Dodaj do ulubionych

Musztardowy kolor / ubrania.

11.01.20, 17:19
Na mnie wyglada jak sraczka. Cos jest takiego we mnie ze nie moge na siebie patrzec jak cos mam takiego na sobie.serio to nie moja glowa tylko naprawde nie jest to kolor dla mnie. Bo blond wlosy czy ... ? Moze to jak brunetka i czerwien . Wiadomo ze zawsze ladnie. Musztarda i blond zawsze zle?
Obserwuj wątek
    • aandzia43 Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 17:21
      Jolu, nigdy nie słyszałaś o typach kolorystycznych? Nie wierzę.
      • jola-kotka Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 18:12
        Slyszalam ale raczej sie tym nigdy nie sugerowalam. Musztarda jak nizej okazuje sie ze dobrze wyglada nie wiadomo na kim a szkoda bo sam kolor mi sie podoba.
        • nuta15 Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 19:50
          Jeżeli ci się podoba noś, ale nie przy twarzy. Ja jestem brunetką o jasnej cerze i w musztardowym wyglądam okropniesad
    • fitfood1664 Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 17:24
      Za to blond i beż zawsze dobrze. Poza tym musztardowy jest ohydny.
      • jola-kotka Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 18:13
        Blond i bez to w moim odczuciu nuda.
        • fitfood1664 Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 19:54
          Czyste piękno, no ale co kto lubi.
    • anika772 Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 17:30
      Mam ciemne włosy, wyglądam w musztardzie fatalnie.
    • mayaalex Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 17:36
      Mam ciemne wlosy, kiedys mialam blond, zawsze wygladalamw musztardowym okropnie. Nie wiem, dla kogo to jest dobry kolor, moze pasuje do ciemniejszej skory?
    • laaisa Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 17:53
      Jestem brunetką co prawda podkr~coną farbowaniem i wyglądam dobrze.
      • daniela34 Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 18:17
        A ja szatynķą o ciemnej karnacji- też mi dobrze.
    • crea.tura Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 18:14
      Jolu, przepraszam że się podepnę offtopem pod ten wątek - ale chociaż trochę nawiążę kolorem smile chciałabym jutro zrobić śledzie w zalewie curry a pamiętam, że Ty kiedyś peany prawiłaś takim śledziom, masz może przepis pod ręką?
    • ichi51e Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 18:15
      A na mnie genialnie. Koralowy tez nie iem jak to robie...
    • chicarica Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 18:20
      Wyjątkowo brzydki i nietwarzowy, nie wygląda dobrze na nikim. Ja też unikam. Ogólnie unikam odcieni żółci, pomarańczu i brązu, wygląda to na mnie okropnie.
      • laaisa Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 18:42
        Wśród brunetekwygląda ładnie.
        • chicarica Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 20:06
          Jestem brunetką naturalną, nie wygląda ładnie.
          Prawdę mówiąc, nie widziałam ani jednej osoby, na której na żywo wyglądałby ładnie.
      • snakelilith Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 19:37
        Niekoniecznie. Ja wyglądam w miarę dobrze, ale lepiej mi, gdy musztarda przechodzi w zieleń. A jestem blondynką. W takim jak na dole wyglądam wręcz genialnie. Ale nie wiem czy to podpada jeszcze pod musztardowy:

• bergamotka77 Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 22:30
          Ale to jest żółty!
          • jola-kotka Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 22:59
            A ja mowie o mniej wiecej takim odcieniu
          • snakelilith Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 23:14
            Może na twoim ekranie. U mnie jest żółto-zielono-musztardowy. Żółty to jest kolor kurtki zalinkowanej przez jolę.
            • jola-kotka Re: Musztardowy kolor / ubrania. 12.01.20, 00:01
              Nie on nie jest zolty smile. Faktycznie kolory moga sie roznic w zaleznosci od ustawien monitora. U mnieten twoj jak neonowy wyglada.
      • aandzia43 Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 19:58
        No nie, nie na nikim, są typy co wyglądają dobrze w musztardzie. Jesienie. Kiedyś poznałam ciemno-rudą laskę z jasną cerą co wyglądała świetnie w musztardowej sukience. O dziwo Polka.
    • urtikus Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 18:23
      musztardowy a camelowy -to duża różnica ?

camelowy podobno pasuje wszystkim
      • agonyaunt Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 18:54
        Dla mnie musztardowy to bardziej brudny zółtobeżowy, kamel to taki karmelowy beż. W obu wyglądam mdłosmile
      • gulcia77 Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 19:16
        urtikus napisała:

> musztardowy a camelowy -to duża różnica ?
        >
        > camelowy podobno pasuje wszystkim
        Oprócz mnie...
        • bergamotka77 Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 19:46
          Kamelowy to rodzaj beżu i fakt, to klasyka, podobnie jak szary. Mam płaszcz w tym kolorze.
      • aandzia43 Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 20:02
        urtikus napisała:

> musztardowy a camelowy -to duża różnica ?
        >
        > camelowy podobno pasuje wszystkim

Żartujesz?
      • mayaalex Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 22:52
        Przymierzylam multum kamelowych plaszczy i kleska totalna za kazdym razem... a tak mi sie marzy klasyczny kamelowy, z paskiem, taki troche nudny wlasnie...
    • ultimate.strike Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 18:39
      Z musztardowych uznaję jedynie gaz.
    • agonyaunt Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 18:46
      Na każdym wygląda jak sraczka, to jest po prostu sraczkowaty kolor, trudno żeby wyglądał niesraczkowato. I mało kto w tym kolorze wygląda dobrze, jeszcze w akcentach ujdzie, ale po całości jako duża płachta koloru, to go trzeba mocno skontrastować z czymś zdecydowanym żeby nie wyglądać jak pacjent z rotawirusemsmile
      • zasiedziala Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 18:56
        Ej bez przesady, tu wygląda według mnie dobrze.
        • zasiedziala Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 18:58
          Tu
          www.jabong.com/only-Mustard-Yellow-Solid-Long-Coat-5741888.htm
          • agonyaunt Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 19:26
            Patrz, a dla mnie to jest look z kategorii "zrobiłam pranie i tylko to zostało mi w szafie" smile No ok, nie jest źle, ale jest nudno, mdło i bez polotu.
            • zasiedziala Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 19:31
              Uprałam wszystkie płaszcze i ostał się ino musztardowy smile No właśnie źle nie jest, a że nie z płotem, to no cóż, ja się też z płotem nie ubieram, to szanuję takie zestawienia smile
              • agonyaunt Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 19:36
                Też mam takie bezpiecznie i bez polotu, bo czasami taki dzień, że człowiek nie ma ochoty rzucać się w oczy. Ale lepiej mi w burościach, no i jak się maskować, to te szaro-szare jakoś lepiej się w tło wtapiają big_grin
                • simply_z Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 23:56
                  Czasem mężczyźni w tym celują i zestawiają np, sraczkowate spodnie z brazową kurtką i bytami w tym kolorze. Nazywam ich człowiekiem kupą.
    • zasiedziala Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 18:54
      Mam płaszcz jesienny mniej więcej w kolorze musztardowym (nie jestem do końca przekonana czy to musztardowy czy musztardowo miodowy) i chyba nie wyglądam w nim fatalnie, bo jeszcze konkubent nie skomentował, a ma to w zwyczaju. Mam czarne włosy i ciemną karnację, może to dlatego.
      • zetkaad Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 21:48
        Dlatego 😉
    • andaba Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 18:54
      Muszę przyznać, że bardzo mnie dziwi popularność tego koloru, dla mnie na każdym wygląda jak sraczka smile
      Nieładny i nietwarzowy, ale o gustach się nie dyskutuje.
    • bergamotka77 Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 19:03
      Pewnie przez blond. Gdy miałam jaśniejsze włosy to nie pasował mi kompletnie, teraz przy ciemniejszych jest lepiej ale nie lubię za bardzo. Z modnych odcieni lubię zieleń butelkowa - mam aż za dużo rzeczy w tym kolorze 😉
    • szafireczek Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 19:18
      To chyba zależy od musztardy? Np. miodowa i chrzanowa to dwa różne odcienie...
    • asfiksja Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 21:18
      >Moze to jak brunetka i czerwien . Wiadomo ze zawsze ladnie.
      Oooo, to nie widziałaś mnie w makowej czerwieni. Wyglądam jak kostucha.
      • zasiedziala Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 22:09
        Oj ja też się nie czuję dobrze w takiej czerwieni, co innego czerwone wino albo bordowy. Mam wrażenie, że w czystej czerwieni wyglądam strasznie tandetne.
    • zetkaad Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 21:51
      Nie w każdej czewieni brunetce ładnie, a musztardą pasuje ciepłej, ciemnej karnacji
    • prezent_urodzinowy Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 22:02
      Moj maz ma musztardą koszulkę i wygląda w niej fajnie. Lysy jest big_grin
      Ja mam musztardową torebkę i baaardzo ją lubię, bardzo. Pasuje mi do wszystkich kolorów ubrań.
      • dzidzia_ch Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 22:22
        Mój syn ma oliwkową cerę , ciemnobrązowe włosy i oczy - w musztardowym mu genialnie.
    • triismegistos Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 22:26
      Okropny kolor. Na mojej siostrze nabiera jakichś nowych cech i wygląda fajnie, a ona sama w nim świetnie. I to jedyny taki przypadek jaki znam, na wszystkich innych wygląda po prostu strasznie.
      • aqua48 Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 22:39
        Mojemu młodszemu synowi jest w nim dobrze. Dość ciemny szatyn o chłodnym odcieniu włosów i cery. Ale jemu jest dobrze właściwie we wszystkich "trudnych" kolorach - zieleniach, pomarańczach. I jego żonie - blondynce, również.
    • nenia1 Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 22:32
      Raczej chodzi o odcień skóry, ja też mam włosy blond, ale brązowe oczy i ciepły odcień skóry, jakby z lekką opalenizną, w musztardowym wełnianym długim szalu wyglądam bardzo dobrze, i lubię ten kolor, choć nie mam zbyt wielu rzeczy w tym kolorze, czysta żółć mi nie odpowiada, w musztardowym jest lekkie przygaszenie krzykliwości żółtego ale ciągle jego energia, szal mi świetnie ożywia jesienią płaszcz w szarym kolorze.
      • jola-kotka Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 22:48
        A ja w zoltym sie sobie podobam.
    • bei Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 22:38
      Nie próbowałam na górę, miałam spodnie, mam spódnicę- jest OK, słyszałam, ze dobrze wygladam.
      • jola-kotka Re: Musztardowy kolor / ubrania. 11.01.20, 23:03
        Wlasnie moze dalej od twarzy by sie lepiej sprawdzil smile
    • sineado Re: Musztardowy kolor / ubrania. 12.01.20, 00:36
      Moja szwagierka wygląda świetnie w musztardowym. Ma ciemne włosy, oliwkową cerę. Ja próbowałam kupić niedawno sweter w tym kolorze. Mierzyłam różne odcienie, nic z tego, okropnie w każdym wyglądałam. Jestem blondynką.
    • mikams75 Re: Musztardowy kolor / ubrania. 12.01.20, 00:43
      niektorzy wygladaja swietnie w takim kolorze, ja nie, choc ma ciemne wlosy.
      Ale ja mi sie spodobal ten kolor, to sobie kupilam torebke.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka