Dodaj do ulubionych

Bez węglowodanów

21.11.19, 21:25
Pogoda za oknem taka a nie inna, A mnie dopadł wilczy głód. Sałata z orzeszkami i dodatkami mnie nie zadowala.
Potrzebuję konkretów obiadowych, mocno ciepłych i sycących typu gulasz. Ematka wie wszystko i ma pod ręką takie przepisy. Poratujcie, bo zima dopiero nadchodzi, a jeść będzie trzeba.
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Bez węglowodanów 21.11.19, 21:29
      Zjedz trzy świnkiwink
      Co Ci zawiniły te biedne węglowodany?
      • swinki_trzy Re: Bez węglowodanów 21.11.19, 21:32
        Na zdrowie i wagę mi szkodzą, ma być ich mało, jak najmniej.
        A świnki lubię i jadam i przepisy jak najbardziej mięsko mają uwzględniać 😀
        • tt-tka Re: Bez węglowodanów 21.11.19, 21:58
          Malo ? Zacznij gotowac razowy makaron - tego nie da sie zjesc duzo smile
          • ira_08 Re: Bez węglowodanów 21.11.19, 22:03
            Potrzymaj mi piwo big_grin

Nie dziwię się autorce, że czuje głód po sałacie, nawet z orzeszkami. Spróbuj może jakichś dań na bazie soczewicy? Zuba z zielonej soczewicy, curry z soczewicy na mleczku kokosowym? Poszukaj wśród przepisów keto, np. masz tu: ms-fox.pl/obiady/
            • swinki_trzy Re: Bez węglowodanów 21.11.19, 22:21
              A nie, ta sałata wrzucona była jako przykład, by nie wleciały przepisy typu rukola i pomidorki i że po tym autorka przez pół dnia z rozpiętym paskiem chodzi bo tak obżarta.
              A strona fajna, poczytam, skorzystam. Dziękuję 😀

Kurę wywołuję, bo gdzieś mi świta że ona coś kiedyś wrzucała że bez węglowodanów jada, ale nie mogę tego odnaleźć.
              • turzyca Re: Bez węglowodanów 21.11.19, 22:45
                Wyszukiwarka na słowo omlet i autora kura17 powinna dać Ci wynik.
              • agniesia331 Re: Bez węglowodanów 22.11.19, 19:19
                Soczewicy, cebula czerwona, papryka, , puszka pomidorów,. Taka niby fasolowka
          • bywszy Re: Bez węglowodanów 21.11.19, 22:56
            tt-tka napisała:

> Malo ? Zacznij gotowac razowy makaron - tego nie da sie zjesc duzo smile

Zdania wśród uczonych są podzielone. tongue_out

To jedyna rzecz, którą w lecie muszę (sam sobie!) wydzielać.
            Integrale, pomidory, mozzarella, oliwa, pieprz, bazylia - mógłbym to jeść codziennie na śniadanie, obiad i kolację.

• kosheen4 Re: Bez węglowodanów 21.11.19, 22:50
        zajrzyj do ketorevy, masa przepisów bez lub z małą ilością węglowodanów.
        www.ketoreva.pl/search/label/jad%C5%82ospisy
    • lumeria Re: Bez węglowodanów 21.11.19, 23:05
      Jarmuż ze skwarkami. Gotowanie - 5 min. Posiekać, wrzucić na patelnie z odrobina wody, okrasić skwarkami (aby nie był za tłusty). O, jaki dobry!
    • swinki_trzy Re: Bez węglowodanów 22.11.19, 14:24
      Podciągnę, może ma ktoś jeszcze jakieś pomysły 😀
    • memphis90 Re: Bez węglowodanów 22.11.19, 14:46
      Forszmak?
      • memphis90 Re: Bez węglowodanów 22.11.19, 14:48
        Albo gołąbki.
        • agniesia331 Re: Bez węglowodanów 22.11.19, 19:16
          Warzywa na patelnię bez ziemniaków i kiełbasa do tego. Takie keto
      • agniesia331 Re: Bez węglowodanów 22.11.19, 19:15
        Pieczarki, kiełbasa, z warzyw co tam masz, takie leczo niby.
    • bramstenga Re: Bez węglowodanów 22.11.19, 15:11
      "Makaron" z cukinii z dowolnym sosem. Dodatkowy bonus to mniej zmywania, bo cukinię wystarczy wrzucić na 3-5 minut do sosu.
    • agniesia331 Re: Bez węglowodanów 22.11.19, 19:14
      Jestem już 5sty dzień baz cukru i węglowodanów. Najbardziej mnie syca mielone, schabowe w jajku tylko i gulasz:mięso jakiekolwiek, cebula, papryka, pieczarki. Czasami kukurydza. Omlet z warzywami, zupa marchwiowa, dyniowa. Nie wiem ile schudłam, dochodziła do rozm wagi wzrost minus 103, a najlepiej wyglądam przy wzrost minus 110.juz wisza mi spodnie w pasie, tura była 12 dni, 2 dni przerwy, i od dziś kolejne 12 dni
      • agniesia331 Re: Bez węglowodanów 22.11.19, 19:15
        15 sty dzień, nie 5

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka