ardiss1 14.06.19, 17:49 Zima szukalam czegos co mi zlikwiduje suche placki na twarzy. A teraz szukam czegoś po czym przestanie mi się świecić twarz. Tam teraz lirene krem matujący, ale szału nie ma... Może ktoś coś poleci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chatgris01 Re: Krem matujący 14.06.19, 17:55 Od kilku lat używam tego i berdzo sobie chwalę: www.e-zikoapteka.pl/vichy-ideal-soleil-spf-50-matujacy-krem-z-filtrem-do-twarzy-50-ml.html Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Krem matujący 14.06.19, 18:16 Tylko phenoxyethanol. Całościowo szkodliwy nie jest www.quechoisir.org/comparatif-ingredients-indesirables-n941/vichy-capital-ideal-soleil-emulsion-anti-brillance-toucher-sec-spf-50-pi255121/ Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Krem matujący 15.06.19, 09:34 Bardzo fajna strona. Zrobie przeglad kosmetykow, ktore uzywam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaafg Re: Krem matujący 14.06.19, 18:29 Vianek- normalizujacy krem do cery przetluszczajacej sie i problematycznej. Fajnie matuje i dobrze nawilza. Odpowiedz Link Zgłoś
mytoya Re: Krem matujący 15.06.19, 09:27 Mam tlustą cerę, swiecacą i tego się nie da do konca zlikwidować. Im bardziej matujace kosmetyki tym gorzej skóra wygląba bo się przetluszcza. Polecam www.google.com/search?client=ms-android-samsung&ei=tJsEXf2XEeSDrwTP7KHgBg&q=lavera+krem+matujący&oq=lavera+krrm+ma&gs_l=mobile-gws-wiz-serp.1.0.0i13j0i22i30l2j0i8i13i30l2j0i22i30j33i22i29i30j33i160.15850.21324..23003...4.0..0.134.1516.9j6......0....1.......8..41j0i131j0i67j46i131j0j46j0i8i13i10i30.EfBtJJ2ITnI#lblVERVIEW&pie=plaji-i nawilża, matuje i łagodzi podrażnienia Odpowiedz Link Zgłoś
ardiss1 Re: Krem matujący 20.06.19, 16:10 To chyba namy podobna cerę. . Choc u mnie ona taka tylko latem. Zimna walczę z suchym plackami.... Czy używasz innych kosmetyków lavera ? Może coś więcej polecasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Krem matujący 20.06.19, 16:47 Ja używam Laverę od wielu lat. Lavera to marka ekologiczna, a na ekologiczne kosmetyki przeszłam jakieś 25 lat temu, kiedy moja cera zaczęła strajkować i podobnie jak u ciebie przesuszała się i jednocześnie się świeciła. Zaczęłam doszukiwać się przyczyna i doszło do mnie, że zamęczam cerę, wysuszam agresywnymi detergentami i mam uszkodzony płaszcz lipidowy. Reakcją były przetłuszczanie, wypryski i podrażnienia, suche placki, a nawet zrogowacenia na policzkach. Na początek więc odłożyłabym wszelkie mocno wysuszające kosmetyki, typowe kremy matujące dla cery wybitnie tłustej i używała kremu nawilżającego ale z nieco większą ilością tłuszczu, dla bardziej dorosłej cery, dla reparacji bariery na skórzy. Bardzo polecam ci krem Lavera Basis sensitiv przeciwzmarszczkowy krem nawilżający z Q10: www.ecco-verde.pl/lavera/basis-sensitiv-przeciwzmarszczkowy-krem-nawilzajacy To stosunkowo lekki krem ale nie dla nastolatek i mocno nawilżający. Istnieje jeszcze wersja na noc, ale ta jest już bogatsza, czytaj tłustsza. Ten matujący, polecany przez mytoya, też jest na pewno super, ale jak masz zimą suche placki, to twoja cera tak naprawdę nie jest tłusta, a jedynie trochę świruje i paradoksalnie krem nieco bogatszy, bez drażniących substancji może ją uspokoić. To nie są kosmetyki jakoś wybitnie drogie, więc możesz wypróbować oba. Albo trzy, bo jeżeli jesteś 35 plus to sprawdzić się może też Ujędrniająca pielęgnacja na dzień z białą organiczna herbatą & olejem karanja: www.ecco-verde.pl/lavera/ujedrniajaca-pielagnacja-dzienna-z-biala-herbata-olejem Wbrew temu co sugeruje nazwa, czyli dla cery dojrzalszej, jest to pielęgnacja bardzo lekka, z kwasen hialuronowym. Nawet lżejsza od kremu nawilżającego z Q10. Ja używam jej do mieszania z podkładem Lavery do kremu BB własnej produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś