Dodaj do ulubionych

edzio - pomóż...

21.10.04, 13:47
wiem, że było już o ASO ale chciałam Cię zapytać czy ASO 500 to jest bardzo
dużo - koleżanki córka ma takie a do lekarza mają się zgłosić dopiero we
wtrorek i ona się bardzo martwi. OB ma w normie 4/2.
Dziewczyna ma 17 lat i skierowanie na usunięcie 3-go migdałka, ale ostatnio
jest często przeziębiona więc na razie nie może iść na zabieg.
Poza tym z tyłu powyżej pięty boli ją noga, wieczorem ma to miejsce
spuchnięte i jakby jakiś płyn się tam zbierał.
Jeżeli możesz to odpisz prosze.
pozdrawiam ,ola.
Obserwuj wątek
    • edzio_grubas Re: edzio - pomóż... 21.10.04, 14:34
      O rany, napisalam wielgachny post a ten g...pi serwer gazeta.pl go skasowal...
      Zaczekaj, zaczne pisac jeszcze raz.
    • edzio_grubas Re: edzio - pomóż... 21.10.04, 14:45
      O czym to ja pisalam? ASO powonno byc do 200j, niektorzy podaja, ze do 250j
      (500 jeszcze nie jest takie straszne, ale juz cos znaczy). Jesli jest wyzsze,
      to znaczy ze niedawno byla infekcja paciorkowcowa, najczesciej angina, a
      mowilas, ze corka znajomej byla przeziebiona. Okolo 2 tygodnie po takiej
      infekcji moga pojawic sie rozne powiklania, m. in. zapalenie stawow. Poniewaz
      najczesciej dotyczy to stawow kolanowych, ramiennych i skokowych (a mowilas, ze
      dziewczyna ma obrzek i wysiek nad pieta), sadze, ze moze to jest to? Lepiej
      jednak nie czekac do wtorku, ja bym raczej udala sie na izbe przyjec. Sadze
      tak, bo innym powiklaniem jest zapalenie miesnia sercowego, a tu trzeba by
      zrobic EKG i osluchac serce. Mam nadzieje, ze nic powaznego nie bedzie. Wiesz,
      mnie jest trudni pisac Ci, co to moze byc, bo jednak trzeba zawsze wszystko
      zobaczyc. I dlatego moge sie mylic. Mam nadzieje, ze wszystko skonczy sie na
      Penicylinie i za niedlugo zapomnicie o sprawie. Daj znac na priv co powiedzieli
      lekarze.
      • samumer Re: edzio - pomóż... 21.10.04, 14:51
        edzio, bardzo dziękuję, choć nie są to zbyt dobre wiadomości, koleżanka już
        przeczytała ale chyba jeszcze się bardziej wystraszyła.
        ech , tak to jest z dziecmi.
        jeszcze raz wielkie dzięki , napisze jak się sprawa wyjaśni, pozdrawiam , ola.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka