Dodaj do ulubionych

Booking - wahanie

30.05.19, 18:40
Pytanie do wiedzacych:
korzystalam z bookingu wiele razy juz, ale zawsze, ale to zawsze, wybieram oferty z komentarzami. Po raz pierwszy mam ochote na apartament, ktorego bylabym pierwsza lokatorka.
I nie wiem - ktos musi niby zaczac, ale troche sie boje.
Zdarzylo sie Wam juz wynajac przez Booking jako pierwszy klient?
(w zeszlym roku mialam tego samego zagwozdke z Airbnb, zaryzykowalam i bylo lepiej, niz myslalam ale przyznam, ze mam chyba mniejsze za ufanie do Bookingu niz Aibnb, moze glupio?)
Obserwuj wątek
    • krowa_morska Re: Booking - wahanie 30.05.19, 19:02
      Raz zarezerwowałam coś bez opinii, ale w Polsce. Bez opcji płacenia od razu, dopiero gotówką na miejscu. Dojechaliśmy, a tu nikt nie otwiera (to była kwatera, gdzieś w Kotlinie K.). Telefonu też nie odbierali. Obeszliśmy posiadłość, pozaglądaliśmy w okna, głucho. Pokręciliśmy się chwilę, potem znaleźliśmy coś innego. Wystawiłam złą opinię. Bez sensu to było, bo przecież nie oszukali nas na kasę, tylko czas straciliśmy.
    • minerallna Re: Booking - wahanie 30.05.19, 19:05
      Wiele razy. Nawet zdarzało się wino dla nas jako pierwszych klientów. Ktoś musi być pierwszy..
    • minerallna Re: Booking - wahanie 30.05.19, 19:06
      Wiele razy. Nawet zdarzało się wino dla nas jako pierwszych klientów. Ktoś musi być pierwszy.
      • annpierle Re: Booking - wahanie 30.05.19, 19:11
        No wlasnie tak sobie mowie "ktos musi byc pierwszy", ale sie boje takiej przygody, o jakiej wspomina krowa_morska, tym bardziej ze w tym ogloszeniu pisza (jak sie kliknie w te wszystkie znaki zapytania malutkie), ze pieniadze od razu pobieraja na larcie ( a jednoczesnie w ogloszeniu mowia, ze platnosc gotowka na miejscu, a na karcie tylko blokuja, bo to jest rezerwacja bez mozliwosci odwolania). Z drugiej strony sie przyznam, ze kiedy rezerwuje te juz zaopiniowane, nigldy nie wnikam w szczegoly oplatnosci - czy blokuja, czy pobieraja its.
        • aguar Re: Booking - wahanie 30.05.19, 19:22
          A da się skontaktować z gospodarzem przed zarezerwowaniem? Bo jeśli tak, to jest plus. Możesz napisać i jakieś wnioski wyciągnąć z tego, jak Ci się będzie z nim rozmawiało.
          • znowu.to.samo Re: Booking - wahanie 31.05.19, 13:51
            No pewnie że się da. Czasem gospodarz organizuje dowóz który jest tańszy niż np taksówki
    • kurt.wallander Re: Booking - wahanie 30.05.19, 19:09
      Takl, ostatnio bylismy w apartamencie w Rzymie. Właściciele takich nowych apartamentów starają się szczególnie, żeby gośc był zadowolony. Z przyjemnością wystawiliśmy później pierwszą, pozytywną, opinię.
    • aguar Re: Booking - wahanie 30.05.19, 19:20
      Melduję, że minionej zimy też się skusiłam na nowiutki apartament i byłam pierwszą wystawiającą opinię na bookingu. Wszystko było ok. (Ale jednak czytałam wcześniej opinie o innych apartamentach w tym budynku, więc chociaż tyle wiedziałam, że jest to dobra lokalizacja.)
    • janja11 Re: Booking - wahanie 30.05.19, 19:30
      Miałam taką sytuację i odwołałam rezerwację. Potem apartament dostawał dobre recenzje.
      Ja mam chyba za dużo wyobraźni i tworzę pesymistyczne wizje.
    • qs.ibidem Re: Booking - wahanie 30.05.19, 19:46
      Raz, w Budapeszcie. Nowiutki "apartamentowiec".
      Świetny i w dobrej lokalizacji. Wszystko było ok. Nowe wink

Ja mam odwrotnie; nie rezerwuję na Airbnb, nie mam 100% pewności, z dziećmi nie chcę ryzykować.
    • jolcix Re: Booking - wahanie 30.05.19, 19:56
      tak, dwa razy, było taniej, z pewnością właśnie dlatego, że początek działalności, ale u mnie decydujące było, że kontakt był od razu, w sensie, napisałam zapytanie i w sumie od razu dostałam odpowiedź, w ten sposób sprawdzałam jak działa, nie zawiodłam się
    • zlota.ptaszyna Re: Booking - wahanie 30.05.19, 19:59
      Ale jak to pierwsza?
      Nie znasz zasad booking?
      Opinie/gwiazdki pojawiają się dopiero jak oceni 5/ czy tam 10 osób, nie każdy ocenia wiec raczej będziesz 50 ta a nie pierwsza....
      • annpierle Re: Booking - wahanie 30.05.19, 21:10
        gwiazdki tak, ale nie opinie. Opinie sie pojawiaja nawet, jesli jest tylko jedna.
        • zlota.ptaszyna Re: Booking - wahanie 30.05.19, 21:35
          Whatever, miliony ludzi nie wystawiają opinii, dlaczego łudzisz się ze będziesz pierwszym gościem ?
    • nunia01 Re: Booking - wahanie 30.05.19, 20:00
      Rezerwowałam tak nad polskim morzem. Wszystko było świetnie. Wystawiliśmy dobrą opinię.
    • mgla_jedwabna Re: Booking - wahanie 30.05.19, 20:00
      Tak, i był to doskonały pomysł. Świeżutkie, nowootwarte B&B wynajęłam za 50 euro, normalna cena teraz u nich to 70-80 euro, a oceny nie schodzą poniżej 9.
    • bialeem Re: Booking - wahanie 31.05.19, 13:20
      Tylko jako jeden z pierwszych. Najlepsze miejsce ever. Zdjęcia nie oddawały zajefajności miejsca. Miejscówa była super, niezdewastowana i w rozsądnej cenie.
      • jagodka-mare Re: Booking - wahanie 31.05.19, 22:56
        Właśnie wstawiłam obiekt na booking. Niedługo mam pierwszego klienta. Na pewno będę się starała żeby było super dopięte na ostatni guzik, oczywiście zależy mi na opiniach. Obiekt nowiutki, lokalizacja świetna, wiec mam nadzieję, że będzie dobrze. Trzymajcie kciuki
        • aguar Re: Booking - wahanie 01.06.19, 08:35
          A jest dostępny dla niepełnosprawnych?
    • thaures Re: Booking - wahanie 31.05.19, 23:42
      Mieliśmy też takie rozterki zamawiając teraz noclegi na wakacje, z tym, że szukaliśmy we Włoszech i u nas chyba to zdecydowało, że jednak zrezygnowaliśmy z mieszkania bez opinii. Uwielbiam Włochy, ale tyle razy było coś nie tak jak miało być ( nie piszę o noclegach) że wolałam nie ryzykować.
      • annpierle Re: Booking - wahanie 31.05.19, 23:57
        No wlasnie... tym bardziej, ze nie ma opcji kontaktu z wlascicielem wczesniej, niz razem z rezerwacja a rezerwuje sie, placac jednoczesnie.
        Inaczej mowiac, jesli odpowiedz na moje pytanie mi sie nie spodoba, to po ptokach. Zaplacone, bez mozliwosci anulacji... a tak mi to mieszkanie pasuje...
        • nuta15 Re: Booking - wahanie 01.06.19, 09:39
          Nie ma możliwości kontaktu z właścicielem poprzez stronę internetową apartamentu, facebooka?
          • annpierle Re: Booking - wahanie 01.06.19, 10:10
            To jest myśl,
            • annpierle Re: Booking - wahanie 01.06.19, 10:11
              Poszukam. Ale zdjęcia są tylko te na bookingu, wiecej w sieci nie znalazlam.
        • kurt.wallander Re: Booking - wahanie 01.06.19, 12:10
          annpierle napisała:

> Inaczej mowiac, jesli odpowiedz na moje pytanie mi sie nie spodoba, to po ptoka
          > ch. Zaplacone, bez mozliwosci anulacji... a tak mi to mieszkanie pasuje...

To się wybiera oferty z mozliwością anulowania, a nie bezzwrotne.
    • mayaalex Re: Booking - wahanie 01.06.19, 00:15
      Raz mi sie trafilo, nowo otwarty maly hotel w Paryzu. Dostalismy upgrade do pokoju na najwyzszym pietrze, z balkonem i widokiem na wieze Eiffla wink potem napisalam bardzo dobra recenzje, hotel rzeczywiscie byl dobry i pozniej juz sporo drozszy.
      • annpierle Re: Booking - wahanie 01.06.19, 00:31
        To mieszkanie jest w lokalnej normie cenowej, nie okazja.
    • solejrolia Re: Booking - wahanie 01.06.19, 11:05
      Zawsze rezerwujemy w miejscach gdzie jest dużo opinii, bo w tych komentarzach jest wszystko. I na ich podstawie decydujemy się na dany nocleg, lub rezygnujemy.
      • solejrolia Re: Booking - wahanie 01.06.19, 11:07
        Odpowiadając na pytanie- oferta bez jakiejkolwiek opinii?, nie, nie brałabym nawet tego pod uwagę.
        • kurt.wallander Re: Booking - wahanie 01.06.19, 12:09
          solejrolia napisała:

> Odpowiadając na pytanie- oferta bez jakiejkolwiek opinii?, nie, nie brałabym n
          > awet tego pod uwagę.
          >
          Każdy kiedyś zaczynał. Ja chętnie biorę nowe oferty, bo przeważnie mają niższe ceny w stosunku do jakości, a gospodarze bardziej się starają.
          • dominika9933 Re: Booking - wahanie 04.06.19, 18:58
            Tak, przedwczoraj wrocilam ze Lwowa. Jak rezerwowalam to nie było żadnej opinii. Przed wyjazdem trzy dobre się pojawiły. Ja dopisałam czwarta, bardzo dobrą, bo wszystko było zgodne z opisem i bardzo fajne.
    • szeera Re: Booking - wahanie 04.06.19, 19:14
      Często rezerwuję w ostatniej chwili, gdy nie ma już zbyt dużego wyboru, więc miejsca bez żadnych opinii trafiaja mi się regularnie. Do tej pory miałam tylko dobre doświadczenia.
    • 71tosia Re: Booking - wahanie 04.06.19, 19:46
      tak zdarzylo mi sie, nie bylo problemow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka