelazo zaczęło mi spadać, kiedy skóra zaczynała wyglądać bardziej normalnie. wink
    • chicarica Re: Blada jak ściana 26.04.19, 18:51
      Cocoa Brown by Marissa Carter. Z rękawicą oczywiście.
    • krisdevalnor Re: Blada jak ściana 26.04.19, 20:02
      Na twarz uzywam takiego olejku Clarinsa, dodaje sie 4 krople do kremu i skora wyglada pieknie, jakby musnieta sloncem. Nie smierdzi jak samoopalacz i nie zlazi tak perfidnie. Nazywa sie to Radiance-Plus Golden Glow Booster. Swietna sprawa.
    • kragina Re: Blada jak ściana 26.04.19, 20:13
      Dobry samoopalacz. Fakebake, st.tropez, bodisands.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Blada jak ściana 26.04.19, 20:54
      Ja słońca, jestem już opalona, kilka spacerów, z dwa biegi, z psem i dzieckiem, kilka godzin w ogrodzie i odrazu widać która ematka jest aktywna a która tylko gada.
      • konsta-is-me Re: Blada jak ściana 26.04.19, 22:39
        E tam, ja mam chyba udar sloneczny dzis a zamiast opalenizny piegi.
        Do kitu za ta obsesja opalania...
      • snakelilith Re: Blada jak ściana 26.04.19, 23:05
        Ja potrafię po dwóch tygodniach na Wyspach Kanaryjskich wrócić blada jak córka młynarza, przy czym codziennie pływam w morzu, więc nie gadaj o aktywnościach. Ludzie o naprawdę jasnej karnacji po prostu się nie opalają, a co najwyżej mogą się poparzyć. Nie muszę dodawać, że jak oparzenie zejdzie, to skóra nadal jest blada. Albo nie, nie blada, a jasna. I ta jasność jest też zaletą. Jasne typy robią optycznie wrażenie młodszych. Ale nie mam nic przeciwko kobietom z innym kolorem karnacji, tylko proszę się w końcu odstosunkować od jasnej skóry. Jasna nie oznacza niezdrowa, a tylko zawierająca mniej melaniny.
        • auksencja15 Re: Blada jak ściana 26.04.19, 23:47
          Opisałaś dokładnie mój przypadek smile jak wracam blada z wakacji, to każdy zakłada, ze nie były zbyt udane, bo jestem blada smile muszę używać kremów z filtrem, bo inaczej bym się poparzyła
        • chatgris01 Re: Blada jak ściana 27.04.19, 08:00
          To prawda, ale są też bardzo jasne karnacje, które się opalają i nie mają skłonności do oparzeń, ani nawet piegów (moja taka jest).
    • snakelilith Re: Blada jak ściana 26.04.19, 23:36
      Odradzam pudry brązujące, bo na jasnej skórze wygląda to tylko jak brudne plamy. Za to nie wychodzę z domu bez różu, to dla mnie podstawowy kosmetyk. Na policzki, ciut na skronie i odrobina na nosie w poprzek, to dodaje świeżości. Jeżeli koniecznie chcesz opalonego efektu to zamiast bronzera polecam róż mineralny Lily Lolo w kolorze Juicy Peach, daje matowy brzoskwiniowy, leciutko opalony efekt. W ogóle Lily Lolo ma ładne róże (te mineralne w proszku) dla jasnej cery, dla chłodnej np. Doll Face, Candy Girl albo Cherry Blossom, różne odcienie bladego różowego. Ja używam neutralnego brzoskwiniowego Beach Baby, a jak masz jasną, ale wyraźnie ciepłą, opalającą się na leciutkie złoto, to wymieniony wyżej Juicy Peach.
      Ale moim zdaniem zadbana jasna cera jest atutem i można użyć nawet mocnego koloru, byle nie był zbyt zgaszony. Dla chłodnych typów typu zima świetny jest Surfer Girl, dla ciepłejszych wiosen Clementine.
      Na kompletną, niezdrową bladość dobre są też fluidy rozświetlające, przez to cera wygląda na bardziej promienną. Mogę polecić produkt pod nazwą Lavera Illuminating Effect Fluid w kolorze Sheer Silver 01, albo Sheer Bronze 02. Można używać solo albo mieszać z podkładem. Ten srebry 01 podkreśla szlacheność jasnej cery, ten 02 jest złotawy i nadaje lekko opalonego połysku.
      • konsta-is-me Re: Blada jak ściana 27.04.19, 10:57
        A co z typami neutralnymi albo mieszanymi?
        Ja jestem ani wyraznie ciepla ani wyraznie zimna.
        Szulam idealnego rozu i bronzera.
        Ni ma, wiekszosc za ciepla albo za rozowa.
        • snakelilith Re: Blada jak ściana 27.04.19, 19:32
          Ja jestem typem neutralnym, bardzo jasnym, dlatego kiedyś mylonym z latem, dopiero w odpowiednich kolorach widać, że jestem jednak wiosną, więc odcień skóry mam ciepły, ale to nie jest ciepłość współgrająca z pomarańczem i mój róż musi być neutralny, nie może być zbyt brzoskwioniowy i w żadnym wypadku w kolorze chłodny pink.
          Zobacz na obrazku niżej, moim zdaniem kolor Lily Lolo Beach Baby jest takim stosunkowo jasnym neutralnym odcieniem, nie za ciepłym i nie za chłodnym. Jak lekki rumieniec po spacerze na plaży. Jeżeli masz okazję, to zamów sobie od nich mini size tego Beach Baby oraz także koloru Ooh La La. Ten drugi jest nieco chłodniejszy, ale też nie do końca pink, a raczej neutralna czerwień. Bardzo ładny jest też Clementine, to jest kolor koralowy, niby ciepły, ale ma w sobie te coś świeżego, chłodnego, trochę landrynkowego.
          https://i.pinimg.com/originals/b4/7f/ba/b47fbae1e13b535115ae0fa6304b99d1.jpg
          • snakelilith Re: Blada jak ściana 27.04.19, 19:39
            Dodam, że ja używam najchętniej właśnie Beach Baby (semi matt), to mój faworyt, w drugiej kolejności Clementine (matt), ale także Ooh La La (matt) na większe wyjścia oraz Juicy Peach (lekki połysk) czasem latem jako lekkiego bronzera.
    • katriel Re: Blada jak ściana 27.04.19, 02:21
      A co na nogi? Ja się do swojego bladego pyska przyzwyczaiłam, zresztą twarz się cały rok nosi na wierzchu, więc zawsze jakoś tam minimalnie słońce ją muśnie, ale mam doroczny problem z pokazaniem nóg. Takie świeżo wyjęte z zimowych spodni są sinoblade i wyglądają okropnie.
      • auksencja15 Re: Blada jak ściana 27.04.19, 08:37
        Taaak, nogi i ramiona... moje są jak u trupa big_grin
      • berdebul Re: Blada jak ściana 27.04.19, 09:09
        Książka. Wyprowadzasz ją na spacer, siadasz na półcienistej ławce (nogi na słońcu) i czytasz.
      • beaucouptrop Re: Blada jak ściana 27.04.19, 09:38
        Clarins ma olejek Radiance Plus Golden Glow Booster, o ktorym juz wyzej Krisdevalnor wspominala. Mieszasz kilka kropli z balsamem do ciala i rozprowadzasz na nogach. Nie smierdzi jak wiekszosc samoopalaczy, nie robi smug i jest bardzo wydajny. Daje bardzo naturalny efekt. Na pierwsze wiosenne wyjscia z golymi nogami idealny.
    • thea19 Re: Blada jak ściana 27.04.19, 11:07
      niczym się nie smaruje bo wszystko śmierdzi. Teraz jestem już opalona na beżowo i tak mi zostanie do końca wakacji. Czekoladowa nigdy nie byłam, pogodziłąm się z tym. Tegoroczne uczulenie już zaliczyłam.
    • pani-nick Re: Blada jak ściana 27.04.19, 12:53
      Opalanie natryskowe
    • kocimietkka Re: Blada jak ściana 27.04.19, 13:41
      Jakieś balsamy brązujące do jasnej skóry są, nie za bardzo przywiązuję do nich wagę, ale zdarza mi się użyć. Raczej jasne, nadają bardziej glow niż super mocny brąz, więc nie ma się co bać. Na twarz bronzer w chłodnym odcieniu.
    • cauliflowerpl Re: Blada jak ściana 27.04.19, 19:10
      Kremu z faktorem 50 na dluzsze wyjscia wink od kwietnia do pazdziernika. W przeciwnym razie spalam sie na czerwono.
      Jesli jestes z tej samej frakcji to - pokochaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka