Dodaj do ulubionych

Ha ha vol.2:)

19.06.19, 09:19
Ja też się muszę pochwalić smile
Może pamiętacie jeszcze - do 4 marca udało mi się dobić do ponad 90kilo (stawiam na 94, ale już na koniec to bałam się, czy waga wytrzyma jak na nią wlezę - no i miałam cielesną depresję, więc nie chciałam sobie dokładać radości).
Tymczasem dzisiaj:
Wskaźnik BMI wynosi: 24.44
i oznacza wagę prawidłową.
(jeszcze 10 kilo sobie spokojnie zrzucę, ale już wyglądam jak człowiek i wchodzę w niektóre ciuchy sprzed ciąży!)
I kupiłam sobie sukienkę na lato!
Obserwuj wątek
    • mona-taran Re: Ha ha vol.2:) 19.06.19, 09:24
      Gratulacje 👍👏
      Ja sobie kupiłam śliczne sandałki ale chyba muszą poczekać na urlop w IT bo tu ciągle leje...
    • bella_roza Re: Ha ha vol.2:) 19.06.19, 09:33
      brawo! jak to zrobiłaś?
      • stwory_z_mchu Re: Ha ha vol.2:) 19.06.19, 09:44
        W ciąży miałam jakieś zaburzenie metaboliczne chyba (na pewno hipoglikemię reaktywną poposiłkową).
        Po ciąży, jak już mi przeszedł połóg to zaczęłam chodzić na spacery (2-3 razy w tygodniu po ok. 10 km szybkim krokiem, odkąd mam opaskę mierzącą kroki i tętno to okazało się, że robię sobie tym trening kardio).
        Karmienie piersią (a mam olbrzymie dziecko, urodził się 4.300, teraz po 3mcach 9 kilo, więc je jak smok).
        Dieta bezmięsna, dużo warzyw i owoców (sporadycznie coś słodkiego, ale nie lubię ciastek, lodów, biszkoptów, wafelków etc, więc to raczej 2 kostki czekolady raz na jakiś czas).
        Szłoby szybciej, ale jestem uzależniona od nasion, pestek i orzechów smile Potrafię zjeść ich naprawdę sporo (a to robi dużo kalorii).
        Jak chodziłam na spacery (w sumie to można je nazwać chyba marszami bardziej, bo starałam się trzymać dobre tempo) to odkryłam, ze jestem zakochana w pakiecie: audiobook/muzyka + herbata rumiankowa lub miętowo-pokrzywowa + chodzenie + siłka na świeżym powietrzu. W ogóle siłka na świeżym powietrzu to cudo, mam kilka w okolicy i spotkałam tam sporo emerytów zachwyconych - robią po kilkadziesiąt powtórzeń na urządzeniach, jedna kobitka 82 lata zwierzyła się, ze jak zaczynała to nie mogła zrobić nawet jednego ćwiczenia, a teraz śmiga po 20-30 w serii smile
    • hanusinamama Re: Ha ha vol.2:) 19.06.19, 09:41
      Gratulacje. Powodzenia dalej.
    • kk345 Re: Ha ha vol.2:) 19.06.19, 09:41
      Gratulacje, to duża rzecz, serio!
    • katja.katja Re: Ha ha vol.2:) 19.06.19, 23:54
      Gratulację, dalej trzymam kciuki za wytop kolejnej porcji spyrki.
    • bywalec.hoteli Re: Ha ha vol.2:) 20.06.19, 00:24
      Dieta w ustaleniu z lekarzem?
      • stwory_z_mchu Re: Ha ha vol.2:) 23.06.19, 22:24
        Nie, nie jem od ponad roku mięsa, za to jem dużo ziaren i orzechów, kasz, warzyw i owoców. Nie mam żadnych niedoborów, wyniki książkowe. Suplementuję witaminy z grupy B, żelazo (zostało mi po ciąży 3/4 opakowania, biorę co kilka dni), magnez (mam problemy neurologiczne i od długiego czasu biorę po ok. 1000mg magnezu dziennie sad). Z tłuszczów oliwą i olej rzepakowy plus słynne masło irlandzkie smile
        Lekarz raczej nie miałby się do czego przyczepić.
    • bei Re: Ha ha vol.2:) 23.06.19, 22:45
      Brawo👐🏻
    • gama2003 Re: Ha ha vol.2:) 23.06.19, 23:53
      Super. Gratulacje !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka