Dodaj do ulubionych

Matka śpi z 9 letnim synem

• alpepe Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:05
      Nie, zdarzyło mi się, kiedy córka miała zły sen, albo była chora i marudna, ale dla mnie to jest wręcz patologiczne.
      • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:13
        W czym się Twoim zdaniem przejawia ta patologia?
        • alpepe Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:14
          Poczytaj odpowiedzi w tym wątku, zrozumiesz, o czym mówię, albo, jeśli sama sypiasz z własnym synem w wieku postprzedszkolnym, nie zrozumiesz.
          • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:17
            Sypiam z własną córką w wieku postprzedzkolnym i nie, nie rozumiem.
            • ichi51e Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 13:21
              Moim zdaniem to sa dea typy ludzi - ci co spia i ci co nie spia. Te dwa swiaty sie nie spotkaja.
    • ludborka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:10
      Od czasu do czasu tak. Dziś np. będzie taka noc- obie jesteśmy chore, mąż wyjechał na weekend, będziemy gadać aż uśniemy 😊
    • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:11
      Śpię z prawie dziewięciolatką. Albo przychodzi w nocy do mnie albo mnie woła do siebie, idę na chwilę, zasypiam i śpię do rana. Ona zawsze miała jakieś okołospaniowe dziwne rzeczy, myślę, że jeszcze z dwa czy trzy lata i jej przejdzie. Na razie jej nie przepędzam, nie przeszkadza mi to specjalnie.
      • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:12
        Co dziwne młodsza woła mnie sporadycznie ale ona od zawsze lepiej spała.
    • delauras Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:13
      Dam wodę na młyn.
      Ja spię z moim 9 latkiem i mało tego, zabieram go do damskiej szatni na basenie.
      • alpepe Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:16
        dziewięciolatek już może spokojnie iść sam do męskiej szatni.
        • delauras Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:22
          alpepe napisała:

> dziewięciolatek już może spokojnie iść sam do męskiej szatni.
          >
          Nie puszczam samego.
          Nikt mnie nie przekona.
          • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:27
            Ah, czyli wymagasz pomocy...
            • kochamruskieileniwe Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:37
              z ciekawości - jak reaguję pozostałe panie, korzystające z szatni? Dziewczynki, nastolatki, kobiety?
              • delauras Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:41
                kochamruskieileniwe napisała:

> z ciekawości - jak reaguję pozostałe panie, korzystające z szatni? Dziewczynki,
                > nastolatki, kobiety?
                Każdy rozumie i nigdy nie było problemu.
                • ludborka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:07
                  Nie, nie każdy.
              • larrisa Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:48
                Pewnie przebierają się w kabinie, albo kryją pod ręcznikiem.
                • kochamruskieileniwe Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:05
                  wiesz... były już tu jatki o przebieralnie na basenie. Ale zwykle dotyczyły młodszych dzieci. Jednak 9 latek w szatni damskiej - hmmm.
                  No chyba, że ma kabiny. Ale jeżeli szatnia jest bez kabin (a bywają takie pływalnie) , a prysznice są "otwarte" to jednak...
                  Zwiedzam sporo basenów i wiem, że jest całkiem sporo takich, które opisuję.
                  I zastanawiam, się , jaka byłaby reakcje w klasie drugiej na lekcji basenowej w ramach w-f. Reakcja koleżanek - na kolegę w szatni. Z mamusią zapewne.suspicious

Nie - jestem przeciwna takim dużym chłopcom w szatni damskiej. Nawet jeżeli ma kabiny (z/do kabiny należy się dostać). Wynika to z szacunku dla innych użytkowniczek szatni. W tym młodych dziewcząt i nastolatek. Z poszanowania ich prawa do intymności.

Tak - mam 9-latka w domu. I kontakt z licznymi, innymi dziewięciolatkami płci obojga. Róznice płciowe zaczynają byc istotne.

• delauras Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:09
                    No i co w związku z tym zrobisz?
                    • kochamruskieileniwe Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 09:22
                      Tu na forum nic. Najwyżej wyrobię sobie opinię.
                      Na konkretnym basenie - już bym coś zrobiła. Nawet mam doświadczenie - obsługa basenowa szanuje prawo do intymności innych. Nawet w przypadku matek pieniaczek daje radę smile Zwłaszcza gdy następuje przekroczenie pewnej granicy wiekowej.
                • iberka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 21:26
                  Nie powinny wszak wg tej mamy 9 latek może już spokojnie oglądać nagie, obce kobiety. Ciekawe do jakiego wieku będzie tak sobie podziwiał.
      • ludborka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:19
        On musi pomóc tobie, czy ty jemu?
        • berdebul Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 11:23
          Te złe pedofile czają się wszędzie! Na basenach, w toaletach w centrach handlowych, w męskim kiblu w ikei...
      • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:23
        Ale dlaczego? W jakim celu? On chce? Ty chcesz? 6-7 latek siebie bez problemu poradzi w szatni- nie mówiąc o łóżku....
      • zabka141 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:26
        Dziwi mnie to. Nie chcesz by dziecko bylo samodzielne? Po co je tak upupiasz?
        • ichi51e Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 13:24
          Widocznie ro konkretne dziecko sobie nie poradzi. Najlepiej korzystac z rodzinnej.
    • lilia.z.doliny Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:23
      nikogo nie wyrzucam z łóżka tongue_out
    • thank_you Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:30
      A ja bardzo często spie z 7 latkiem. Jesli z nim nie spie to i tak najpóźniej nad ranem on ląduje u nas. A czasami gdy spie z nim, to on w półśnie biegnie do mojego męża. Po prostu noc bez przemieszczenia sie nie byłaby dla niego nocą. Jednoczesnie jest najbardziej samodzielnym 7-latkiem jakiego znam. smile Ja tez jako dziecko uwielbiałam spać z ojcem, lecz rzadko miałam okazje, bo matka mnie przeganiała - wtedy szlam do siostry i spałam z siostra prawie codziennie,, dopóki ta nie wyprowadziła sie z domu. Gdy byłam w wakacje u Babci, to tez zawsze z nia spałam. A jestem dzieckiem „łóżeczkowym” od pierwszego dnia życia.
      • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:37
        Mam wrażenie, że często takie przychodzenie w nocy uskuteczniają dzieci, które kiepsko śpią i jakoś chyba przy rodzicach łatwiej im zasnąć. Tak wynika z moich osobistych doświadczeń i rozmów z innymi rodzicami, których dzieci uskuteczniają nocne wędrówki.
    • mid.week Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:37
      Ja bardzo długo spałam z moją córka. Nie wiem czy do 9 roku życia, ale na bank była już w podstawówce. Miała potrzebę bliskości i tak ją realizowała. Nie wiem co w tym nienormalnego, człowiek to zwierzę, zwierzęta sypiają stadnie, imo nic do dziwowania się. Teraz śpię z psem i kotem, wolałam z córką bo pies puszcza bąki a kot gryzie mnie w stopy sad

• pitupitt Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:42
      Moja bratowa do niedawna spała z 12-latką, także kuzynka ma jeszcze 3 lata😆
    • peonies Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:47
      Bozszsz... problem z doopy wzięty. Ja I mąż często śpiMy w jednym łóżku z 10-letnia córka, a wcześniej Z nią i jej 12-letnim bratem (Jakieś 7 lat temu) i uwierz mi, nic złego w tym nikt nie widział w tym nic złego. Wiec, może niech wszystkie nieprawdopodobnie wyedukowane i nowoczesne matule wyciągną kij z doopy i pójdą po rozum do głowy - spanie z dziećmi to nic złego.
      • peonies Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:49
        Powtórzyły mi się puenty - przepraszam. Miało być: nic złego w tym nikt nie widział.
      • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:50
        A jak mama nie potrafi spać bez synka? Po co ona to robi?
        Jak takie dzieci na obozy/ kolonie jeżdżą?
        A czy życie seksualne rodziców nie jest wtedy ograniczone?
        • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:56
          A co cie interesuje zycie seksualne innych, zajmij sie swoim. Sa dzieci ktore na kolonie nie jeżdza, spanie z rodzicami nie ma znaczenia. Cos ci za skóre kuzynka zalazła.....
          • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:02
            Eee, właśnie jej link wysłałam😁😁 czy przypadkiem forum nie jest od rozmowy?
            Btw- o życie seksualne kuzynki zapytaj, a co- mamy dobre relacje- a pytanie było ogólne, w przestrzeń, ad rem A nie ad personam 🙂
            • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:23
              oj mam nadzieje, ze kuznka z ktora mam dobre relacje, nie urzadza sobie dyskusji na temat mojego zycia w swojej rodzinie a nastepinie na forum gazety...sorry ja inaczej rozumiem "dobre relacje". Obrabianie komus tyłka z mamusią albo męzem to raczej nie są dobre relacje.
              • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:01
                Owszem, mam dobre relacje. To że wg Ciebie coś jest/ nie jest jest tylko twoja subiektywna opinia.
                Wiśnie z nią gadałam. Czyta Was i myśli🙂 znam ja dobrze- dlatego wiedziałam, że wysłane tego linka, po dłuższej rozmowie, dobrze jej zzrobi🙂
                • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:53
                  Bron mnie boże przed takimi kuzynkami!
        • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:58
          To już chyba kuzynkę musisz zapytać big_grin
        • aguar Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:02
          "Jak takie dzieci na obozy/ kolonie jeżdżą?"
          Jak dziecko, które śpi samo w swoim pokoju jedzie na kolonię, to też ma tam inaczej niż w domu, musi spać w jednym pomieszczeniu z innymi dziećmi, dzieci się dostosowują.
        • thank_you Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:02
          Seks mozna uprawiać nie tylko w nocy, a dzieci swobodnie jeżdżą i śpią same. smile

Problem jest wtedy, gdy dziecko jest do czegos zmuszane.
          • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:06
            Problem jest wtedy, gdy dziecko jest do czegos zmuszane.

No ale w życiu jest wiele takich sytuacji- vide szkoła, praca - też nie "zmuszać"?
            • thank_you Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:17
              Istnieje cos takiego jak obowiązek szkolny. Nie trollu.
              • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:23
                Ale ja nie jestem trollem.
                Może przybliże- chodzi o to, żeby nauczyć radzić sobie z trudnościami
                • thank_you Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:31
                  Potrzeba spania z rodzicem to nie jest sposób na radzenie sobie z trudnościami, a zwykła ludzka potrzeba bliskości. Jak nie mogłam spać z ojcem to spałam z siostra, a potem sama, bo nie miałam z kim.
                  • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:04
                    Trzeba się tylko zastanowić, dlaczego dziecko ma taka rozbuchana potrzebę bliskości, której nie może zaspokoić w ciągu dnia 😜
                    • thank_you Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:34
                      Nie mam takiej potrzeby, bo ta sprawa nie lezy w kategorii „problemy”.

Moze ma za dużo samodzielności w ciagu dnia. 😂
                      • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:46
                        Z opisu- raczej nie ma samodzielności. Tylko matkę nadopiekuncza😜
                        • thank_you Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:08
                          Z zasady nie daje sie podpuszczać trollom, wiec daruj sobie smile
                          • berdebul Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 15:54
                            Jeżeli syn przychodzi do matki, to tak, wynika to z potrzeby bliskości. Jeżeli to matka tupta do syna, zamiast spać i rozkoszować się wolnym miejscem i kołdra na własność, to jednak jest problem. wink
        • lilia.z.doliny Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:04
          nie jest ograniczone
          moj syn ma 13 lat, kocha sie do mnie przytulac, nadstawiac do drapania, uwielbia bliskosc
          jednoczesnie chetnie wyjezdza na obozy, wycieczki, nocowania u kolegow
          po powrocie z dluzszego wyjazdu tylko powiedzial mi: bylo tam swietnie, ale pod koniec tesknilem do was, do brata, do dziadka i do psow. Bo tak bardzo kocham.ten dom.
          Cos nie tak z nami, myslisz? Jesli syn bedzie mial.koszmar czy zachoruje, to nie bede miala problemu, zeby wskoczyl miedzy nas i sie wyczilowal
          • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:10
            Ale widzisz różnicę między tym co opisujesz A regularnym wędrówkami MATKI do łóżka syna?
            • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:17
              Zobaczymy, może kuzynka napisze dlaczego idzie spać do syna skoro podesłałaś jej linka. Wytlumaczenie może być banalne, na przykład że mąż strasznie chrapie czy coś w tym stylu.
              • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:20
                Masz nie chrapie. A nawet jeżeli tak- dorosły powinni sąsiedztwa to sami bez obarczania tym dzieci
                • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:22
                  O co chodzi z tym sąsiedztwem bo nie łapię?
          • lilia.z.doliny Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:17
            alez on to robi
            nie az tak regularne
            ale wie, ze moze
      • fitfood1664 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:55
        To jest twoje prywatne zdanie, nie musisz nikogo atakować ani obrażać.
      • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:03
        Pytania ogólne: czy sosny z dziećmi nigdy nie jest źle? Czy bywa złe? Do małego wieku? W jakich okolicznościach?
        • aguar Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:07
          Sosny wytwarzają olejki eteryczne, których wdychanie działa korzystnie na drogi oddechowe.
      • janja11 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:17
        peonies napisała:

> Bozszsz... problem z doopy wzięty.

I to jest najlepsze podsumowanie. Autorka wątku sama pisze, że ani dzieciak nie jest zwichrowany z tego powodu, ani matka nie jest patuską.
        Uwielbiam takie ciocie-dobra rada, których jedynym argumentem jest, że z pewnością coś w takiej relacji nie tak, bo one ta nie robią.
        • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:21
          A ja rad nie udzielam. Po prostu się dowiaduje. Pomaga mi to poukładać sobie pewne rzeczy
    • magia Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:48
      Hmm, mam 15-latka, któremu zdarza się jeszcze wpadać do naszego lożka nad ranem. Rzadko bo raz na kilka miesięcy, ale bywa.
      Do jakiego 12 roku życia przychodzil codziennie na pół godziny przed pobudką poprzytulac się jeszcze. Przeszlo mu samo z siebie.
      • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:52
        Ale jest różnica poprzytulac się (w sumie ci weekend to robimy) a spać codziennie.
        • zla.m Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 13:05
          No pewnie, przytulanie gorsze, bo to aktywność. Na pewno, panie tego, seksualna!
          • black_halo Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 13:13
            zla.m napisała:

> No pewnie, przytulanie gorsze, bo to aktywność. Na pewno, panie tego, seksualna
            > !
            >
            Dobrze wiesz, że jest przytulnie i przytulenie. Pomyśl jak się obejmujesz na przykład dawno nie widzianą koleżankę na powitanie i męża w sytuacji erotycznej. I nie miej złudzeń, dzieci też czują, że coś jest inaczej niż powinno.
    • alba27 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:54
      Moje dzieciaki też długo do mojego łóżka przychodziły. Synowi zdarzało się to jeszcze jak miał 11 lat, wstydził się tego więc przychodził jak myślał że już śpię 😉 wtedy akurat byłam w trakcie rozwodu, sytuacja była napięta więc myślę że dzieciak się stresował. Teraz oboje są już w liceum i żadne z nich do mnie nie przychodzi. Jeśli chodzi o 9 latka to skoro rodzicom to nie przeszkadza to nic złego się nie dzieje.
    • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:54
      Nienormalne jest ozkminianie, jak dziecko kuzynki powinno spać. Serio masz jakis problem chyba z kuzynką skro nie dosc ze jej obrobiłas tyłek na forum rodziinnym to jeszcze tutaj. Wczoraj starsza oglądała Avatar...w efekcie gdzies od 3 rano spalismy w składzi: ja, mąz , starsza (7lat), młodsza 92lata), jeden z kotów (lat 12!!!! to dopiero patologia).
      • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:59
        No gratuluję- ciepelko i wywalone niby na innych opinie- takie chciałaś wywrzeć wrażenie, prawda?
        Ps- z kuzynka właśnie rozmawiałam i jej linka do dyskusji wysłałam😜
        • aguar Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:03
          Biedna kuzynka.
          • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:07
            Eeee, ma poczucie humoru- strescilam jej moje rozkminy🙂 przecież tego nikt nie traktuje poważnie 😁
          • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:56
            Jakos nie wierzę ze siedzi i nas czyta z rozbawianiem...Autorka chciała sie wyżyć bo kuzynka zalazła jej za skórę, najpierw obrobiła jej tyłek na forum rodzinnym ale ze było mało to tu jej sie ulało...no a zeby nie wyjśc na rodzinną plotkarę to teraz dopisuje historie, jak to opisywana kuzynka żasmiewa się czytajac forum.
            • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:03
              Cóż za fantazją🙂
              • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:06
                NO właśnie moja za słaba zeby w twoje wypociny wierzyć.
        • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:25
          Seio myslisz, ze wywale z łóżka 7latke ktora spac nie moze bo "co powie o mnie moja kuzynka i jej mama" albo "forum na gazeicie"?
          • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:03
            Może zamiary zamiatac pod dywan przyjrzyj się dziecku
            • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:57
              NO po tym co tu piszesz nie zamierzam słuchać twoich rad smile
      • elle_du_jour Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:01
        Przecież to jest incydentalna sytuacja, nikt takich nie krytykuje. W poście startowym mowa o regularnym, codziennym spaniu razem rodzica z dość dużym dzieckiem.
    • mail-na-gazecie Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:56
      Mój młodszy przytulasprzychodzi do nas co 2,3 noc. Był przyzwyczajany do swojego łóżka, ale przychodzi. Często nawet nie wiem kiedy.. i budzimy się z nim pośrodku rano. Czasami jak się ocknę, idę do niego. Ma różne swoje "strachy" i co mam zrobić. Ma 8,5 .Nie uważam, że to dobre i normalne. Liczę, że wyrośnie.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:13
      Wiecie co. Właśnie zdałam sobie sprawę, że do 6 klasy spalam z siostrą w jednym łóżku.
      Zapomniałam o tym.
      Miałyśmy w pokoju 2 małe sofy rozkładane i duży narożnik i spałysmy na tym narożniku nie na swoich sofach.
      Ha, ha!
      Zapomniałam o tym całkowicie.
      • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:24
        Z własną siostrą? Ty zboczona kobieto wink
      • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:59
        Raz na jakis czas spotykamy sie we 3 z kumpelami. Kazda z innego miasta wiec spimy u jednej zawsze....zawsze we 3 lądujemy w jednym łózku. Łozek w kazdym domu wystarczająca ilośc zeby kazda w innym spała...jeszcze nam sie nie udało tak spać. Ale ja spie z 2 latką, 7 latką, mężem i kotem (czasem dwoma kotami) więc ja ogólnie mam deficyty, problemy rodzinne i zboczenie level master.
    • nutella_fan Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:23
      Może jeszcze piersią go dokarmia, czemu się dziwicie?
    • emka_bovary Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:26
      Zdarzało mi się spać z synem gdy był w tym wieku, to on chciał, a nie ja. Sama też pamiętam, że jak była w nocy burza, której strasznie się bałam, to przychodziłam do łóżka rodziców jeszcze w wieku 13 lat.
    • jowita771 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:33
      Śpię z ośmiolatka, bo się boi spać sama. Pamiętam, jak sama się bałam w tym wieku i mama mi kazała "nie cyrkować". Starałam się zasnąć zanim rodzice zgaszą światło i telewizor, bo potem się bardzo bałam. Im bardziej się starałam, tym bardziej nie mogłam zasnąć, a jak mi się nawet udało, to budziłam się w nocy i leżałam przerażona w ciemności aż zaczynało świtać i dopiero wtedy zasypiałam. Potem zaczęłam dostawać Brocalcin, syrop tak obrzydliwy w smaku, że raz zwymiotowałam natychmiast po przełknięciu. Tyle dobrego, że nie musiałam go później pić, i tak guzik dawał.
    • igge Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:48
      Już nie pamiętam czy aż do 9 roku życia, ale tak, dzieci moje strasznie długo przychodziły do naszej sypialni. Wręcz kłóciły się do którego twarzą mam być odwrócona. W końcu stopniowo przestały przychodzić, syn wcześniej, córka chyba dłużej ale z rzadka wracała spać ze mną. Wyrosły z tego w końcu.
    • mamablue Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:20
      Znajoma co noc spi z szóstoklasistką. Liczy się?
      Ja z opcji usamodzielniania, więc przeciw.
      • iberka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 08:20
        Brrrr
    • 18lipcowa3 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:36
      Spię ale mam córki, to idzie wybaczyc
      • kropkacom Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 15:05
        Kwestia czy ci te córki wybaczą big_grin
    • druga.strona Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 05:41
      Mam kolezanke, ktora od poczatku spi w jednym lozku ze swoim synem, stale. Maz spi w innym pokoju, sam. Chlopak ma 12 lat.
      • iberka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 08:21
        No i to jest dla mnie chore uncertain. Szkoda dziecka
    • mrs.solis Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 13:17
      Kurcze ,nie wiem nawet co powiedziec 🤭 czesto spie ze swoja prawie 12 latka, na swoja obrone mam tylko to,ze to dziewczynka. Z synem nie chcialabym spac.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 13:20
        Bosz...nie dość że pedofilka to jeszcze lesbijka ;P i tak publicznie się przyznajesz tongue_out wink
        • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 16:30
          Prawda? wink
      • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 21:09
        mrs.solis napisała:

> Kurcze ,nie wiem nawet co powiedziec 🤭 czesto spie ze swoja prawie 12 latka, n
        > a swoja obrone mam tylko to,ze to dziewczynka. Z synem nie chcialabym spac.
        >

Następna często a codziennie.
        Tez po seksie z mężem bierzesz podusie i wędrujesz do córki? Jak ona nie przyszła do ciebie?
        • mrs.solis Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 23:13
          Chyba zartujesz. Niby dlaczego mialabym sie wspinac na pietrowe lozko i gniezdzic na jednoosobowym materacu. Jeszcze na glowe nie upadlam. Zasada jest prosta. Ja zawsze spie u siebie.
          • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 30.12.19, 02:37
            mrs.solis napisała:

> Chyba zartujesz. Niby dlaczego mialabym sie wspinac na pietrowe lozko i gniezdz
            > ic na jednoosobowym materacu. Jeszcze na glowe nie upadlam. Zasada jest prosta.
            > Ja zawsze spie u siebie.
            >

Kurcze ,nie wiem nawet co powiedziec 🤭 czesto spie ze swoja prawie 12 latka, na swoja obrone mam tylko to,ze to dziewczynka. Z synem nie chcialabym spac.

Napisałaś ze spisz z córka i się śmiejesz.
            A w poście startowym jest ze matka idzie spać do syna jak on nie przychodzi do niej.
            I śpi razem codziennie dlatego uważam to za patologia.
            Nawet ty się zgadzasz ze to głupota spanie u dziecka ,matka u dziecka a nie z dzieckiem czasem na sofie ,czy w małżeńskim łóżku, bo dzieciak chory, mąż wyjechał, miało koszmary i przyszło w nocy. Albo w rodzinie są jakieś poważne problemy typu rozwód.
    • ichi51e Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 13:20
      Przy swiecie ogladamy z dzieckien “Gazde z diabelnej” w ostatnim odcinku pokazane ze matka spi ze swoim, moim zdaniem ponad 10letnim synem (odzyskanym po wojnie co prawda ale zawsze) mam wrazenie ze dzielenie lozka 20 lat temu bylo bardziej normalne po kilka osob w jednym spalo
    • mimbla125 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 14:31
      To, jak zwykle, zależy. Jeśli wypływa to z potrzeby matki, to nie jest to zdrowa sytuacja, tego typu potrzeby rodzice powinni zaspokajać w inny sposób.
      Jeśli natomiast powodem jest potrzeba bliskości ze strony dziecka: to ok, widocznie ma jakieś deficyty, które musi nadrobić, i od tego są rodzice. Chociaż przyjzalabym się bliżej, dlaczego ta potrzeba nie jest zaspokajana w życiu codziennym, skąd te deficyty.

Tyle tylko, że nie dowiemy się, od kogo wychodzi inicjatywa i kto tego bardziej potrzebuje, dziecko czy matka. A to jest decydujące dla oceny problemu.
    • kropkacom Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 15:08
      Pouczająca lektura ten wątek, prawda? Tak naprawdę wiele rzeczy jest dozwolonych jak w układzie nie ma patologii. Kwestia, że dla kogoś (z boku) patologią tak naprawdę może być wszystko.
      • mimbla125 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 30.12.19, 04:54
        kropkacom napisała:

> Pouczająca lektura ten wątek, prawda?

Jak większość wątkow....

Tak naprawdę wiele rzeczy jest dozwolonyc
        > h jak w układzie nie ma patologii. Kwestia, że dla kogoś (z boku) patologią tak
        > naprawdę może być wszystko.
        >
        Nie wiem, czy to rzeczywiście jest kwestia tego, co jest "dozwolone", raczej panuje ogólne przekonanie "ja tak robię, więc to jest normalne".
        Nie sądziłam, że aż tak wielu wczesnych i późniejszych nastolatków przychodzi do łóżka rodziców.
        I ciekawe jest też podejście "śpię z córką, z synem bym nie spała", czyli jednak jakiś kontekst seksualny się pojawia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka