18.02.20, 00:18

Moje starsze dziecko nie zna moich metod oszczędzania. Właśnie się pochwalił (17 lat ma), że od kilku miesięcy jeździ po mieście uberem. Za darmo. Na jakimś kodzie. Cóż, wzięliśmy z mężem to do siebie i zainstalowaliśmy aplikację. Z czego oni żyją, skoro nastolatki i inni jeżdżą za free? Kody są legalne i wykorzystywane prawidłowo. Nie ma tu kradzieży- uprzedzam. Płacicie za ubera?
Obserwuj wątek
    • iwles Re: Geny!!! 18.02.20, 00:29

Jestes pewna, ze taki mial byc tytul wątku?
      • edelstein Re: Geny!!! 18.02.20, 07:29
        "Wziac cos do siebie", a wlasciwie "brac cos do siebie"uzywa sie w innym znaczeniu😈
        Mozna tez" wziac cos na siebie",ale to tez nie to.
    • waleria_s Re: Geny!!! 18.02.20, 00:32
      Wiem, że tam są zniżki na pierwsze przejazdy, czasem się trafi promocja 10 zł na przejazd itp. Ale by cały czas za darmo? No nie wiem.
      • taki-sobie-nick Re: Geny!!! 18.02.20, 00:35
        W kółko trzeba namawiać znajomych na ubera, przynajmniej ja coś takiego znalazłam.
        • waleria_s Re: Geny!!! 18.02.20, 01:17
          Ogarniam, to coś takiego jest na ubereats też. Nie wiem, może 17-latki ze sporym gronem znajomych chcą się tak bawić, ja wolę zamówić zwyczajnie taksówkę. Ubera u mnie nie ma, jest podobna aplikacja, drożej wychodzi przejazd niż taxi.
    • fabryka.lodow.napatyku Re: Geny!!! 18.02.20, 01:37
      naprawde wierzysz ze cokolwiek moze byc za darmo? nie ma za darmo, wystepuje kradziez, co z oszczedzaniem nie ma nic wspolnego.
      • tiszantul Re: Geny!!! 18.02.20, 08:43
        "naprawde wierzysz ze cokolwiek moze byc za darmo? nie ma za darmo"

Oczywiście poza mitycznymi "pieniędzmi z Unii Europejskiej".
        Spróbuj z naszymi miłośnikami Unii zacząć debatę o kosztach uzyskania tych pieniędzy. Przecież nawet o składce, jaką każdy kraj płaci do Unii nie mówi się nigdy, a cóż dopiero o ukrytych kosztach, które są większe niż ta składka
        • gaskama Re: Geny!!! 18.02.20, 09:17
          Ty cwoku, nikt nie mowi o pieniądzach z UE za darmo. Mowi się o płatnikach netto lub brutto. Za to twoje TVPiS pierdo.i od kilku dni, że dzięki nim mamy DARMOWĄ służbę zdrowia, bo PO chciało sprywatyzować szpitale. Więc jak nie masz o czymś pojęcia, to nie staraj się tego w każdym wątku ubrać w słowa. OK?
    • minerallna Re: Geny!!! 18.02.20, 02:20
      U mnie świetnie działa płacenie za Ubera papierem toaletowym big_grin
      • edelstein Re: Geny!!! 18.02.20, 07:29
        Biora tylko kradziony?
        • morekac Re: Geny!!! 18.02.20, 10:19
          Się nie śmiej. W Hongkongu był wczoraj napad rabunkowy (z bronią w ręku) - zrabowano 600 rolek...
    • morekac Re: Geny!!! 18.02.20, 06:55
      >Właśnie się pochwalił (17 lat ma), że od kilku miesięcy jeździ po mieście uberem. Za darmo.

Może się nie dogadaliście. Może to on jest kierowcą. Samochód ukradł zgodnie z rodzinną teadycją.
      • takamania Re: Geny!!! 18.02.20, 07:48
        morekac napisała:

> >Właśnie się pochwalił (17 lat ma), że od kilku miesięcy jeździ po mieście
        > uberem. Za darmo.
        >
        > Może się nie dogadaliście. Może to on jest kierowcą. Samochód ukradł zgodnie z
        > rodzinną teadycją.
        >

😂 swoją drogą płacę takie grosze za ubiera,że to trzeba mieć albo tupet albo być na utrzymaniu rodziców, żeby się chwalić niepłaceniem za przejazd
    • netlii Re: Geny!!! 18.02.20, 11:59
      Jak wysportowany to może praktykuje przejazdy "na zrywkę"? tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka