Dodaj do ulubionych

Odkryty sponsoring - co robi ematka?

• ichi51e Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 16:31
      Czy to od razu trzeba tak chamsko? Ma znajomego sympatyczny czysty zabierze do restauracji w reke ucaluje lubi pojechac nad morze patrzy ci w oczy przy swiecachw lozku ok i jeszcze pare groszy dorzuci.
      No dramat jak tu sobie w lustro patrzec?
      • tylkomoment Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 16:52
        Trzeba koniecznie zapytać żonę tego pana i jego "młodych", czy ich zdaniem też jest wszystko w porządku. Tatuś bogaty, ciężko pracuje, niech odpocznie z córeczką innego tatusia, w pięknym nadmorskim kurorcie.
        • milka_milka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:52
          tylkomoment napisała:

> Trzeba koniecznie zapytać żonę tego pana i jego "młodych", czy ich zdaniem też
          > jest wszystko w porządku. Tatuś bogaty, ciężko pracuje, niech odpocznie z córec
          > zką innego tatusia, w pięknym nadmorskim kurorcie.

O to to.
      • milka_milka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 16:55
        Ale to jest qu...two. Inaczej się nie da nazwać, facet ma żonę, dziewczynie płaci za seks, to zwykła prostytucja. Bo o ile kochanka może z miłości głupoty robić, to takie coś jest ostatecznym zeszmaceniem się.
        • memphis90 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:04
          Tzn mówimy teraz o panu?
          • milka_milka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:24
            Jeśli to do mnie, to o pani. Co do pana, to chyba oczywiste, że tak. Nie trzeba tego podkreślać.
            • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 07:05
              Dziewczyna ani zony nie ma,ani dzieci,nikomu nie przyrzekala wiernosci,wiec ...
    • tylkomoment Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 16:55
      Moją córkę okradziono, zwyzywano, poszarpano i opluto. Czytając ten temat mam nieodparte uczucie, że jakby okropne nie było to, co się jej stało, to nic w porównaniu z tym, co stało się opisywanej dziewczynie. Nie potrafię sobie wyobrazić, co bym zrobiła, gdybym była na miejscu jej matki. Po prostu nie przyjmuję do wiadomości, że mnie mogłoby spotkać coś takiego. Nie, wyobraźnią tego nie ogarniam sad
      • memphis90 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:02
        Twoją córkę napadnieto, realnie zagrożono jej życiu, ale gorsze byłoby dla CIEBIE, gdyby za jej zgodą i bez traumy ktoś ją spenetrowal...?
      • lauren6 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:08
        A co takiego strasznego stało się tej dziewczynie, poza tym, że rodzice zawiedli jej zaufanie i dokonali włamania na jej pocztę? Dowiedzieć się, że rodzice to osoby niegodne zaufania jest traumą, ale myślę, że mniejsza niż bycie pobitym i okradzionym.
        • memphis90 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:28
          Lauren, porównujemy traumę matki, której dziecko napadnieto i pobito z traumą matki, która dowiedziala się, że jej dziecko spotkało się z panem za pieniądze. Nijak nie moge pojąć jak druga sytuacja moze wywołać wieksza traumę...? Coś jak z katolickimi świętymi - "no zamordowali biedaczke, zamordowali, ale przynajmniej pozostała dziewicą" !
          • nenia1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:41
            Dziecko, które pobito i napadnięto nie dokonało takiego wyboru. Dziecko, które handluje własnym ciałem za pieniądze (których mu nie brakuje) samo dokonało takiego wyboru. Widzisz teraz różnicę?
            • memphis90 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:15
              Mimo wszysko wolałabym mieć dziecko okrutnie splamione nierządem niż martwe na cmentarzu.
              • nenia1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:50
                Ale to dziecko nie leży martwe na cmentarzu. Trzymajmy się faktów a nie odlatujmy w kosmos.
        • milka_milka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:51
          lauren6 napisała:

> A co takiego strasznego stało się tej dziewczynie, poza tym, że rodzice zawiedl
          > i jej zaufanie i dokonali włamania na jej pocztę? Dowiedzieć się, że rodzice to
          > osoby niegodne zaufania jest traumą, ale myślę, że mniejsza niż bycie pobitym
          > i okradzionym.

Jak to co? Została prostytutką, zeszła na dno moralne i całkowicie się zeszmacila, idąc do łóżka z żonatym i dzieciatym mężczyzną.
          • lauren6 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 06:50
            Oj tam została prostytutką. Świadomie dała żonatemu mężczyźnie, a to jest najgorsza zbrodnia na tym forum.
          • zuleyka.z.talgaru Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 18:57
            O, to zupełnie jak miliony kobiet, które romansują z żonatymi i dostają od nich prezenty....
      • tt-tka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:19
        tylkomoment napisała:

> Moją córkę okradziono, zwyzywano, poszarpano i opluto. Czytając ten temat mam n
        > ieodparte uczucie, że jakby okropne nie było to, co się jej stało, to nic w por
        > ównaniu z tym, co stało się opisywanej dziewczynie.

Ej no, znaj proporcja, mocium panie. Twojej corce zrobiono, bez jej woli i zgody. Opisywana corka robi to, co robi, z wlasnej woli i wyboru.

Dla matki jedno i drugie jest straszne, zgoda, ale dla tych dziewczyn - nie.
        • tylkomoment Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:29
          Albo nie masz serca, albo nie rozumiesz. Tak, moja córka doświadczyła przemocy. Jednak była to przemoc rówieśnicza, chociaż brutalna i usytuowana w pewnym kontekście: rabunkowym. I to się zdarza. A tu jest coś znacznie gorszego: dobrowolna sprzedaż swojego ciała za pieniądze. I skutki psychiczne będą, o ile już nie są, zdecydowanie gorsze. Bo dziewczyna przyzwyczai się, że łatwa kasa za seks, z fajnym, uśmiechniętym, życzliwym, dyskretnym, czystym i zadbanym panem, w eleganckim pensjonacie. A istnieje duże ryzyko, że prędzej czy później trafi się mniej fajny, mniej życzliwy i mniej uczciwy i wtedy dopiero będzie... Zachowanie dziewczyny może mieć tysiące możliwych tragicznych konsekwencji, z których nie zdaje teraz sobie sprawy. Cóż, jeśli nie rozumiesz, że prostytucja jest czymś naprawdę złym i ta biedna dziewczyna wyrządza sobie i swojej rodzinie ogromną krzywdę, to sądzę, że dalsza wymiana myśli nie ma sensu.
          • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:00
            Argumenty z watku:
            1 klient to jeszcze nie prostytucja
            Ona ma swoje zasady moralne i moze robic co chce.
            Dobrze, ze ma korzysci a pan mily i czysty no to co to komu szkodzi..

Kolejny szok zaliczam czytajac reakcje forum ale sie szybko uspokajam, w koncu ematka wie lepiej, ze to nic zlego. W kolejnym kroku zapytuje corke czy zna moze strony gdzie amatorzy dojrzalych i grubych kobiet (czy sa tacy co by zaplacili?) szukaja przygody i rekompensuje sobie utrate 500 plus z racji doroslosci corki i wydatki na jej utrzymanie w akademiku big_grin
            • simply_z Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:55
              podejrzewam,że co poniektóre panie owym procederem się pałały w młodościbig_grin
              • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:21
                Jestem fanka przyslow i wiesz co? Sroka sroce oka nie wykole wink
              • lauren6 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 06:42
                Zapomniałaś dodać, że na pewno ZAZDROŚCIMY owej 20 latce, że jest młoda i może dostawać 2000 zł za weekend w luksusowym hotelu. Ematce pozostaje tylko anal za tanią szmatkę z Zary.
                • katja.katja Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:21
                  Odczep się od Shellerki.
                  • pani-nick Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:28
                    ?
                    • katja.katja Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:36
                      Znowu wypominają Ci sukienkę z Zary. Ileż można.
          • escott Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 09:05
            Dopóki nikt jej nie zaleje histerycznym potępieniem moralnym, nie musi zaznać absolutnie żadnej krzywdy. A rodzinie niby jaką? Ludzie serio uprawiają prostytucję bez traumy i to jest ich sprawa. Nie trzeba im wmawiać syndromów i cierpień.
            • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 09:53
              Rodzinie taka, ze rodzice nie potrafia juz na nia patrzec, jak kiedys. Zbiora sie przy rodzinnym stole i gul w gardle maja. Zamiast spac snem spokojnym, roMyslaja co wyprawia ich cora, duma na teudnyxh studiach, ladna i madra, ale... A co jak dowie sie srodowisko, kolezanki, mlodsze rodzenstwo?
      • escott Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 09:02
        Nie ogarniam wyobraźnią systemy wartości, który pozwala wyprodukować taki komentarz. Tez mam skojarzenia z katolickimi świętymi ginącymi za cnotę, bo pilnowanie dostępu do kobiecej waginy ważniejsze od ich życia.
        • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 09:55
          Nie chodzi o dostep do waginy, o zwykly seks. To prostytucja. Tak samo dramat przezywaja wszysxy rodzice, ktoryxh dzieci schodza na zla droge.
    • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 16:56
      Znam 2 takie. Minelo prawie 20 lat. Jedna nadal probuje cos ugrac w tym biznesie oferujac masaze z zakonczeniem erotycznym, tak to reklamowala swego czasu. Nie ulozyla zycia osobistego, seria zwiazkow z mezczyznami w wieku ojca, ostatnio zmiana imienia by zaczac wszystko od nowa. Wiem z relacji na fb. Druga, w PL zostawia 2 dzieci i na nowo ulozyla zycie jako muzulmanska zona i niedawno powila kolejne dziecie. W PL poszukuje jej policja za rozne sprawki.

Ematki zaraz napisza, ze te byle prostytutki loncza jako bizbeswoomen albo zony celwbrytow, jak to gdzies w watku przeczytalam.
      • tt-tka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:09
        Ja znalam wiecej. Historia stara jak swiat - tzw "cichodajki" byly zawsze. Wszystkie na poczatku traktowaly to jako okazjonaony zarobek, okazje, przygode. Z tych, o ktorych dalszych losach wiem, czesc przeszla na zawodostwo, czesc sie ustatkowala. Pokonczyly szkoly, czesc studia, na ogol pracuja, maja rodziny. Jak sie uklada ich zycie rodzinne i intymne, nie wiem.
    • mildenhurst Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:04
      Że mam córkę prostytutkę? Załkałabym nad swoją porażką rodzicielską i kategorycznie zabroniła dalszego procederu. Pomogłabym w znalezieniu pracy? Na pewno nie miałaby mojego przyzwolenia.
    • majenkir Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:08
      Najbardziej obrzydliwy w tym wszystkim jest ojciec ogladajacy gole zdjecia doroslej corki.... uncertain
      • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:10
        majenkir napisała:

> Najbardziej obrzydliwy w tym wszystkim jest ojciec ogladajacy gole zdjecia doro
        > slej corki.... uncertain
        >

Spokojnie, klienci tej dziewczyny są w wieku ojca, więc to żadna różnica.
        • majenkir Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:19
          Jacy "klienci" na boga? Dziewczyna ma jednego "sugar daddy"!
          • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:26
            I z drugim juz pertraktuje. Jak mowila moja matka "od jednego sie zaczyna"
        • tt-tka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:32
          bo_ob napisała:

> majenkir napisała:
          >
          > > Najbardziej obrzydliwy w tym wszystkim jest ojciec ogladajacy gole zdjeci
          > a doro
          > > slej corki.... uncertain
          > >
          >
          > Spokojnie, klienci tej dziewczyny są w wieku ojca, więc to żadna różnica.

Niekoniecznie. Obslugiwac seksualnie czy paraseksualnie (podgladactwo) obcych i wlasnego ojca jednak czyni roznice, moim zdaniem.
          To, co napisalas, zabrzmialo tak, jak gdyby dziewczyna poslubiajac - w koncu sa takie przypadki - pana w wieku swojego ojca moglaby rownie dobrze wspolzyc z ojcem, albo paradowac przed nim w samym fartuszku, bo co w koncu za roznica.
          • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:38
            tt-tka napisała:

> To, co napisalas, zabrzmialo tak, jak gdyby dziewczyna poslubiajac - w koncu sa
            > takie przypadki - pana w wieku swojego ojca moglaby rownie dobrze wspolzyc z o
            > jcem, albo paradowac przed nim w samym fartuszku, bo co w koncu za roznica.

Nie mieszajmy ślubu z płatnym seksem.

Jeśli dziewczyna nie czuje wstydu obnażając się na żywo przed obcym facetem w wieku swego jca nie widzę powodu aby miała wstydzić się tego, że jej ojciec zobaczy ją naga na zdjęciu.

Jeśli ktoś handluje ciałem, to raczej tego ciała się nie wstydzi.

• tt-tka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:45
              bo_ob napisała:

> Nie mieszajmy ślubu z płatnym seksem.
              >
              > Jeśli dziewczyna nie czuje wstydu obnażając się na żywo przed obcym facetem w w
              > ieku swego jca nie widzę powodu aby miała wstydzić się tego, że jej ojciec zoba
              > czy ją naga na zdjęciu.
              >
              > Jeśli ktoś handluje ciałem, to raczej tego ciała się nie wstydzi.
              >
              >

Mozna nie wstydzic sie ciala, a wstydzic sie ojca. Ja bym swojemu mojej golizny nie prezentowala, niezaleznie od wieku mojego partnera czy partnerow.
              Mamie pokazywalam niektore moje akty, ojcu nie. I nie chce sobie wyobrazac, co by sie dzialo w domu, gdyby on je zaczal ogladac.
              • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:48
                tt-tka napisała:

> Mozna nie wstydzic sie ciala, a wstydzic sie ojca.

E tam. Przecież gdy wystawia swoje zdjęcie nie wie, czy nie trafi ono na ojca, wuja, wykładowcę czy kogoś obcego.

Nie widzę tu miejsca na wstyd.

• tt-tka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:50
                  Przeciez nie wystawiala zdjecia ! Ojciec znalazl jej fotki w JEJ komputerze oraz w jej korespondencji, gdy wysylala je wybranemu panu. W korespondencji i kompie, nie na portalu.
                  • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:51
                    tt-tka napisała:

> Przeciez nie wystawiala zdjecia !

Myślisz, że na tym portalu facecie biorą panny tak w ciemno?
                    • triss_merigold6 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:52
                      Ta. Kierują się IQ.
                      • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:55
                        IQ mają w domu.
                    • tt-tka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:54
                      bo_ob napisała:

> Myślisz, że na tym portalu facecie biorą panny tak w ciemno?

Nie wiem, nie bywam. Ale kiedys linkowano tu fotke i tam dziewczyna prezentowala tylko twarz.
                      Bardziej niezawoalowane mozna przeslac akceptowanemu sponsorowi, niekoniecznie wszystkim.
              • ravny Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:49
                A ilu obcym facetom pokazałas swoje akty? Na ilu portalach erotycznych je wystawiłaś?
                • tt-tka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:52
                  ravny napisał:

> A ilu obcym facetom pokazałas swoje akty? Na ilu portalach erotycznych je wyst
                  > awiłaś?

A ona na ilu ? Po w poscie mowa o zdjeciach w jej kompie i zdjeciach przeslanych korespondencyjnie wybranemu panu.
                  • ravny Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:59
                    No pytam ilu ty wysłałaś. Pokazałaś matce i komu jeszcze? sąsiadom, wkleiłaś na fejsa ale wykluczyłas ojca z dostępu do zdjęcia bo ojcu patrzyć nie wolno, pokazałaś kolegom z pracy że takie ładne masz, pisałas sobie z nieznajomym chłopakiem i postanowiłaś a wyśle ci moje zdjęcie i posłałaś akt, czy posłałaś komuś z tego forum, ..czy riki je ma? riki obiecał że ci coś zapłaci?

Konkretnie ilu obcym osobom wysłałas swje akty i ilu zapłaciło ci za spotkanie erotyczne.
                    • tt-tka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:04
                      ravny napisał:

> No pytam ilu ty wysłałaś.

>
                      > Konkretnie ilu obcym osobom wysłałas swje akty i ilu zapłaciło ci za spotkanie

A ja pytam, po raz kolejny, skad twoja wiedza i pewnosc, ze ona na portalu zamieszczala swoje AKTY ? W starterze mowa o zdjeciach w jej korespondencji wyslanej temu panu, z ktorym spedzila weekend. Oraz o tych, ktore miala u siebie.
                      > erotyczne.
                      • ravny Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:16
                        to ty się chwalisz aktami, i że nie ma nic zdrożnego w ich pokazywaniu wszystkim innym tylko nie ojcu, a ojciec który na kompie który mu córka dała otworzył plik ze zdjęciami i w oczy mu j.bnął córci nieakt erotyczny - to ten ojciec świnia jest. Bo świnia kto patrzy (spodziewając się pewnie zdjęć córki zdecydowanie ubranej) a nie ten co puszcza w sieć obcym ludziom swoje gołe foty.
                        • tt-tka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:22
                          ravny napisał:

> to ty się chwalisz aktami, i że nie ma nic zdrożnego w ich pokazywaniu wszystki
                          > m innym tylko nie ojcu,

W realu juz w tej chwili dostalbys w morde. Za glupote i zla wole i za chamskie klamstwa. Zacytuj, gdzie napisalalm to, co ty piszesz powazej.

> a ojciec który na kompie który mu córka dała otworzył
                          > plik ze zdjęciami i w oczy mu j.bnął córci nieakt erotyczny - to ten ojciec ś
                          > winia jest. Bo świnia kto patrzy (spodziewając się pewnie zdjęć córki zdecyd
                          > owanie ubranej) a nie ten co puszcza w sieć obcym ludziom swoje gołe foty.

Swinia. Bo on po tym, jak go ten akt walnal po oczach, zaraz obejrzal pozostale akty, a potem przegrzebal korespondencje corki.

Ktos puszcza swoje foty wybranym korespondentom, a nawet zamieszcza w publikatorach - jego sprawa. Panna je miala u siebie i wyslala jednemu - a nawet gdyby dziesieciu, wsrod adresatow nie bylo jej ojca.
                          • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:24
                            tt-tka napisała:

> Swinia. Bo on po tym, jak go ten akt walnal po oczach, zaraz obejrzal pozostale
                            > akty, a potem przegrzebal korespondencje corki.

Jest świnią, bo pokazał, zaniepokojony, żonie?
                          • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:25
                            tt-tka napisała:

> a nawet gdyby dziesieciu, wsrod adresatow nie bylo jej ojca.

Ale mógł być. Przecież ona nie wie kto siedzi po drugiej stronie.
                            • tt-tka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:37
                              bo_ob napisała:

> tt-tka napisała:
                              >
                              >
                              > > a nawet gdyby dziesieciu, wsrod adresatow nie bylo jej ojca.
                              >
                              >
                              > Ale mógł być. Przecież ona nie wie kto siedzi po drugiej stronie.

Mogla wiedziec. Np wczesniej otrzymac zdjecie pana, poszukac go na portalach spolecznosciowych, mozliwosci sa.
                              Niemniej, nawet jesli tego nie zrobila, ojca wsrod adresatow nie bylo. Mogl byc, ale go nie bylo.

Gdyby byl, w ogole nie byloby tego watku albo nie w tej formie. Rozpaczac mozna podwojnie, ale jeszcze trudniej cos zrobiuc, gdy amatorem sponsoretek okazuje sie byc wlasny maz i ojciec panny.
                              • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:39
                                tt-tka napisała:

> Mogla wiedziec. Np wczesniej otrzymac zdjecie pana

Tak, oczywiście, Wszyscy klienci portali dla prostytutek pokazują swoje zdjęcia, podają nazwiska i adresy.

Naprawdę - zejdź na ziemię.

• tt-tka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:44
                                  bo_ob napisała:

> tt-tka napisała:
                                  >
                                  >
                                  > > Mogla wiedziec. Np wczesniej otrzymac zdjecie pana
                                  >
                                  > Tak, oczywiście, Wszyscy klienci portali dla prostytutek pokazują swoje zdjęcia
                                  > , podają nazwiska i adresy.
                                  >
                                  > Naprawdę - zejdź na ziemię.
                                  >

Zyje na ziemi. jezeli zainteresowal ja anons pana albo jego jej anons, wymienili sie zdjeciami. On mogl byc pierwszy.
                                  Na portalu nie podaja nazwisk, we wstepnej korespondencji zapewne tez nie, ale w koncu jakies dane podac musza. Watpie, by dziewczyna zdecydowala sie na wyjazd, a nawet wyslanie zdjecia, gdyby pan zaanonsowal sie w typie "bede mial gozdzik w klapie, a w reku Timesa". Tak to sie mozna w kawiarni umowi na pierwsze spotkanie. Takiej nieodleglej od akademika.
                                  • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:48
                                    tt-tka napisała:

> Zyje na ziemi. jezeli zainteresowal ja anons pana albo jego jej anons, wymienil
                                    > i sie zdjeciami. On mogl byc pierwszy.
                                    > Na portalu nie podaja nazwisk, we wstepnej korespondencji zapewne tez nie, ale
                                    > w koncu jakies dane podac musza. Watpie, by dziewczyna zdecydowala sie na wyjaz
                                    > d, a nawet wyslanie zdjecia, gdyby pan zaanonsowal sie w typie "bede mial gozdz
                                    > ik w klapie, a w reku Timesa". Tak to sie mozna w kawiarni umowi na pierwsze sp
                                    > otkanie. Takiej nieodleglej od akademika.

Puk, puk. To nie jest romans, tylko płatna usługa seksualna. Klient szuka usługodawczyni, ta sie zgłasza, on ją sobie ogląda i decyduje co dalej.
                                    I nawet po spotkaniach na żywo nie można mieć pewności, komu sie usługiwało.

• tt-tka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:00
                                      bo_ob napisała:

> Puk, puk. To nie jest romans, tylko płatna usługa seksualna. Klient szuka usłu
                                      > godawczyni, ta sie zgłasza, on ją sobie ogląda i decyduje co dalej.

Ona tez go oglada nim sie zdecyduje na swiadczenie uslug. A byc moze nawet zanim zdecyduje sie na wyslanie mu fotek w prywatnej poczcie.

> I nawet po spotkaniach na żywo nie można mieć pewności, komu sie usługiwało.
                                      >
                                      >

Ale ze nie wlasnemu ojcu, to raczej pewnik.

Gdyby jej zdjecie ta droga - poszukiwacz uslug seksualnych - trafilo do jej ojca, zepewne w ogole nie byloby afery, oboje zgodnie umowiliby sie, ze matka ma o niczym nie wiedziec. A wiedzac, ze ojciec informatyk sporo bywa w sieci raczej nie wysylalaby fotek w nieznane.
                                      • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:03
                                        tt-tka napisała:
                                        >
                                        > Ona tez go oglada nim sie zdecyduje na swiadczenie uslug.

Nic nam o tym nie wiadomo. tu pan sie ogłosił, ze szuka, pani się zgłosiła ze zdjęciem, że jest chętna.

> Gdyby jej zdjecie ta droga - poszukiwacz uslug seksualnych - trafilo do jej ojc
                                        > a, zepewne w ogole nie byloby afery

Przecież mówimy teoretycznie: nie ma gwarancji, że jakaś chętna na zarobek nie trafi na swojego tatę incognito.

• tt-tka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:10
                                          bo_ob napisała:

> Przecież mówimy teoretycznie: nie ma gwarancji, że jakaś chętna na zarobek nie
                                          > trafi na swojego tatę incognito.
                                          >

A, teoretycznie. Tylko wtedy w klopocie sa obie strony - jedna sie puszcza, druga korzysta z puszczajacych sie (ze szkoda dla rodzinnych finansow). Pat. I obawiam sie, ze wtedy tym bardziej na jakiekolwiek zabiegi pedagogiczne za pozno.
                                          • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:13
                                            tt-tka napisała:

> A, teoretycznie. Tylko wtedy w klopocie sa obie strony - jedna sie puszcza, dru
                                            > ga korzysta z puszczajacych sie (ze szkoda dla rodzinnych finansow).

Ale my tu w kontekście, że pokazywanie głołych zdjęć obcym nie wstydzi a tacie wstydzi. Otóż nie. Tan pan po drugiej stronie może być tatą.
                                            Wujkiem, wykładowcą, tatą kolegi, więc lepiej nie robić scen o to, że wstyd, że tata zobaczył gołe zdjęcia córki.
                              • ravny Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:43
                                o naiwności.... ty chyba strasznie stara jesteś, że nie wiesz jak internet działa, że zdjęcia można pościągać z sieci i podszyć sie pod dowolną tożsamość i płeć i miec na dowód kilkanaście cudzych zdjęć i historii.
                                • tt-tka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:04
                                  ravny napisał:

> o naiwności.... ty chyba strasznie stara jesteś, że nie wiesz jak internet dz
                                  > iała, że zdjęcia można pościągać z sieci i podszyć sie pod dowolną tożsamość i
                                  > płeć i miec na dowód kilkanaście cudzych zdjęć i historii.

Jestem strasznie stara (i zepsuta), ale zakladam, ze 20-latka, corka informatyka w dodatku, wie znacznie wiecej.
                                  • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:07
                                    tt-tka napisała:

> ale zakladam, ze 20-latka, corka informatyk
                                    > a w dodatku, wie znacznie wiecej.

Mój tato jest lekarzem. Nie mam pojęcia o medycynie.
                          • ravny Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:32
                            Znaczy sprawdziła erotycznych klientów po numerze pesel bo każdy z imienia i nazwiska się tam przedstawia i w ogóle to z referencjami przychodzi na ten czat i wiedziała że ojca, wujka, sąsiada tam nie ma big_grinbig_grin
                  • asia_i_p Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:21
                    Podstawowym progiem jest wypuszczenie zdjęcia z własnego komputera, a ten próg już przekroczyła. Od tego momentu to, gdzie te zdjęcia trafią, nie jest już jej decyzją.
            • memphis90 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:18
              >Jeśli dziewczyna nie czuje wstydu obnażając się >na żywo przed obcym facetem w wieku swego >jca nie widzę powodu aby miała wstydzić się >tego, że jej ojciec zobaczy ją naga na zdjęciu.
              Nie no, nie wierzę, że czytam takie rzeczy uncertain To jest chore i przerażające.
          • ravny Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:40
            Na portalu erotycznym mógł siedzieć także jej ojciec. Nikt tam nie bywa z imienia i nazwiska. Dziewczyna wystawiając się w sieci może trafić na każdego. Więc skąd nagle zdziwienie że ojciec zobaczył jej nagie ciało jeśli je wystawia sama na sprzedaż na portalu dla zamożniejszych facetów?
            • tt-tka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:01
              O rany. Zacznij czytac, co napisala autorka, a nie wyobrazac sobie.
              Na portalu nie musiala wystawiac - i zapewne nie wystawiala - golizny. Mogla byc twarz, mogla byc fotka w kostiumie kapielowym.
              Swoje akty miala we wlasnym kompie i wyslala je zainteresowanemu i akceptowanemu panu. NIE do publicznego ogladu.
              • ravny Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:18
                wysłała je w sieć komuś nieznanemu. Tą osoba mógł być każdy, ktokolwiek podszywający się pod "miłego bogatego starszego pana". Nie bała się wysłać, nie miała oporów, teraz te foty mogą być już sprzedane na zagraniczny portal erotyczny i jakiś erotoman się do nich ślini płacąc po ojro za możliwośc zobaczenia.
                To już naprawdę lepiej, żeby je wysłała własnemu ojcu.
                • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:22
                  Tutaj kobiety nie przyjmują do wiadomości, że prostytucja może być bardzo groźna. Nie wiadomo czemu.
                • majenkir Re: 25.06.19, 19:59
                  ravny napisał:
                  > wysłała je w sieć komuś nieznanemu.

Wyslala facetowi, ktorego juz znala osobiscie i bylo to po skonsumowaniu "zwiazku".
              • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:20
                tt-tka napisała:

> Swoje akty miala we wlasnym kompie i wyslala je zainteresowanemu i akceptowanem
                > u panu. NIE do publicznego ogladu.

Czyli pokazywanie golizny obcym facetom w wieku ojca nie jest wstydliwe a pokazywanie golizny własnemu ojcu, który przecież córkę goluteńką widział nie raz jest wstydliwe?

dlaczego?

• majenkir Re: 25.06.19, 18:33
                  bo_ob napisała:
                  > Czyli pokazywanie golizny obcym facetom w wieku ojca nie jest wstydliwe a pokaz
                  > ywanie golizny własnemu ojcu, który przecież córkę goluteńką widział nie raz je
                  > st wstydliwe?

Kpisz czy to piszesz na powaznie?
                  • bo_ob Re: 25.06.19, 18:36
                    Całkiem na poważnie.
                    Wydawałoby się, że posyłanie własnego nagiego zdjęcia w sieć jest gorsze niż pokazanie go własnemu tacie. Który córkę przecież widział na golasa wielokrotnie.

• tt-tka Re: 25.06.19, 18:40
                      bo_ob napisała:

> Całkiem na poważnie.
                      > Wydawałoby się, że posyłanie własnego nagiego zdjęcia w sieć jest gorsze niż po
                      > kazanie go własnemu tacie. Który córkę przecież widział na golasa wielokrotnie.
                      >

Calkiem na powaznie - widzial corke wielokrotnie na golasa jako mloda dziewczyne i dorosla kobiete ? Nie wydaje mi sie...

Oraz - wlasne nagie zdjecie bylo w kompie i w poczcie. Poczta tez jest w sieci, ale to jednak nie jest upublicznianie.
                      • bo_ob Re: 25.06.19, 18:41
                        tt-tka napisała:

> Poczta tez jest w sieci,
                        > ale to jednak nie jest upublicznianie.

Jesteś pewna, że klient nie może przesłać tego zdjęcia dalej?

• majenkir Re: 25.06.19, 18:49
                          Teoretycznie moze, chociaz, bedac zonatym, ma wiecej do stracenia niz ta gola panna.
                          Dlatego zawsze uczulalam moje dzieci, zeby nie robily sobie nagich zdjec - bo nigdy nie wiadomo co sie z nimi dalej stanie. Dla mnie te fotki to gorsze sa niz ten weekend z facetem.
                          • bo_ob Re: 25.06.19, 18:51
                            majenkir napisała:

> Teoretycznie moze, chociaz, bedac zonatym, ma wiecej do stracenia niz ta gola p
                            > anna.

Skąd wiadomo kim jest klient? bo powiedział? a skąd wiadomo, że nie skłamał?
                            • majenkir Re: 25.06.19, 19:30
                              bo_ob napisała:
                              > Skąd wiadomo kim jest klient? bo powiedział? a skąd wiadomo, że nie skłamał?

Faceci, jesli juz klamia, to raczej w druga strone wink.

Poza tym przypominam, ze zdjecia wyslala facetowi, ktorego juz znala.
                    • madzioreck Re: 25.06.19, 22:10
                      bo_ob napisała:

> Całkiem na poważnie.
                      > Wydawałoby się, że posyłanie własnego nagiego zdjęcia w sieć jest gorsze niż po
                      > kazanie go własnemu tacie. Który córkę przecież widział na golasa wielokrotnie.

Tak, gdzieś tak do 4 roku życia suspicious Ty się dobrze czujesz? Do jakiego wieku paradowałaś nago przed ojcem?
        • nangaparbat3 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:41
          bo_ob napisała:

> majenkir napisała:
          >
          > > Najbardziej obrzydliwy w tym wszystkim jest ojciec ogladajacy gole zdjeci
          > a doro
          > > slej corki.... uncertain
          > >
          >
          > Spokojnie, klienci tej dziewczyny są w wieku ojca, więc to żadna różnica.

Żartujesz? W dodatku głupio i wrednie.
      • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:27
        W końcu jest tylko męzczyzną i należy to zrozumieć.
    • ravny Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 17:15
      Tak na powaznie, to rodzice jak już przetrawią to by mogli pojechać do niej, poprosić współlokatorkę by wyszła na kilka godzin(dać na kino?), siąść naprzeciw córki i zapytać wprost "córko, bierzesz pieniądze za spotkania ze starszymi mężczyznami. dlaczego zostałaś prostytutką? co się dzieje, jak możemy ci pomóc się z tego wyplątać" .

Jak córka z problemami studiuje farmację i zaraz będzie miała dostęp do różnych medykamentów i polepszaczy nastroju , to zostawienie tego by brnęła dalej może się źle skończyć.
      • majenkir Re: 25.06.19, 18:35
        ravny napisał:
        > Tak na powaznie, to rodzice jak już przetrawią to by mogli pojechać do niej, po
        > prosić współlokatorkę by wyszła na kilka godzin(dać na kino?),

Chyba zartujesz? Obca, dorosla osobe maja wypraszac z jej wlasnego pokoju? Dac jej na kino?? (btw, czy to juz zakrawa na sponsoring? wink).
        • ravny Re: 25.06.19, 18:40
          Poprosić by czy by mogła zostawić ich samych bo mają coś pilnego do omówienia. Jeśli nie może to trzeba córke zabrać gdzieś gdzie będzie można porozmawiać bez świadków. Więc akurat ten akademik by był najwygodniejszy. Bo w domu rodzinnym zapewne zwieje, trzaśnie drzwiami i tyle ją będą widzieć.
          • szmytka1 Re: 25.06.19, 19:12
            Jak jej dobrze pojdzie, to nim nadjada rodzice, bedzie juz mieszkac w dyskretnym mieszkanku i to ona rodzicom drzwi przed nosem zatrzasnie - jesli adres zdobeda.
            • triss_merigold6 Re: 25.06.19, 19:17
              Nie, raczej nie. Prostytutki to nie są kobiety nadmiernie wrażliwe na temat godności.
              • szmytka1 Re: 25.06.19, 19:32
                Jakiej godnosci? Po prostu nie bedzie chciala sluchac gledzenia i umoralniania bo jest przeciez dorosla i wie co robi, to w ogole nie prostytucja tylko taki uklad, to ona jest sprytna i zaradna, w kazdej chwili moze zrezygnowac, co sie niby moze stac, a tak w ogole co jej beda gledzic jak ma swoje zasady i nikt sie nie dowie a jak skonczy studia to bedzie ustawiona.
              • yuka12 Re: 25.06.19, 20:52
                Dziewczyna poza jednym czy dwoma facetami, którzy ją sponsorują, nie oddaje ciała nikomu innemu. Podobną prostytucję uprawia wiele kobiet wychodząc za mąż dla stabilizacji, statusu i ew. zabezpieczenia finansowego, nawet jeżeli same pracują, a co jako zjawisko popierasz (żeby kobiety były niezależne, świadome i umiały czerpać korzyści ze związku, bedąc same w jakiś spisób samodzielne). Pomijam kwestie uczuciowe, bo te przy związkach z rozsądku schodzą na drugi plan.
                • szmytka1 Re: 25.06.19, 21:14
                  No tak jeden czy 2 to sie nie livzy. A od ilu sztuk sie zaczyna prostytucja. Od 4 wzwyz dopiero czy moze od 5? Nie porownuj instytucji, a dla niektorych sakramentu, malzenstwa do ukladu prostytutka-klient.
                  • yuka12 Re: 25.06.19, 22:24
                    Małżeństw czy związków też może być kilka. I nie łudzę się, że wiele z nich powstało czy trwa na zasadzie sponsoringu czy wymiany dóbr. Otoczka religijna jest wtedy świetną przykrywką faktów. Zresztą byciw w sakramentalnym związku nie zapobiega zdradom, a sponsorami nie zostają tylko i wyłącznie bogaci kawalerowie 😁.
                    • simply_z Re: 25.06.19, 23:03
                      Zadam więc pytanie, jestes kobietą w słusznym wieku ( nie wypominając), z doświadczeniem życiowym, pewnie wiele widziałaś itd. Serio nie widzisz poza aspektem moralnym ( umówmy się tu: każdy może mieć inne zdanie), niebezpieczeństwa? przecież od sponsoringu to pracy w podejrzanej agencji wcale nie jest taka długa droga..idą wakacje, wszelkiego rodzaju ostrzegawcze akcje La strady, handel żywym towarem ( to nadal dzieje się w Europie, ba nawet u nas) i SERIO nie czujesz żadnego dysonansu? będąc sama matką, czy nawet babką? serio nie zastanawiałabyś się na co może być narażona taka dziewczyna?
                    • szmytka1 Re: 25.06.19, 23:06
                      Moze potrzebujesz zeby ci troche objasnic kwestie przysiegi malzenskiej i w ogole malzenstwa. Ja w ogole nie ogarniam umyslem jak moge racjonalnie albo nawet emocjonalnie dyskutowac z kims kto udaje, ze prostytucja = malzenstwo.
                      • yuka12 Re: 25.06.19, 23:18
                        Nie. Ja po prostu odróżniam formę od treści. Skladanie przysiąg, przyrzeczeń czy zobowiązań nie oznacza z automatu, że ktoś je rzeczywiście będzie wypełniał. Można mieć nadzieję, że przynajmniej chciał je przestrzegać, jak to wypowadał. Nie wierzę w magię sakramentów, wierzę w osobistą chęć dotrzymywania słowa i ponoszenia odpowiedzialności.
                        A o nadużywaniu terminu prostytucja napisałam wyżej.
                        • simply_z Re: 25.06.19, 23:23
                          Zadałam ci pytanie na temat bezpieczeństwa tej dziewczyny. Odpowiedziałaś pokrętnie mieszając sakramenty, małzeńswo i prostytuowanie się.
                          • szmytka1 Re: 25.06.19, 23:30
                            Nie zalapalm, ze to do mnie. Widze moja porazke wychowawcza. Zal, ze piekne mlode zycie jest na najlepszej drodze by sie zmarnowac. Czuje zawod, bol i strach. Czuje cos jakby mnie oszukano. Wydawalo mi sie, ze wychowywalam, objasnialam swiat i uczylam.odrozniac dobro od zla a tu wiella kicha. Glupota, zlo i pustostan emocjonalno-umyslowy. Oraz mam zapewne wiele innych nehatywnych przemyslen i emocji. Trudno wszystkie sobie wyobrazic opisujac hipotetyczna sytuacje.

Czy satysfakcjonuje cie ta odpowiedz? W hasle glupota i beztroska zawarte sa wszystkie niebezpieczenstwa - doprecyzuje, bo chyba tego oczekujesz
                            • simply_z Re: 25.06.19, 23:39
                              nieee, pisalam do Yuki.
                            • yuka12 Re: 25.06.19, 23:40
                              Ból się czuje, wiadomo. Najlepiej jednak chyba wspierać, spróbować porozmawiać i poczekać. Porażką wychowawczą byłoby, gdyby sponsoring pozostał sposobem na resztę życia.
                              • taki-sobie-nick Re: 25.06.19, 23:42
                                W czym wspierać?

Zamiast wykręcać kota ogonem, napisz może, jak ty byś próbowała przeprowadzić tę rozmowę. Od czego byś zaczęła?

• szmytka1 Re: 25.06.19, 23:54
                                  Bardzo dobrze robisz, ze jestes taka zaradna, ale pamietaj 1- 2 stalych sponsorow, to bedzie prawie jak w malzenstwie. No i kochana corko nie na stale, tylko do magisterki i pamietaj prosze, im mniej zdjec, tym lepiej. Jak sie nie wyda, to jakby nic nie bylo... A mama zawsze cie kocha i bedzie dumna.
                                • potworia116 Re: 26.06.19, 00:37
                                  taki-sobie-nick napisała:

> W czym wspierać?
                                  >
                                  > Zamiast wykręcać kota ogonem, napisz może, jak ty byś próbowała przeprowadzić t
                                  > ę rozmowę. Od czego byś zaczęła?
                                  >
                                  Pytanie nie do mnie, ale ja b tę rozmowę zaczęła od przeprosin.
                        • szmytka1 Re: 25.06.19, 23:23
                          No chyba nie odrozniasz jednak niczego kompletnie. A 1 czy 2 sponsorow to prawie jak seks w zwiazku. Nooo pieknie. Wpoj te nowoczesne zasady corce.
                          • yuka12 Re: 26.06.19, 00:24
                            Mylicie kilka rzeczy. Poglądy to nie rzeczywistość, a osobiste zasady etyczno-moralne nie muszą być podzielane przez innych. Nie pochwalam prostytucji, ale przecież istnieje. Nie podoba mi się sponsoring, ale i tak od wielu lat jakaś grupa dziewczyn się na niego decyduje. Nie wiem, jak porozmawiałabym z dziewczyną z pierwszego posta, bo nic nie wiemy nt. faktycznych relacji w rodzinie oprócz wykształcenia i zamożności rodziców. Nie wiem, na ile członkowie rodziny są sobie bliscy, czy porusza się tam cięższe tematy, czy dyskutuje o problemach społecznych, czy jest zaufanie, jakie są faktyczne zasady moralno-etyczne. Wiem, jak rozmawiałabym z własną córką. I nie, ani seks ani nagie zdjęcia nie byłyby dla mnie problemem (pomijając fakt że nigdy nie szperałam w jej osobistych rzeczach i nie zamierzam tego robić włączając w sprzęt IT). Problemem są ewentualne skutki- zdrowotne, etyczne i życiowe. I program na później - co potem. Zwłaszcza w epoce internetu pod każdą strzechą.
                            Ale ja z własnymi dziećmi rozmawiam. Na wszystkie tematy, także te niewygodne i wstydliwe.
                      • pani-nick Re: 26.06.19, 12:15
                        Ja chyba rozumiem o co chodzi. Zresztą w podlinkowanym wyżej filmie „piekna i młoda” jest świetna scena - małolata, wcześniej spotykała się ze starszymi panami, nie piła, była grzeczna, nie imprezowała, w szkole uchodziła za dziewice, no ale spotykała się z tymi panami i brała od nich kasę za seks.
                        I trafia w końcu na młodzieżowa impreze klasowa. A tam jej koleżanki dają się publicznie macać dwóm facetom na raz, bez cienia żenady obściskują się i całują namiętnie, rzygają, chleją i to jest ok. Tak powinna żyć, bo to jest „norma” społecznie akceptowalna.
                        O wiele lepiej brzmi wspomnienie „a pamiętasz Ziuta, jak na imprezie trzymałam ci włosy, bo rzygalas, a potem Zbyszek z Jackiem się do mnie kleili”, niż „uprawiałam seks za pieniądze”.
                        A tak naprawdę jedno i drugie to raczej ten sam poziom głupoty u małolat.
    • agata_abbott Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:10
      Zacznijmy od tego, ze nie grzebalabym dorosłej córce w dokumentach na komputerze.
      • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:23
        Póki ślą jej kasę i poniekąd panna z kasy rodziców korzysta, mają pełne prawo trzepać jej sprzęt, jak i kiedy im się podoba.
        Ona nie ma nic do gadania, póki jest w jakiś sposób od nich jeszcze zależna.
        • tairo Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:29
          Nie, nie mają prawa.
          • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:29
            tairo napisała:

> Nie, nie mają prawa.

Mają mają.
            W końcu to ojciec ją spłodził a matka w pocie czoła, wydała ją na świat.
            Oni mają wobec niej prawa a córka wobec rodziców, obowiązki.
            • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:32
              W życiu bym nie wpadła na to, że do praw ojca należy ogladanie nagich fotek swojej córki.
              • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:35
                Skoro wystawiła się w tak głupi sposób na widok, niech se chłop popatrzy wink
                Gdyby była mądrzejsza, zatarłaby wszystkie ślady swego grzesznego życia.
                • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:43
                  NIech se chłop popatrzy? Na SWOJĄ CÓRKĘ? Serio? Wywodzisz się ze srodowiska, w którym podglądanie SWOICH CÓREK jest powszechne, czy po prostu upał zaszkodził?
                  • aga_mon_ber [...] 25.06.19, 19:45
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:55
                      Niesttety, na tych niegłupich rozpaczliwe zmiany tematu nie działają. To jak? W twoim otoczeniu podgladanie córek przez ojców jest normalną i powszechną prraktyką? Twój ojciec podglądał ciebie? Twój mąż z wypiekami na twarzy podgląda wasze córki?
                      • aga_mon_ber [...] 25.06.19, 20:01
                        • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:12
                          Nigdzie nie bronię prostytucji. Piszę tylko, że w porównaniu do węszenia za nagimi fotkami CÓRKI puszczanie się za kasę to pikuś. To ty bagatelizujesz to i usprawiedliwasz zboka pisząc "niech se chłop papatrzy". Chłop. Na doopę córrki. Jprd, z jakiej patologii trzeba być, żeby coś takiego napisać?
                          • aga_mon_ber [...] 25.06.19, 20:27
                            • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:30
                              Z przyzzwoitego domu, w którym toleruje się, że "se chłop popatrzy" na doopę własnego dziecka? lol
                              • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:32
                                Tak.
                                A teraz lec z tym, gdzie chcesz wink
                                • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:38
                                  A gdzie mam lecieć? Ty sama publicznie napisalaś, że dla takich jak wy to norma i przyzwoitość smile
                      • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:07
                        On nie podgladal jej z chorych pobudek. Zdjecia znalazl przypadkiem. Powiedzial zonie. Wspolnie zdecydowali, wiedzeni niepokojem i troska, szukaj dalej.

Gdzie tu chore pobudki i chuc tego ojca, zboczenie czy co mu tam zarzucasz.
                        • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:14
                          Sorry, nie wierzę, ze można szukać gołych fotek własnej dorosłej córki z dobrych pobudek.
                          • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:19
                            Tak. Wszyscy rodzice co znajda gole zdjecia corki i ich to zaniepokoi to ukryci dewianci i zboczency. Takie foty to przeciez norma i luz blus.
                            • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:23
                              Ci, którzy znajdą- nie. Ale wszyscy, którzy zamiast natychmiast zamknąć folder i wyprzeć widok z pamięci grzebią dalej, bo a nóż coś więcej znajdą są obrzydliwymi zboczeńcami. Gdyby dziewczę miało 13 lat to rozumiem.
                              • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:33
                                Aa zgodnie z tym powiedzeniem, ze jak pluja w twarz, to udawaj, ze deszcz pada. No ale w pozostalych rodzinach to jednak norma nie jest i budzi niepokoj i tu jednak w tym watku, prawdziwym czy nie, okazalo sie nie btc bezpodstawnym i zboczonym. Ale o czym tu gadac jak ty bagatelizujesz prostytucje a wiekszy problem to tajemnica korespondencji i ojciec co te foty znalazl
                                • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:34
                                  Nie, ja z tych, coo nazywają rzeczy po imieniu i chorego zboczeńca nazywam chorym zboczeńcem.
                                  • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:40
                                    Jestes mistrzem w wyszukiwaniu zastepczych problemow. Co tam prostytucja. Ojciec znalazl zdjecia i o zgrozo matce pokazal - co za zbok! A mogl sie zaczerwienic, folder zamknac i ni pary z ust nie puszczac a cora w swietym spokoju by biznes rozwijala
                                    • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:01
                                      Owszem, uważam, że grzebanie w koputerze dorosłej córki w poszukiwaniu jej nagich zdjęć jest problemem większym niż prostytucja. Prawde mówiąc rzygać mi się chce jak pomyślę o starym dziadydze, którzy szuka takich fotek i leci z nimi do małżonki.
                                      Mało tego- uważam, że prostytuowanie się może wynikać w wychowania w tak patologicznej rodzinie.
                                      • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:12
                                        Borze borze zielony. Fot nie szukal. Czyscil kompa, stawial system. Sprawdzil ostatnio otwierane dokumenty, pewnie by nic waznego nie pokasowac. A tam zonk - gole zdjecia cory i zapewne nie akty artystyczne, co go na tyle zaniepokoilo, ze do zony polecial. Zona zakrzyknela Jezusie Nazarejski! I w lament sprawdz czy cos jest na rzeczy. No i stary zabral sie do roboty i zrobili wlam na konta erotyczne i pocztowe.... Takie bardziej obrazowe speszyl for ju.

Tak, nie jest to wzorcowe postepowanie. Czy swiadczy o dewiacji, no raczej nie. Jakby byl zboczencem to racEj w tajemnicy przed zona by ogladal a nie alrm podnosil. Corka owszem dorosla ale sie zaniepokoili i z milosci raczej to zrobili a nie po to by sie erotyczna korespondencja cory popodniecac.
                                        • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:17
                                          Borze borze zielony. Pierwszych fot nie szukal, potem szukać zaczął. Ohyzda. Jak byś nie próbowała tego wytłumaczyć to obrzydlistwo.
                                          Przypominam, gadamy tu o dorosłej kobiecie.
                                          • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:23
                                            Masz akleroze, upodobanie do klamstwa i upor albo zwyczajnie czytanie ze zrozumieniem przerasta twoje mozliwosci

W ostatnio otwartych dokumentach znajduje nagie zdjęcia swojej córki. Pokazuje je żonie. Matka dziewczyny wariuje i każe sprawdzić cały laptop. Ojciec sprawdza przeglądarkę, gdzie są zapisane hasła do kilku kont e-mail córki. Na jednym z nich rodzice trafiają na korespondencję córki z panem pod pięćdziesi
                                            • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:52
                                              Ty piłaś coś? Gdzie ja kłamię? Facet znalazł przypadkiem gołe zdjęcia swojej DOROSŁEJ córki i zamiast ze wstydem zamknąć jej laptopa zacząl w nim grzebać. Tobie twoi rodzice trzepią laptopa szukając co pikantniejszych treści? Jeśli tak to jest patologia, serio.
                                              • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:01
                                                Jeslibym moim rodzicom wyslala lptopa do naprawy i miala tam kompromitujace mnie materialy a oni poczciwiny chcieliby mi tego kompa usprawnic i przypadkiem znalezliby cos co ich tak przestraszy, ze znajda reszte, to czy moge ich winic, ze sie o mnie zatroskali?
                                                • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:05
                                                  Kompromitujace materiały? Nagie zdjęcia w prywatnym folderze dorosłej kobiety to są kompromitujące materiały usprawiedliwające włam do jej korespondencji? Jesteś chora...
                                                  • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:10
                                                    Ja nigdy nie posiadalam ngich zdjec wiec uYlam okreslenia kompromitujacy material. Wszak pytanie bylo o mojego laptopa. Ale tak, nagie, zapewne nie artystyczne akty u 20latki na utrzymaniu rodzicow, co dopiero z domu wyfrunela, chlopaka w tej historii nie ma, moze nie ma w zyciu tez, to sa potencjalnie kompromitujace materialy. Troche wyobrazni wystarczy miec by to ogarnac.
                                        • fornita111 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:22
                                          Ale, ze co jest na rzeczy?? Normalny rodzic w takiej sytuacji nie podejrzewa corki o prostytucje, na bora! Tylko mysli, ze na rzeczy jest tyle, ze dorosla corka ma juz jakies zycie erotyczne i jest nieostrozna przy tym. Na rozmowy o zagrozeniach, jakie niesie robienie sobie tego typu fotek byl czas wczesniej. Jak rodzic bardzo troskliwy, to moze wspomniec mlodej: wez lepiej zabezpieczaj swoje gole foto. To nietaktowne, ale jeszcze jakos tam dopuszczalne. Ale wlazenie w ten folder a potem szpiegowanie- rodzice albo dewianci seksualni, albo z religijnym odpalem, albo z obsesja kontroli. No rozne sa opcje- kazda tak patologiczna, ze nie dziw, ze mloda jako prostytutka skonczyla.
                                          • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:30
                                            No tak wina rodzicow, ze dorosla dziewcYna zostaje prostytutka. Znajdzmy jeszcze inne tematy zastepcze. Moim zdaniem oni jednak na tyle ja znali, ze mieli podstawy do niepokoju. Nie dziwi cie reakcja matki? Ja widze jakies zaufanie i 1 front w relacji matka-ojciec. Pewnie sie bali, ze sprzedaje te foty a tu opcja jeszcze gorsza, bo sprzedaje siebie.
                                            • fornita111 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:35
                                              Bardzo mnie dziwi reakcja matki, oj bardzo. I tak, jesli pierwsza ich mysla bylo, ze mloda pewnie te fotki sprzedaje, to znaczy, ze zawalili jej wychowanie. I czesto (choc nie zawsze!) to wina rodzicow, ze dziecko schodzi na zla droge. Z postu startowego wynika dla mnie jasno, ze to jacys psychole i to nie jest "tamat zastepczy" tylko przyczyna tego co ich corka robi.
                                              • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:38
                                                fornita111 napisała:

> Z postu startowego wynika dla mnie jasno, ze to jacys psychole

To niemożliwe, żeby ludzie byli tak głupi jak ty.
                                                • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:54
                                                  Tylko psychole grzebią po folderach w laptopie i kontolują korespondencję dorosłych dzieci. Ty to uważasz za normalne?
                          • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:30
                            triismegistos napisała:

> Sorry, nie wierzę, ze można szukać gołych fotek własnej dorosłej córki z dobryc
                            > h pobudek.
                            >

Oni nie szukali.
                            Same wpadly im w rece i dobrze sie stało, wszak dowiedzieli się prawdy o swojej coreczce wink
                            • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:35
                              Szukali kont i hasel i korespondencji ale co tam, ojciec zbok brzmi bardziej efektownie.
                            • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:39
                              W ostatnio otwartych dokumentach znajduje nagie zdjęcia swojej córki. Pokazuje je żonie. Matka dziewczyny wariuje i każe sprawdzić cały laptop. Ojciec sprawdza przeglądarkę
                              • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:56
                                Zdjecia znalazl przypadkowo, serwisujac komputer. Akapit wczesniej jest o tym.
                                • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:58
                                  Pierwsze zdjęcia znalazł przypadkiem, po czym zaczał grzebać w kompie w poszukiwaniu następnych.
                                  • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:17
                                    Przestan klamac

W ostatnio otwartych dokumentach znajduje nagie zdjęcia swojej córki. Pokazuje je żonie. Matka dziewczyny wariuje i każe sprawdzić cały laptop. Ojciec sprawdza przeglądarkę, gdzie są zapisane hasła do kilku kont e-mail córki. Na jednym z nich rodzice trafiają na korespondencję córki z panem pod pięćdziesi
                                    • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:22
                                      Twierdzisz zatem, że sprawdzanie całego laptopa i trzepanie korespondencji miało na celu znalezienie przepisow na babeczki cytrynowe?
                                      • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:25
                                        Tak nagie niewybredne foty lacza sie w umyslach niektorych z babeczkami cytrynowymi. Wybitne intelwkty tak maja. Pozostali, znajac swoje dziecko uwiecznione na fotografi wesza jednak problemy a nie przepisy kulinarne.
                                        • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:47
                                          Czyli szukał gołych fotek. Jprdl...
                                          • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:56
                                            Wklejac do upadlego?

• triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:08
                                              To nie ja mam problem z czytaniem, tylko ty usprawiedliwiasz patologię. PRzeraża mnie, że są w Polsce ludzie, dla których to jest normalne.,..
                                              • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:13
                                                Sprawiasz wrazenie osoby, ktora prostytucje wlasnej corki uwaza za nic co godne byloby zamieszania. Przerazaja mnie tacy ludzie. A nie ci co zlamanie tajemnicy korespondencji czy tam ogolnie prywatnosci bagatelizuja w zestawieniu z kalibrem problemu pt prostytucja
                        • yuka12 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:57
                          Sorry szmytka, córka nie ma 14 lat tylko 20. Tym rodzicom gdzieś się czas dojrzewania chyba zawieruszył, skoro nie zauważyli, że córka jest dorosła i może mieć życie seksualne. I w ogóle jest dorosłą kobietą.
                          • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:10
                            Ale jednak cos na rzecY bylo. Jakby nic nie znalezli, zostaloby im poczucie wstydu za szperanie w kompie, a tak caly pakiet nienajlepszych emocji. No i jednak te corke troche jednak znali, skoro od razu jakis strach i podejrzliwosc sie pojawila. Przyznam, ze dla mnie takie zdjecia tez norma nie sa.
                            • yuka12 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:31
                              Dla mnie nie są czymś nadzwyczajnym. zwłaszcza na prywatnym kompie dorosłej kobiety Mam córkę, jest nastolatką iprzyjmuję dowiadomości, że będzie uprawiać seks i mieć swoje prywatne życie. Nie planuję szperania w jej prywatnym kompie, aby poznać szczegóły (po co?- jak będzie chciała, to powie), nie robię tego nawet teraz. Jedyne odstępstwo to działalność ścigana prawnie.
                              • taki-sobie-nick Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:39
                                Mam córkę, jest nastolatką iprzyjmuję dowiadomości, że będzie uprawiać seks i mieć swoje prywatne życie.

Między seksem a prostytucją jest pewna różnica.
                                • yuka12 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:51
                                  Pewnie że jest. Ale czasem trudna do zdefiniowania. Bo niby prostytucja sprowadza się do czerpania korzyści z nierządu. Szerokie pole do interpretacji i niebezpieczeństwo wejścia na minę. Ja bym była ostrożna z szafowaniem tym terminem.
                                  • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:20
                                    yuka12 napisała:

> Ale czasem trudna do zdefiniowania.

Przeciwnie.
                                    prostytucja «uprawianie seksu za pieniądze»
                                    sjp.pwn.pl/sjp/prostytucja;2572725.html
                                    • yuka12 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:35
                                      Ok. Nie doczytałam nowszej definicji (tu bije się w piersi).
                                      • taki-sobie-nick Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:40
                                        To ona jest nowsza?! A jaka była poprzednia?
                                  • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:32
                                    A kiedy prostytucja to nie prostytucja? Jak.ma 1 albo 2 sponsorow to wtedy to.prawie jak w malzenstwie albo w zwiazku, jak to przeczytalam.wyzej?
                                    • yuka12 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:51
                                      Związek czy małżeństwo nie są prostytuowaniem się, są natomiast takie związki czy małżeństwa, które de facto są usankcjonowanym rodzajem prostytucji lub jej przykrywką.
                                      • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:55
                                        No tak, chce facet isc na prostytutki, boerze sobie zamiast tego szuka zony big_grin
                                        • yuka12 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 00:49
                                          Nie umiesz odróżnić pewnych zjawisk w zyciu od samej instytucji? Ja np. przyjmuję, bo poczytałam to i owo i o różnych społeczeństwach i czytam oraz oglądam różne filmy dokumentalne, że nie ma jedynego słusznego i funcjonujące bezwzględnie np. wzorca małżeństwa, w dodatku między prawnym czy społecznym wzorcem a praktycznie funcjonującym są różnice. Ja mogę wierzyć w sakramentalne tak, przysięgi i aż do śmierci, zawieranie małżeństwa z własnej woli i z miłości, bycie wiernym po grób itd., ale cóż niekoniecznie ludzie obok, nawet własne dzieci. Można się oburzać i czasem, słusznie, krytykować brak etyki, ale często na same zachowanie tych osób owa krytyka ma wpływ zerowy. Jak twój mąż będzie chciał pójść do prostytutki, to twoja niechęć do nich będzie miała na niego zerowy wpływ. Podobnie jeżeli mój miałby kryzys wieku średniego i chciałby przygruchać sponsoretkę. Z tego co zauważyłam najczęściej powstrzymuje świadomość konsekwencji. Dlatego kiedyś faceci chodzili do prostututek, ale oficjalnie pobierali się, żeby mieć potomstwo i bezpieczną przystań oraz odpowiedni status. Dlatego kobiety wydawano odpowiednio wcześnie za mąż. Jest też jednak zjawisko seryjnych małżenstw czy związków tylko i wyłącznie dla pieniędzy. Taki legalny sponsoring. Za dostępność żona czy partnerka ma kasę. Do kolejnego związku. Niektórym po którymś razie przechodzi, inni (rzadziej) w końcu zostają na stałe, a pozostali nieciekawie kończą np. uzależnieni.
                                          • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 09:47
                                            Wez z patologicznych zjawisk, albo obcyxh nam kulturowo nie rob standardu i normy by jako tako wypdlo na tym tle twoje dziwaczne porownanie prostytucji do malzenstwa. Jednym slowem - nie wydziwiaj.
            • tairo Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 01:57
              Nie mają nie mają.
              Dzieci nie są własnością rodziców.
              Oni mają wobec niej obowiązki.
        • tt-tka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:31
          aga_mon_ber napisała:

> Póki ślą jej kasę i poniekąd panna z kasy rodziców korzysta, mają pełne prawo
          > trzepać jej sprzęt, jak i kiedy im się podoba.
          > Ona nie ma nic do gadania, póki jest w jakiś sposób od nich jeszcze zależna.

Nie maja prawa. Tajemnica korespondencji chroni nawet osoby pozostajace na czyims utrzymaniu.
          • ravny Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:34
            Więc niech zgłosi sprawę do sądusmile i przyzna że się prostytuuje za kasę z panem x, y i z, a rodzice naruszyli jej dobra bo o tym przeczytali w jej mailach. I sąd zasądzi jej kasę od rodziców jako odszkodowanie.
          • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:33
            > Nie maja prawa. Tajemnica korespondencji chroni nawet osoby pozostajace na czyi
            > ms utrzymaniu.

Gdy dziewczyna para się nierządem i cudzołoży z mężczyznami za pieniądze, jak najbardziej mają prawo robić, co im się żywnie podoba.
            Cóż, panna niezbyt inteligentna, skoro w tak śmieszny sposób się wkopała.
            Sama jest sobie winna. Niech teraz pluje sobie w brodę i ma pretensje sama do siebie.
            Aż dziw, że panowie kotłujący się z nią na barłogu, nie wstydzą się robić tego z kimś, kto ma tak malutki rozumek.
            • nangaparbat3 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:45
              aga_mon_ber napisała:

> Gdy dziewczyna para się nierządem i cudzołoży z mężczyznami za pieniądze, jak n
              > ajbardziej mają prawo robić, co im się żywnie podoba.

Coraz lepiej.
              Prostytucja wyjmuje spod prawa?
              Jesteś wampirem, upiorem błąkającym się po świecie od kilkuset lat?
              • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 08:12
                Tak , jestem wampirem a ty, obronczyni patologii wszelakiej maści wink
        • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:34
          Nie mają.
        • ravny Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:36
          Oczywiście że córka może robić co chce , ale jak zacznie regularnie zarabiać to rodzice sa zwolnieni z utrzymywania jej.
        • majenkir Re: 25.06.19, 18:55
          aga_mon_ber napisała:

To jak ja nie pracuje to moj man tez ma prawo trzepac moj sprzet jak i kiedy mu sie podoba??
          big_grin
          • aga_mon_ber Re: 25.06.19, 19:48
            Jeśli bedzie podejrzewal, ze cos ukrywasz, to tak.
            Ja bym to robiła bez mrugniecia okiem wink
            Pamietaj, ze cel uświeca środki.
            • majenkir Re: 25.06.19, 20:03
              Jak ja bym podejrzewala meza, to tez bym mu rewizje zrobila wink, wiec "utrzymywanie kogos" nie ma tu nic do rzeczy.
              Jednak maz-zona to co innego niz ojciec-corka..
              • aga_mon_ber Re: 25.06.19, 20:10

Niech ona sie cieszy, ze fotki wpadły w rece ojca. Nie kogos obcego, gdzies tam w serwisie...
        • madzioreck Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:07
          aga_mon_ber napisała:

Nie, nie mają prawa. Córka jest dorosła. Mają prawo zastanowić się nad różnicą między "rodzic" a "pan i władca - płacę i wymagam".
          A taka postawa jak twoja to najlepsza droga do tego, żeby stracić córkę, ale co kto woli.
          • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 08:13
            Wolałabym takiego bezmozga nie urodzic jednak wink
        • nangaparbat3 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:43
          aga_mon_ber napisała:

Naprawdę można myśleć w ten sposób?
          • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 08:29
            Tak, można i wyobraź sobie, że można też z takimi poglądami żyć wink
        • escott Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 09:07
          Nie, nie mają prawa. Za pieniadze nie można dobrowolnie sprzedać chwilowego dostępu do swojego ciała, a ma się obowiązek oddać dostęp do całości życia?
    • tairo Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:19
      > W ostatnio otwartych dokumentach znajduje nagie zdjęcia swojej córki.

Ta historyjka powinna się tutaj skończyć. A jeszcze lepiej - zdanie wcześniej, bez grzebania po prywatnych dokumentach dorosłej osoby.
    • raczek-nieboraczek Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:21
      Nie było w domu awantur o pieniądze i wypominania między wierszami ?
      I reakcja: mam was w nosie, sama sobie poradzę.

Kto robił zdjęcia ?
      Jeśli ten facet to ma kopie i może szantażować. Nie jest dobrze.

Skąd gość ? Z miasta studenckiego.
      Zmienić uczelnię, miasto. Zniknąć z internetu. Nie publikować zdjęć. Uciec.
      • majenkir Re: 25.06.19, 19:08
        raczek-nieboraczek napisała:
        > Kto robił zdjęcia ?
        > Jeśli ten facet to ma kopie i może szantażować. Nie jest dobrze.
        >
        > Skąd gość ? Z miasta studenckiego.
        > Zmienić uczelnię, miasto. Zniknąć z internetu. Nie publikować zdjęć. Uciec.

big_grinbig_grin Rany raczku, za duzo hollywoodu wink.

P.S. nagie zdjecia to na ogol selfies
        • raczek-nieboraczek Re: 25.06.19, 22:39
          nie wydaje mi się by same zdjęcia solfies były powodem do przetrzepania poczty
          • raczek-nieboraczek Re: 25.06.19, 22:53
            wpadłam kiedyś na łóżkowe zdjęcie mojej szwagierki,
            niby nic: w bieliźnianym staniku, reszta przykryta kołdrą

rodzic by się zastanowił: co to za pokój ? kto robił zdjęcie ? wtedy córka miała być gdzie indziej ...

zdjęcie nie musi być całkiem gołe by coś nie grało
            • madzioreck Re: 25.06.19, 23:41
              >rodzic by się zastanowił: co to za pokój ? kto robił zdjęcie ? wtedy córka miała być gdzie indziej ...

Rodzic dorosłej kobiety, która z nimi nie mieszka? Serio?
              • taki-sobie-nick Re: 26.06.19, 00:31
                To nadal jego córka.
                • madzioreck Re: 26.06.19, 01:18
                  I co w związku z tym w tej konkretnej sytuacji? Kobita 20 lat, nie mieszka w domu - i tatuś niby wie, gdzie w każdej godzinie córka przebywa, żeby się glupio dziwić, że nie tam miała być, a jest, i to, o zgrozo, w staniku pod kołdrą? big_grin
      • taki-sobie-nick Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 00:57
        Nie było w domu awantur o pieniądze i wypominania między wierszami ?
        I reakcja: mam was w nosie, sama sobie poradzę.

Rodzice winni, że nie sypali pieniędzmi bez ograniczeń?
      • konsta-is-me Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 10:39
        A czym szantazowac wlaasciwie?
        Ze opublikuje gole fotki ?
        A gzdzie ?
        Na portalu erotycznym zgina w miliardach innych.
        Pokaze znajomym?
        No i co ?
        Myslisze ze nigdy nie widzieli ciala kobiety czy moze beda zszokowani ze uprawia seks ?
        Ucieczka z miasta to juz pojechalas, raczku, serio dobrze sie czujesz ?
        To nie jest zlosliwe pytanie, serio nie brzmisz dobrze.
    • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:22
      Na miejscu rodziców plugawego dziewczęcia, przestałabym słać jej kasę.
      Skoro panna tak świetnie sobie radzi, nie potrzebna jej kasa od i tak już załamanych rodziców.
      Tymczasem nie dziw się niektórym ematkom, że są takie "wyrozumiałe".
      Widać, że one w młodości, też parały się sponsoringiem...
      • tt-tka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:28
        aga_mon_ber napisała:

> Na miejscu rodziców plugawego dziewczęcia, przestałabym słać jej kasę.

To zawsze mozna - choc w zasadzie obowiazek utrzymywanie uczacego sie dziecka rodzice maja jeszcze przez jakis czas. Ona studiuje. W trybie dziennym.

Niemniej mozna przestac slac - byc moze dziewczyna zamiast domagac sie naleznej wedle prawa alimentacji od rodzicow postara sie o jeszcze jednego sponsora, by zrekompensowac straty, lub rzuci studia i przejdzie na pelnoetatowe zawodostwo.

Zrobic mozna wiele - tylko na skutki trzeba byc przygotowanym.
        • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:31
          Tu juz nic nie można zrobic. Dziewczyna jest pełnoletnia, rodzice mogą tylko załamać ręce. Jeśli nie pójdzie po rozum do głowy, stoczy się na samo dno otchłani...
          • pani-nick Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:18
            Masz dzieci?
      • yuka12 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:04
        Łożenie na edukację dzienną dziecka do bodajże 24 rż jest uregulowane prawnie. Doucz się.
        Moja mama też przechowywała przekazy pocztowe, że niby tyyyle pieniędzy na moje kształcenie wydała (g. prawda, utrzymywałam się dzięki stypendiom i dodatkowym pracom także w wakacje), nawet myślałam jej tą forsę zwrócić i przestać słuchać wypominania, dopóki nie znalazłam i nie pokazałam jej stosownego aktu prawnego. Od tego czasu mam błogi spokój, czasem tylko muszę co nieco jej odświeżyć.
        • taki-sobie-nick Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 00:32
          g. prawda

Chcesz powiedzieć, że nie wydała, a przekazy były sfałszowane?

Bo jeśli te pieniądze nie starczały ci na utrzymanie, nie zmienia to faktu, że matka je wydała.
    • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:25
      litewska_puszta napisała:

W ostatnio otwartych dokumentach znajduje nagie zdjęcia swojej córki. Pokazuje je żonie. Matka dziewczyny wariuje i każe sprawdzić cały laptop.

Patologia. Przy tym puszczanie się za kasę to pikuś.
      • majenkir Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:39
        Tak w ogole to historia troche naciagana - zycie towarzystkie dziewczyn w tym wieku odbywa sie na telefonie, nie komputerze wink.
      • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:56
        Dla kogoś, kto sam niegdyś kupczył własnym ciałem, patologią będzie coś zupełnie najnormalniejszego na świecie wink
        • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:03
          Możliwe. Nie kupczyłam własnym ciałem, więc pozostaje mi uwierzyć ci na słowo.
          • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:36
            Gdybyś tego nie robiła, nie byłabyś aż tak wyrozumiała. Nie przyznasz się do tego, bo to wstyd i hańba.
            • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:38
              Cóż, po raz kolejny pozostaje mi uwierzyć w twoje bogate doświadczenie w temacie tego, jak zachowuje się człowiek kupczący doopą.
              • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:44
                Zawsze możesz się tym doswiadczeniem podzielic z tymi, ktorzy są mądrzejsi od ciebie i nie kupcza swoim cialem.
                Jam jest leliją niewinną i obce mi jest oddawanie sie chuciom cielesnym , z kim popadnie i za kasę wink
                • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:52
                  Ależ ja nie mam zadnego doswiadczenia w temacie. Za to ty- jak widać masz owfitą wiedzę, którą się tutaj z nami maluczkimi dzielisz.
                  • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:02
                    Ja sie niczym nie dziele, bo nie mam czym.
                    Ty sie dzielic nie bedziesz, bo to obciach wink
                    • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:15
                      Jak to się nie dzielisz? A to, co napisałaś kilka postów wyżej to wwrogowie napisali pod twoim nickiem?
                      • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:34
                        Moge tu pisac rozne rzeczy. Kiedy chce i co chce. Po to, zeby ktos taki jak ty, jarał się tym przez kolejną dobę wink
                        • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:42
                          Ależ możesz, a wręcz zachęcam, byś pisała jak najwięcej smile Po to, by normalni ludzie wiedzieli kim są tacy jak ty smile
      • heavy_metal_thunder Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:15
        Ty puszczania się zawsze będziesz bronić.
        • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:19
          A ty bronisz szukania GOŁYCH ZDJĘĆ WŁASNEJ CÓRKI?
        • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:37
          heavy_metal_thunder napisał:

> Ty puszczania się zawsze będziesz bronić.

Czyli miałam jednak co do niej rację big_grin
          • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:41
            A wywnioskowałaś to gdyż:
            a) józek jest znakomitym źródłem wiedzy o moim życiu
            b) strasznie chcesz obrazić osobę, która głośno mówi, że ojciec grzebiący w POSZUKIWANIU GOŁYCH ZDJĘĆ WŁASNEJ CÓRKI to zbok, a ty uważasz że to normalne
            • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:44
              Widocznie się chwaliłaś tym i owym.
              • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:53
                Widzę, że prawidłowa jest odpowiedź B.
    • fornita111 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 18:43
      Rodzice zboczency i degeneraci. Kazdy normalny czlowiek by czym predzej wyrzucil z pamieci obraz erotycznych fotek wlasnego doroslego dziecka a nie w szpicla sie bawil.
      • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:42
        Oni są rodzicami i mieli pełne prawo zrobić to, co zrobili.
        Ich córka para się nierządem z podstarzałymi panami i bierze za to kasę. Kto wie, czy nie robi tego z twoim mężem, z kimś z twojej rodziny albo znajomych, kto sam zdradza swoją żonę.
        Zdegenerowana to jest ta młódka, ktora ma za nic zasady moralne i puszcza się raz w lewo, raz w prawo...
        To głupiutkie stworzonko powinno sie cieszyć, że jej zdjęcia, oglądają rodzice, nie ktoś obcy z jakiegoś serwisu w PL.
        W przeciwnym wypadku, jej fotki krążyłyby już w sieci i cieszyłyby oczęta śliniących się oblechów z piwnymi brzuchami i podwójnym podbródkiem...
        • fornita111 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:48
          Yyyy... nie chce wiedziec z jakiej patologii pochodza osoby, ktora daja ojcu prawo do ogladania golych fotek jego wlasnej corki. Fuj
          • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:00
            Yyyy dla przyjemnosci tego nie robil. Wyczuli problem i drazyli.
            • fornita111 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:02
              Tak se to tlumaczcie... normalni ludzie tak nie robia. Tzn normalni wg moich norm tongue_out
              • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:12
                Normalni wg moich norm nie prostytuuja sie a jak widza cos niepokojacego, to staraja sie wyjasnic sprawe.
                • triismegistos Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:44
                  Owszzem, normmalne kobiety się nie prostytuują. Za to takie z patologicznego środowiska owszem.
          • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:07
            fornita111 napisała:

> Yyyy... nie chce wiedziec z jakiej patologii pochodza osoby, ktora daja ojcu pr
            > awo do ogladania golych fotek jego wlasnej corki. Fuj

Ojciec ma prawo wiedziec, co robi jego corunia, bedaca jeszcze na jego utrzymaniu. A ze jest głupiutka i sie wkopala, to już jej problem.
            Ja tam wspolczuje rodzicom, ze sie takiego indywiduum dochowali. Ja bym sie załamała a potem ze wscieklosci chyba wszystkie kudły powyrywala jej z tego durnego łba.
            Przez jakis czas moze siedziałaby na dupie i nie podsuwala jej starym oblechom, poki na tym glupim łbie, cos by jej nie odrosło.
            I od kasy bym ja odciala, zeby nie kupila przypadkiem peruki...
            • fornita111 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:42
              Sponsoring wygrzebali pozniej, wiec to ich nie rozgrzesza. Nagie fotki na kompie- nie rowna sie: cos podejrzanego. Mogly to byc np fotki dla ukochanego. W wiekszosci przypadkow nadmiernie zainteresowani cudza seksualnoscia "swieci" sie okazuja dewiantami. Patrz przyklad polskiego kleru. Tatus otwierajacy plik z rozebieranymi fotkami wlasnej corki pewnie chcial odkryc kto jest jego konkurentem/nastepca. Ohydne, ale prawie pewne.
              • daisy Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:07
                Hej fornitta, mniej fornusu, serio wink
                • fornita111 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:31
                  Zycia nie znasz... na swoje szczescie wink
                  • fornita111 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:36
                    A gdyby mi maz pokazal gole zdjecia naszej hipotetycznej przyszlej corki to bym zaczela rozwod planowac, pisze to calkiem serio. I musialby mi wytlumaczyc, czemu taki folder otworzyl i byle czym by sie nie wylgal. Chociaz mam nadzieje, ze nie odkrylabym patolstwa meza grubo po fakcie- bo takie rzeczy zwykle sie dostrzega wczesniej, chyba, ze sie bardzo chce byc slepym...
    • chatgris01 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:49
      Temat mocny i poruszający emocje, ale że żadna ematka nie podejrzewa zarzucania przynęty przez stażystkę przygotowującą artykuł? Hmmm.
      • fornita111 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 19:54
        Moze i podejrzewaja, ale dyskusja jest wciagajaca! Nawet jesli nie stazystka, to pewnie trolling- ale np mnie to nie wadzi zupelnie wink
      • triss_merigold6 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:38
        Ja tam zawsze lubię poczytać jak niektóre bronią prawa do użyczania się za pieniądze.
        • fornita111 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:46
          A tego trzeba "bronic", serio? Takie prawo i taka mozliwosc ma kazda kobieta, z tym, ze dla niektorych to niemoralne/obrzydliwe/wstaw cokolwiek. Ale nie ma nad czym gdakac i czym sie ekscytowac i nikt nikomu do tego "prawa" przyznawac nie musi tongue_out
          • potworia116 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 00:01
            Nie tyle obrzydliwe i niemoralne, co niebezpieczne, uzależniające i degradujące, drastycznie zmniejszające szanse ma udane życie eroto-miłosne.
            Bardzo bym nie chciała, żeby moja córka skorzystała z tego prawa, a gdyby już skorzystała, zrobiłabym wszystko, żeby nigdy więcej.
            • fornita111 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 00:11
              Prawie nikt by nie chcial, zeby jego dziecko seks za pieniadze uprawialo. Dla jednych bylby to dramat, dla innych tylko rozczarowanie i tak dalej... ale niektore forumki sobie urzadzily "jazde po dziwkach" i festiwal swietoyeblivej pogardy i to jest naprawde zalosne.
              • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 00:13
                Rzuc nikami kto konkretnie, zeby mozna sie bylo bronic
                • potworia116 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 00:21
                  Konkretnie to uderz.w.stol74 wink
                  • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 00:22
                    To zacytuj jazde po dziwkach i swietojebliwosc.
              • potworia116 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 00:29
                Ironia polega na tym, że ci z opcji „dramat” mają dużo mniejszą szansę na skuteczną interwencję.
                Nawiasem mówiąc, dobry trolling, o ile.
                • fornita111 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 00:40
                  Nie wiem, trudno powiedziec z ta szansa. Bo jak mozna interweniowac? Rozmawiac, tlumaczyc, albo zrobic sajgon i zagrozic odcieciem kasy? Skutecznosc trudno przewidziec, bo jezeli dziewczyna obieca, ze "nigdy wiecej" tylko ze strachu przed sankcjami, to pewnie bedzie to robic dalej, tylko juz dobrze pilnujac tajemnicy. Mlodej doroslej kobiety nie da sie kontrolowac jak dziecka.
                  • potworia116 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 00:49
                    Ale interwencja nie powinna być obliczona na wymuszenie obietnicy „nigdy więcej” ani kontrolowaniu dalszych poczynań, tylko na oświetlenie sytuacji w odpowiedni sposób i zmianę perspektywy, którą dziewczyna przyjęła. A to o wiele lepiej przeprowadzić na chłodno.
                    I tak, rozmawiać, mądrze słuchać, stawiać dobre pytania, nie mówić rzeczy niepotrzebnych.
                • lauren6 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 06:48
                  > Ironia polega na tym, że ci z opcji „dramat” mają dużo mniejszą szansę na skuteczną interwencję.

Bicie dorosłego dziecka i wyzwanie od qrew to najprostsza droga do zerwania relacji i posiadania zerowego wpływu na dalsze życie córki. Odcięcie od potencjalnych wnuków. Wtedy dopiero zacznie się dramat.

> Nawiasem mówiąc, dobry trolling, o ile.

Dobry.
                  • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:38
                    Dramat juz jest, prywatnosc zostala naruszona.Na Mensch tych rodzicow zastanowilabym sie Co z nim nie Tak,bo cos jest nie Tak skoro corka postanowila uprawiac sponsoring, a oni grzebia jej w prywatnej korespodancji .Zdrowa relacja wyglada inaczej
        • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:35
          Ja darmo to juz inna Liga,Co nie triss😂😂😂😂 mialas wiecej niz ta dziewczyna,do tego zdradzalas meza,a zgrywasz swietoyebliwa
          • katja.katja Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:57
            Skrzywdzenie niewinnej osoby i pozbawienie jej rodziny lepsze niż wzięcie 200 zł za numerek.
    • yuka12 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:42
      Przetrząsanie czyjejś korespondencji jest słabe. Jeszcze w przypadku nieletnich dzieci można jakoś próbować to eytłumaczyć potrzebą nadzoru i bezpieczeństwem, ale w stosunku do dorosłych- cóż to łamanie prywatności. Do tego należy wziąć na klatę konsekwencje wściubiania nosa w czyjeś sprawy. Córa jest dorosła i podejmuje własne decyzje. Można oczywiście delikatnie porozmawiać i jej prywatnym życiu, spytać co robi w wolnym czasie, czy ma przyjaciół itp. Ale z całości wynika, że rodzice nie mieli do tej pory tak bliskich relacji z córką, skoro jej życie seksualne ich szokuje. Aczkolwiek nie popieram zdrad, kręcenia na boku i zjawiska sponsoringu, zamiast oburzenia radziłabym umiar i spokój, i zamiast awantur i darcia szat po prostu spokojną rozmowę. Jeżeli rodzice chcą o tym porozmawiać z córą. I jeśli się wygadają, szczerze przyznać skąd wiedzą, przeprosić i wytłumaczyć. I mieć nadzieję, że córka będzie chciała im w czymkolwiek zaufać w przyszlości (czy w ogóle chcieć kontaktować się).
      Samo zjawisko sponsoringu jest stare jak świat. Dzisiaj często jako przygoda, chęć spróbowania czegoś nowego, pożycia trochę w luksusie i przechodzi do przeszłości z chwilą statkowania się. Jak ja studiowałam w l.80-tych, znajomi aktywni seksualnie i w różnych konfiguracjach się i wtedy trafiali, tak jak nagie sesje, różne dziwne gry itp., choć koleżanki ze studiów mieszkające u rodziców i przeznaczające czas wolny na naukę i randkowanie z tym jednym jedynym od liceum, mogły generalnie nic nie widzieć i nie słyszeć. Wszak na zajęciach raczej nie mówiło się o prywatnym życiu erotyczno-towarzyskim. Dzisiaj już nikt do swojej barwnej przeszłości, jeżeli taką miał, oficjalnie nie wraca 😋. BO PODSTAWĄ JEST, ŻEBY RODZINA- gł. rodzice i dzieci- NIC NIE WIEDZIAŁA. A i tak sądzę, że mieszkałam w akademikach z wyjątkowo skromnymi ludźmi i żyłam w bardzo purytańskich czasach.
      • simply_z Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 20:58
        Sorry ale ja też studiowałam i też różne rzeczy się widziało i słyszało i robiło ALE nikt raczej nie przyznawał się otwarcie do puszczania za kasę, z dużo starszymi facetami. Znałam może dwa takie przypadki i otwarcie z nich szydziliśmy.
        • yuka12 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:43
          Też znałam takie przypadki- za prezenty jedna, dla przyjemności inna i seryjną zakochiwaczkę się też (były również fascynatki odmiennych kultur), ale nikt z nich otwarcie nie szydził. Ot pośmieliśmy się trochę, zwłaszcza z tej pierwszej, trochę poplotkowaliśmy i tyle. Także dlatego, że już wtedy mieszkanie z chłopakiem/dziewczyną zaczynało być normalną sprawą. Seks byl zwyczajną, prywatną sprawą. Może też dużo zależało od kierunku i uczelni.
          • simply_z Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:46
            Albo od czasów, lata 80-te, żelazna kurtyna to był inny świat.
          • taki-sobie-nick Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:47
            Też znałam takie przypadki- za prezenty jedna, dla przyjemności inna

I nie widzisz różnicy.
            • yuka12 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:52
              Ta druga też odnosiła korzyści z nierządu 😂.
              • taki-sobie-nick Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:03
                Ta druga też odnosiła korzyści z nierządu 😂.

Prostytucja to czerpanie ZAROBKOWYCH korzyści z nierządu.
    • asia_i_p Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:16
      Ja bym powiedziała: kochanie, przepraszam, zobaczyliśmy przez przypadek coś, co nas zapokoiło i podrążyliśmy dalej. Przepraszam za drążenie. Czy zdajesz sobie sprawę ze wszystkich zagrożeń? I omówiłabym wszystkie, poczynając od tego, że sponsor może być dla niej niebezpieczny z premedytacją - bo jest sadystą; bo nie jest sponsorem, tylko handlarzem ludźmi, itp., przez to, że może być chory, aż po takie nieoczywiste niebezpieczeństwa, że może być bezmyślny i niedyskretny. Że jeżeli te jej zdjęcia wejdą w sieć, to już tam zostaną, także dla jej potencjalnych pracodawców.

Ja rozumiem idealistyczne podejście, że dziewczyna ma prawo do swojego ciała ze wszystkimi tego konsekwencjami, ale moim zdaniem zachowuje się bardzo ryzykownie. Ona jest niby dorosła. Moja córka będzie za 6 lat taka dorosła. Kiedy myślę, że mogłaby coś takiego zrobić, mam ochotę objąć, przytulić i nie puścić. Pewnie bezsensowną ochotę, ale to jest pierwszy odruch.
      • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:26
        Bardzo ladnie napisalas. Ja nie jestem (niestety) tak opanowana i spokojna i na bank bylaby awantura, chociaz wiem, ze to nie jest dobre rozwiazanie, ale emocje chyba wzielyby gore. Wychowanie corki jest chyba trudniejsze.
        • daisy Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:58
          Tutaj jest kilka zagrożeń... (mam na myśli te związane z taką rozmową). Moim zdaniem mają rację dziewczyny (yuka12 wyżej), które piszą, że być może działanie córki to taki młodzieńczy wybryk, o którym sama by za pół roku nie chciała pamiętać i nie położyłby się żadnym cieniem na jej życiu. I wtedy ingerencja rodziców zrobiłaby ze sprawy niepotrzebne piekło, już nie do zapomnienia. Mogłaby na zawsze podzielić córkę i rodziców.
          Z drugiej strony - wiedzieć coś takiego i nic nie zrobić to chyba niemożliwe.
          Trudna sprawa.
          • asia_i_p Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:28
            Wybryk to byłby, gdyby były ślady tego pierwszego tylko. Ale tam są ślady umawiania się na następne takie spotkanie. Czyli to nie jest zamknięta sprawa, tylko otwarta, ryzyko dalej istnieje. Nie potrafiłabym siedzieć cicho, widząc to ryzyko i wiedząc, że ona może go nie widzieć, bo jest młoda i naiwna.
            • asia_i_p Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:35
              I mam wrażenie, że byłabym w stanie o tym pogadać w ten sposób, żeby nie zrobiło się piekło, bo dla mnie to jest autentycznie głównie sprawa bezpieczeństwa, nie moralności. Dla mnie moralność seksualna to dziedzina religijna, nie etyczna, żeby coś było niemoralne, to musi kogoś krzywdzić. Więc ja nie czuję żadnego moralnego dreszczu wobec sponsoringu/ prostytucji, itd., na pewno nie wobec osoby, która ten seks za pieniądze uprawia. Natomiast widzę, że tu się moje podejście trochę kłóci z rzeczywistością. W teorii w prostytucji nie ma nic złego, w praktyce w zbyt dużej części przypadków kończy się krzywdą kobiety, żeby to mogło być przypadkowe.
              Reasumując - wstrząsu moralnego bym nie czuła, niepokój i gwałtowną potrzebę ostrzeżenia swojego dziecka przed niebezpieczeństwem, jakie widzę - owszem.
              • daisy Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 14:37
                Rozumiem i widzę to podobnie. Moralne wzmożenie w tym temacie nie dziwi, ale ja zupełnie tego nie czuję.
                20-latka to bardzo młoda osoba.
                I robi coś głupiego.
                A z drugiej strony... Świadomość, że rodzice dowiedzieli się o czymś takim, mogłaby chyba być bardzo niszcząca dla rodziny. Niektóre głupstwa stają się naprawdę niszczycielskie dopiero wtedy, kiedy wychodzą na jaw. Przypomina się "Lucy Crown" Shawa.
          • yuka12 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:10
            Także dlatego że takie wybryki mogą skończyć się sposobem na życie, sposobem które działa tylko przez jakiś czas i chęć przedłużania tej formy zarobkowania najczęściej kończy się nieciekawie. Są choroby przenoszone drogą płciową, są zasady etyczne związane chociażby z rodziną sponsora, są konsekwencje w postaci wykrycia przeszłości w przyszłości, zwłaszcza jak się chce o tym zapomnieć. Uważam to za znacznie ważniejsze rzeczy, które należałoby poruszyć w rozmowie z córką, niż sam fakt zrobienia sobie nagich zdjęć czy zaoferowania seksu za pieniądze.
            • taki-sobie-nick Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:12
              Uważam to za znacznie ważniejsze rzeczy, które należałoby poruszyć w rozmowie z córką, niż sam fakt zrobienia sobie nagich zdjęć czy zaoferowania seksu za pieniądze.

"Córeczko, jak najbardziej dawaj d... za forsę, ale nie mieszaj do tego żony swojego klienta".

Istny regulamin domu publicznego.
              • yuka12 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:31
                Nigdzie nie napisałam, że pochwalam prostytucję. Uważam zarabianie ciałem za poniżające, ale przyjmuję do wiadomości, że niektórzy nie mają wyjścia lub po prostu tak wolą. Jednak z mojego punktu widzenia etycznego jaśniejsza jest sytuacja kobiet, które jawnie zarabiają na seksie niż młodej kochanki, która uroiła sobie, że obrobi gościa przy okazji ograbiajac jego rodzinę, potem kolejnego i tak dalej.
                • taki-sobie-nick Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:40
                  Ale nie mamy do czynienia z przeciwstawieniem prostytutki i kochanki i nie sądzę, żeby chodziło o jakieś "urojenie, że się obrobi gościa", skoro mowa o autentycznych sponsorowanych wyjazdach.

Uważasz za poniżające? Nie pochwalasz? A mimo to powyżej twierdziłaś, że sam fakt zaproponowania seksu za pieniądze nie jest tak znaczący jak np. zasady dotyczące rodziny klienta.
                  • yuka12 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 00:08
                    Układ prostytutka-klient, choć dyskusyjny etycznie, jest jasno zdefiniowany- usługa- zapłata. Tam nie ma uczuć, zobowiązań i odpowiedzialności. Jak w rodzinie sponsora. Istnieje też szansa, że uświadomienie tego sponsorowanej dziewczynie może pomóc uświadomić jej oboczne efekty jej działalności, chociażby dlatego że i sama może czegoś podobnego kiedyś doświadczyć.
                    • katja.katja Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:56
                      Dokładnie. Ona sama może czegoś takie doświadczyć np. za 30 lat, gdy wyjedzie jako rozwódka ze złamanym sercem i poczuciem zerowej atrakcyjności fizycznej i w hotelu spotka swojego "Boba z hotelu Roma", któremu teraz ona dla odmiany będzie musiała zapłacić za młode ciałko i wygibasy w sypialni. Life jak mawiała Ciasteczkowa. Raz Tobie płacą, raz Ty innym.
      • nangaparbat3 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:49
        asia_i_p napisała:

> Ja bym powiedziała: kochanie, przepraszam, zobaczyliśmy przez przypadek coś, co
        > nas zapokoiło i podrążyliśmy dalej. Przepraszam za drążenie. Czy zdajesz sobie
        > sprawę ze wszystkich zagrożeń? I omówiłabym wszystkie, poczynając od tego, że
        > sponsor może być dla niej niebezpieczny z premedytacją - bo jest sadystą; bo ni
        > e jest sponsorem, tylko handlarzem ludźmi, itp., przez to, że może być chory, a
        > ż po takie nieoczywiste niebezpieczeństwa, że może być bezmyślny i niedyskretny
        > . Że jeżeli te jej zdjęcia wejdą w sieć, to już tam zostaną, także dla jej pote
        > ncjalnych pracodawców.
        >
        > Ja rozumiem idealistyczne podejście, że dziewczyna ma prawo do swojego ciała z
        > e wszystkimi tego konsekwencjami, ale moim zdaniem zachowuje się bardzo ryzykow
        > nie. Ona jest niby dorosła. Moja córka będzie za 6 lat taka dorosła. Kiedy myśl
        > ę, że mogłaby coś takiego zrobić, mam ochotę objąć, przytulić i nie puścić. Pew
        > nie bezsensowną ochotę, ale to jest pierwszy odruch.
        >
        O właśnie. Nic już nie mogę dodać, poza tym może że taka wiedza potwornie by bolała.
      • pani-nick Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:23
        Mam to samo uczucie. Pragnienie przytulenia i strach przed utrata dziecka.
        • katja.katja Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:39
          Mama też Cię przytuliła gdy odkryła Twój (fakt, bezpłatny, choć z drugiej strony ta praca, którą Ci naraił) romans z dzieciatym i żonatym facetem, a nawet tego co pamiętałam i dziadkiem (mającym wnuka)?
          W czym gorsze by było gdybyś od tego faceta (wiem, nie wzięłaś) dostała 2000 zł gotówką? Byłby mniej żonaty, mniej dzieciaty?
    • rosapulchra-0 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:37
      Szok.
      Nigdy, ale to nigdy nie zaglądałam do komputerów moich córek, do ich biurek, szuflad, szaf, czy plecaków. Nigdy. Tak samo mój mąż. Zawsze ufałam i ufam moim dzieciom. Powiem więcej, one nam również. Zawsze przychodziły do nas ze swoimi problemami i sprawami, nawet tymi najintymniejszymi, co pewnie niektórym ematkom nie mieści się w głowach.

A już w ogóle nie mieści mi się w głowie, żeby dorosłym dzieciom przeglądać ich osobiste rzeczy!

Przede wszystkim ta dziewczyna jest dorosła i jeśli już macie jej coś do powiedzenia, to przede wszystkim powinniście ją ostrzec, że tego typu działalność może pociągnąć za sobą różnego rodzaju skutki - niebezpieczeństwo spotkania na drodze jakiegoś zboczeńca, który ją skrzywdzi, szantażu, chorób wenerycznych, czy niechcianej ciąży lub wstydu wśród znajomych, jeśli się o tym dowiedzą.
      • simply_z Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 21:50
        a to nie twoja corcia zamieszkala w wieku 17 lat z boyfriendem i omal nie uczynila cie babunia?
        jesli nie to widocznie sie pomylilam.
        • yuka12 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 22:57
          Nawet jeżeli- w UK 16- latka może legalnie współzyć i pomieszkiwanie z -jak to nazywasz- boyfriendem nie jest tutaj czymś nadzwyczajnym.
          • taki-sobie-nick Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:14
            Yuka, ale ty odróżniasz boyfrienda od sponsora/klienta?

I czemu cytujesz Undoo? Sądzisz, że ona tak serio?
        • rosapulchra-0 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 06:02
          Pomyliłaś się.
    • sirella Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 25.06.19, 23:57
      Za ile dni będzie z tego artykuł?

ps. niezłe jest to, że aż tyle ematek ma do ukrycia swoją nieciekawą przeszłość seksualną i dostają histerii na myśl, że ktoś zobaczy co w kompie mają big_grin
      • konsta-is-me Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 14:02
        Jeszcze lepsze jest to, ze wyzwolona ematka ,ktora uwielbia seks analny i "seks bez emocji i zobowiazan" pluje sie na mysl ze mialaby miec...gola fotke na dysku ...
    • escott Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 07:29
      Współczuję córce, ojciec przegrzebuje komputer pod pretekstem naprawy, matka dostaje histerii na widok nagiego zdjęcia. To jej życie. Myślę, że jak już włazi się z buciorami w czyjąś prywatność to przyzwoitość nakazywałaby zachowanie dla siebie wynikłych stąd problemów.
    • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 08:04
      Mleko sie wylalo,rodzice weszli z butami w prywatne zycie doroslego dziecka.Nie wyobrazam sobie,by Moi rodzice przegladali mi prywatna korespodencje.
      Teraz sa dwie mozliwosci,otwarcie porozmawiac z corka,albo zamilczec.
      Nie wiem co bym zrobila, zalezaloby jaki mam kontakt z wlasnym dzieckiem.
      • aga_mon_ber Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 08:28
        Dorosła to ona bedzie, jak pójdzie na swoje a rodzice nie bedą dawać jej kasy na utrzymanie.
        • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 09:17
          aga_mon_ber napisała:

> Dorosła to ona bedzie, jak pójdzie na swoje a rodzice nie bedą dawać jej kasy n
          > a utrzymanie

oraz gdy będzie oddawać laptop do reperacji do płatnego serwisu a nie do tatusia, który zreperuje za dramo.

• edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:22
            Wyzej sie ciebie zapytalam czy twoja matka ma prawo grzebac w twoich rzeczach,bo podejrzewa cie o palenie Marihuany?jakos sie odpowiedzi nie doczekalam
            Rozumiem,ze ty placisz w serwisie nawet jesli ktos z rodziny czy znajomych ci cos moze zrobic za free? Wspolczuje
            • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:28
              edelstein napisała:

> Wyzej sie ciebie zapytalam czy twoja matka

A co cie obchodzi moja matka?
              • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:32
                Czyli jednak nie moze,ale tego nie napiszesz,bo musialabys jednoczesnie przyznac,ze ci rodzice przekroczyli granice
                • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:38
                  Corka za to granic nie przekrocYla. Co tam trosk rodzicow. Przeciez wkrocYli w prywatnosc corki prostytutki! Jak to jest ze dla jednych dramatem jest dziecko na zlej drodze a dla innych troskiliwi rodzice no bo przeciez przeszperali komputer.
                  • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:46
                    Nie,nie przekroczyla, to jej zycie.Moja mama zawsze powtarza, jak sobie poscielisz,tak sie wyspisz.W pewnym momencie trzeba pojac, ze dziecko nie jest ani nasza wlasnoscia,ani nasza kopia, ma swoje zycie, popelnia swoje bledy i sie na nich uczy. To,ze my jakiegos bledu nie popelnilismy nie oznacza,ze dziecko Go nie popelni.
                    • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:51
                      To ze dziexko prostytuuje sie to zwykly dramat a nie inna droga zycia itd.
                      • katja.katja Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:53
                        No to mam nadzieję, że nie wychowasz przyszłego pracownika korporacji, które mają na rękach o wiele więcej ludzkich krzywd, w tym krajów afrykańskich. No, ale robota w korpo obciachem (poza nielicznym gronem myślących) nie jest i pieniążki całkiem dobre wypłaca.
                      • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:06
                        Dramatem to jest nieuleczalna choroba, sponsoring mozna zakonczyc.
                        • katja.katja Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:07
                          Dokładnie. Albo zrobienie komuś krzywdy.
                        • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:28
                          I udawac, ze nic nie bylo... Przymknac oczy i spokojnie doczekac do tej magisterki a potem odetchnac z ulga.
                          • lauren6 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:42
                            > I udawac, ze nic nie bylo...

Nie, lepiej dostać niekontrolowanego ataku szału, pobić i zwyzywac własne dziecko. Prawda? W końcu to zwykła k.., którą można potraktować jak szmatę do podłogi. Co z tego, że córka, skoro niemoralne się prowadzi.

Kolejna forumowa Dulska.
                            • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 13:01
                              Wymierzenie policzka to nie jest niekonteolowany atak szalu. Chyba takiego jeszcze nie widzials. Nikt tej corki nie wyzywal ani nie nawolywal do wyzywania. Tak kurestwo nazywajmy po imieniu. Ja nie akceptuje takich zachowan i dalabym temu wyraz. Corka zawiodlaby mnie i zranila. Moze ty ze spokojem umiesz patrzec jak dziecko marnuje sobie zycie. No ja tak nie potrafie.
                              • madzioreck Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 13:25
                                Aha, lepiej stracić dziecko. Tak... moralnie suspicious
                              • majaa Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 14:01
                                A jak Ci się wydaje, co zyskasz policzkując czy wyzywając córkę od k..ew? Uważasz, że w ten sposób jej pomożesz i sprowadzisz na dobrą drogę? Bo ja np. to bym głównie tym była zainteresowana, ale to ja...
        • zuleyka.z.talgaru Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 09:57
          Moją jej ściąć kasę. To się spotka z jednym kolesiem więcej. O to chodzi?
          • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:24
            Najwyrazniej,to jest wg nich wlasciwa droga.
        • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:19
          Czy ci sie to podoba czy nie,doroslym jest sie w wieku lat 18.Malo to doroslych,ktorych utrzymuja rodzice.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 09:56
      Ten ojciec to jakiś niezły zbok, że po znalezieniu jednej fotki zaczął ryć w poszukiwaniu kolejnych. Zastanowiłabym się, jako żona, co z tym typem jest nie tak, że pragnie gołych fot swojej córki (oglądać).
      Co do trzepania zawartości komputera, włamywania się do skrzynki pocztowej - żenujące, porażające i niewybaczalne.
      Co do zachowania córki - no jest dorosła. Może tak lubi? Może to ją kręci? Kto to wie? Ale rodzice nie są od tego, żeby analizować życie seksualne swoich dorosłych dzieci.

Gdybym przez jakiś zupełny przypadek dowiedziała się (nie, nie ryła w kompie, telefonie dziecka) o takiej sytuacji - zostawiłabym to dla siebie. Co da pogadanka? Jest dorosła i i tak zrobi co zechce. Można jej ściąć kasę - ok, to wtedy się spotka z jednym panem więcej - o to chodzi?
      Ci rodzice z postu startowego wcale nie chcą dla dziecka jak najlepiej. Gdyby chcieli - nie odwaliliby takiej maniany z przeszukiwaniem komputera dorosłej osoby. Córka najwyraźniej miała pełne zaufanie i świadomość tego, że rodzice szanują jej prywatność, skoro przesłała niewyczyszczonego kompa (albo jest skrajną idiotką) dla mnie jest oczywiste, że jak rodzice powiedzą, że wiedzą - stracą kontakt z córką całkowicie.
      • simply_z Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 10:12
        czyli jak corka trafi np do agencji albo co gorsza zaginie po niej slad, to przeciez nic sie nie stalo....dorosla jest.
        big_grin serio, wy macie dzieci?
        • katja.katja Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:13
          W agencjach nie ma teraz przymuszanych siłą kobiet.
          Może pojedyncze przypadki z patologicznych rodzin, o których wiedzą, że i tak nikt się nie zainteresuje, nie będzie szukał. Oni też nie są w ciemię bici i wcześniej robią wywiad. Dziewczyny "z dobrego domu" nie uprowadzą bo wiedzą, że zacznie się cyrk, poszukiwania, może prywatny detektyw. Mają inne dziewczyny.
      • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 10:28
        Zastanawiam sie co z wami nie tak, ze zwyklego opowiadania na kilka linijek nie jestescie w stanie przeczytc ze zrozumieniem. Czy jest az tylu ludzi slabych intelwktualnie, czy to braki ze szkoly?

Zdjecia znalazl przypadkowo, bo corka przyslala kompa do naprawy i przed postawieniem systemu przejrzal pliki.

Po znalezieniu wola zone.

Zona uznaje to za tak niepokojace, ze kaze sprawdzic kompa.

Szukaja hasel w przegladarce i serwisow do ktoryxh sie logowala.

A dla was ojciec zbok trafil na 1 folder, oslinil sie i szukal wiecej; tymczasem nic nie ma o wiekszej ilosci zdjec niz te znalezione na pocAtlu i nie ma nic o poszukiwaniu zdjec. Jest o historii przegladarki. Chyba cYtamy zupelnie inny tekst.
        • lauren6 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 10:43
          > Zdjecia znalazl przypadkowo, bo corka przyslala kompa do naprawy i przed postawieniem systemu przejrzal pliki.

Do naprawy matrycy laptopa na prawdę nie jest konieczne przeszukiwanie dysku.

> Szukaja hasel w przegladarce i serwisow do ktoryxh sie logowala

Czyli włamują się na jej konta. Po co to robili? Szukali większej ilości nagich zdjęć córki czy sprawdzali czy nie trzyma w chmurze amatorskich filmów porno?
          • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 10:50

Ale przecież wszystko jest dokładnie opisane:
            "Ojciec naprawia (uszkodzoną matrycę jak się okazało) i przy okazji, jak często w takich wypadkach, czyści system, aktualizuje, optymalizuje. W ostatnio otwartych dokumentach znajduje nagie zdjęcia swojej córki. Pokazuje je żonie. Matka dziewczyny wariuje i każe sprawdzić cały laptop. Ojciec sprawdza przeglądarkę, gdzie są zapisane hasła do kilku kont e-mail córki."

Nie przeczytałaś postu startowego?

Jeśli "matka wariuje" to raczej zdjęcia jakie sie pokazały były dość szokujące.

• lauren6 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:08
              Aktualizacja systemu również nie polega na przeglądaniu folderów ze zdjęciami. Nie wiem czy kiedykolwiek instalowałaś coś/aktualizowałaś na komputerze: polecam sprawdzić. Wtedy nie będziesz mieć wątpliwości, że znalezienie nagich zdjęć jest jedynie efektem wscibstwa ojca.

Matka może być histeryczką i wariować z powodu krótkiej spódniczki na zdjęciu. Nie znamy tej kobiety. Raczej wątpię, żeby panna wysyłała kochasiowi zdjęcia robione od strony waginy.
              • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:25
                lauren6 napisała:

> Aktualizacja systemu również nie polega na przeglądaniu folderów ze zdjęciami.

"przy okazji, jak często w takich wypadkach, czyści system, aktualizuje, optymalizuje.
                ', czyli otwiera ostatnio otwierane dokumenty, żeby nie skasować czegoś ważnego.
                A wystarczyło oddać laptop do naprawy do serwisu i za to zapłacić. Daje się tacie informatykowi, to się ryzykuje, że jakaś fotka wyskoczy.

> Matka może być histeryczką i wariować z powodu krótkiej spódniczki na zdjęciu.
                > Nie znamy tej kobiety.

Bycie histeryczką nie jest zabronione. Ale nie wiem dlaczego robić z niej histeryczkę i idiotkę? Bardzo wątpię, aby zaczęła wariować na widok niewinnego aktu.

Przykro mi, ale dopóki dziecko nie idzie "na swoje", czyli samo się utrzymuje nie jest dla utrzymujących je rodziców równorzędnym partnerem nawet jak ma 50 lat.
                Rodzice, którzy córkę kochają, wychowywali, nie mieli z nią żadnych kłopotów, utrzymują ją na studiach, kupują prezenty, pomagają jej, mają prawo oczekiwać, że ich dziecko nie zeszło na zła drogę. A jeśli okazuje się, że jednak zeszło, mają prawo do tego aby wariować.
                • lauren6 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:44
                  Dorosły człowiek potrafi przewidzieć konsekwencje swojego zachowania i trzymać nerwy na wodzy jeśli trzeba.
                  W tym konkretnym przypadku "wariowanie" (policzkowanie dziewczyny, wyzywanie od k...) i wypominanie córce, że jest na utrzymaniu rodziców skończy się tylko w jeden sposób: zerwaniem relacji. Dziewczyna uniesie się honorem i zacznie sama się utrzymywać: zgadnij w jaki sposób.
                  Z resztą dziecku na studiach należą się alimenty od rodziców. Rodzice nie robią córce żadnej łaski, że dają jej pieniądze, bo to jest ich ustawowy obowiązek.
                  • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:49
                    lauren6 napisała:

> Dorosły człowiek potrafi przewidzieć konsekwencje swojego zachowania

Zgadzam się. Cała trójka: mama, tata i córka muszą ponieść te konsekwencje.

i trzymać
                    > nerwy na wodzy jeśli trzeba.

Nie zgadzam się. Ludzie mają prawo do emocji i ich wyrażania.

> W tym konkretnym przypadku "wariowanie" (policzkowanie dziewczyny, wyzywanie od
                    > k...) i wypominanie córce, że jest na utrzymaniu rodziców skończy się tylko w
                    > jeden sposób: zerwaniem relacji.

Nic nie pisałam o policzkowaniu, wyzywaniu, więc to chyba nie do mnie.
                    Pisałam tylko o tym, że ja bym przyznała sie do tego co zobaczyłam w komputerze córki.

Dziewczyna uniesie się honorem i zacznie sama
                    > się utrzymywać: zgadnij w jaki sposób.

W taki, jaki wybierze sama. Podobno jest dorosła.

> Z resztą dziecku na studiach należą się alimenty od rodziców.

Nikt temu nie przeczy.

Niemniej jednak córka nie jest równorzędną partnerką dla swoich rodziców tak długo, jak długo jest na ich utrzymaniu.

• lauren6 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:53
                      > Niemniej jednak córka nie jest równorzędną partnerką dla swoich rodziców tak długo, jak długo jest na ich utrzymaniu.

Oczywiście, że rodzice mogą traktować córkę jak gorszy sort człowieka. Skończy się to tylko i wyłącznie zerwaniem stosunków i zerowym wpływem na dalsze postępowanie dziecka.
            • konsta-is-me Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:12
              Szokujace czyli jakie??
              Jakies BDSM, seks ze zwierzetami itp?
              Jakby byla (prawie) ubrana to by bylo ok?
            • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:27
              Czysci system i Tak przypadkiem naciska odnosnik do zdjec?
              • katja.katja Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:06
                I skąd wiedział czemu służą te zdjęcia? Znajomy kiedyś zrobił piękne akty swojej znajomej 20-parolatce, od lat w stałym związku (potem wyszła za mąż), chciała taki prezent na własne urodziny.
                Skąd wiedział czy to nie zdjęcia "dla chłopaka"?
          • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:21
            Po naprawie matrycy zabral sie za inne sprawy... CzYtaj czYtaj i czYtaj po 3 x jesli trzeba.
            • konsta-is-me Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:28
              Czyli NIE ZNALAZL PRZYPADKOWO.
              Czego dalej nie rozumiesz w tym zdaniu??
              PRZESZUKAL pliki, czyli przeszukal komputer.
              To zupelnie inna sprawa.
              Mam tlumaczyc dalej?...
            • madzioreck Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:36
              szmytka1 napisała:

> Po naprawie matrycy zabral sie za inne sprawy... CzYtaj czYtaj i czYtaj po 3 x
              > jesli trzeba.

To Ty czytaj. Do żadnej z tych innych spraw nie ma potrzeby grzebać w zdjeciach i dokumentach. Doucz się.
              • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:55
                Naprawde straszne, ze to zrobili. Okropni, niemoralni rodzice. Pod sad ich a corce odszkodowanie za straty moralne. I sponsorowi tez bo jego korespondencje w koncu czytali
                • madzioreck Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 13:21
                  No, formalnie rzecz biorąc, to właśnie tak, jak piszesz. Dorosły człowiek ma prawo zrobić ze swoim życiem, co uważa, nawet, jeśli robi głupio. A grzebanie w cudzej prywatności jest i łamaniem prawa, i moralnie nie halo, i po prostu obleśne.
        • zuleyka.z.talgaru Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:14
          No szukają haseł = włamują się. Serio jesteś tak nieogarnięta?
          • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:24
            No i? Wlamyja sie i jak sie okazuje, nie bezpodstawnie ta matka wariowala. Jakby nic nie znalezli to byloby im zwyczajnie glupio. Faktycznie najwiekszy dramt twgo watku to nie prostytucja corki tylko zlamanie tajemnixy korespondencji. FaktycNie piekne zasady macie. Brzydzi mnie ematk co jakis czas i teraz twz jest taki moment.
            • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:30
              Rozumiem, ze twoi rodzice wiedza z kim sypiasz,czy masz nagie fotki i Vibrator w szafce?widocznie nie potrzebujesz prywatnosci
              • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:34
                Mam 40 nie 20 l i od 20 nie jestem na utrzymaniu rodzicow, od kilkunastu lat jestem mezatka. Nie posiadam wibratora, nie zdurnialm by robic sobie nagie zdjecia (po co).
                • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:41
                  Tzn skoro nie masz wibratora,nagich fotek i jestes mezatka,Tak jakby bycie mezatka z automatu wykluczalo seks z kims innym to znaczy,ze twoi rodzice moga sie w twoje zycie prywatne mieszac,czytac korespodencje itd?
                  • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:45
                    Dla mnie maz wyklucza innyxh partnerow. Dla ciebie widac nie. Ja moim rodzicom nigdy nie dawalam sygnalow do niepokoju, np nie robilam fotek majacych sprzedac seks.
                    • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:11
                      Gdzie to wyczytalas?
                      • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:19
                        Twoj wpis wyzej: tak jakby bycie mezatka wykluczalo... No dla mnie wyklucza, skoro ty piszesz w trybie przypuszczajacym...
                        • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 13:26
                          Nigdzie nie napisalam,ze dla mnie nie wyklucza,napisalam wylacznie,ze nie wyklucza ogolnie.
                  • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:46
                    I wiesz nie mam niczego do ukrycia wiec przegladajac moje hasla dowiedza sie ze cYtam ematke i w jakich sklepach robie zakupy. Inni rodzice nie mieli tyle szczescie i dowiedzieli sie, ze corka zostala prostytutka.
                    • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:12
                      Aha to,ze ty nie masz zadnych tajemnic nie oznacza,ze inni nie moga ich miec?
                      • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:15
                        Alez miej sobie, tylko na wszelki wypadek lepiej sie pilnuj i nie dawaj ojcu kompa gdzie umawiasz takie "biznesowe" spotkania.
                        • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:17
                          Na szczescie mojemu ojcu zwisa moje zycie prywatne.Jesli dla ciebie jedna tajemnica jaka mozna miec przed rodzicami to sponsoring to gratuluje😂😂😂😂
                          • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:22
                            Dzieki, ja naprawde prowadze poukladane i moralne i co dla ciebie wazniejsze - zgodne z prawem - zycie i nie mam powodow do wstydu ani tajemnic nie wstydliwych. Moje tajemnice to takie toczace sie w zyciu wewnetrznym, np przemyslenia a nie uczynki poparte dowodami.
                            • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 13:32
                              Klamiesz,ze prowadzisz zycie zgodne z prawda skoro dopuszczasz przegladanie cudzej korespondencji.
                              I Co oznacza wg ciebie moralne zycie?
            • lauren6 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:36
              Włamanie się na cudze konto i czytanie cudzej korespondencji jest przestępstwem zagrożonym grzywną lub karą więzienia.
              Trzymanie nagich fotek na komputerze, sypianie z facetem za pieniądze przestępstwem nie jest.

Czaisz różnicę???
              Rodzice, którzy złamali prawo (i tak, córka może w kazdej chwili na nich donieść na policję) nie mają żadnego moralnego prawa by pouczać córkę, która nie robi niczego nielegalnego lub prawnie zakazanego. Mogą jej pogrozić palcem... i przy okazji sami wystawią się na konsekwencje prawne oraz raz na zawsze zepsują sobie relacje z córką.

No i po co im było to wscibskie przeszukiwanie jej komputera?
              • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:43
                Hmm interesujace. Ja bym prawo zlamala. I przegrzebala komputer i sadze, ze moralnie jest to usprawiedliwione. Ciekawe ze emateczki tak latwo radza szpiegowac mezow podejrzanych o zdrade, ale corki prostytutki to juz nie. Zaczynam prYchylac sie do opinii, ze pelno tu bylych utrzymanek, galerianek itp. Za to zignorowanie zlych sygnalow to wzor rodzicielskiej postawy. Coraz piekniej...
                • lauren6 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:46
                  > Zaczynam prYchylac sie do opinii, ze pelno tu bylych utrzymanek, galerianek itp

Zaczynam przychylać się do opinii, że ten wątek przyciągnął kilka totalnych kretynek.
                • sumire Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:50
                  szmytka1 napisała:

> Zaczynam prYchylac sie do opinii, ze pelno tu bylych utrzymanek, galerianek itp.

Wow. Przejrzałaś nas!
                  • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:53
                    Nie ja. Padly takie sugestie wczesniej i dotarlo do mnie, ze tak. Dramat bo przejrzeli komputer a nie bo sie prostyttuuje bo to pikus.
                    • lauren6 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:55
                      Nie dramat/pikuś tylko przestępstwo/brak przestępstwa.

Rozumiesz różnicę, czy tak się zacietrzewiłaś, że już zupełnie ci się wylaczyły procesy myślenia?
                      • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:07
                        Jakby za zabojstwa nie.karali to tez byloby ok? Czaisz aspekt moralny i ze mniej niemoralne jest szperanie w kompie niz prostytucja. To zupelnie rozny kaliber
                        • katja.katja Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:08
                          Kogo zabija sponsoring?
                          • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:13
                            Zabija szacunek do drugiego czlowieka np.
                            • katja.katja Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:15
                              A może bardziej się szanują w tej relacji niż wiele legalnych małżeństw?
                              Poza tym jest obowiązek szanowania każdego? Ciebie pewnie też ktoś tam nie szanuje bo np. jesteś za brzydka, za biedna czy wykonujesz byle jaki zawód.
                              • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:17
                                No fakt, najbardziej boleje nad brakiem szacunku ze strony tych, co nie szanuja mnie za wyglad big_grin gazeciarzu nie sil sie wiecej i mi nie odpisuj
                            • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:18
                              Pier ... o Szopenie.
                            • madzioreck Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:47
                              Twój szacunek do drugiego człowieka nie istnieje i jak widać, nie musiałaś się w tym celu prostytuować.
                        • lauren6 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:39
                          Bzdura. Przyjmij do wiadomości, że twój system moralny nie jest systemem uniwersalnym.
                          • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:52
                            Hmm mnie sie zawsze wydawalo ze brak akceptacji dla prostytucji, zwlaszcza w wykonaniu wlasnego dzieckab to dosyc uniwerslna zasada. Czlowiek uczy sie cale zycie jak to mowia.
                            • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:59
                              szmytka1 napisała:

> Hmm mnie sie zawsze wydawalo ze brak akceptacji dla prostytucji, zwlaszcza w wy
                              > konaniu wlasnego dzieckab to dosyc uniwerslna zasada.

Jak tak pomyśleć, to jednak nie jest uniwersalna.
                              Wiemy, choćby z literatury, że matki, które same przestały być atrakcyjny wysyłały na ulicę swoje córki.
                              Weźmy chociaż "Szkarłatny płatek i biały"
                              lubimyczytac.pl/ksiazka/22351/szkarlatny-platek-i-bialy
                            • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 13:33
                              Brak akceptacji dla prostytucji nie jest moralne,bo pogardzasz drugim czlowiekiem tylko dlatego,ze sie prostytuuje.
                    • katja.katja Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:01
                      A jakby się spotykała z żonatym i dzieciatym gościem bez kasy w tle (zwykły romans) to byłoby ok?
                • ichi51e Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 15:55
                  nie czujesz ze w wypadku gdy TWOJ wlasny maz cie zdradza i kiwa jestes niejako strona a jak dorosla corka sie umawia z facetem na seks (chocby i platny) to nijak cie to nie dotyczy?
        • konsta-is-me Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:16
          Przegladanie PLIKOW to nie jest PRZYPADKOWE znalezienie ZDJEC.
          To ty masz braki ze szkoly.
          Nie odrozniasz plikow i ich rodzajow od matrycy.
          Watpie czy wiesz w ogole co to jest
          Zapewniam cie ze systemu ani odnosnikow do irzadzen na dysku do nie ma w plikach graficznych...
          • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:26
            Glupota az kipi. Najpierw wymienil matryce a potem zabral sie za porzadki na komputerze...
            • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:28
              Porzadek w komputerze mozna zrobic Bez otwarcia folderu ze zdjeciami.
              • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:35
                Mozna tez zarabiac nie jako prostytutka.
                • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:42
                  Mozna,ale prostytucja nie jest karalna, a lamanie tajemnicy korespondencji i owszem.
                  • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:48
                    A wolalabys by twoj syn zlamal czyjas tajemnice korespondencji czy zeby zostal meska prostytutka? Mnie to drugie bulwersuje i boli o wiele bardziej.
                    • katja.katja Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:52
                      Wolałabyś żeby syn został męską prostytutką czy sam (jako dorosły już) korzystał z tych usług?
                      • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:55
                        Wolalabym aby mial udane zycie prywatne i stala partnerke/partnera.
                        • katja.katja Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:00
                          W wieku 20 lat większość kobiet nie ma jeszcze stałego partnera.
                          • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:12
                            A ci co nie maja, to albo:
                            A) prostytuuja sie,
                            B) korzystaja z uslug prostytutek.
                            • katja.katja Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:17
                              A co mnie obchodzi co dorosła osoba robi ze swoim ciałem?
                              Ja uważam, że obżeranie się i doprowadzenie do otyłości jest szkodliwe i wiele razy zostałam zrugana za to na forum bo to nie moja sprawa co kto robi ze swoim ciałem, nawet szkodliwego.
                    • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:15
                      W przypadku nr jeden nabruzdzil by sobie w zyciorysie duzo bardziej.Watpie,ze moj syn bedzie mial w zyciu jedna partnerke, prawdopodobnie bedzie zamaczal ile mu pary starczy.Nie zamierzam sie w jego zycie seksualne mieszac.
                      • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:26
                        No i dowiadujesz sie, ze sie prostytuuje i mowisz no trudno, nie bede sie mieszac... Latwiej, bo jest chlopcem, na kobiety w tym biznesie czyha o wiele wiecej zagrozen jednak. I ja jako matka nie moglabym tego przelknac tak latwo.
                        • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 13:34
                          Nie bede sie mieszac, bo to nie moj penis, proste.
            • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:30
              szmytka1 napisała:

> Glupota az kipi.

Niestety smile
              Tylu idiotek, co w tym wątku jeszcze na tym forum nie widziałam smile
              • edelstein Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:30
                Argumenty sie skonczyly,zaczely sie wycieczki personalne. JEAH
              • lauren6 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:39
                > Tylu idiotek, co w tym wątku jeszcze na tym forum nie widziałam smile

Podziwiam taką samokrytykę.
                • bo_ob Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 11:52
                  lauren6 napisała:

> > Tylu idiotek, co w tym wątku jeszcze na tym forum nie widziałam smile
                  >
                  > Podziwiam taką samokrytykę.

Aha.
                  smile))
                  OK, rozumiem. Nie będę już ci sie naprzykrzać.

• madzioreck Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:39
              szmytka1 napisała:

> Glupota az kipi.

Owszem, głównie Twoja.
              • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:43
                A dla mnie tych, dla ktorych prostytucja dziecka to nic takiego, ot epizod w zyciu; za to zlamanie tajemnicy korespondencji przez rodzicow to dramat, przestepstwo, czyn godny potepienia i skutkiem tego wspolczuja dziewczynie takich zlych rodzicow a nie tego, ze zeszla na zla droge. Tym rodzicom to juz w ogole niczego nie wspolczuja.

Nie wiadomo czy sie smiac czy plakac.
                • lauren6 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:54
                  Traktując problem zero jedynkowo: albo szał i bicie córki, albo "prostytucja dziecka Cię nie obchodzi" tylko i wyłącznie wystawiasz świadectwo swojej inteligencji. Niezbyt dobre.
                  • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:57
                    Nikt tej corki przeciez nie bil! Ja napisalam, ze gdyby to byla moja corka to emocje wzielyby gore i choc to do niczego dobrego nie prowadzi, to dalabym jej w twarz.
                    • madzioreck Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 12:59
                      Bardziej moralnie, z punktu widzenia reszty Twoich wypowiedzi, byłoby w takiej sytuacji dać w twarz sobie suspicious
                      • szmytka1 Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 13:03
                        A najbardziej wlasciwe bedzie przestanie cYtania tego watku. To drugi taki co mnie zaskoczyl negatywnie. Zaraz po tym gdzie nawolywano by nie donosic na dziadka ze sklonnosciami pedofilskimi...
                        • madzioreck Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 13:08
                          Tak, pedofilia, prostytuacja i zabójstwo to zupełnie to samo przecież. I Ty grzmisz o moralności... nawiasem mówiąc, najwięcej odmieniania moralności przez przez wszystkie przypadki na każdym kroku słyszałam od nawiedzonej katechetki, dla której zgwałconej 13-latce lepiej zrobiłby poród niż aborcja. Rzygać się chce.
                          • katja.katja Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 15:16
                            A pamiętacie tekst pedofilów z Watykanu, że prostytutki są "duchowe martwe"? Pewnie big_grin Rżnięcie dzieci, w tym z ubogich afrykańskich krajów i zamiatanie tego pod dywan świadczy o głęboki życiu duchowym.
    • tarantinka Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 13:05
      Jestem matką, teraz już 23 latki. Jak miała 17 lat przeczytałam jej Facebooka. Przez przypadek, nie wylogowała się a ja byłam ciekawa prywatnego życia mojej kochanej córuni. Cóż, po tym fakcie już nigdy nie spojrzałam na córkę tak samo. Opadły mi klapki z oczu, zaczęłam być czujna. Z jej korespondencji wynikało, ze mnie okłamuje, zaczęłam wyłapywać te momenty, gdy mną manipuluje. Nie przestałam jej kochać -to oczywiste, po prostu dotarło do mnie jak idealizujemy własne dzieci, jak bardzo wierzymy w moc sprawczą wszystkich pogadanek, jak usprawiedliwiamy ich wybory niedojrzałym wiekiem i niewiedzą. Patrząc z perspektywy czasu jestem zadowolona, że odkryłam druga twarz mojej córki. Jej zachowania wynikały z problemów, udało mi się tak pokierować rozmowami, że poszła na psychoterapię. Wykorzystałam wiedzę z tajnego źródła, żeby pomoc a nie oceniać. To był trudny czas, bo musiałam się również skonfrontować z faktem, że zawaliłam jako matka. No może nie do końca bo zamiast wypierać wzięłam na klatę i pomyślałam co będzie dobre dla niej a nie dla mojego urazonego ego - super matki super córki.
      Wiele wypowiedzi jest tutaj z perspektywy matek młodszych dzieci - gdy mamy poczucie, ze wychowaniem uzyskamy pożądany efekt. Mama tej nastolatki, też pewnie wychowywała jak najlepiej umiala. Do 19 łatki nie dotrze się rozmowami o zagrożeniach, ona teoretycznie to wie, tylko wychowana w przeświadczeniu jaka jest super uważa ze sobie poradzi. Jak przyjedzie do domu, to zorganizowałaby wspólne oglądanie filmu Uprowadzona. To film jak wakacyjna przygoda zmienia się w koszmar i dziewczyny trafiają do burdelu. Film jest brutalny, naturalistyczny i powoduje w rodzicu nagłą i uzasadnioną potrzebę zamknięcia latorośli w bezpiecznym miejscu. Ten film może będzie okazja do rozmowy? Jaka to będzie rozmowa zależy od całokształtu relacji. Może się córka otworzy i powie jakie ma problemy. Rodzice powinni ocenić czy zachowanie córki to wybryk młodości czy objaw większych problemów. Kontrolowanie jej nic nie da. Znam rodziców, którzy zerwali kontakty z córką, bo ta związała się z 20 lat starszym żonatym i dzieciatym. Facet się rozwiódł, maja dzieci a kontakt z rodzicami zerwany. Także, tak bywa że rodzice nie wybaczają.
    • milamala Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 13:39
      Jesli czlowiek decyduje sie na prostytucje vel sponsoring pomimo dobrej sytuacji finansowej, to znaczy, ze to cos siedzi w czlowieku. Wcale rodzice nie musieli popelniac bledow (a moze popelnili, tego nie wiadomo). Jesli nie popelnili, panna ma sytuacje finansowa dobrai mimo wszystko zdecydowala sie na cos takiego, to znaczy, ze tego rodzaju zadatki tkwia w jej mozgu. Nikt na to wplynac nie mogl i nie moze, cokolwiek by zrobil, jak to w jednej piosence bylo: placa mi za cos co i tak wszak lubie.
      • ichi51e Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 15:52
        o boze a ja cale 35 lat myslalam ze tam jest w "szach-klubie" i zastanawialo mnie o co chodzi...
    • katja.katja Re: Odkryty sponsoring - co robi ematka? 26.06.19, 15:13
      He he... Jak Cię lubię Kotko smile Szkoda, że nie jesteś mężczyzną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka