bywalec.hoteli 03.05.19, 13:41 Jakie jest u Was w pracy podejście do tzw dupogodzin? Trzeba wysiedzieć do którejś godziny czy jak się skończy, to można isc wcześniej do domu ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
default Re: Dupogodziny w pracy 03.05.19, 15:33 Mam taką prace, ze nigdy się jej nie kończy Poza jakimiś pilnymi zadaniami "na juz", sama decyduje, czy i ile zrobię danego dnia. W zasadzie trzeba odsiedzieć te 8 h, ale nikt nikogo nie pilnuje i wyjście pół godziny wcześniej nie jest jakąś zbrodnią. Odpowiedz Link Zgłoś
eliksir_czarodziejski Re: Dupogodziny w pracy 03.05.19, 19:02 Plus pracy z domu jest taki, że w czasie dupogodzin, których nie ma aż tak wiele wstawiam pranie, idę po szybkie spożywcze zakupy, ogarniam chate, robię szybki trening z YT. Odpowiedz Link Zgłoś
eliksir_czarodziejski Re: Dupogodziny w pracy 03.05.19, 19:06 Jak pracowałam w biurze, w tej samej pracy to nie do pomyślenia było wyjście przed 16.00. Ludzie mają siedzieć do 16 bo zdarza się że rzut roboty zaczyna się 1-2 godziny przed końcem i trzeba choć trochę to ogarnąć. Zadaniowy czas pracy miała jedna osoba osoba którą znam i wiązało się to z codziennymi licznymi nadgodzinami (kierownicze stanowisko, bardzo dużo osób "pod"). Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Dupogodziny w pracy 03.05.19, 19:13 Pracuję w usługach, więc klienci dzwonią, piszą maile, zadają pytania. Dlatego, owszem, trzeba wysiedzieć, bo skoro biuro jest czynne od-do, to w tych godzinach jestem do dyspozycji. Za to nie zabieram pracy do domu i nie mam żadnych nadgodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Dupogodziny w pracy 03.05.19, 19:15 Nie mam dupogodzin.... Cały czas coś robię. Jest czas na kawę i chwilę plotek, nie powiem. Ale robota jest ciągła. Nie ma tak, że skończysz na dziś i czekasz jutra.... Gdzie tak w ogóle jest? Odpowiedz Link Zgłoś