saszanasza Re: Czepiam się? 12.12.19, 15:17 A ja nie mam zdania, bo autorka wątku nie nakreśliła kluczowych informacji, tyle co stan na ok. miesiąc wstecz. Czy matka od zawsze tak odmawiała, czy kiedykolwiek opiekowała się wnukami przez cały dzień...wiecie łatwo obarczać winą kobietę, ale może miała już dość ciągłego wykorzystywania jej w charakterze opiekunki do dzieci i zrozumiała, że jej potrzeby są rownież istotne. Wszystko ma swoje granice, a to mi wygląda na efekt jakiegoś wcześniejszego konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Czepiam się? 12.12.19, 16:12 Chcesz mieć ciastko i zjeść ciastko - być niezależną, decydującą o życiu swojej rodziny dorosłą osobą i jednocześnie mieć kogoś, kto za darmo świadczy ci usługi na żądanie. To tak nie działa, nierówna wymiana prowadzi do utraty niezależności. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czepiam się? 12.12.19, 16:19 Nie można foszyć się o spontaniczny i nieuzgodniony pomysł matki zabrania wnuków na weekend i jednocześnie spontanicznie pytać, czy matka za chwilę nie zostałaby z wnukami, bo Shell z mężem wymyślili sobie kino. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Czepiam się? 12.12.19, 22:18 Po prostu przestań na nią liczyć i tyle. Będzie Ci łatwiej. Da się. Odpowiedz Link Zgłoś