03.07.19, 23:18
Uwielbiam spać na brzuchu, ewentualnie na boku.
Nie zasnę w pozycji - na plecach.
Pamiętam, że moja mama zawsze spała na plecach i nie wyobrażała sobie innej pozycji.
I tak( bo właśnie kładę się spać) zastanawiam się - skąd takie upodobania?
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Spanie. 04.07.19, 00:19
      moja matka twierdzi, ze sypiam w identycznej pozycji jak moj ojciec, wiec to moze geny decyduja?
    • liliawodna222 Re: Spanie. 04.07.19, 00:21
      Po prostu tak Ci wygodnie wink
    • hrabina_niczyja Re: Spanie. 04.07.19, 00:21
      Nie wiem, ale mam tak samo 😀
    • memphis90 Re: Spanie. 04.07.19, 09:03
      Przyzwyczajenie, widocznie tak Ci wygodnie. Kiedyś spałam tylko na brzuchu, cyc mały, więc nie przeszkadzał, brzucha żadnego, więc tym bardziej nie przeszkadzał. Potem na boku - bo ciąża, a po ciąży karmienie na lezaco. Teraz na boku lub na plecach, najczęściej w jednej pozycji przez całą noc- bo kot mi się mości miedzy kolanami i nijak nie można ksieciunia przesunąć. Musiałam przywyknąć. Plus dodatkowo zawsze śpię z głową "na zewnątrz" łóżka, nie do wewnątrz (czyli na lewym boku, kiedy śpię po lewej i na prawym, kiedy po prawej) , bo nie znoszę, jak ktoś w moją stronę oddycha i sapie.
      • jak_matrioszka Re: Spanie. 04.07.19, 10:58
        Ja też śpie z kotem, ale zmieniam pozycje, bo nie dam rady leżeć 9-10h w bezruchu. Poza tym kot w nocy chodzi jeść, i jak wraca, to najpierw cichutko pomiaukujac idzie po mnie w kierunku głowy, dopiero jak poklepie go po łepku dajac znać że wiem że on jest, to sie kładzie w nogach. W ten sposób kot zapobiega byciu wykopanym z łóżka, bo jak sie nie zapowiadał, to mu sie zdażyło wylecieć tongue_out

Śpie na obu stronach, na plecach i na brzuchu, z jedna lub obiema nogami podkulonymi. Ze Spania na brzuchu też musiałam we wczesnej ciaży zrezygnować, bo biust miałam wiekszy niż brzuch i nie dało sie utrzymać wink
        • ga-ti Re: Spanie. 04.07.19, 11:33
          10 godzin śpisz? Łał!
          • bergamotka77 Re: Spanie. 06.07.19, 23:02
            Co w tym dziwnego? Jeśli jestem zmęczona sypiam nawet więcej ale po 9-10h jestem najbardziej wyspana.
            • cruella_demon Re: Spanie. 06.07.19, 23:31
              ale po 9-10h jeste
              > m najbardziej wyspana.
              >

Ja też. Ostatnio miałam mnóstwo spraw do załatwiania, niestety skoro świt, więc nie dosypiałam po 2 tygodniach niedosypiania, jak padłam o 15, tak mąż oddał mi dzieci na drugi dzień po 9 big_grin
              • jak_matrioszka Re: Spanie. 07.07.19, 01:50
                Ja mówie łał jak ktoś śpi po 4h na dobe i dobrze z tym funkcjonuje. Ja moge 2-4h spać przez 3 doby, w czwartej przestaje kontaktować i musze i tak hurtem obrobić cały brak snu, wiec nie zaoszczedze tongue_out
                • bergamotka77 Re: Spanie. 07.07.19, 12:22
                  Mam tak samo. I wtedy śpię 12h 😃
    • kanga_roo Re: Spanie. 04.07.19, 10:40
      upodobanie, i tyle. do tego może się zmienić, ja większość życia spałam na brzuchu lub boku, skulona i zwinięta w precelek, teraz bywa, że całą noc śpię na plecach, rozciągnięta na maksa.
    • arista80 Re: Spanie. 04.07.19, 11:38
      Ja śpie głównie na lewym boku, na prawym po jakims czasie robi mi się duszno. Spania na plecach raczej nie praktykuje, para razy chyba tak zasnęłam, to miałam sny, że nie mogę oddychać i po obudzeniu normalnie brakowało mi tchu. Mój mąż natomiast śpi głownie na plecach i bardzo chrapie przy tym.
      • mona-taran Re: Spanie. 04.07.19, 18:23
        Mój też chrapie jak śpi na plecach. Zdarza mi się go przewracać na bok w nocy :p
    • boo-boo Re: Spanie. 04.07.19, 14:14
      Nie wiem. Na plecach spać nie mogę bo mi się w głowie tak kręci, że aż mnie mdli. Ja najpierw 10 minut na prawym boku, potem 5 na lewym i na brzuchu ląduję w pozycji na koszykarza.
      • jak_matrioszka Re: Spanie. 07.07.19, 01:51
        Jak to jest "na koszykarza"?
        • kryzys_wieku_sredniego Re: Spanie. 07.07.19, 16:02
          Jak do wyskoku, jedną nogę masz ugiętą w kolanie i podniesioną.
    • asfiksja Re: Spanie. 04.07.19, 18:00
      Dla urody podobno najlepsze spanie na plecach, twarz się nie zagniatawink
      • jak_matrioszka Re: Spanie. 07.07.19, 01:52
        Ale sukienki bez pleców już nie ma jak założyć wink
    • bywalec.hoteli Re: Spanie. 04.07.19, 18:29
      zalezy to od twardosci materaca i poduszki
    • 21mada Re: Spanie. 07.07.19, 11:56
      Mam podobnie. Niestety od spania na brzuchu lub boku robią się straszne zmarszczki na dekolcie. ☹️ Najlepiej spać na wznak.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Spanie. 07.07.19, 16:01
      Ciąże i pierwsze miesiące po wspominam jako koszmar, najpierw spanie na boku i to lewym (na plecach i prawym boku się dusiłam), a później przez wielkie cycki nie mogłam spać na brzuchu. Śpię zwyczajowo na brzuchu z lekkim ułożeniem na prawym boku. Na plecach w pozycji siedzącej tylko jak jestem na giga bani i mam helikopter.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka