Dodaj do ulubionych

Wątek roku 2019

• black_halo Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 11:07
      Nie wiem czy było a le ja nominuję wątek "o co chodzi temu Panu". Nie znajdę teraz linka ale ogólnie rzecz biorąc był o pańci, która na jakiejś imprezie dała numer jakiemuś Panu, pan napisał smsa ale się nie podpisał a pani metodycznie nie odbiera od nieznanych numerów. Forum było wyjątkowo zgodne w temacie 😉
    • anomalia_pogodowa81 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 12:54
      Tymczasem poleciał wątek bergi, w którym grozi rosie i kalafiorowej wydaleniem z krajów pobytu.
      Łkam.
      • cosmetic.wipes Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 12:56
        anomalia_pogodowa81 napisała:

> Tymczasem poleciał wątek bergi

Bożesztymój, jaka szkoda 😫
      • lauren6 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 12:58
        Spieszmy się robić screeny tak szybko te wątki lecą w niebyt.
      • tt-tka Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 12:58

> Tymczasem poleciał wątek bergi, w którym grozi rosie i kalafiorowej wydaleniem
        > z krajów pobytu.

OMG... kult jednostki (swojej wlasnej) doprowadzil do paranoi ?

> Łkam.

Tez zalkalam, choc znam tylko twoje streszczenie.
        • anomalia_pogodowa81 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 13:00
          Nie opłaca się długo spać!
          Od rana Berga zdążyła podać do prokuratury (lub na policję, nie jest to jasne) połowę forum za prześladowanie i nękanie, następnie zagranicznym forumkom zapowiedziała, że na bank Polska wyda za nimi nakaz ekstradcji.
          Adminki są okrutne, że to skasowały.
          • mamolka1 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 13:10

> Adminki są okrutne, że to skasowały.

Kurde ostatnich 50 postów nie zdążyłam przeczytać..
            A tak dobrze mi to na przeponę, mięśnie brzucha i twarzy robiło... wprawdzie się popłakałam ale to ze śmiechu ...wredne adminki 😂😂
          • tt-tka Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 13:14

> Nie opłaca się długo spać!
            > Od rana Berga zdążyła podać do prokuratury (lub na policję, nie jest to jasne)

Dzis od rana ? Znaczy w niedziele ?

> połowę forum za prześladowanie i nękanie, następnie zagranicznym forumkom zapow
            > iedziała, że na bank Polska wyda za nimi nakaz ekstradcji.

A ja sie nie boje ! Mam adwokata lepszego niz panowie Pirania i K. Rokodyl razem wzieci ! W razie potrzeby zaproteguje smile

> Adminki są okrutne, że to skasowały.

Moze by tak zbiorowa petycje o przywrocenie ? Zasadniczo zlewam berge cieplym moczem, ale to bym przeczytala !
            • andaba Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 13:21
              Żałuj, załapałam się na ostanie sekundy i zdążyłam przeczytać. Piękny wątek, szkoda, że odszedł w niebyt.
            • anomalia_pogodowa81 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 13:38
              tt-tka napisała:

>
              > Dzis od rana ? Znaczy w niedziele ?
              >

Tak jest. Oraz z Izraela big_grin
            • lauren6 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 14:02
              Nie chciało mi się zrobić screenów i żałuję. Wątek był piękny. Wstaję sobie w ten niedzielny poranek jak panbuk przykazał w okolicach 11 rano, a tam świeży wątek bergi:
              - odbyła dyskusję z koleżanką prawniczką (w niedzielę z samego rana do niej dzwoniła z Izraela???)
              - nicki forumek, które ją hejtują zostały podane odpowiednim służbom (tym w Izraelu?)
              - jako przykład hejtu zostało podane to, że ematki z wątku godzinowego założyły sobie własną grupę na fb. Wiadomo - grupa ematkowa bez bergi na 100% powstała po to by odrabiać jej tyłek. Nie inaczej.
              - na koniec odgrażała się, że rosę deportują z UK itd.

O taką beczka śmiechu.
              • zlota.ptaszyna [...] 29.12.19, 19:17
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • anomalia_pogodowa81 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:28
                  zlota.ptaszyna napisała:

> Ale to już nie jest śmieszne, przecież berga pisała ze mailem koleżankę pytała
                  > o poradę , wiec dostała namiary gdzie to zgłosić w Polsce i jeśli to robi to e
                  > lektronicznie wiec jaki to problem z Izraela wysłać maila ?
                  >

Jezus, ale pomyśl trochę, co ona mogła zgłosić? Że na forum internetowym kłóci się masa anonimowych osób? Że osoba o nicku A obraża osobę o nicku B?
                  • lauren6 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:39
                    Ona chce zgłosić hejt. Ma do tego prawo.
                    Inna sprawa, że przy zgłoszeniu hejtu podkabluje również samą siebie i przede wszystkim swojego męża.
                    • anomalia_pogodowa81 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:51
                      Ale zastanów się, jaki hejt.
                      Tu wszyscy są anonimowi, ona też, nawalanki internetowych avatarów nie są karalne!!!
                      Wewnętrznym regulaminem stron internetowych czy administratorów forów jest zachowanie względnej kultury dyskusji, ale tam, gdzie nie występują prawdziwe osoby, tam nie ma mowy o prześladowaniu!
                      To tak, jakbyś zgłosiła, że Sub Zero pobił cię w Mortal Kombat...
                      Żeby było jasne, jestem ostatnią osobą, która pochwala chamstwo i agresję na tym forum, ale dopóki występujemy tu niemal wszyscy schowani za tworami forumowymi, to niestety swoboda dowalania sobie nawzajem jest duża, i to w sobie strony - jako avatary pozwalamy sobie na więcej, niż występując pod imieniem i nazwiskiem, czego z resztą sama Berga jest doskonałym przykładem.
                      Serio, prokurator nie wejdzie na forum dla matek, bo jedna anonimowa pani obraziła męża drugiej anonimowej pani.
                      Ogarnijcie się.
                      • zlota.ptaszyna Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 20:01
                        Poczekajmy wiec i zobaczymy jak się sprawa rozwinie, tym bardziej ze niezłe się z tej prokuratury nabijacie , a nie wiem czy tak można wink

Może Berga żartowała, ona lubi was podpuszczać i osiągnęła cel bo całe forum tylko o tym trąbi
                        • anomalia_pogodowa81 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 20:05
                          No i widzisz, sama sobie odpowiedziałaś.
                          Być może Berga wszystkich podpuszcza do tego, żeby ją linczowali, obrażając ludzi na prawo i lewo. Bo może. Bo to anonimowe forum.
                          Nie widziałam, żeby ktokolwiek się nabijał z prokuratury.
                          Odpuść, niepotrzebnie się ekscytujesz nieistniejącą sytuacją.
                          • zlota.ptaszyna Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 20:15
                            Wszyscy się dziś ekscytują Berga wiec mi się tez udziela
                            Jeśli zgłosiła hejt to tak zupełnie nie bagatelizuj bo raczej sprawę musza rozpatrzyć , to nie jest tak ze klikają „ kosz” bo to „tylko „forum, żebyśmy się wiec nie zdziwiły ....
                            • mia_mia Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:17
                              Jesli ktoś przysyła mailem zgłoszenie o atakowaniu jego forumowej kreacji czy kwestionowaniu jej prawdziwości to klikają na kosz i blokują jako spamera.
                              Póki co składanie zawiadomień wygląda inaczej, a nawet złożenie prawidłowego zawiadomienia nie równa się podjęciu działań.
                              Może jakaś droga cywilna wchodzi w grę.
                              • zlota.ptaszyna Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:23
                                Już wkleiłem wyżej, pisze ze trzeba wziąć screeny i isc na komisariat po prostu i ze da się namierzyć osoby po nicku
                                • lauren6 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:31
                                  Da się. Musimy mieszkać w bardzo bogatym kraju skoro uważasz, że policja będzie marnować środki na namierzanie rosy, bo wyobrażała sobie seksy pana b. z panią b. Jakikolwiek z wkejonych przez ciebie przepisów musiałby zostać złamany. Nikt tutaj nie groził berdze, nie znieważyła jej z imienia i nazwiska, nikt jej uporczywie nie nękał.

Z resztą i tak wiadomo, że będziesz pierwsza po którą przyjdą bagnety. Zdasz nam relację 😂
                                  • triss_merigold6 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:46
                                    bagiety

bagiety przyjadą, a nie bagnety (slangowe)
                                • mia_mia Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:40
                                  Namierzyć po nicku i szczegółach to może forumka sąsiadkę czy kuzynkę, policja namierza po IP.
                                  Poza tym oznaczałoby to, że B sama przestaje być anonimowa, bo procesowac z Bergą nikt się nie będzie, a nie wierzę, że ktoś po tym jak nawypisywał takie rzeczy, chciał przestać być anonimowy.
                                • ichi51e Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:41
                                  Oczywiscie ze da sie tylko pytanie czy od tego jest policja. Siedzimy tu jakby w poczekalni czekamy na pociag (niektore juz 10 lat z okladem wiec wszyscy sie znaja) i co jakis czas ktos sie z kims pokloci mowiac a ty taka owaka fuck you bo ty mi powiedzialas ze mam brzydkie stopy! Co policja ma zrobic? Wejsc do poczekalni i wymeldowac wszystkich? Zamknac kogos do paki? Za co?
                        • lauren6 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 20:15
                          Żeby złamać anonimowość forumek:
                          1. Prokurator musiałby wystąpić do Agory u udostępnienie IP "hejterek".
                          2. Mając IP prokurator musi się zwrócić do operatorów internetu by przypisać IP do konkretnej osoby. A jak jematka siedzi sobie we SPA i spamuje z sieci ogólnodostępnej dla gości hotelowych to guano, a nie ją namierzą.

Odnośnie samego hejtu. Tu masz zbiór odpowiednich przepisów:
                          www.prawowmodzie.pl/hejt-w-internecie-odpowiedzialnosc/
                          Można znieważyć Annę Kowalską, a nie bergamotkę77. Hejtem możnaby nazwać zachowanie, gdyby ktoś faktycznie zdobył dane bergi i przesłał kolekcję screenów z ematki do jej rodziny, pracodawcy, przyjaciół itd. Tu doszło tylko i wyłącznie do pyskówki anonimowych nicków.

Najlepszym dowodem niech będzie bardzo powściągliwe zachowanie moderacji. Kilka postów poleciało, ale nikt nie złapał bana.
                          Zupełnie inaczej było w przypadku araceli, która ewidentnie złamała artykuł 257: bana dostała w pakiecie z usunięciem kilku postów.
                          • zlota.ptaszyna Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 20:19
                            Przecież w tym drugim wątku umawiacie się pod liceum jej syna , żeby go namierzyć

Nie mi oceniać ale Berga pracuje w branży medialnej wiec doradzić tez jej kto ma jakie są możliwości
                          • triss_merigold6 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 20:28
                            O co cho z Araceli, bo mnie ominęło?
                            • lauren6 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 20:40
                              Brzydko nazywała Polaków.
                              • triss_merigold6 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 20:44
                                Następna, której okołomenopauzalnie rzuciło się na ideologię.
                      • ichi51e Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 20:47
                        Mowimy o obrazie na poziomie “twoj syn jest matolem” “twoji pasierbowie to takie same patusy jak ich matka” “nie mozesz miec dzieci wiec mi dokuczasz” “jak bedzie mi sie chcialo sprawdze kim jestes” tak policja juz jedzie 🙄🙄🙄
                        • zlota.ptaszyna Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 20:56
                          Berga raczej nie będzie zgłaszać swoich postów wiec wyszydzane służby będą się zajmować tylko waszymi chyba ze wy tez zgłosicie jej posty?
                          • anomalia_pogodowa81 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:08
                            Do ciebie to jednak jak do ściany...
                          • mia_mia Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:10
                            Nikt nie będzie zgłaszać żadnych postów, nawet Berg, bo nieuzasadnione zgłoszenia są karalne, o czym jej chyba koleżanka powie.
                      • alicia033 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 22:11

> Tu wszyscy są anonimowi,

ty wczoraj się urodziłaś i zaczęłaś korzystać z internetu, że wierzysz w anonimowość w sieci?
                        Osobiście z tych, które same ujawniły tu swoje dane wiem, jak na imię i nazwisko ma np. shellerka pod kolejnymi nickami (ujawniła sama, przy okazji zaginięcia psa), rosapulchra (otwarty blog), yenna.m (sama podała, przy okazji którejś przepychanki z rosapulchrą, a gdyby ktoś to pominął, to po tym, co pisała o hodowi kotów łatwo dojść), hedna... A po szkołach, dzieciach, konkubentach i miejscach pracy skojarzyłam z imieniem i nazwiskiem parę kolejnych tutejszych nicków.
                        I postawię orzechy przeciwko diamentom, że nie tylko mnie tak błysło.
                        • anomalia_pogodowa81 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 22:33
                          Ci, którzy chcą być anonimowi, tacy pozostają. Oczywiście, że jeśli ktoś o to nie dba celowo, to łatwo ustalić jego dane.
                          Ale to są jednostki.
                          Chcesz pozostać anonimowa - będziesz anonimowa. Masz nad tym kontrolę.
                          • alicia033 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 22:42

> Masz nad tym kontrolę.

nie. Tylko wydaje ci się, że masz nad tym kontrolę.
                            • anomalia_pogodowa81 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 22:51
                              Nie projektuj na mnie swoich lęków lub nieumiejętności, bardzo cię proszę.
                              Jestem całkowicie świadoma informacji, które podaję tu na forum.
                              Internet to narzędzie jak każde inne, jeśli nauczysz się bezpiecznie go używać, to jesteś bezpieczna.
                              Niestety sporo forumek prędzej czy później przestaje pilnować, co o sobie pisze i potem w sytuacji kryzysowej - jak u Bergi - mogą wyniknąć z tego kłopoty.
                              • lauren6 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 22:58
                                Zależy o jakim wykryciu mówimy.

Jeżeli przez kogoś z rodziny, kto regularnie czyta forum i dopasuje fragmenty informacji w całość to tak. Jeśli mówimy o identyfikacji przez przypadkowe osoby to nie ma szans.
                                • anomalia_pogodowa81 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 23:00
                                  lauren6 napisała:

> Jeśli mówimy o identyfikacji przez przypadkowe osoby
                                  > to nie ma szans.

O tym właśnie mówię.
                                • fragile_f Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 23:08
                                  Wystarczy, że Berga faktycznie pokazała komuś te wątki. W tym momencie kilkadziesiąt osób z jej towarzystwa może właśnie z wypiekami na twarzy czytać kolejne wpisy o romansach, "szczęśliwym" życiu rodzinnym, wakacjach itp. Wychodzi z tego piękna historia choroby, i w zasadzie gdyby ktoś był wyjątkowo złośliwy (albo gdyby komuś w realu poważniej dowaliła), to może się z tym nawet przejść do opieki społecznej czy jej teściów.
                                  • kandyzowana3x Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 08:56
                                    Opieki społecznej ?? Chyba coś do tego wifi dodają bo nie jedną osobę ponosi. O "romansach " to raczej też tam nic nie było.
                        • zasiedziala Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 23:17
                          alicia033 napisała:

> anomalia_pogodowa81 napisała:
                          >
                          > > Tu wszyscy są anonimowi,
                          >
                          > ty wczoraj się urodziłaś i zaczęłaś korzystać z internetu, że wierzysz w anonim
                          > owość w sieci?

Anonimowość w sieci jest złudna, tyle tylko, że jeśli miałoby dojść do naruszenia prawa - bez względu na to, czy ściganego z oskarżenia publicznego czy prywatnego - to istnieją konkretne procedury, według których dochodzi się tożsamości potencjalnego podejrzanego. To, że ktoś tu sobie napisze, że nazywa się Anna Kowalka i mieszka przy ul. Karowej 3/4, to nie oznacza, że można przyjąć, że potencjalnym oskarżonym jest właśnie ta Anna (o ile w ogóle istnieje).
                  • zlota.ptaszyna Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:50
                    Ja tylko prostuje „ rewelacje „ ze berga w nocy dzwoniła do prawnika i zgłosiła hejt na komisariacie w Izraelu.

A Anonimowe nie jesteśmy chocbys nie wiem jak chciała, wink
                    • anomalia_pogodowa81 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:54
                      Jesteśmy. Tę anonimowość może złamać jedynie prokuratura, co się praktycznie w tym kraju nie zdarza.
                      Więc dla ciebie pozostanę prawdopodobnie anonimowa do konca twoich dni, tak jak i ty dla mnie.
                • mia_mia Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:06
                  Zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa

Zgłaszam, że gruu na forum emama podważa męskość mojego męża, co prawda, ja jej wyzywałam od dzieciorobów lecących na viagrze, ale to ona zaczęła.
                  X, y, z obrażają moje dzieci, bo są zazdrosne o ich inteligencję i maniery, a przecież to ich dzieci to patusy.
                  Ta forumka, która pali skręty to... (przepraszam, nie zapamiętałam kto czym podpadł)
                  Kilka innych sugerowało, że się nawaliłam na wakacjach, bo mi się palce na klawiaturze plączą.
                  A O, P, R grożą założeniem tajnej grupy na FB, żeby hejtować.
                  Na dowód załączam screeny.

Kontakt: bergamota@gazeta.pl
                  (Mogę odpowiadać z opóźnieniem, bo jestem na wakacjach w Izraelu, ale niedługo wracam

W sieci nie jesteśmy anonimowi, a hejt to poważna sprawa i rzeczywiście odpowiednie organy powinny się tym zajmować, więc nie można zaśmiecać im skrzynki mailowej (chociaż zgłoszeń mailem, nawet w poważnych sprawach, póki co chyba jeszcze nie przyjmują)
                  • rosapulchra-0 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:17
                    Tyle że o żadnym przestępstwie nie ma mowy, a oskarżenie prywatne to się do sądu składa (jak poinformowała jedna forumka), a nie na policję. Berga i owszem, rzuciła jakimiś paragrafami, ale ona skopiowała cały tekst z dzieńdobrytvn, czy czegoś podobnego. No i po raz kolejny się ośmieszyła.
                  • fragile_f Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:18
                    Narkomanką jestem ja, bo kiedyś napisałam że na bóle menstruacyjne pomaga marihuana.

Smaczku dodaje fakt, że u mnie jest legalna oraz ogólnodostępna i jakbym miała ochotę, to mogę iść kupić w kapciach, więc prokuratura na bank takie zgłoszenie potraktuje bardzo poważnie smile
                  • zlota.ptaszyna Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:20
                    No tak rzeczywiście tu pisze ze trzeba osobiście isc :

„Oto przykłady aktów prawnych, które internetowi hejterzy łamią w sposób nagminny:

art. 190 kk – groźby karalne,
                    art. 190a kk – uporczywe nękanie,
                    art. 212 kk – zniesławienie,
                    art. 216 kk – zniewaga,
                    art. 107 kw – dokuczanie lub złośliwe wprowadzenie w błąd.
                    Dostrzeżenie choćby jednego z ww. zachowań stanowi wystarczającą podstawę do wizyty na najbliższym komisariacie policji i złożenia zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa lub wykroczenia. Należy jedynie pamiętać o tym, aby zabrać ze sobą screenshot dokumentujący niepożądane zachowanie i zapisać adres URL witryny.
                    • zlota.ptaszyna Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:21
                      I dalej o anonimowości:

Dużym błędem jest sądzić, że policja nie jest w stanie namierzyć ukrywającego się pod nickiem internauty. Każdy użytkownik sieci ma służący do identyfikacji numer IP i korzysta z urządzenia, które legitymuje się unikatowym w skali światowej adresem karty sieciowej, zwanym adresem MAC. Istnieją wprawdzie sztuczki pozwalające zachować w sieci prawdziwą anonimowość, takie jak stosowanie serwerów pośredniczących czy połączeń szyfrowanych, ale – z uwagi na konieczność posiadania specjalistycznej wiedzy – efektywnie stosowane są niezwykle rzadko.
                      • anomalia_pogodowa81 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:29
                        Ale do ciebie ciągle nie dociera, że mowa tu o sytuacjach, kiedy anonimowi internauci prześladują realne byty, znane im z imienia i nazwiska.
                        Powiedz, jak długo jeszcze będziemy ci tutaj tłumaczyć tę kwestię? Bo naprawdę, jak gorchem o ścianę.
                        Skoro tak się cykasz, że ktoś może na ciebie donieść, to po prostu nie wypisuj głupot, co masz często w zwyczaju, będziesz mogła spokojnie spać.
                        • zlota.ptaszyna Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:36
                          Jaka jest definicja „ realnego bytu”?

Berga jest „ otwarta księga „ , podała tu mnóstwo szczegółów o sobie, pracy i rodzinie , jeśli weźmie dobrego prawnika to nie podskoczycie za bardzo twierdząc ze hejtowalyscie nierealnie
                          • lauren6 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:38
                            Asma nie trolluj.
                    • mia_mia Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:35
                      A nie wydaje ci się, że dotyczy to atakowania konkretnych osób możliwych do zidentyfikowania?
                      Gdyby ktoś tu pisał, że Bergamota to Anna Kowalska i bezpodstawinie publicznie np. sugerował, że pije w pracy albo chodził do niej pod dom i zaczepiał to te przepisy pewnie miałyby zastosowanie.
                      • zlota.ptaszyna Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:38
                        Przecież w drugim wątku chcecie zaczepiac jej syna Piotra po lekcjach w liceum Batorego w Warszawie ?
                        • anomalia_pogodowa81 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:44
                          Ja rozumiem, że czytanie ze zrozumieniem nie jest twoją mocną stroną, ale nie, nikt nie chciał nikogo zaczepiać.
                          One spekulują, co ktoś mógłby zrobić w odpowiedzi na skandaliczne zachowania bergi, która nie dość pilnuje swojej prywatności, jednocześnie będąc skrajnie agresywną.
                          Ja myślę, że to co się tutaj dzieje przekracza trochę twoje możliwości poznawcze.
                          • zlota.ptaszyna Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 22:25
                            Myślisz ze policjant przyjmujący zgłoszenie będzie się zagłębiał w milion postów, przekopywał przez wątki i wstawki i odniesienia do wątków sprzed 10 kat i dociekał czy wy spekulujecie czy robicie sobie kabaret a może jednak na tego syna chcecie się zaczaić i go nękać pod tym znanym liceum, czy jednak wysłucha berge , wypełni papiery i nada sprawie numer ?????
                            • mia_mia Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 22:43
                              Nie będzie, bo to składający zgłoszenie musi wykazać, że coś jest na rzeczy.
                              • zlota.ptaszyna Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 08:57
                                A nie da się nic wykazać ? Dla niezaznajomionego z forum ta fala hejtu może być szokująca
                                • tt-tka Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 09:26
                                  zlota.ptaszyna napisała:

> A nie da się nic wykazać ? Dla niezaznajomionego z forum ta fala hejtu może być
                                  > szokująca

Chyba zartujesz. Dla obeznanych z przestepczoscia komputerowa hejt to male piwko przed sniadaniem, a nie szok.
                                  Pomijajac juz fakt, ze pomyje lala glownie berga.
                                  • zlota.ptaszyna Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 09:44
                                    Dlaczego poleciał nowy wątek Bergi założony przed chwila ?
                                    • kotejka Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 09:46
                                      zlota.ptaszyna napisała:

> Dlaczego poleciał nowy wątek Bergi założony przed chwila ?

Zgadnij
                                      • pani-nick Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 09:54
                                        Bo tytuł jest opatentowany i post naruszał prawa autorskie.
                                        • zlota.ptaszyna Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 09:55
                                          Ale wątek byłby w nowej odsłonię - o wiele ciekawszy niż wasze śmecenie
                                          Taka szansa i co .....
                                          • bergamotka77 Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 09:58
                                            nowy loch załóżmy. Przyda się smile
                                          • bergamotka77 Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 10:00
                                            zawsze można się dopisywać do starego. O której wyszłaś na rower? Bo ja późno i umarłam ze strachu ze nie zdążę przed zmrokiem 😜
                                    • lauren6 Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 10:12
                                      A co pisała? Znowu za późno wstałam 😭
                                      • kotejka Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 10:14
                                        lauren6 napisała:

> A co pisała? Znowu za późno wstałam 😭
                                        Nic ciekawego, byle co założyła, zeby zńow kopy w dude zbierać
                                        Skoro moderacja jej nie banuje, to ignor od ematek będzie bardziej dotkliwy
                                        • lauren6 Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 10:17
                                          W sumie czemu nie. Rosę odgasiłam to bergę mogę wygasić.
                            • grrrrru Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 23:31
                              Przyjąć zgłoszenie musi. Potem idzie umorzenie i tyle. Może jeszcze próbować z oskarżenia prywatnego, że znieslawiono jej męża sugerując że puka ją błyskawicznie a to nieprawda bo robi to długo smile
                    • ichi51e Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:45
                      Mam wrazenie ze na forum to glownie sa lamane zasady dobrego wychowania wspolzycia spolecznego uprzejmosci i grzecznosci. Powiedzenie komus ze ma brzydkie stopy a jego syn (majacy problemy w szkole) jest matolem ani nie jest grozba kaealna ani uporczywym nekanjem ani znieslawieniem ani zniewaga no zlosliwosc i wprowadzanie w blad najblizej
                  • cruella_demon Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 22:33
                    Zgłaszam, że gruu na forum emama podważa męskość mojego męża, co prawda, ja jej wyzywałam od dzieciorobów lecących na viagrze, ale to ona zaczęła.

Rykłam 😂
                    Pozwę cię jak mi się przez ciebie dzieci obudzą.
      • chatgris01 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 13:10
        Nie widziałam, sniff, sniff . Ma ktoś screeny i może podesłać??? Ślicznie proszę!!!
      • alicia033 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 13:25

> Tymczasem poleciał wątek bergi, w którym grozi rosie i kalafiorowej wydaleniem z krajów pobytu.

i to już świństwo.
        Wątki z litrami wylewanego rasiolstwa, mimo zgłaszania do usunięcia tu wiszą, a wątek czysto rozrywkowy, gdzie najwyżej można się było przyczepić do jednego cytatu z wulgaryzmem, poleciał.
      • cosmetic.wipes Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 13:29
        Dla upamiętnienia fragment startera:
        • kotejka Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 13:38
          ach, a moglo byc tak pieknie big_grin
          • cosmetic.wipes Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 13:39
            Było, uwierz 😂
            • kotejka Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 13:41
              do 50 posta nadazalam smile
            • mrs.solis Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 15:22
              😭😭😭 kurla szkoda. G Rzechotnik tak mnie ubawil, ze az wam zazdroszcze, ze dane wam bylo przeczytac calosc.
              • mid.week Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 15:32
                Ci prawnicy to jakieś postaci historyczne są? Bo ja nie kumam genezy sad
                • szczypawka100 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 15:34
                  mid.week napisała:

> Ci prawnicy to jakieś postaci historyczne są? Bo ja nie kumam genezy sad

big_grin
                • rosapulchra-0 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 15:37
                  mid.week napisała:

> Ci prawnicy to jakieś postaci historyczne są? Bo ja nie kumam genezy sad

Tak, maja swoją historię forumową, wrzuć w wyszukiwarkę mecenasa K.Rodyla i doczytasz, skąd się te postaci wzięły wink
                • mamolka1 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 15:49
                  W wątku policyjnym ktoś krótką genezę wrzucił..
              • ichi51e Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:29
                Th jest o R. Ktokodylu a watek z pirania to klotnia miedzy Stacie_o a mamaemmy. Chyba mial tytul Lans a kasa. Poszukan
                • ichi51e Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:29
                  forum.gazeta.pl/forum/w,567,147450980,147450980,na_serio_.html?s=1
                  • chloe30 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 17:04
                    Jezu mam tylko godzinę do przyjścia gości, dobrze ze wszystko zrobione!
                    • mamolka1 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 17:23
                      Odwołaj gości bo znowu będzie płacz, że wątki znikajooo...
                      Ja już telefonu z rąk nie wypuszczam żeby mi nic nie umkło 😉 a tu TCS zaraz się zaczyna ...
                  • mid.week Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 18:21
                    Dzięki big_grin
        • mary_lu Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 13:43
          Kurde, że mnie ten wątek ominął. A matka mi mówiła od zawsze, że jeszcze pożałuję tego spania do południa. I proszę, 40 lat później sad

Berga ma jakieś zmiany kilkumiesięczne, zaczynała jako miła forumka, potem jechała po wszystkich razem z gazeciarzem (m. in. za mną łaziła „przypominając” mój podrasowany i przedstawiony w krzywym zwierciadle życiorys) a teraz znów na zmianę „jestę ideałem” i „ mec. Pirania, pomocy, szkalują!”
          • kotejka Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 14:00
            nigdy nie była miła forumką
            sorry - za dlugo tu jestem, zeby nie pamietac nawet jej poczatkow
          • pani-nick Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 14:13
            Poszła do pracy. Od wtedy jej tak odbiło.
        • tt-tka Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 13:56
          cosmetic.wipes napisała:

> Dla upamiętnienia fragment startera:

Dla upamietnienia wystosowalam prosbe o przywrocenie watku i wycieli te prosbe sad
          bimbam bezduszne adminki, usmiecham sie blagalnie do wspolforumek - ma ktora screeny ? Udostepni ? Odwdziecze sie !
          • mid.week Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 14:02
            A dlaczego te pocięte wątki nie lecą na Oślą Ławkę tylko znikają w czarnej dziurze niebytu?
            • szeera Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 14:12
              "A dlaczego te pocięte wątki nie lecą na Oślą Ławkę tylko znikają w czarnej dziurze niebytu?"

Mderacja usiłuje chronić autorkę przed nią samą. Niestety to trochę późno i nieskutecznie. A mówiłam, żeby dać bana po pierwszej nocy, aż się trochę poprawi.
          • sasanka4321 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 14:03
            Screeny nie pomoga, tt. To byla taka piekna calosc, ten watek big_grin
            Dla mnie chyba najpiekniejszy byl moment, w ktorym Berga zawiadomila, w bardzo powaznym tonie, Cauli i Rose, ze zostana teraz deportowane do Polski big_grin . Ale to trzeba bylo czyta w calosci, so sorry sad
            • chatgris01 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 14:07
              I NIKT nike zrobił screenów?! Doczytałam pierwszą stronę i jak chciałam przejść na druga, już była skasowana, nie mogę odżałować uncertain
              • jak_matrioszka Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 15:01
                Za administracja nie nadażysz, one już nawet śpia z nożyczkami w rekach. Ja miałam drobna rzecz do zrobienia i też mi kilka wpisów przez to przepadło sad
            • tt-tka Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 14:59
              sasanka4321 napisała:

> Screeny nie pomoga, tt. To byla taka piekna calosc, ten watek big_grin
              > Dla mnie chyba najpiekniejszy byl moment, w ktorym Berga zawiadomila, w bardzo
              > powaznym tonie, Cauli i Rose, ze zostana teraz deportowane do Polski big_grin . Ale t
              > o trzeba bylo czyta w calosci, so sorry sad

Nie odzaluje.
              Zaplacze sie.
              Na razie zglaszam tamten watek zaocznie w kategorii "wielki nieobecny"
              • mrs.solis Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 15:25
                Lacze sie w bolu i dziekuje, ze probowalas go przywrocic.
              • 35wcieniu Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 15:55
                https://zapodaj.net/images/71344bf00f1ca.jpg
                • anika772 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:04
                  Koleżanka mecenaska M.Odliszka?
                  • 35wcieniu Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:08
                    Nope. T. A. Rantula
                    • daniela34 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:13
                      35wcieniu napisał(a):

> Nope. T. A. Rantula
                      >
                      Nieprawda, Z.A.Skroniec
                      • tt-tka Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 17:01
                        daniela34 napisała:

> 35wcieniu napisał(a):
                        >
                        > > Nope. T. A. Rantula
                        > >
                        > Nieprawda, Z.A.Skroniec

A wcale nie, bo Cz. Mamba.
                        • daniela34 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 17:02

> A wcale nie, bo Cz. Mamba.

A, Czesiu Mamba, znam, znam z aplikacji
                    • cosmetic.wipes Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 17:11
                      Oraz A. Nakonda i synowie.
            • rosapulchra-0 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 15:36
              Naprawdę? 😯😯😯
              W takim razie nie otwieram nikomu drzwi!

Ale, dziewczyny, nie.. Ona to serio napisała? Tak serio, serio?
              • cosmetic.wipes Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 15:41
                rosapulchra-0 napisała:

>
                > Ale, dziewczyny, nie.. Ona to serio napisała? Tak serio, serio?
                >
                >

Serio, serio.
                • 35wcieniu Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 15:59
                  Do pewnego momentu chyba serio, ale motyw z wydalaniem z kraju już był zbyt przegięty nawet jak na nią big_grin
                  • 35wcieniu Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:03
                    Tzn. "Serio" w sensie że do pewnego momentu sama chciała wierzyć że kogoś przestraszy policją, bo sam fakt jest rzecz jasna absurdalny. Później już ją poniosło z tym wydalaniem. big_grin
                    • rosapulchra-0 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:30
                      Moderacja chroni ją przede wszystkim, mam nadzieję, przed nią samą. Powinna dostać bana na jakiś miesiąc albo dwa, żeby ochłonąć, ostygnąć i przemyśleć swoje ostatnie zachowanie, które doprowadzało i doprowadza tylko do zblamowania się przed całym forum.
                      • fragile_f Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 17:58
                        Ona nie zrozumie, przecież jej się wydaje, że jest totalnie niewinna a forum się na nią rzuciło. W innym wątku wręcz twierdzi, ze nikt nie wycina jej wpisów, ale za to wpisy innych leca. Ja naprawde zaczynam sie zastanawiac, czy to nie jest mania albo psychoza (podlana alkoholem), bo straciła kontakt z rzeczywistością.

I nie kumam jednego - ona sie nie boi, ze w koncu dojdzie do tego, ze jakas wkur* forumka namierzy jej nazwisko (nie jest tak trudno, podała w wątkach wystarczajaco duzo szczegołów) i wysle te screeny do jej pracy? Albo do rodziny? Albo że jej dzieci bedą miec z tego powodu przerabane w szkole, po tym jak praktycznie podała na forum ich dane osobowe?
                        • sumire Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 18:21
                          Też się nad tym zastanawiam i w pewnym sensie mam nadzieję, że to wszystko jest ściemą. Bo inaczej naprawdę wystarczyłoby, że ktoś tu miałby za dużo czasu i połączyłby sobie w całość ochoczo podawane dane dotyczące wieku i edukacji synów, branży et cetera. To jest mega niebezpieczne w dzisiejszych czasach, i tu już nawet nie o wkufione forumki chodzi.
                          • kandyzowana3x Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 18:24
                            Przecież tu jest co najmniej kilka bywalczyń od kilkudziesięciu lat !!!, Które nie są anonimowe.
                          • fragile_f Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 18:34
                            Ba, podawała imiona synów... Wystarczy poprosić jakiegoś dzieciaka, żeby powiedział ktory to Piotruś z 1 klasy, ten który mieszka w pipidówce pod Wawą i masz nazwisko.

I teraz wyobraz sobie, ze ktoś w szkole wyciąga wątki Bergi.
                            • triss_merigold6 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 18:41
                              Z ciekawości: kto miałby to zrobić i po co? Sądzisz, że 10 czy 11-latki interesuje, co do obcych ludzi wypisują w internetach ich starzy?
                              • anomalia_pogodowa81 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 18:48
                                Młodziak nie, ale ten starszy z Batorego to ją tam zdaje się ostro za twarz trzyma, kompletnie niewspółmiernie do wieku i relacji dziecko-matka.
                                Gdyby się dowiedział, co ona tu odjaniepawla, to mógłby razem z bergamotowym ostro ją utemperować.
                                Pamiętam, jak mnie zszokowało, kiedy w wątku paszportowym opisywała reakcje starszego syna na sprawy pomiędzy, jak by nie patrzeć, nią i jej mężem...
                              • fragile_f Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 18:57
                                Starszy Bergi jest w liceum, wystarczy że któraś forumka ma dzieciaka w tej samej szkole, coś chlapnie przy obiedzie, młody skojarzy który to, wejdzie na forum, rozkmini wyszukiwarkę i później już poleci samo.
                                • triss_merigold6 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:04
                                  No i? Zakładasz, że nastolatka interesuje co wypisuje jego matka na forum głownie dla innych matek?
                                  • fragile_f Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:07
                                    Ehe, bo nie wiesz jak wredne potrafią być odpowiednio zmotywowane dzieci... wink

Chodzi mi raczej o to, że bardzo łatwo jest namierzyć miejsce pracy Bergi i wysłać screeny do pracodawcy albo do męża czy reszty rodziny (na przykład - znienawidzonej tesciowej czy szwagierki). Ja na jej miejscu mimo wszystko bym się bała, bo to co tu produkuje wygląda jak zaostrzenie choroby psychicznej.
                                    • kiszona_kapusta Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:08
                                      Zakładając, że wszystko jest prawdą.
                                  • grrrrru Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 23:35
                                    Tekst wypukał mnie i śpi ma jednak pewien potencjał wśród młodzieży...
                            • ichi51e Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 18:51
                              Jak to technicznie ma wygladac? Jedziemy do legionowa (bo tam gdzies adres Bergamotki jest pozycjonowany) stajemy pod szkola i pytany o Piotrusia z 1 klasy? Czy losowe dziecko pytamy o tego Piotrusia i on poda? 🙄🙄🙄
                              • fragile_f Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:03
                                Nie, jedziemy do Batorego, czekamy aż bedą wychodzić najmłodsze dzieciaki, mówimy że mamy zapomniany laptop Piotrusia, bo zostawił u syna, akurat byłyśmy w pobliżu ale no takie głupie jestesmy, nie wiemy z której jest klasy. Strzelam, że najdalej po 20 minutach masz nazwisko.
                                • ichi51e Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:08
                                  Chcialoby ci sie?
                                  • fragile_f Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:09
                                    Mnie nie, bo traktuje to co pisze B. rozrywkowo i nawet nie mieszkam w Polsce. Ale jestem sobie w stanie wyobrazić kogos dostatecznie wkurw*, komu by się chciało.
                            • mid.week Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:07
                              Mam nadzieję, że żartujecie sobie bo mieszanie dzieci w jakieś chore porachunki z mniej lub bardziej przypałowymi bytami z internetu jest słabe...
                              • sumire Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:19
                                Raczej żadna nie chciałby tu się w to bawić, natomiast trzeba pamiętać, że forum czyta więcej ludzi, niż się tu udziela. I Fragile zwraca uwagę na słuszną rzecz - że O ILE to wszystko jest prawdziwe, to jest ryzykowne, żeby w dzisiejszych czasach podawać w internetach tyle szczegółów ze swojego życia. Jednocześnie strasząc innych, że przestaną być anonimowi.
                                • ichi51e Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:45
                                  Juz bardziej prawdopodobny scenariusz to taki ze jakas ematka ma tez dziecko w Batorym i tego Piotrusia po prostu zna osobiscie i dojdzie po nitce do klebka. Na forum mam wrazenie udzielaja sie mimo wszystko jednak babki z dosc okreslonego srodowiska wiec nie byloby trudno - swiat jednak maly. Ja zidentyfikowalam zone kuzyna po tym jak matka mi po wizycie u krewnych opowiedziala co tam u P i M. Tymi samymi slowami co na forum bylo. Wchodze w profil - no Kuzynka! Zdjecie ma w galerii... Tyle ze co mi to szkodzi? Na forum identyczna jak w zyciu.
                        • triss_merigold6 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 18:38
                          Dlaczego uważasz, że dzieci w szkołach mogą mieć przerąbane? Arwena ileś lat jechała równo po łatwych do zidentyfikowania nauczycielach w konkretnych liceach, do których chodził jej syn i teraz chodzi córka. Jakoś jej dzieci nie miały problemów z powodu jadowitych i krytycznych wpisów matki.
                          • fragile_f Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 18:59
                            Arwena jechała po nauczycielach, ale nigdy nie posuwała się do jechania po cudzych dzieciach. Plus nie pisała mimo wszystko aż tak potwornych rzeczy, jak Berga i było to wszystko parę lat temu, dzieci były młodsze itp. no i nie miała akcji typu wyjazdowe zdradzanie męża.
                            • triss_merigold6 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:06
                              Z uwagą śledziłam tegoroczne wątki edukacyjne, Arwena jechała po nauczycielach w tym roku, głównie z okazji strajku i matur.
                              • fragile_f Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:08
                                Po nauczycielach. Nie po dzieciach forumek.
                                • triss_merigold6 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:11
                                  No. A oni mogli mocno utrudnić życie jej dzieciom w szkołach średnich.
                                  Przypuszczam, że dzieci Bergamotki guano są zainteresowane dziećmi randomowych forumek.
                                  • andaba Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:45
                                    Mało która się tu tak podkłada jak wspomniana forumka.
                                    Jeżeli to co pisze jest prawdą, to nie jest trudne zidentyfikować syna, wiedząc w której klasie i w której szkole. Wystarczy, że któraś złośliwa forumka, która ma dziecko w tej szkole, dojdzie, za pomocą własnego potomstwa, który to i rzuci coś w stylu "ale matka tego a tego odpieprza szopki na forum, weź se zobacz". Dzieciak zobaczy, powie koledze/koleżance i pójdzie dalej. Pare rzeczy tu było smakowitych nawet dla zblazowanych 17-latków.
              • ira_08 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 15:47
                Tak serio big_grin Nawet stwierdziła, że zna Twoje nazwisko. Podobno jest w nim coś o aniołach... Więc się strzeż angielskiej inkwizycji!
                • ichi51e Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:02
                  Rosy dane zna cale forum dzieki Jennie ktora kiedys je tu opublikowala. Do tego rosa sie wcale z danymi nie kryla miala bloga w stopce w ktorym pisala O WSZYSTKIM.
                  • kandyzowana3x Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 17:51
                    Pamiętam tego bloga. Ciężka to była lektura, taka trupistyczna stylistycznie. I rzeczywiście wszystkie dane łącznie z imionami, adresem itd były tam do znalezienia
                • chloe30 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:12
                  ira_08 napisała:

> Tak serio big_grin Nawet stwierdziła, że zna Twoje nazwisko. Podobno jest w nim coś o
                  > aniołach... Więc się strzeż angielskiej inkwizycji!

Sorry ale nazwisko Rosy zna kazdy kto tu jest od lat. Dawnymi czasy zostało ujawnione i chyba nie zmieniła od tej pory.
                  Tylko jeśli berga twierdzi coś o aniołach w Rosy nazwisku to hmmmm.., raczej go nie zna wink
                  • lauren6 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:15
                    Napisała, że rosa ma na imię Aga i nazwisko związane z aniołami. Dzwoni, ale nie w tym kościele wink
                    • chloe30 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:19
                      Raczej cicho brzęczy big_grin
                  • triss_merigold6 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:15
                    Anioły (pochodne) były w nazwie bloga, otwartego, linkowanego przez Rosę więc to żadna tajemnica.
                    • rosapulchra-0 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:24
                      Tyle że to nie ma nic wspólnego z moim nazwiskiem.
                    • ichi51e Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:52
                      Blog sie nazywal chyba anielska cos tam cos tam. W kazdym razie zdjecie rosy i nazwisko bylo pewnie jak ktos chce moze znalezc
                  • ira_08 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:49
                    Wiem, jak się nazywa Rosa, stąd wzmianka o aniołach ;>
                • rosapulchra-0 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:22
                  O aniołach? big_grin Mnie się raczej z koniem pociągowym kojarzy big_grin big_grin big_grin

A tak na serio - do tej pory traktowałam całą tfurczość bergi rozrywkowo, oczywiście poza jej postami, w których obrażała kogo się da na forum, a szczególnie grrru i jej rodzinę. Rano nawet widziałam ten wątek z pogróżkami, ale już nie było dane przeczytać, że berga spowoduje moją ekstradycję do Polski shock

Niestety nadal uważam, że berga ma problem z alkoholem, a do tego dochodzi jej narcystyczna postawa i już jest niebezpieczny miks. Bardzo niebezpieczny. Dla niej samej i jej rodziny. I jeśli pan bergamotek może się szybko wymiksować z tego układu, to dzieci już nie tak bardzo.

Ja już kilka lat temu też przy jakiejś awanturze z nią w roli głównej, choć drzemy koty od bardzo dawna, napisałam do niej maila, że będzie lepiej dla niej, jeśli się uspokoi, przestanie obrażać innych, podejdzie bardziej z dystansem i humorem do większości wypowiedzi, ale przede wszystkim niech nie daje się sprowokować. Nawet nie wiem, czy go przeczytała, ale gdzieś tam na forum wyrzygała, że wypisuję do niej maile z przeprosinami, co było wierutnym kłamstwem. Znaczy się nic, kompletnie nic nie zrozumiała z tego co do niej napisałam.

Ale dzisiaj przeszła sama siebie. Ja już nie ogarniam tej kuwety.
                  • kiszona_kapusta Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:28
                    Berge chyba zabolał mój wpis, że Pan bergamotek puka inną,- może tutaj też jest problem.
                  • ganesza Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 17:07
                    rosapulchra-0 napisała:

> Rano nawet widziałam ten wątek z pogróżkami, ale już nie b
                    > yło dane przeczytać, że berga spowoduje moją ekstradycję do Polski

nie, nie, nie. tam nie było o ekstradycji. tam było o powiadomieniu odpowiednich służb w krajach emigrantek 'hejterek' a jak powiadomi to was wydalą.
                    • sumire Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 17:20
                      A dokładniej było tak (miałam otwarte w drugiej karcie i zostało mimo wywalenia wątku):

• rosapulchra-0 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 17:31
                        O Jezu! 😂😂😂 Wszystko pomieszała! 🤣🤣🤣
                        I imię na moje stanowczo za krótkie, a nazwisko to raczej z końskim nawozem się kojarzy 😂😂😂

Berganiemota, zrobiłaś mi dzień! 🤣🤣🤣

Kurde, nie mogę się głośno śmiać, bo mąż śpi, a i pies tak jakoś dziwnie na mnie spojrzał 😂😂😂

Wydalą mnie z kraju jako przetrawiony produkt emigracyjno - zmywakowy! 😁😁😁
                        • anomalia_pogodowa81 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 17:47
                          Ty się Rosa przejmujesz tym, że Cię z kraju wydalą a nie tym, że Ci się poczucie humoru skończy?
                          Głupia! Z chwilą, gdy przekroczysz granicę PL już nigdy się nie zaśmiejesz, o nie!
                          • rosapulchra-0 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:27
                            To rzeczywiście byłaby zbyt okrutna dla mnie kara. Ale nic to. Idę poszukać jakiegoś filmu na netflixie. Dajcie znaczka, gdy berga się pojawi.
                        • ichi51e Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 18:48
                          Przeciez imie sama podalas w watku “jak macie na imie”. I dobrze napisala tylko Aga nie od Agnieszki a od innego imienia.
                          • rosapulchra-0 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:30
                            Ichi, ty czasem reagujesz jak mała i wiecznie zdziwiona dziewczynka: ale przecież ty sama podałaś..!
                            I co w związku z tym? - ja się pytam. Paluszki cię swędzą, żeby podać moje imię? Czy tak dla sportu zdziwienie udajesz??
            • estrellka1206 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 15:37
              I od tego czasu żadna z nich się nie odzywa... sad
              • szczypawka100 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 15:44
                estrellka1206 napisała:

> I od tego czasu żadna z nich się nie odzywa... sad
                Nie majO czasu, rowerków szukają, apki do ćwiczeń, odsysania i wypełniania...
              • latarnia_umarlych Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:17
                estrellka1206 napisała:

Rosa jest przesłuchiwana przez Scotland Yard i nie ma dostępu do telefonu. Cauliflower ucieka na rowerze korzystając z tego, że hiszpańska policja ma sjestę.

Forum już zbiera na kaucje, mogą być zaporowe.
                • lauren6 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:20
                  Trzeba założyć zbiórkę na zrzutka.pl. Oraz drugą na botoks dla oskarżonych. O dietę i rozmiar 36 same muszą zadbać we własnym zakresie.
              • mid.week Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 18:29
                estrellka1206 napisała:

Pakujemy się (do miski andaby, ale cicho sza!) żeby nas mundurowi w majtach z domu nie wyprowadzili.
        • latarnia_umarlych Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 16:11
          cosmetic.wipes napisała:

> Dla upamiętnienia fragment startera:

Błagam, cosmetic, napisz, że masz tego więcej. Nie nadążam za tyloma atrakcjami, tak bym chciała zobaczyć ekstradycję cauli i rosy! Zazdroszczę wam, dziewczyny.
          Za darmo kupa śmiechu i jeszcze szczęściary zostały głównymi bohaterkami.
          • cosmetic.wipes Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 17:15
            Z tamtego wątku mam jeszcze tylko to:
            • latarnia_umarlych Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 17:21
              Haha. No tak.
            • rosapulchra-0 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 17:32
              Stara śpiewka. Berga powinna ją zmienić, bo to już nudne jest.
            • malia Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 17:39
              Teraz nawet sikać trzeba chodzić z telefonem
              • latarnia_umarlych Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 18:05
                Racja. Raz - żeby nie przegapić kabaretu, a dwa - w razie słabych zwieraczy jak się za śmiesznie zrobi.
                Chociaż ja w sumie mam jednorazowe podkłady do przewijania, to mogę czytać w łóżku.
        • mikams75 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 19:21
          skopiowane z ze strony dziendobry.tvn.pl/
          podala zrodlo? Jak nie, to trzeba to zglosic!
      • hanusinamama Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:54
        Jeju a ja sie nie załapałam...
      • anomalia_pogodowa81 Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 10:07
        A najdziwniejsze, że Berga najwyraźniej nie dostała bana.
        Decyzje adminek są zadziwiające...
        • sumire Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 10:21
          Szybciej tu dostaniesz bana za cytowanie czyjejś obraźliwej wypowiedzi niż seryjne obrzucanie odchodami, i to jeszcze wymierzone w czyichś bliskich. Ano cóż.
          • lauren6 Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 10:24
            Może modki boją się pozwów za dyskryminację inteligencji po Batorym?
    • mid.week Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 12:58
      Co robicie na sylwestra?
      Bo ja ogranizuję sobie tradycyjny bal na zamku. Będzie Prosecco z mrożonymi truskawkami i tiramisu. Jeszcze kreacji nie wybrałam, być może kupię na tę okazję coś nowego, o ile do wypłaty coś jeszcze na wyprzach dla mnie zostanie.

www2.hm.com/pl_pl/productpage.0788719001.html?gclid=CjwKCAiAuqHwBRAQEiwAD-zr3Qw9g9ckHW0Co5A680PCn9TcmStlY6XBvdsixla0npnXA7QQndfRARoC17UQAvD_BwE

12:58
      • mid.week Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 13:12
        No i pomyliłam wątki, miało iśc w godzinowym big_grin
        Ale spoko, jak będziecie chciały dołączyć do forumowego szaleństwa, to zapraszam!
      • daniela34 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 13:20
        Jeszcze kreacji nie wybrałam, być może kupię na tę okazję
        > coś nowego

Wprawdzie widać, że miałaś się wpisać w godzinowym, ale tu Ci odpiszę. Przebiłam Cię, nabyłam bowiem drogą kupna kreację w kolorze głębokiej czerwieni z dyskretnym akcentem wieczorowym (błyszcząca nitka), ze szlachetnej bawełny, w klasyczną kratę. W tejże kreacji zamierzam spędzić sylwestrową noc we własnym łóżku.
        Ale toast wzniosę z kryształowego kieliszka. A co!
        • mid.week Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 13:27
          Albo to ja się pomyliłam, albo już służby szperają w sieci i przechwytując moje IP przekierowały wpis.

Klasyczna kratka też może być! A ta nitka to nie gryzie? Bo na całonocne igraszki musi być modnie ale i wygodnie jednocześnie.
          • daniela34 Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 13:31
            Służby przechwyciły? Znaczy Mosad?
            Uważaj, bo cię wydalą z kraju, jak Rosę i Cauli. Nieważne z jakiego kraju, z jakiegoś Cię wydalą 😁
            Nitka nie gryzie tylko delikatnie połyskuje. Wygodnie ale elegancko- to moja dewiza!
    • mia_mia Re: Wątek roku 2019 29.12.19, 21:49
      Oczywiście, że można namierzyć zagraniczne IP.
    • claudel6 Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 00:38
      kurde mol. a już tak dobrze mi się żyło, zaglądałam na ematkę raz na 3 tygodnie, swój wolny czas spędzałam w jakże pożyteczny sposób. a teraz siedzę jak głupia i nadrabiam zaległości, w tym występy bergi, bo przecież wkurza mnie, że nie wiem o czym mówicie!
    • ck2 Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 09:58
      Mężowie nowoczesnych, równouprawnionych ematek, dorosłe chłopy, jako nieogarniete dziubdziusie, które nie umieją zrobić zakupów:
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,168898917,168898917,Maz_wrocil_z_zakupow_z_.html?visit=1

Niedawny wątek o patointeligencji. Ze sporem, gdzie kończy się nastoletni bunt i zabawa, a zaczyna coś, co nie jest standardem, dyplomatycznie mówiąc. Plus nastolatka uprawiającą seks po pijaku z dwoma pijanymi kolegami jako symbol kobiety wyzwolonej.
      • zasiedziala Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 10:26
        O tak, ten zakupowy był dobry. Pewnie było jeszcze sporo takich, ale tych z pierwszej połowy roku już się nie pamięta.
      • sumire Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 10:27
        Gwoli ścisłości, spór dotyczył z początku podwójnych standardów wyraźnie zależnych od płci młodej osoby znajdujących się w takiej sytuacji, tylko niektórzy nadgorliwcy uznali to za apoteozę rozwiązłości seksualnej wśród młodzieży.
        Ale fakt, czołowy forumowy roohacz udający zgorszonego był zabawny.
    • claudel6 Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 14:50
      uff..doczytałam do końca. oraz wątek izraelski i wigilijny.
      co wy byście zrobiły dziewczyny bez tej bergi? forum by umarło! a tak to jest kryminał, obyczajówka, komedia i tragedia w jednym big_grin
      • claudel6 Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 14:51
        moje typy: wątek roku: strollowanie trolla.
        postać roku - w roli animator forum: berga.
        • claudel6 Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 14:52
          nagroda specjalna za konsekwentny wizerunek i trzymanie się swoich standardów: józek we wszystkich wcieleniach.
      • przystanek_tramwajowy Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 15:23
        Byłby jeszcze kiepski pornol, gdyby nie wycięli wątku, w którym berga pisała, że mąż ją wypukał a teraz śpi.
    • ichi51e Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 15:03
      Lol cud bozonarodzeniowy wycieli moja dyskusje z rosa big_grinbig_grinbig_grin
      • chococaffe Re: Wątek roku 2019 30.12.19, 15:19
        Chyba wylecialy wszystkie kwestionujące intenceje rosy .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka