Dodaj do ulubionych

brońmy biednych samotnych matek

22.09.19, 22:28
No i mamy akcję pod tytułem "brońmy biednych samotnych matek zwolnionych przez tego capa Jędraszewskiego". Kiedy, do tych tak zwanych "lewicowych środowisk" dotrze, że bronić to należy swoich, a nie osobniki wrogie, które właśnie doświadczyły osobiście tego, o co walczą. Bo te biedne pańcie nie walczą o równouprawnienie kobiet, nie walczą o prawa kobiet do samostanowienia. Te pańcie walczyły na odcinku propagandy kościelnej o PATRIARCHAT i "prawa boskie" w życiu codziennym każdego człowieka. Których to właśnie doświadczyły na własnej skórze. No i strugają ofiary. Bo oczywiście to już jest "to nie to samo, to inna sytuacja, tak specyficzna, specjalna".
Jak ktoś walczy o Gilead, to niech ma na tyle godności, by nie jojczeć, że doświadczył Gileadu.
Obserwuj wątek
    • chocolatemonster Re: brońmy biednych samotnych matek 22.09.19, 22:35
      W zasadzie sie zgadzam ale ja uwazam, ze kazdemu trzeba pomoc w biedzie. Moze jak zaznaja solidarnosci kobiecej to cos do tych ich katolickich umyslow dotrze?
      • ferra Re: brońmy biednych samotnych matek 22.09.19, 23:08
        Obawiam się, że nie sądzę.
    • potworia116 Re: brońmy biednych samotnych matek 22.09.19, 23:14
      tifa_lockhart napisał(a):

. Kiedy, do tych tak zwanych "lewicowych środowisk" d
      > otrze, że bronić to należy swoich, a nie osobniki wrogie, które właśnie doświad
      > czyły osobiście tego, o co walczą.

Mam nadzieję, że nigdy. Bronić należy każdego, kto w konkretnej sytuacji potrzebuje obrony.
    • super_hetero_dyna Re: brońmy biednych samotnych matek 22.09.19, 23:17
      Pewnie, ze brońcie swoich. Na przykład sprawdźcie, ile samotnych matek było wśród pracowników zwolnionych masowo przez Agore.
      • livia.kalina Re: brońmy biednych samotnych matek 22.09.19, 23:26
        No ile ich było, misiek?
      • hanusinamama Re: brońmy biednych samotnych matek 22.09.19, 23:30
        Ile było??? Napiszesz??
    • tt-tka Re: brońmy biednych samotnych matek 22.09.19, 23:23
      Nie odmowie pomocy - np zorganizuje pomoc prawna, gdyby panie zdecydowaly sie pozwac bylego pracodawce.

A jakie formy "obrony biednych samotnych matek zwolnionych przez capa Jedraszewskiego" sa proponowane ? Jakos do mnie akcja nie dotarla...
      • potworia116 Re: brońmy biednych samotnych matek 22.09.19, 23:32
        Chyba wątkodajce chodzi ogólnie o robienie medialnego dymu. Ja popieram. Jeśli nie w obronie biednych samotnych matek (postuluję utworzenie skrótowca BSM), to przeciw capowi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka