Dodaj do ulubionych

Bałtycka ruletka

• marisol25 Re: Bałtycka ruletka 05.07.19, 08:10
      betty_bum napisał(a):

> Kto teraz jest nad morzem? Jak wypełniacie sobie czas?
      > Właśnie rozmawiałam z koleżanką, jest załamana, w tym roku to jej jedyny urlop
      > z dziećmi, wyszukała urokliwą okolicę z dala od kurortów, żeby mieć pustą plażę
      > , więc tkwią w deszczu w miejscu, gdzie nic nie ma, bo mąż z samochodem przyjed
      > zie za kilka dni.

Nie jeżdżę nad Bałtyk w lipcu ,chyba bym musiała zglupiec.za to koniec sierpnia ,początek września pogoda bywa miodzio-w zeszłym roku w Kołobrzegu o takiej porze grzało i przez około 10 dni grama deszczu.w tym roku też koniec sierpnia jedziemy ,więc pozostaje mi tylko współczuć koleżance.lipiec bywa kapryśny niestety.
      >
    • jolie Re: Bałtycka ruletka 05.07.19, 17:27
      Byłam nad Baltykiem przez dwa pierwsze tygodnie czerwca. Nie spodziewałam się tak dobrej pogody (dobrej do plażowania, choć 2 czy 3 dni był to upał). Bałtyk lubię niezależnie od aury, ale gdy jadę z moimi chłopcami, wolę żeby było słonecznie (żeby mogli popływać, a najmłodszy, żeby brodził sobie i bawił się w piasku).
    • manala Re: Bałtycka ruletka 07.07.19, 10:19
      Właśnie wróciliśmy z urlopu nad Bałtykiem. Dwa dni były plażowe - jeden aż za gorący, drugi bardzo przyjemny, spędzony w wodzie. Potem zaczęło wiać. Oczywiście spacerowaliśmy sobie po plaży, było pięknie ale momentami jednak zimno. Dziwię się, że dzieciaki zdrowe wróciły ; )) Byliśmy w większej miejscowości więc szukaliśmy innych rozrwek. Dzień spędziliśmy w Gdańsku. NIE PADAŁO praktycznie wcale (jakiś deszczyk poranny raz czy dwa). Nad polskim morzem najbardziej zniesmaczyły mnie ceny w sklepach spożywczych. Wszystko było tak x2 i zastanawialiśmy się jak lokalsi tam żyją ; ). No i ceny w knajpach. Raz za obiad dla 4 osobowej rodziny zapłaciliśmy 280 zł (normalnie płacimy tak do 150 zł). Fakt, wszyscy jedliśmy ryby ale i tak przeżyłam szok ; )
      • zlota.ptaszyna Re: Bałtycka ruletka 07.07.19, 10:23
        przeciez to nie sa swieze ryby z morza ale odmrozone filety z Biedroonki, nic nie usprawiedliwia takiej ceny, pozytaj sobie na ten temat
        • manala Re: Bałtycka ruletka 07.07.19, 10:28
          Nigdy nie widziałam tuszy turbota w biedronce, ale łosoś to bardzp prawdopdobne, że biedronkowy. Mam tą świadomość.
          • zlota.ptaszyna Re: Bałtycka ruletka 07.07.19, 10:31
            ale w jakichs sezonowych barach skad rozpoznasz ze podano ci drozsza rybe e nie jakas pange ? w ten sposob podobn powszechnie oszukuja
      • pitupitt Re: Bałtycka ruletka 07.07.19, 10:46
        Sekret polega na tym, że lokalsi nie robią zakupów w sklepach w nadmorskich "kurortach" , bo wiedzą, że w sezonie ceny są sztucznie zawyżane (zwłaszcza w tych małych, gdzie właściciele muszą jakoś przeżyć przez tesztę roku...). Ta praktyka też mnie zniesmacza, ale co zrobisz?
        • zlota.ptaszyna Re: Bałtycka ruletka 07.07.19, 11:11
          to co piszecie bylo 20 lat temu, teraz w kazdej miejscowosci jest biedronka i inne sieciowki, ktos wam zabrania kupowac w markecie?????? to samo np z kremami do opalania czy papierem toaletowym, wczesniej w cenie odrzutowca teraz satez Rossmany, naprawde nie rozumiem problemu?
          • manala Re: Bałtycka ruletka 07.07.19, 11:26
            Nie wszędzie jest jednak Biedronka czy Rossmann. Polo Market jedynie był - ceny z d...y.
          • riki_i Re: Bałtycka ruletka 07.07.19, 11:40
            Rok temu byłem w Juracie, najbliższy Rossmann jest... we Władysławowie. Wyprawa tamże to pół dnia z głowy. Sklep spożywczy w Juracie oprócz jakiś mikro punktów jest jeden - polski prywatny ze słabym wyborem towarów i wysokimi cenami. Na całym plw Helskim jest bodajże jedna biedronka na peryferiach Jastarni, w takim Helu beznadziejny polo market
            • zlota.ptaszyna Re: Bałtycka ruletka 07.07.19, 12:12
              W tamtych okolicach akurat dawno nie bylam, moze pazerne gminy blokuja wejscie Biedronek,
              ale generalnie wdziera ona sie wszedzie i to jest super i to to piszecei to raczej niechlubny wyjatek a nie regula
    • pitupitt Re: Bałtycka ruletka 07.07.19, 10:40
      Jak ktoś jedzie tylko po to, żeby spalić się na skwarkę, to tak to wygląda... Taniej byłoby kupić sobie karnet na solarkę.
    • valla-maldoran Re: Bałtycka ruletka 07.07.19, 12:21
      Żadna pogoda nie jest w stanie mnie odstraszyć od Bałtyku. Bardziej odstraszają mnie tłumy latem, więc jeżdżę w grudniu. Jest bosko. big_grin
    • bywalec.hoteli Re: Bałtycka ruletka 16.07.19, 21:28
      a jak teraz nad morzem?
    • eat.clitoristwood A ja 16.07.19, 21:35
      w sobotę jadę na trzy tygodnie nad jezioro Choczewskie. Do plaży w Lubiatowie mam 15 km. (Rowerem, z przysłowiowym palcem w dupie, godzina drogi. Z przerwą na piwo, na pargingu za Ościekami Lęborskimi.) Do jeziora 400 m.
      Ma wrócić lato.
      Takoż, pocałujta w dupę wójta.
      • zbyfauch Re: A ja 16.07.19, 21:45
        No, dobra, do samej plaży siedemnaście. smile
    • milamala Re: Bałtycka ruletka 16.07.19, 21:40
      Zawsze tak mialam nad Baltykiem, co pojechalam to deszcz. Chodzilam jak umoczona kura, bo w koncu wakacje i trzeba zazyc tego powietrza. Za Baltyk dziekuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka