Dodaj do ulubionych

czy Hi-Tec to dobra firma?

01.12.08, 14:48
jaka jest Wasza opinia na temat tej firmy...robią dobry sprzęt trekkingowy???
pozdrav
Obserwuj wątek
    • leleith Re: czy Hi-Tec to dobra firma? 01.12.08, 17:02
      Mój brat kupił ładne parę lat temu buty Hi tec,i powiem Ci,że był z nich
      zadowolony,a chodził po górach baaaaardzo dużo i w różnych warunkach..jak się
      mają ich teraźniejsze produkty trudno mi powiedziec..pozdr.
    • dr_diesel Re: czy Hi-Tec to dobra firma? 04.12.08, 08:46
      Sprzet trekkingowy?

Hi-tec produkuje sprzęt turystyczny a nie trekkingowy.
      Jesli chodzi o buty to owszem, są dobre do biegania, do spacerów w
      dolinkach czy na jakieś leśne trasy.
      Prawdziwe buty trekkingowe produkuje salomon, lowa, trezetta,
      garmont, boreal.
      Buty mocne, za kostkę, sztywna podeszwa, wszyty język i na pewno
      nie "rozłażą" się po kilku miesiącach użytkowania.
    • bart996 Re: czy Hi-Tec to dobra firma? 09.03.14, 00:30
      nie polecam firmy Hi Tec.mialem kurtke 3 w 1 brendan , ktora w okresie gwarancji sie po prostu rozsypala, membrana zeszla na plecach i ramionach ponadto puscily szwy na łokciach,przy rekawie i przy zamkach.
      Producent w ogledzinach swierdzil że kurtka nie posiada wad fabrycznych a zuzyta membrana i nietrzymanie szwow jest spowodowane intensywną eksploatacją.Wedlug producenta to nie wada towaru lecz uszkodzenie powstale w trakcie uzytkowania i jako takie nie podlega reklamacji.
      Sprawe skierowalem do rzecznika konsumentow, powiem tylko tyle żę moj 8 letni alpinus jest w lepszym stanie niz kurtki Hi Tec
      • kornel-1 Re: czy Hi-Tec to dobra firma? 11.03.14, 09:14
        bart996 napisał:

> nie polecam firmy Hi Tec.mialem kurtke 3 w 1 brendan , ktora w okresie gwarancj
        > i sie po prostu rozsypala, membrana zeszla na plecach i ramionach ponadto pusci
        > ly szwy na łokciach,przy rekawie i przy zamkach.

Membrana wykruszyła się w okresie gwarancji, czyli w ciągu jakiego czasu?

Membrana w mojej kurtce Alvika "zeszłą" na plecach/ramionach po kilku latach. Kurtkę używa(łe)m na co dzień w miesiącach wiosenno-jesiennych. nie mam pretensji do producenta.

Gdyby membrana zniszczyła się na całej powierzchni w okresie gwarancji - reklamowałbym.

Kornel
    • jusytka Re: czy Hi-Tec to dobra firma? 11.03.14, 07:45
      Ja zachwycona nie jestem - jest tania. Śpiwór odpruł mi się po pierwszym użyciu, a buty z membraną przeciekały. Zadowolona jestem jedynie z softshella - nie tylko świetnie leży, ale sprawdza się w różnych warunkach pogodowych.
      • zembowski Re: czy Hi-Tec to dobra firma? 14.04.14, 11:38
        mam kurtkę i do tej pory (w warunkach miejskich) sprawdza się rewelacyjnie, jednak prawdziwy test dopiero przed nią.
    • stepowy.82 Re: czy Hi-Tec to dobra firma? 07.05.14, 09:01
      Jak dla mnie są w porządku
    • bb.86 Re: czy Hi-Tec to dobra firma? 13.05.14, 15:53
      Ja mam kurtkę 3 w 1 tej firmy i jestem bardzo zadowolony.
      Używam jej głównie w mieście, ale w górach również się sprawdziła.
      Ze sprzętu trekkingowego to widziałem chyba tylko kijki tej firmy.
    • lukeng6426849872 Re: czy Hi-Tec to dobra firma? 05.08.22, 17:25
      Właśnie mi się rozłazi namiot od nich, używany trzeci raz... Tzn zamki najgorszej możliwej jakości, słowo tandeta nie jest przesadą. Pokrowiec też się rozłazi - szwy. Zamki i w namiocie i w pokrowcu. Może buty nie są tak złe, ale ogólnie to uważam, że nazwa "High" i "Tec", a jakość taniej chińszczyzny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka